mięsa mielonego ( u mnie udziec z indyka, ale może być też wieprzowe, lub mieszane ) - kolorowe papryki ( dałam pół czerwonej i pół zielonej ) - 15 dag sera żółtego typu gouda - 2 jajka - duży ząbek czosnku - 1 łyżka musztardy delikatesowej Kieleckiej - 1 łyżka keczupu - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz do smaku - 1 łyżka bułki tartej Wykonanie Mięso mielone przekładam(...)miski, dodaje do niego pokrojone w większa kostkę kolorowe papryki, ser żółty ( też w kostkę ), jajka, musztardę, keczup, utarty majeranek, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie mieszam, jeśli jest za luźna dodaję łyżkę bułki tartej. Ponownie dokładnie mieszam. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, tak aby wystawał po za brzegi formy. Masą mięsno-paprykową dokładnie
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 2 sztuki bakłażana 1 puszka czerwonych, krojonych pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku ok. 500g wołowiny 1/2 szklanki wina białego 200g sera żółtego garść natki pietruszki cynamon mielony chili w proszku oregano sól pieprz oliwa z oliwek sos beszamelowy: 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej sól Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzać(...)mięsno - pomidorowym. Przykryć połową sosu beszamelowego. Ułożyć drugą warstwę bakłażana i przykryć resztą sosu i polać sosem beszamelowym. Na koniec położyć resztę bakłażana polać pozostałymi sosami i posypać startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika i pieczemy ok. 35 minut. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąsmakuje kiedy znudzą się zwykłe kanapki, taka miła odmiana. :-) 1 bułka do hamburgera 125g mięsa mielonego 1 jajko L 1 liść sałaty 2 plastry pomidora 3 plastry czerwonej cebuli 2 plastry żółtego sera majonez ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek olej 1. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem według uznania. Mieszamy i formujemy kształt(...)Jajko rozbijamy na patelnię z rozgrzanym olejem, solimy i smażymy. 3. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem i majonezem. Układamy kolejno: sałatę, ser, kotlet, ser, jajko sadzone, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę
Szefowa kuchnibochenek chleba 1/2 kostki masła 4 łyżki oliwy 1/2 pęczka natki pietruszki pęczek cebulki dymki 10 plasterków sera żółtego (ja użyłam morskiego) 1 kulka sera mozzarella serek kremowy Arla Apetina świeżo mielony pieprz szczypta soli 2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka lubczyku 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 4-5 pieczarek PRZYGOTOWANIE: Chleb ponacinać ostrym nożem tak aby powstały(...)kostki, ale uważać żeby nie poprzecinać go na wylot. Ser żółty w plastrach przeciąć na trzy części, mozzarella w cienkie plasterki, pieczarki w plasterki. W mikrofali roztapiamy masło minuta lub półtorej. Natkę i dymkę siekamy dodajemy masło, oliwę, 3 łyżeczki serka kanapkowego czosnkowo-ziołowego, czosnek granulowany, lubczyk i czosnek niedźwiedzi. Wymieszać. Chleb wypełnić serami i pieczarkami. Następnie wysmarować od środka
ClauditteMissCookingponiżej charakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np. używam go do gołąbków, niektórych rodzajów mielonych kotletów czy fileta z kurczaka faszerowanego boczkiem i serem . W dodatku bardzo łatwo wprowadzać w nim modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty(...)gładką i jednolitą masą. Uwagi Jeśli chcemy, aby sos był mocno pikantny, możemy zwiększyć ilość pieprzu lub dodać nieco mielonej ostrej papryki. Jeśli pasuje to do docelowej potrawy, możemy na końcu sos zagęścić parmezanem lub podobnym do niego tartym serem. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-71 {margin: auto;} #gallery-71 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align
Kulinarna Pokusamięsa mielonego z indyka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej+ troszkę do obtoczenia kotletów 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku Natka pietruszki Koperek Sól i pieprz Kawałek żółtego sera Przygotowanie: Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz koperek. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę(...)czosnek, przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Lepiąc kotlety włożyć do środka kawałek żółtego sera, dokładnie zalepić, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć na blaszce, skropić delikatnie olejem i piec w temperaturze ok. 200*C przez ok. 30-40 minut
