mielone z serem - 3500 przepisów (strona:57/234)

Pulpeciki w sosie słodko-kwaśnym 210

kładniki: 5 kromek  czerstwej bułki pszennej 6 łyżek mleka 300 g mielonego mięsa z indyka 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g startego sera grana padano lub parmezanu Sól pieprz szczypta startej gałki muszkatołowej 2 jajka 1 pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek oleju 2 kopiate łyżki cukru brązowego 150 ml octu balsamicznego  Wykonanie Bułkę moczymy

O kuchni z uczuciem
Sernik z sezonowymi owocami 161

minut do lodówki.Po tym czasie ciasto szybko wałkujemy na dużej, kwadratowej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 15 minut w 185`C.Masa serowa:Ser wrzucamy do malaksera i mielimy. Dodajemy cukier i cukier z wanilią, mieszamy i odstawiamy.Do drugiej miski wbijamy żółtka i miksujemy razem z cukrem na gładką masę, następnie do żółtek dodajemy  rozpuszczone masło, łączymy

Słodkie Przyjemności
MAKARONOWE WSTĄŻKI Z SOSEM I KIEŁBASKAMI Z SZYNKI 185

Makaron w sosie pomidorowym to najprostsza klasyka jaka znam. Oczywiście jest wiele odmian tego pysznego dania :)  Można je wzbogacić o mielone mięso, warzywa, boczek, żółty ser i wiele innych  składników. Ale ja lubię czasami przygotować bardzo prostą wersję tylko z kiełbaską.  Bo smak tkwi w prostocie ... Składniki: 250g makaronu wstążki 1 cebula 5 kiełbasek

Walijskie Pichcenie
Niewolnica Isaura? Nie, SERNIK ISAURA mojej Prababki. 247

twarogu  4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 3/4 szklanki wiórków kokosowych Masło utarłam z cukrem, dodałam jajka. Następnie połączyłam z białym serem (u mnie był to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe.  Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam

W kuchni Karmel-itki
Kule ryżowe z mieloną wołowiną, buraczkami z bazyliową nutą 227

szafranu 3 szklanki rosołu 4 łyżki oleju Wielkopolskiego z bazylią 1 duża cebula 50 ml białego wytrawnego wina 1 jajko 3 łyżki startego drobno sera grana padano lub cheddara Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Nadzienie: 12 dag mielonej wołowiny ½ gotowanego małego buraczka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 marchewka 2 łyżki oleju Wielkopolskiego(...)oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy mieloną wołowinę, startą marchewkę na tarce jarzynowej  o drobnych oczkach , dodajemy pokrojonego w kostkę gotowanego buraczka, dusimy aż płyn odparuje a mięso przestanie być surowe, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy posiekaną drobno bazylię oraz starty ser.  Farsz dobrze schładzamy. Schłodzony ryż, nakładamy łyżką na wilgotne

Wanilia i Kardamon
Faszerowane pomidory 127

szklanki ryżu 400g mielonego mięsa z kurczaka – u mnie z mięso z podudzia 2 cebule szalotki 2 łyżki siekanej natki pietruszki 100g drobno tartego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1/3 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól i pieprz do smaku łyżka oleju   Zaczynamy od przygotowania farszu – ryż gotujemy na sypko w dobrze osolonej wodzie. Ugotowany dobrze(...)delikatnie się zrumieni i będzie w drobnych, podsmażonych kawałkach, po czym ściągamy z ognia do ostygnięcia.   Do mięsa na patelni dodajemy ugotowany ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz starty ser, po czym wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.   Nastawiamy piekarnik na 180°. Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy wierzch. Za pomocą łyżki wydrążamy wewnętrzny miąższ pomidorów

Smaczna Strona
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3997

zgodni. No, może prawie całkowicie.MUSZLE MAKARONOWE NADZIEWANE SZPINAKIEM I FETĄ.4 porcjeok. 20-25 mniejszych muszli makaronowych żytnich450g mrożonego szpinaku150-200g sera typu feta1 mała cebula 2-3 ząbki czosnkupieprz świeżo mielonygałka muszkatołowasłodka mielona papryka ulubione zioła: oregano, bazylia, itd. olej do smażeniaMakaron gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al'dendte (już miękki(...)kroimy w kostkę i wrzucamy do szpinaku,dokładnie mieszamy - częściowo się rozpuści. Na samym końcu doprawiamypieprzem, gałką muszkatołową, papryką słodką mieloną i ulubionymi ziołami. Przygotowaną masę wkładamy do muszelek, układamy w wysmarowanymmasłem naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym żółtym serem, przyprawamii wstawiamy do piekarnika na około 20-25 minut, aż ser się pięknie zapiecze.Podajemy.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z pomidorów z parmezanem 232

