Risotto z kurczakiem i szparagami to niezwykłe połączenie ryżu, kurczaka i szparagów. Risotto wychodzi niezwykle kremowe, rozpływające się w ustach. Możecie użyć dowolnych szparagów, choć ja
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżki ksylitolu/erytrolu (zależy jak słodki budyń lubicie) – kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo: – 2-3 banany – płatki migdałów do posypania Spód: Herbatniki wraz z orzechami mielimy na „mąkę”. W misce łączymy zmielone herbatniki, wiórki i mus jabłkowy. Tak przygotowaną masą wykładamy dno i boki formy do tarty o średnicy 25 cm. Spód wyrównujemy przy pomocy łyżki
Be Fit Be StrongProsty makaron z sosem pomidorowym to danie, które przygotujemy dosłownie w 10 – 15 minut. Korzystając z tego przepisu zwykły makaron zmieni się w prawdziwe arcydzieło
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kuchnia włoska bazuje przede wszystkim na prostych składników, które w odpowiednim połączeniu tworzą wyśmienite danie. Tym razem będzie to makaron z pomidorkami i parmezanem. Lista składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!PRZYGOTOWANIE : SPÓD -Ciastka mielimy mikserem lub drobno rozgniatamy. Masło rozpuszczamy i wlewamy do ciastek i ugniatamy. Tortownicę o średnicy 24 cm. wykładamy papierem i równo je rozprowadzamy, lekko dociskając. SER - w rondelku podgrzewamy białą czekoladę ze śmietanką, do momentu aż czekolady się rozpuszczą. Masę studzimy. Żółtka ucieramy z cukrami, następnie wlewamy biała, i dalej miksując dodajemy czekolady i mąkę
Kulinarne Fantazje MarioliPRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha robota, łącznie z czosnkiem i mielimy ( 30 s/o 5 ) Do mięsa dodajemy resztę namoczony chleb w jogurcie, jajko, serek i sól. Chwilkę miksujemy. Masę przekładamy do miski i formujemy z niej małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na desce. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju
Kulinarne Fantazje Marioliczosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka domowego bulionu ¾ szklanki wody ½ małego słoiczka koncentratu pomidorowego #Pudliszki Szczypta cukru Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Ugotowane mięso- najlepsze rosołowe- mielimy w maszynce. Ryż gotujemy al dente w osolonej wodzie. Cebulkę drobno siekamy i szklimy na maśle. Składniki na farsz mieszamy razem z koncentratem pomidorowym i doprawiamy do smaku. Papryki myjemy
Kuchnia w czekoladziefiołków ułożone na blaszce na papierze do pieczenia posmarowane białkiem i posypane cukrem/ Wstawiam do piekarnika temp 75 stopni i suszę około godzinę aż będą suche. Na drugi dzień mielę w młynku do kawy. Biszkopt: Jajka wyjmuje wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję po łyżce cukru i dalej ubijam około minutę, potem kolejna łyżka cukru i dalej ubijam
wesoła kuchniaminut z każdej ze stron, pamiętaj żeby smażąc omlet boki przesuwać do środka aby rzadka masa napływała na brzegi i ścinała się. Jeśli już na wierzchu nie będziemy mieli rzadkiej masy przekręcamy omlet na patelni, smażymy do zarumienienia
Życie zaczyna się w kuchniśredniej wielkości cebula 10-15 dkg sera żółtego Sól, pieprz, pieprz ziołowy Krok po Kroku 1 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mięso oddzielamy od kości, mielimy i dodajemy do usmażonej cebuli. Całość mieszamy i doprawiamy. 2 Ostudzone mięso łączymy ze startym na drobnej tarce serem. Na każdego naleśnika nakładamy przygotowany farsz i składamy według uznania (Ja składam
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyWarzywa z rosołu przekrój na mniejsze części, mięso oddziel od kości, bułkę namocz w wodzie i odciśnij, cebulę przekrój na połówki lub ćwiartki – zmiel je w maszynce do mielenia lub rozdrobnij w malakserze. Do powstałej masy wbij jajka i dobrze dopraw sosem sojowym (lub solą i pieprzem) , by smak był wyrazisty. Następnie przełóż do wyłożonego papierem naczynia żaroodpornego
Kulinarny S.O.S.Warzywa z rosołu przekrój na mniejsze części, mięso oddziel od kości, bułkę namocz w wodzie i odciśnij, cebulę przekrój na połówki lub ćwiartki – zmiel je w maszynce do mielenia lub rozdrobnij w malakserze. Do powstałej masy wbij jajka i dobrze dopraw sosem sojowym (lub solą i pieprzem) , by smak był wyrazisty. Następnie przełóż do wyłożonego papierem naczynia żaroodpornego
Kulinarne S.O.S.Ugotowałam kluski szpinakowo - serowe. Podałam je z sosem pomidorowym a że miałam pieczarki w lodówce to zrobiłam też sos pieczarkowy i podałam tym, co akurat na taki sos mieli ochotę. Składniki: * 30 dkg liści szpinaku * 10 dkg (+- 5 dkg)mąki pszennej * 2 łyżki mąki ziemniaczanej * 1 jajko * 10 dkg sera białego * przyprawy: sól * 2-3 ząbki czosnku przeciśniętego przez
Pieprzyć z FantazjąSposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do pasztetu wykorzystuję też marchewki i pietruszkę z zupy. Mięso z kurczaka (oddzielone od kości) zmielić w maszynce do mielenia wraz z marchewkami
Bullio