The Sweet Damselodrobinę, tak, aby makaron nie mógł się przypalić. 2. MUSZTARDA + GAŁKA + PIEPRZ (30 sek) Do mikstury dodajemy 1 łyżeczkę musztardy, szczyptę gałki muszkatołowej i nieco świeżo mielonego pieprzu. Znowu dokładnie mieszamy. 3. SER, SER, SER (3 min) Do garnka wsypujemy 3/4 szklanki startego sera, najlepiej mieszanki serów miękkich i twardych, wyrazistych w smaku. My mieliśmy jedynie miękkie, goudę
Nerds Kitchencałość, bowiem z tym rozpuszczaniem sera bywa ciężko. Składniki 75 dag schabu 15 dag wędzonego boczku 25 dag pieczarek 25 dag żółtego sera szklanka białego wytrawnego wina sól pieprz mielona papryka rozmaryn Sposób Schab pokroić na plastry, lekko je rozbić i obsmażyć na tłuszczu na rumiano. Posolić, posypać przyprawami, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, pokryć plastrami(...)wędzonego boczku i warstwą uprzednio podsmażonych pieczarek. W rondelku stopić pokrojony lub utarty żółty ser, podgrzać z winem na małym ogniu, nie dopuszczając do wrzenia. Przygotowanym sosem zalać mięso i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 250 stopni na około 20 minut
Kuchenne aromatygram Mięso mielone wołowe 400 gram 1 brokuł 2 pomidory Natka pietruszki Fix knorr –spaghetti 4 sery lub podobny Ser mozzarella Sól Pieprz Olej do smażenia Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al. dente, podobnie jak brokuł. Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju. Podczas smażenia mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Do naczynia do zapiekania wykładamy(...)makaron, następnie przesmażone mięso mielone. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Wykładamy plastry pomidorów i lekko je solimy. W dalszej kolejności układamy przekrojone różyczki brokułu. Przygotowujemy sos fix 4 sery zgodnie z informacją na opakowaniu (woda, śmietana). Zapiekankę polewamy przygotowanym sosem. Ser mozzarella ścieramy na tarce i dodatkowo posypujemy zapiekankę. Całość zapiekamy około 30 minut w nagrzanym piekarniku
Smaki EwySkładniki na farsz : opakowanie świeżych liści szpinaku baby lub mrożonego 3 duże jajka 150 ml śmietanki 30 % pół opakowania sera feta 4 łyżki drobno startego sera np.Grana Padano kilka ząbków czosnku świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Zagniatamy wszystkie składniki na ciasto. Masło trzemy na tarce. Ciasto wkładamy na około 30 minut do lodówki. Szpinak płuczemy zimną wodą i dusimy(...)patelni tak aby stracił objętość. W misce mieszamy wszystkie składniki na farsz oprócz sera feta. Ciasto wykładamy na stolnicę i wałkujemy na grubość 2-3 cm i wypełniamy nim foremkę, podpiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w 180 °C. Na podpieczony spód wylewamy masę jajeczno-szpinakową i układamy na wierzchu kostki sera feta. Wkładamy do piekarnika na kolejne
Słodka Strefapęczek szczypiorku, sól, pieprz, spora ilość majeranku, 12 plasterków żółtego sera, Pieczarki umyłam. Pozbawiłam trzonków, wydrążyłam. Posiekałam drobno trzonki i to, co wydrążyłam.. Cebulę także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym(...)Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera. Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody, którego podsmażyłamna maśle z bułką tartą. Smacznego
W kuchni Karmel-itkiłyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 2 duże pomidory 7 pieczarek 4-5 suszonych pomidorów 1 łyżka oliwy około 60 g startego sera żółtego lub 1 kulka mozzarelli 30 g startego parmezanu Przygotowanie: W misce mieszamy mięso mielone, parmezan, płatki owsiane, natkę pietruszki, przyprawy oraz jajko. Formę do zapiekania smarujemy oliwą i przekładamy do niej mięso, dociskając(...)stopni. Pieczarki obieramy. Kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dobrze odsączamy. Pomidory i pomidory suszone kroimy w kostkę. Rozprowadzamy na mięsie mielonym usmażone pieczarki oraz pomidory. Na wierzchu układamy plasterki mozzarelli lub stary ser oraz posypujemy wszystko parmezanem. Wstawiamy formę do piekarnika na 30 minut
Mania Gotowaniaziemniaków 350 g kiełbasy wiejskiej 100 g masła 400 ml jogurtu naturalnego sól pieprz 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej 20 dag sera żółtego tartego Przygotowanie: Ziemniaki obieramy,myjemy a następnie gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Tłuczkiem lub przez prasę przeciskamy ziemniaki. Kiełbasę obieram ze skóry, kroję w kostkę
Gotowanie PatkiSmaczna Pyza. * * * Składniki (proporcje dla 3 osób): 250 g makaronu (np świderki) 2 czerwone papryki 4 pomidory 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli 50 g mielonych migdałów kilka łyżek oliwy tarty ser grana padano listki bazylii do dekoracji Wykonanie: 1, Papryki myjemy, suszymy, wydrążamy gniazda nasienne, przekrojone na pół układamy (tak jak na zdjęciu) na blasze wyłożonej papierem
Kawa z mlekiem