mielone z serem - 3500 przepisów (strona:64/234)

Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese 160

ciepło. Co więcej, ser ten nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, polecam. Scroll down for recipe in English Tosty z wołowiną i serem (4 tosty) Składniki: 350 g mielonej wołowiny 1/4 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 3/4 szklanki ketchupu 1 łyżeczka mielonego chilli 2 łyżki wody 1 łyżka brązowego cukru(...)Przygotuj dużą patelnię grillową lub sprzęt do grilla lub opiekacz. Rozsmaruj masło na jednej stronie każdej kromki, ułóż 2 masłem dołu na patelnię, następnie na nie po 1/2 plastra sera, na jedną porządną porcję wołowiny i podsmażaj aż ser się rozpuści a kromki zarumienią od spodu. Następnie połóż chleb ze stopionym serem na kawałku chleba z wołowiną i podgrzewaj jeszcze

karmelowy
Zapiekanka makaronowa z dynią, kalafiorem i mięsem mielonym 225

Chciałam zrobić placki, ale zrezygnowałam. Powstała więc zapiekanka makaronowa tymbardziej, że miałam jeszcze mielone mięso. Składniki: 250 gramów mięsa mielonego wieprzowego 1/4 dyni 1 cebula 1/2 kalafiora 300 gramów suchego makaronu - kształt wedle uznania 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego 40 gramów sera żółtego - trochę zostawiamy do posypania wierzchu. Mój był w plasterkach 1 kulka mozzareli(...)mielony Makaron wrzucamy na gotującą wodę i gotujemy ok. 12 minut Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy ok. 10 minut Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Dynię obieramy, kroimy w kostkę Ser żółty ścieramy na dużych oczkach. Jeśli mamy ser w plasterkach, to kroimy go w drobne paseczki, a następnie w drobną kostkę Świeże zioła drobno kroimy Mięso mielone

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szybka sałatka z parą - na kolację i nie tylko 240

łyżki siekanego szczypioru 2 spore ogórki kiszone 2 łyżki tartego sera Cheddar 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu pieprz grubo mielony Przygotowanie: Ziemniaki i ogórka kroimy w kostkę. Szczypior siekamy, a ser Cheddar trzemy na tarce. Produkty mieszamy ze sobą. Doprawiamy pieprze. Dodajemy jogurt wymieszany z majonezem. Pyszna, szybka i sycąca sałatka gotowa. Kabanosik do tego

Kuchnia po mojemu
Rolada mięsna z boczkiem i szpinakiem 284

szpinaku i fety nadaje się do obiadu, jako samodzielna przystawka lub jako dodatek do chleba. Dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno. 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 opakowanie sera feta 1 opakowanie mrożonego szpinaku ( 400 g ) 15 długich cienkich plastrów parzonego lub wędzonego boczku 1 sucha bułka namoczona w mleku i odciśnięta 4 łyżki bułki tartej(...)taki sposób, by lekko nachodziły na siebie. Prostokąt utworzony w ten sposób powinien mieć dłuższy bok tak długi, jak długość brytfanki (keksówki). Na boczku równo cienką warstwą rozłożyć mięso mielone i uklepać. Na mięsie ułożyć warstwę szpinaku pozostawiając wzdłuż jednego z dłuższych boków około 2 cm pas. Pomagając sobie folią spożywczą (aluminiowa pozostaje na stole) zwinąć roladę ciasno

Trzeci talerz
MUFFINKI JAGLANE 152

szklanki wody 1/2 kostki rosołowej 1 czerwona cebula ok. 200 g kiełbasy drobiowej natka pietruszki ok. 200 g marchewki z groszkiem (mrożonej) 5 jajek 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka mielona olej do smażenia Wykonanie: Kaszę jaglaną płukamy kilkakrotnie pod zimną wodą, następnie zalewamy gorącą wodą i odcedzamy. Gotujemy w 2 szklankach wody razem z kostką rosołową(...)dokładnie mieszamy, aby kasza nie była posklejana w grudki. Na końcu wrzucamy zawartość patelni. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowa masę wykładamy do papilotek na muffinki, zajmując ok. 3/4 ich objętości. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim wierzch muffinek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25- 30 min. Muffinki najlepiej smakują na ciepło

