mielone - 47549 przepisów (strona:2380/3170)

Delikatne placuszki bananowe z pestkami dyni i cynamonem (bez cukru) 160

dyni 1/2 łyżeczki cynamonu Ponadto: olej/masło do smażenia U mnie do podania: prażone pestki z dyni olej z pestek dyni Pestki z dyni drobno zmielić. (Użyłam młynka do mielenia kawy.) Natomiast kawałki bananów należy umieścić w misce i podusić za pomocą widelca. (Puree bananowe nie musi być idealnie gładkie.) Do bananów dodać pestki, jajko, mąkę, maślankę oraz cynamon. Całość

Di gotuje
Truskawkowy sernik na zimno 173

kruszymy na piasek. Najłatwiej to zrobić za pomocą malaksera. Masło rozpuszczamy, studzimy, mieszamy z pokruszonymi ciastkami i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Ser dwukrotnie mielimy. Można użyć gotowego serka z wiaderka.  Żelatynę zalewamy zimną wodą do pokrycia i odstawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody. Truskawki miksujemy na gładki mus. Śmietankę ubijamy

kulinarne odsłony pati
Sernik z czereśniami 533

Sposób przygotowania: Masło topimy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Wykładamy na spód tortownicy i solidnie dociskamy. Wstawiamy do lodówki. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Miksujemy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy tężejącą galaretkę. Wrzucamy wypestkowane czereśnie i przelewamy do tortownicy. Pozostawiamy do stężenia. Na wierzchu układamy połówki czereśni i zalewamy

Kuchnia w czekoladzie
Dlaczego lepiej siedzieć kiedy jemy? 136

badacze doszli to takich wniosków? 350 wolontariuszy dostało do jedzenia pitę. Ponoć smaczną. Ale Ci, którzy jedli ją na stojąco dawali jej znacząco niższe oceny od tych, którzy mieli do dyspozycji wygodne krzesło w czasie posiłku. W innym, równie ciekawym eksperymencie, podano badanym ciastka typu brownie. Również świetne w smaku. Ludzie, którzy jedli na siedząco ocenili je jako pyszne

Fleksitarianizm.pl
Mini sernik jaglany o smaku cappuccino i Wine & Garden Hotel w Komborni 148

cukru pudru lub według ulubionej słodkości Wykonanie Kaszę jaglaną wsypujemy na rondelka o grubym dnie, dodajemy cukier, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, co jakiś czas uzupełniając płyn. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera, łączymy z cukrem pudrem i miksujemy, dodając w trakcie miksowania po jajku oraz po łyżce przestudzonej kaszy jaglanej. Następnie czas na wanilię, serek mascarpone i sypkie

Raj dla Podniebienia
Potrawka z kurczaka ze szpinakiem 228

Potrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bułka tarta domowym sposobem 184

Czasem zdarza się kupić za dużo bułki , które potem usychają,ale to żaden problem bo wykorzystuję je do zrobienia bułki tartej, zawsze robiłam to przy pomocy maszynki do mielenia ewentualnie tarki .Tym razem oczywiście mój pomocnik kuchenny poszedł w ruch i dosłownie w kilka minut [ bo miałam troszkę tej bułki więcej niż 100 g i szczerze mówiąc nie ważyłam

Moje domowe kucharzenie
Białe mięso może być tak samo złe jak czerwone, jeśli chodzi o cholesterol 129

kwestii diety opartej o białko roślinne. Tu wyniki były zdecydowanie najlepsze. Ci, którzy byli na diecie mięsnej, niezależnie od tego czy składającej się z białego czy czerwonego mięsa, mieli identycznie złe rezultaty. Dotyczy to porównania poziomu cholesterolu całkowitego i LDL (złego cholesterolu) pomiędzy dietami. Badania wykazały także, że rodzaj mięsa nie wypływa na wielkość cząsteczek cholesterolu we krwi. A przypomnę

Fleksitarianizm.pl
Ciasto Kinder 218

masa szybciej się schłodziła, miskę można wstawić do zlewu z zimną wodą. Tak właśnie powinien wyglądać budyń po ugotowaniu i orzechy po obraniu z łupinek. Obrane z łupinek orzechy mielimy na drobno w blenderze. Jeśli macie blaszkę z odpinanym rantem, brzegi warto wyłożyć paskami sztywnej folii, dzięki niej łatwo będzie wyciągnąć gotowe ciasto, a brzegi będą idealnie gładkie. Blaszkę wykładamy

Ciastkozercy
Pasta z lubczyku 118

Zioło, które najbardziej kochamy <3 Składniki: 4 chabazie (łodygi) lubczyku 1 łyżeczka soli 100 ml oliwy z oliwek Przygotowanie: Liście wraz z łodygami mielimy na najmniejszych oczkach, dwukrotnie. Dodajemy oliwę i sól, mieszamy, przekładamy do małych słoiczków, zakręcamy. Gotujemy przez 20 min. Wyjmujemy ze wrzątku. Układamy nakrętką do spodu, studzimy

R'n'G Kitchen
Ciasteczka z maszynki 198

miękkiego masła 2 łyżki śmietany 1/2 szkl cukru pudru cukier waniliowy 2 żółtka Wszystkie składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto przełożyć do maszynki do mielenia ze specjalną nakładką do wyciskania ciastek. Wykręcać ciastka o dowolnej długości i kształcie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w 180 stopniach do zarumienienia

Smakołyki Asi
Orzeźwiająca lemoniada ananasowa - doskonała na upały 199

usmażeni. I tak sobie myślę, że to chyba właśnie te wysokie temperatury sprawiły, że pierwszy raz od 25 lat obcięłam włosy. Obserwatorzy blogowych profili na Facebooku i Instagramie mieli okazję zobaczyć moją nową fryzurę. Jest mi znacznie lżej i chłodniej, i wcale nie tęsknię za długimi włosami. Podobno zmiana fryzury to wstęp do zmian życiowych, jak napisała jedna z czytelniczek

Codzienna kuchnia niecodzienna
Buraczki obiadowe 139

wykonanie: Buraki myjemy, zalewamy wodą, dodajemy ocet z czerwonego wina, tymianek, czosnek, liście laurowe i goździki. Gotujemy około 1,5 - 2 godzin, aż buraki będą miękkie Studzimy i obieramy. Mielimy na drobno w robocie kuchennym lub trzemy na tarce. Doprawiamy octem balsamicznym,  solą i pieprzem.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Delusional Trine