mielone z serem - 3500 przepisów (strona:96/234)

Dyniowe naleśniki z twarogiem i szpinakiem 192

sztuk: - 1/4 dyni piżmowej, ok. 20-25 dag - 3 szklanki wody - mąka pszenna - ile zabierze ciasto - 2 jaja - 2 łyżeczki mielonej kurkumy - 1/2 łyżeczki soli - 3 łyżki oleju Twaróg: - 25 dag sera białego - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 mała cebula - sól - pieprz Dodatkowo: - szpinak 1. Dynie kroimy w kostkę, gotujemy ją 1 szklance wody. Gdy po kilku minutach zmięknie

Apetyczna babeczka
PULPETY Z GRZYBAMI LEŚNYMI 190

Składniki na ok 12 sztuk: Pulpety z leśnymi grzybami i papryką Pulpety 500 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek płatków owsianych 2 jajka 15 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę Sól i pieprz do smaku 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 8 leśnych grzybów 4 garście szpinaku 1 cebula 1 papryka pokrojona w kostkę 1 łyżka masła Olej

Gotowanie Patki
Kurczak z cukinią po grecku 168

białego wytrawnego wina 300 ml pomidorów w zalewie (całe) 6 suszonych pomidorów z oleju 1 łyżka świeżego majeranku kilkanaście czarnych oliwek 100 g sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska, pieprz świeżo mielony, pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Marchew i cukinię kroimy w paski (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw), pora w plasterki. Suszone pomidory i oliwki siekamy. Pomidory

Moje Kuchenne Rewelacje
Pasta z bobu i sera feta 155

ugotowanego bobu - 270 g sera feta - 3 łyżki oliwy - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 gałązka koperku (opcjonalnie) S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: miksujemy wszystkie składniki na gładką masę, podajemy udekorowane oliwą i porwanym koperkiem (opcjonalnie

Gocha gotuje!
PIZZA Z KOTLETEM 194

ciepłej wody 400 g mąki pszennej Sól do smaku Szczypta cukru 15 ml oleju 100 ml wody średnio gazowanej Dodatki 2 kotlety mielone 2 papryczki słodkie czerwone 1 cebula czerwona 2 ogórki konserwowe Ser żółty ok 5 plastrów Natka pietruszki ok 3 łyżki Koncentrat pomidorowy 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE:    Składnik ciasta

Gotowanie Patki
Kasza gryczana smażona z szparagami, groszkiem, pieczarkami i jajkiem 140

kaszy gryczanej 4-5 mrożonych szparag zielonych kilka różyczek brokuł 4-5 łyżek mrożonego groszku 4 pieczarki szczypta soli, pieprzu, chili i kolendry mielonej 2 jaja 1 łyżka oleju rzepakowego 2-3 łyżki tartego sera Szparagi i groszek rozmrażam. Rozgrzewam na patelni olej i smażę na nim posiekane szparagi zielone oraz umyte i obrane pieczarki. Brokuł kroją na mniejsze

Mango Papaja
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 160

pieczarkami i parmezanem  , do kotletów użyłam wyśmienitych przypraw od firmy Eco Blik  , zdrowych i ekologicznych . Zapraszam :)   Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 3 jaka 1/2 szklanki startego parmezanu lub żółtego sera 4 pieczarki duże 4 ,5 łyżek bułki tartej 100 ml wody  sól morska do smaku  1 łyżeczka pieprzu zielonego  Eco Blik

Sama słodycz i szczypta chili
Poniedziałkowy "fit" - Twarożek bazyliowy z pomidorkiem i czarnuszką 187

Jeżeli jeszcze nie zdążyliście jej skosztować koniecznie skuście się na nią ...  Twarożek bazyliowy z pomidorkiem i czarnuszką SKŁADNIKI : 125 g chudego białego sera 1 większy pomidor malinowy kilka listków świeżej bazylii pieprz świeżo mielony (kolorowy) czarnuszka PRZYGOTOWANIE : Pomidora malinowego obieramy ze skórki (można sparzyć), usuwamy nasiona i kroimy go w kosteczkę.  Do miseczki skruszamy twaróg, dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z sosem serowym 176

dente. Na patelni rozpuścić masło.  Dodać serki topione. Mieszać do rozpuszczenia. Wlać słodką śmietankę ciągle mieszając. Gdy składniki połączą się dodać żółty ser i gorgonzolę. Dokładnie wymieszać. Całość lekko posolić i popieprzyć świeżo mielonym pieprzem. Makaron polać sosem. Na wierzch posypać startym parmezanem