Kuchnia MagdaLeny
Niedziela: Zapiekanka mac and cheese 135

light i tak już odchudzonego mac and cheese, autorstwa nieżyjącego już szefa Pierre’a Franeya z 1991 r. W zapiekance są warzywa i mielone mięso, jest więc treściwa i sycąca. Dodatkowo zmniejszyliśmy ilość sera o połowę (do jednej szklanki). Tyle wystarczy, żeby było pysznie! W mac and cheese obowiązuje zasada, że stosunek sera do makaronu musi wynosić(...)szklanki makaronu kolanka 500 g mielonego indyka 2 gałązki selera naciowego posiekane Mała żółta lub czerwona papryka pokrojona w kostkę 1 szklanka drobno posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii lub łyżka świeżej (ew. natki pietruszki) Puszka całych pomidorów 2 szklanki mleka 1 szklank tartego sera (cheddar, bursztyn) 2 łyżki masła

Niedzielny kucharz
Kotlety mielone paprykowo-pieczarkowe 149

Składniki: 25 dag wieprzowego mięsa mielonego 4 pieczarki 1/2 papryki czerwonej 5 dag żółtego sera 1 jajko łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz, majeranek Sposób przygotowania: Pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w małą kosteczkę. Wszystko wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami (jeśli masa będzie zbyt mokra dodać bułki tartej). Formować niewielkie kotlety

Na Ciasteczkowych Papierach
Lasagne z mięsem mielonym 369

grube wiórki). Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Lasagne układać warstwami:  Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella; Warstwa beszamelu (około 0,5 cm); Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella. Warstwy układać, aż do ukończenia składników. Wierzchnią warstwę powinna stanowić starta mozzarella. Lasagne wstawić do piekranika nagrzanego do 180 stopni(...)lasagne na 5 minut przed końcem zapiekania. Ja nie obieram pieczarek, tylko bardzo dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego itp. Lasagne nie należy kroić bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Musi ona odczekać około 10 minut, aby się nie rozpadała. Kupując makaron do lasagne

Gospodyni Miejska
Zapiekane serowe pomidory z boczkiem 85

Składniki: 8 dużych twardych pomidorów 3 ząbki czosnku 2 serki topione gouda kazdy po 100g 1 ser gorgonzola 200g 1 ser feta półtłusty 270g 1 łyżeczka pieprzy mielonego 100g boczku wędzonego surowego w cienkich plasterkach Przygotowanie:  Pomidory należy dobrze umyć,  ściąć wierzchy i łyżeczką lub nożykiem wydrążyć(...)nich miseczki. Wydrążany miąższ siekamy i przekładamy do miski. Dodajemy serki topione, ser feta i gorgonzola, wyciśnięte ząbki czosnku i łyżeczkę pieprzu - wszystko dokładnie mieszamy aż do uzyskania masy typu gładka pasta. Pomidory nadziewamy pastą i układamy na blaszce. Dodajemy do tego nadziane na wykałaczki plasterki wędzonego boczku. Wkładamy

ClauditteMissCooking
Sycąca zapiekanka z makaronem, pomidorami i mięsem 336

macie ochotę, to śmiało :) SKŁADNIKI 300-500g mięsa mielonego 300g makaronu 2-3 duże pomidory 1 ząbek czosnku starty żółty ser przyprawy: bazylia, oregano, tymianek, sól, pieprz, cynamon olej WYKONANIE Makaron lekko podgotowujemy w osolonej wodzie, a czosnek siekamy i podsmażamy na oleju.  Do czosnku dodajemy mięso mielone i dalej smażymy doprawiając solą, szczyptą cynamonu(...)kroimy w plastry. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, wykładamy pierwszą warstwę makaronu i posypujemy ulubionymi ziołami, na to mięso mielone i znów makaron i tę warstwę też traktujemy ziołami. Na całość wykładamy pokrojone pomidory i posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temp. 180 stopni

