pierś z kurczaka 2 szt. (czyli 4 połówki) sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej 500 ml zimej wody ser w kawałku 100 g Zaczynam od zrobienia naleśników, przepis znajdziesz TUTAJ . Następnie mielę pierś, wrzucam na patelnie z odrobina oliwy lub oleju i smażę przez kilka minut. Gdy pierś będzie usmażona, wlewam na patelnie fixy rozmieszane w wodzie
Kuchnia VikiMiseczka zupy meksykańskiej przyjemnie rozgrzewa w jesienne dni. Zupa meksykańska z mięsem mielonym jest bardzo szybka do przygotowania, połączenie prostych składników takich jak cebula, fasola, kukurydza, pomidory i mielone mięso wieprzowe oraz przyprawy sprawiają, że jest ona niepowtarzalna w smaku. Jak ktoś ma ochotę to może zupę meksykańską wzbogacić o ziemniaki i świeżą paprykę. Po ugotowaniu zupa(...)nabrała meksykańskiego smaku . Przed samym podaniem należy ją ponownie zagotować i podawać posypaną świeżą kolendrą lub natkę pietruszki, można też posypać ją tartym serem. Przepis na: zupa meksykańska Składniki dla 2 osób: 300 g świeżo mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) lub mielonej wołowiny 1 puszka (400g) krojonych pomidorów z ziołami lub 3 obrane i pokrojone pomidory
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmałe opakowanie jogurtu greckiego 2 garście kolorowych pomidorków koktajlowych 1 łyżka oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sól świeżo mielony pieprz Jajka rozbijamy i roztrzepujemy widelcem. Dodajemy jogurt grecki i oliwę z oliwek. Mieszamy na jednolitą masę. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i dodajemy do masy jajecznej. Pomidorki kroimy na połówki i mieszamy z resztą składników. Doprawiamy ziołami
My Chcemy JeśćSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 cebula kilka plastrów kiełbasy żywieckiej (lub innej podsuszanej) pół szklanki żółtego startego sera 3 łyżki fety 4 łyżki sosu pomidorowego plus połowa papryczki chili sól, pieprz jajko siemię lniane mielone Wykonanie: Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy. Posmaruj je sosem pikantnym pomidorowym wymieszanym z fetą, połóż cebulkę pokrojoną(...)cienkie piórka, pepperoni, starty ser, posyp przyprawami. Wysmarowany placek pokrój w nieduże kwadraty, zwiń na przemian rogi (róg dolny prawy z górnym lewym i drugą stronę podobnie na krzyż). Posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp siemieniem. Piecz w temp. 200C około 15-20 minut do momentu, gdy ładnie się zarumienią. Smacznego
Zasmakuj Kuchnipolędwicy sopockiej kilka ogórków kiszonych 5 jajek 1 czerwona cebula 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Ser także ścieramy. Szynkę (najlepiej bez skórki) i ogórki kiszone (lekko odciskamy z nadmiaru soku) kroimy w drobną kostkę. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę
Kolorowy Przepisownikwyraźna! Huehuehue. Potrzebujemy: po 1 sztuce cukinii na osobę (u mnie były 4 szt.) około 600 g mielonego, dobrej jakości, mięsa wołowego 1 średnią cebulę ½ czerwonej papryki 1 kopiastą łyżkę serka typu Philadephia 2 łyżki tartego parmezanu lub innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki pietruszki 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego dobrej jakości ½ łyżeczki słodkiej papryki(...)szczypiorku ½ łyżeczki suszonych płatków chilli (jak nie lubicie ostrego, to pomińcie) na czubku łyżeczki przyprawy do piernika (zaufajcie mi) łyżeczkę soku z cytryny sól i sporo pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie skórki gwarantuje nam, że cukinia zachowa swój kształt i nie rozpadnie nam się podczas pieczenia, tworząc artystyczną breję. Przekrawamy na pół
ladykitchenwyraźna! Huehuehue. Potrzebujemy: po 1 sztuce cukinii na osobę (u mnie były 4 szt.) około 600 g mielonego, dobrej jakości, mięsa wołowego 1 średnią cebulę ½ czerwonej papryki 1 kopiastą łyżkę serka typu Philadephia 2 łyżki tartego parmezanu lub innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki pietruszki 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego dobrej jakości ½ łyżeczki słodkiej papryki(...)szczypiorku ½ łyżeczki suszonych płatków chilli (jak nie lubicie ostrego, to pomińcie) na czubku łyżeczki przyprawy do piernika (zaufajcie mi) łyżeczkę soku z cytryny sól i sporo pieprzu (najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie skórki gwarantuje nam, że cukinia zachowa swój kształt i nie rozpadnie nam się podczas pieczenia, tworząc artystyczną breję. Przekrawamy na pół
ladykitchensuszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag dowolnej wędliny 3 łyżki klarowanego masła 1 kulka sera mozzarella ½ krążka sera camembert 10 dag sera gouda 1 szklanka słodkiej 12% śmietany Sól himalajska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ? Makaron ugotować al’ dente w osolonym wrzątku, odcedzić. Różyczki brokułu zblanszować , odcedzić. Pieczarki, cukinię, por, pokroić(...)miękkości , doprawić w trakcie solą oraz pieprzem, gotowe miękkie warzywa, wymieszać z makaronem oraz słodką śmietanką, dodać pokrojone drobno suszone pomidory, zblanszowanego brokuła, starty na tarce ser mozzarella oraz gouda, oraz pokrojony na plastry camembert. Wyłożyć makaron do naczynia żaroodpornego , wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec 15 minut-aż ser się rozpuści, podawać gorące
Wanilia i Kardamonpieprz kilka łyżek mąki pszennej Sos: ok. 300-330 ml śmietany 18% 150 g tartego żółtego sera kilka łyżek mleka 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz W misce dokładnie wymieszać mięso z posiekaną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, mieloną słodką papryką, jajkiem, bułką tartą, solą oraz pieprzem. Uformować z masy pulpeciki, obtoczyć je delikatnie(...)oleju z każdej strony. Po obsmażeniu przełożyć je do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach C przez ok. 10 minut. Po tym czasie zalać je mieszanką śmietany, sera, mleka, oregano, soli i pieprzu. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać jeszcze przez ok. 20 minut
Simply Foodciasto. 3. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy kolejno od spodu: - jabłko w plastrach, posypujemy łyżeczką cukru i mielonym cynamonem - kasza jaglana wymieszana z konfiturą - jabłko w plastrach + cukier i cynamon - ser biały - dwa jabłka w plastrach +cukier i cynamon Czas pieczenia ok 45 minut w 175 C. Podajemy na ciepło lub na zimno z łyżką
Apetyczna babeczkaSól, pieprz, pieprz ziołowy Krok po Kroku 1 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mięso oddzielamy od kości, mielimy i dodajemy do usmażonej cebuli. Całość mieszamy i doprawiamy. 2 Ostudzone mięso łączymy ze startym na drobnej tarce serem. Na każdego naleśnika nakładamy przygotowany farsz i składamy według uznania (Ja składam na dwa). Następnie każdego z nich smażymy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyjajkiem, fasolką i pieczarkami. Takie rolady robiłam już z wieloma różnymi nadzieniami, np z samymi pieczarkami czy z ogórkiem, serem i boczkiem. Wybierzmy to co najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego 2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiplastry pokrojone na drobne kawałki) 1 łyżka oliwy plus odrobina do natłuszczenia naczynia 1 dymka, pokrojona ukośnie w plasterki 4 małe pieczarki 30g sera brie, pokrojonego w małe kawałki 2 świeże jajka sól i świeżo mielony czarny pieprz Wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i natłuszczamy oliwą filiżankę do cappuccino. Dwa całe plastry boczku układamy na kratce(...)tłuszcz wrzucamy pieczarki i pokrojony boczek; podsmażamy mniej więcej 5 minut, do zrumienienia. Dorzucamy dymkę, doprawiamy i podduszamy kolejne 3 minuty, ciągle mieszając. Zdejmujemy z kuchenki i dodajemy połowę sera. Dokładnie mieszamy. Powstałą masę przekładamy do filiżanki, na wierzch wbijamy jajka tak, aby żółtka się nie rozlały. Stawiamy filiżankę na blachę do pieczenia i pieczemy bez przykrycia 5 minut. Wyjmujemy
Gorący kąsekhave gruel SKŁADNIKI (3 porcje): 150 g ryżu do risotto 250 g pieczarek 1 średnia cebula 200 g jogurtu greckiego 100 g sera typu Lazur 1 pęczek natki pietruszki 500 ml bulionu świeżo mielony czarny pieprz 2 łyżeczki tymianku 1 łyżka oleju INGREDIENTS (3 portions): 150 g risotto rice 250 g mushrooms 1 medium onion 200 g Greek yogurt(...)nią ryż, dokładnie mieszamy i smażymy kilka chwil. Po chwili całość zalewamy bulionem. Zmniejszamy ognień i od czasu do czasu mieszając czekamy aż ryż wchłonie płyn. W międzyczasie kroimy ser w średnią kostkę, mieszamy w misce z jogurtem, pieprzem i ziołami. Gdy na patelni prawie nie ma śladu po bulionie wrzucamy sos jogurtowy i smażymy mieszając aż ser się rozpuści
Martyna Cooksdołączą. Tematem pichcenia są szparagi. Właśnie z ich udziałem przygotowałam aromatyczna sałatkę. Szczególnie polecam Wam prosty winegret z dodatkiem mielonych orzechów włoskich... Składniki na 4 porcje: 60 g rukoli 10 plastrów szynki parmeńskiej 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 ser camembert Sos: 1 łyżeczka płynnego miodu 1 łyżka octu winnego 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju, np. z ostropestu
Czerwień i błękitśmietanki 30% oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku klika kromek chleba sól i pieprz 2 łyżeczki chili mielonego szczypiorek zioła prowansalskie parmezan Przygotowanie: Do przygotowanego wcześniej bulionu dodać rozdrobniony serek topiony i pokrojony w kostkę żółty ser. Całość gotować na małym ogniu przez 15 minut, cały czas mieszać. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec
cooklife