Amatorka kuchenna
PIĄTECZEK!!!HAMBURGER Z KARMELIZOWANĄ CEBULĄ 214

możecie to olać. Bułek sama nie piekę, po długich poszukiwaniach znalazłam takie, które mi smakują :) SKŁADNIKI DLA DWÓCH GŁODNYCH OSÓB : -600 gram mielonej wołowiny (u mnie goleń, lubię tłusto) -4 bułki -80 gram sera roquefort -duża czerwona cebula -3 łyżki oliwy z oliwek -łyżka syropu klonowego -łyżka musztardy francuskiej -ogórek kiszony -duży jędrny pomidor -4 ząbki czosnku -4 plastry

Kuchnia bezglutenowa Loli
Domowy serek łososiowy 134

Wszystkie składniki zmiksowałam blenderem. SKŁADNIKI 250 g sera twarogowego chudego 3/4 szklanki kefiru 100 g łososia atlantyckiego świeżo mielony pieprz świeżo mielona sól himalajska

ClauditteMissCooking
Sałatka z pieczonej papryki z kozim serem 189

skórki i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w paski i układamy na talerzu naprzemiennie kolorami.  Następnie warzywa posypujemy serem (ja użyłam sera feta, który znalazłam w lodówce).  Skrapiamy oliwą, octem balsamicznym, świeżo mielonym pieprzem i solą.  Smacznego

Taste Of My Day
Pomidorowa zapiekanka z kaszy jaglanej z kurczakiem (bez glutenu, mleka i jajek) 237

łyżki zielone pestki z dyni 3 łyżki orzeszki piniowe 1 łyżka filet z piersi kurczaka 200 g kurkuma mielona 1/2 łyżeczki sól, papryka mielona, pieprz, tymianek, kolendraolej do smażenia do smakukilka łyżek ser kozi, mozarella lub żółty do posypania (niekoniecznie)jajko kurze lub 4 jajeczka przepiórcze (niekoniecznie) Przygotowanie: Pestki i orzeszki piniowe zalać gorącą wodą i odstawić. Ugotować

głodny alergik
Włoskie spaghetti z sosem a'la pesto 273

rzecz wcale nie jest trudna. Do przygotowania dania użyłem: 300 gram makaronu spaghetti, pęczka świeżej bazylii, 50 gram sera parmezan, 50 gram orzechów brazylijskich, 150 gram pomidorków koktajlowych, 1 łyżki miodu, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, soli morskiej, świeżo mielonego czarnego pieprzu. Przede wszystkim wyjaśnię, iż sos ten nie jest oryginalną recepturą na sos pesto, do którego używa(...)się dwóch rodzajów sera oraz orzeszków piniowych, które to składniki mogą nie być proste do kupienia. Moim zdaniem sos przygotowany według mojego przepisu niczym nie ustępuje oryginałowi i smakuje rewelacyjnie. Przygotowanie dania zacząłem od przygotowania sosu a'la pesto. W tym celu starłem na tarce o drobnych oczkach 50 gram parmezanu. Do moździerza dodałem małą szczyptę soli morskiej (dodawany miał

Wyprawy kulinarne
Jajko zapiekane w kajzerce 156

wierzch i ostrożnie wydrążyć środek, uważając aby nie przebić spodu. Ułożyć je na blaszce. Na dnie każdej bułki ułożyć plaster szynki i plaster sera, a na wierzch wbić delikatnie jajko i posypać je świeżo mielonym pieprzem i solą. Ostrożnie przenieść bułki do piekarnika i zapiekać około 15-20 minut, w zależności od tego jaką konsystencję jajka chcemy otrzymać. Wyjąć

wyzwania kuchenne