mielone - 47549 przepisów (strona:2378/3170)

Szybka sałatka ogórkowo - cebulowa 211

Tak się zastanawiałam, czy znacie smak tej sałatki? Dla mnie to ostatnie odkrycie sezonu. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo

Tylko pysznie
Pasta z wędzonego dorsza 138

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dorsza oddzielamy od ości. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebule kroimy w większe kawałki. Wszystkie składniki mielimy na średnich oczkach. Łączymy z majonezem, do smaku doprawiając solą oraz pieprzem

R'n'G Kitchen
Niezbędne małe AGD w każdej kuchni 140

blender z ostrzem typu S. Taki sprzęt przyda się szczególnie osobom, które w swojej diecie stosują bardzo wiele elementów kuchni roślinnej. Blender z ostrzem s pozwala między innymi na mielenie twardych ziaren i orzechów, czego nie jest w stanie dokonać zwykły blender. W takim przypadku kupuje się zatem tak zwany blender kielichowy. Dobrze jest też sprawić sobie blender ręczny, który

Trochę smaku
Pasztet jaglany z pieczonymi warzywami (150 kcal) 146

pół godziny w temp 180 C, aż skórka papryki się lekko przypali. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu, z papryk zdejmujemy skórę. Kaszę jaglaną, cebulę, paprykę i czosnek mielimy. Do zmielonych składników dodajemy jajka, płatki owsiane, suszone pomidory i przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet przekładamy do keksówki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około

e-PrzepisyKulinarne
Młoda kapusta kiszona w słoikach 720

sprężynką) bawełniana ściereczka folia spożywcza Wykonanie: Kapustę poszatkowałam razem z marchewką. Można to zrobić za pomocą noża, szatkownicy, albo przystawki do maszynki do mielenia mięsa. Ja właśnie użyłam takiej przystawki.  Szatkowałam główkę kapusty i jedną marchewkę. Wsypałam dużą szczyptę soli,   wymieszałam i przełożyłam do dużej miski. I tak zrobiłam z pozostałymi główkami kapusty i marchewkami. To ułatwiło

Kuchnia u Krysi
Pierwszy krok w chmurach. 138

znaleźli się w Hiszpanii przez przypadek – jest kolejną szansą na wymianę umiejętności, wzajemną inspirację i być może odkrycie w sobie cech, czy ambicji, o których hitherto nie mielimy pojęcia, że istniały. Nie wiem, jak potoczy się moja przygoda z pracą na kuchni? Czy kiedykolwiek zdołam nauczyć się hiszpańskiego tak, by posługiwać się nim płynnie? A może romans z kuchnią

Gotuj po hiszpańsku
DOCENIAJ KAŻDY DZIEŃ… 122

coś takiego jak złe doświadczenie, jest tylko okazja, żeby się rozwijać,uczyć i czynić postępy na drodze samodoskonalenia. W walce rodzi się siła…” Kolejnym uczestnikom życzę, aby mieli odwagę podjąć decyzję, siłę by w niej wytrwać i cierpliwość by doczekać efektów!   Artykuł DOCENIAJ KAŻDY DZIEŃ… pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska - przepisy "Gotuj po hiszpańsku

Gotuj po hiszpańsku
Isokor Cleaner Fasada, czyli ekologiczny środek do mycia elewacji budynków i nie tylko - recenzja 132

użyciu.  Isokor Cleaner Fasada po wstrząśnieciu należy rozpylić po konkretnej powierzchni, pozostawić maksymalnie na 3-5 minut, nie dopuszczając do wyschnięcia i następnie zmyć czystą wodą. Moi znajomi mieli wielki problem z brudną kostką brukową oraz pleśnią znajdującą się na murowanej altance. No cóż, poprzedni właściciele niezbyt tym się zajęli... W każdym bądź razie płyn według moich przyjaciół dokonał

Di gotuje
Polędwica wołowa z grilla w herbacianej marynacie 194

liściastej herbaty earl grey 1 łyżeczka kolorowego pieprzu ziarnistego 1 łyżeczka suszonego estragonu 1 łyżeczka soli morskiej 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżki oliwy Ziarenka pieprzu oraz liście herbaty mielimy w młynku na proszek. Łączymy z pozostałymi przyprawami. Dodajemy oliwę i mieszamy dokładnie, do połączenia. Na około pół godziny przed grillowaniem wyjmujemy mięso z lodówki i nacieramy dokładnie marynatą. Steki

Smaki Na Talerzu
Menu na tydzień: 5 obiadów w półtorej godziny 142

spaghetti i zrobiliśmy pesto Wyjęliśmy brokuła i prosciutto z piekarnika Pozostało już tylko doprawić poskładanie dań: kurczaków z ryżem i kaszą, spaghetti, peperonaty oraz zmiksować zupę. Kiedyś, gdy będziemy mieli wolne moce przerobowe zrobimy nagranie naszych działań w kuchnie – nie, nie martwcie się, to nie będzie półtora godzinna transmisja:) – żeby dokładnie pokazać Wam co i w jakiej kolejności robimy

Niedzielny kucharz
Domowa kiszona kapusta 143

ziaren kminku (opcjonalnie)  Jak zrobić w domu kiszoną kapustę? Kapustę umyć, osuszyć, przekroić i wyciąć głąb (twardą łodygę) ze środka. Kapustę drobno poszatkować, używam do tego maszynki do mielenia z przystawką do warzyw i ostrzem do szatkowania kapusty. Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki lub zetrzeć na dużych oczkach tarki. W dużej misce układać warstwami kapustę z marchewką

Gotuj w domu
Knedle ziemniaczane 147

główne . Składniki: 1 kg ziemniaków (ugotowanych) 2 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: Wcześniej ugotowane i obrane ziemniaki przeciskamy przez praskę, mielimy maszynką lub ugniatamy tłuczkiem. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Następnie dodajemy do tego mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. W kopcu mąki robimy dziurkę i wbijamy w środek jajka. Następnie całość zagniatamy ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Fit kotlety rybne z kaszą jaglaną 163

pieprz ziołowy Przygotowanie Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu i studzimy. Marchewki gotujemy w wodzie do miękkości. Surowe filety rybne, obrane marchewki i kaszę jaglaną mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy blenderem. Dodajemy jajko, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i zmielone płatki owsiane. Całość wyrabiamy ręcznie na gładką masę. Formujemy kotleciki. Smażymy je z obu stron

e-PrzepisyKulinarne
LODY Z OREO 211

zrobić pyszne lody :) SKŁADNIKI: 400 ml mleczka skondensowanego słodkiego 600 ml śmietany 30 % 2 łyżki kakao opakowanie ciastek oreo (154 g) ale można dać mniej WYKONANIE: Ciasteczka zgniatamy lub mielimy. Śmietankę ubijamy razem z mleczkiem skondensowanym na sztywno. Dodajemy kakao oraz ciasteczka (trochę odkładamy do posypania) Mieszamy i wlewamy do pojemniczka z wieczkiem, posypujemy ciasteczkami i chowamy na kilka godzin

Pani na deser
Królewskie kanapki w stylu wege 201

pieprzu białego  Wykonanie :  1. Mąkę lnianą łączymy z ciepłą wodą. Margarynę roztapiamy i dodajemy do masy a następnie odstawiamy na ok 10 minut. Mąki przesiewamy. W młynku mielimy słonecznik oraz wiórki kokosowe by były jak najbardziej rozdrobnione.  2. Przestudzoną papkę z mąki lnianej łączymy z mąkami, dodajemy pozostałe składniki oraz przyprawy, powstanie dość gęsta masa którą przekładamy

vaniliowoczekoladowa