Zofiana
Makaron a'la spaghetti bolognese 185

czosnku mała czerwona papryka kilka dużych pieczarek  2 garście startego żółtego sera suszone zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka natka pietruszki do posypania   Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, smażyć na rozgrzanym tłuszczu(...)puszki lub świeże, podsmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz usmażone mięso. Całość zblendować i doprawić pozostałymi przyprawami. Do sosu dorzucić podsmażoną paprykę i pieczarki oraz starty żółty ser. Wymieszać z ugotowanym makaronem. Podawać na ciepło z posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Wielkanocna tarta z przepiórczymi jajkami 154

mąki, 100 g masła, 1 duże jajko, szczypta soli, opcjonalnie 2 łyżki wody, masa: 2 jajka kurze, 100 ml śmietanki 30%, 270 g sera sałatkowo kanapkowego półtłustego (1 opakowanie), ½ mielonego pieprzu indyjskiego (czarny bardzo ostry), 1 łyżeczka suszonego lubczyku, ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki, ponadto: ok. 13 jajek przepiórczych , kiełki rzodkiewki. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy(...)niewielką ilością wody i mocno wstrząsnąć kilka razy. Skorupka bardzo drobno popęka i łatwo ją ściągnąć. Masa: Jajka miksujemy z dodatkiem pieprzy, papryki i lubczyku. Następnie dodajemy rozdrobniony ser, wlewamy śmietankę i ponownie miksujemy do momentu, aż masa będzie jednolita, gładka. Masę serowo jajeczną przelewamy na przestudzone ciasto, dodajemy w dowolnej kompozycji jajka, posypujemy szczyptą pieprzu i wstawiamy do piekarnika

Moniki Smakołyki
Sałatka z tortellini i serem pleśniowym 117

chleba Czas wykonania: 20 min    Ilość porcji: 6 porcji Składniki: 250 g makarony tortellini grzybowy 100 g sera pleśniowego 1 ogórek szklarniowy krótki 4 łyżki majonezu świeżo mielony pieprz Przytogowanie : Ugotować makaron (20 minut). W między czasie pokroić w małą kostkę ser pleśniowy oraz ogórka. Wymieszać makaron

KuchniaWeDwoje.pl
Pieczeń z nadzieniem 141

połączenie makaronu w pieczeni i powiem Wam smak wart wypróbowania zarówno na ciepło jak i na zimno.Składniki:- 70 dag łopatki mielonej- 15 dag makaronu- 5 łyżek masła- 4 łyżki mąki- 2 szklanki mleka- 15 dag sera żółtego- 1 garść szczypiorku- 1 świeża czerwona papryka- 2 rzodkiewki- 2 ząbki czosnku- 2 jajka- 2 łyżki sosu balsamicznego- sól- pieprz- gałka(...)zasmażkę, którą gorącą dodajemy do zimnego mleka. Sos gotujemy około 10 minut aż zrobi się gęsty. Żółty ser ścieramy na grubych oczkach i dodajemy pod koniec gotowania sosu. Doprawiamy do smaku startą gałką muszkatałową, pieprzem, suszoną bazylią, 2 łyżkami sosu balsamicznego, mieloną papryką oraz delikatem. Mieszamy i zestawiamy z ognia. W garnku zagotowujemy lekko osoloną wodę, wrzucamy do niej

Zainspirowana w kuchni
Serowy garnek 186

Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 1 por 2 szklanki makaronu świderki 100 gram serka topionego ( śmietankowy) 10 dkg żółtego sera 3 – 3,5 szklanki wody kostka rosołowa natka pietruszki 3 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W garnku podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, opruszamy je mąką

Studencka Micha

Proponowane wyszukiwania