Bardzo lubię serek wiejski. Zimą najlepiej smakuje mi sam bez żadnych dodatków. Jednak w sezonie gdy mamy pełno świeżych warzyw i ziół lubię dodać do niego
Monia miesza i gotujeKompoty rzadko goszczą w moim domu, ale koniec sezonu na truskawki i początek czereśni to najlepszy czas na kompot owocowy, pyszny, idealny na zimno i na
Moja smaczna kuchniaSkładniki : 1 mango około 20 sztuk truskawek kawałek arbuza (według uznania) łyżka cukry waniliowego Sposób wykonania: Mango obieramy, wyciągamy pestkę i rozdrabniamy. Truskawki szypułkujemy. Arbuza obieramy
Qchnia po prostuProsto, smacznie, zdrowo i do tego kolorowo - tak można opisywać chyba tylko koktajle. Przy koktajlach ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia, no i oczywiście ulubiony przez nas
Kuchcik gotujeW domu zalegają jabłka? Może to nie ten sezon, ale ostatnio dostałam ich trochę i wolno schodziły. Postanowiłam zrobić dżem z jabłek. W sumie to nawet
Anioszek w kuchniOsoby, które regularnie zaglądają na moją stronę mogą się domyśleć, że ja wolę portawy bezmięsne (wykluczając stejka- mniam), ostrzejsze i włoskie klimaty, mój Monsz: łagodne, mięsne
Pasja tworzeniaSezon na bób w pełni, więc dzisiaj jedna z wariacji na temat tego prze-pysz-ne-go warzywka - pasta z bobu z dodatkiem świeżego koperku i
Bananowe PoleOmlety, owsianki oraz pankejki to ostatnio moje ulubione opcje śniadaniowe. Sprawdzone podstawowe przepisy działaja cuda, a niewielkie modyfikacje, które powoli wprowadzam nadają nowy smak moim
TetiisheriSzybko, smacznie i do tego zdrowo :) czyli propozycja śniadaniowa dla "zabieganych" nie tylko sportowców :D Składniki (dla 1 osoby): 1 jajko 30 g odżywki białkowej 1
Malinowo w kuchniMięso z kurczaka jest naprawdę fajne – zdrowe i niskokaloryczne, a jeśli je dobrze przyrządzimy – również smaczne. Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do
Proste-przepisy.plInspiracją do zrobienia tych placuszków było ulepszenie podwieczorka mojego Siostrzeńca, wyszło tak, że smakuje nie tylko dzieciom. Razem z Dominikiem uwielbiamy wszelkiego rodzaju naleśniki
Cooking MonsterPomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić. Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam
Cooking MonsterPrzepis powstał z miłości do moich ulubionych owoców. :) Banany lubię od zawsze, być może dlatego, że gdy moja Mama była ze mną w ciąży, to pochłaniała
Cooking MonsterPrzepis powstał z myślą o grillowym szaleństwie, które rozpętało się w majówkę. Dobrze, by choć deser nie wzbudzał wyrzutów sumienia. ;) Majowy weekend to czas grillowania, pysznych
Cooking MonsterZbliżające się zawody biegowe Dominika zainspirowały mnie do tworzenia kolejnych fit przekąsek. :) Bardzo lubię smak kokosa, dlatego pomyślałam, że wykorzystanie go w batonach owsianych będzie dobrym
Cooking Monster