Składniki: dojrzałe pomidory (wybrałam w różnych kolorach) 1 mała czerwona cebula   ząbek czosnku parmezan lub pecorino romano (albo inny ostry dojrzewający ser)  świeża bazylia oliwa   sól świeżo mielony pieprz  Cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek posiekać. Pomidory pokroić. Warzywa przełożyć do miski, dodać listki bazylii, lekko posolić, posypać pieprzem, polać oliwą, wymieszać(...)wierzchu posypać startym na drobne wiórki serem. Podawać z opiekaną bagietką, ciabattą.  Smacznego

Obiad gotowy
Sałatka Chili Con Carne 137

robię mięso mielone, czy do tej sałatki, czy do spaghetti zawsze dodaję mleko. Mięso dzięki temu jest dużo bardziej soczyste i sypkie, nie skleja się w takie wielkie kule XD Sałatka Chili Con Carne Składniki: 400 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego szklanka mleka łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki mielonego kuminu(...)Sriracha) lub ostrej salsy puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1/2 główki sałaty lodowej 200 g sera żółtego cheddar lub mimolette 2 ząbki czosnku 3 porządne łyżki śmietany lub jogurtu greckiego 3 porządne łyżki majonezu 2-3 garści nachosów pieprz sól Przygotowanie rozpoczynamy od mięsa mielonego. Na patelnię wrzucamy mięso, zalewamy je szklanką mleka i solimy. Mięso mieszamy i smażymy

PatiGotuje
Roladki z piersi kurczaka z fetą i papryką zawijane w boczku. 325

dłuższych cienkich plastrów ) - zioła przyprawowe : pomidory suszone + bazylia+czosnek - olej Wykonanie Każdą z piersi kurczaka dzielę na trzy kotlety, rozbijam przez folię tłuczkiem, posypuje delikatnie mielonym czosnkiem. W miseczce ugniatam widelcem ser feta, dodaję do niego pokrojoną w drobną kosteczkę czerwona paprykę i zioła, całość mieszam do połączenia składników. Tak przygotowaną masę wykładam łyżką ( jedna łyżka na pierś wystarczy

Kuchnia z widokiem na ogród
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 219

obiad , bo zajmuje niestety sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - puszka pomidorów krojonych bez skórki - ser żółty ( 300 g) - oregano - bazylia -  natka pietruszki - sól i pieprz - sos beszamelowy Sos beszamelowy: - 50 g masła - 60 g mąki

Różne smaki w kuchni
Polenta 194

najsmaczniejszą jej wersje nie będzie już trudno.  Składniki: 1 szklanka kaszki kukurydzianej 3,5 szklanki wody 1 łyżeczka soli 2-3 łyżki masła gruby świeżo mielony pieprz 200 g twardego żółtego sera Wodę wraz z solą zagotować. Kiedy zacznie wrzeć, zmniejszyć ogień i wsypywać kaszkę ciągle mieszając. (Polecam użyć trzepaczki rózgowej.) Gotować na wolnym ogniu w zależności jakiej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Spaghetti bolognese 219

swoimi racjami wojskowymi. Carbonarę sporządza się z boczku (najlepiej Pancetty), żółtek, parmezanu, sera owczego pecorino, oliwy, soli i pieprzu. Sos przygotowujemy, kiedy makaron jest już gotowy. Bolognese (wł. ragù di carne alla bolognese) To sos mięsny pochodzący z włoskiego miasta Bolonia. Sporządza się go z mięsa mielonego, boczku,marchewki, oliwy, pomidorów i czerwonego wina. Sekretem udanego sosu jest długie(...)ząbki czosnku bazylia oregano 5 dkg szynki typu prosciutto lub boczku parmezan 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina 1 mała marchewka 40 g świeżo tartego sera typu parmezan lub peccorino Przygotowanie: Mięso ponownie mielimy, na patelni podsmażamy szynkę, cebulę. Dolewamy łyżkę oliwy z oliwek i dodajemy mięso. w trakcie podsmażania dodajemy czosnek, następnie marchewkę i pozostawiamy aby wszystkie smaki się połączyły

Luźna Kuchnia
Zapiekane ziemniaki z czosnkiem 251

Zapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryki zapiekane z farszem mięsnym i kaszą jaglaną 202

mięsa lub nawet przyrządzać z niej desery. U nas kasza wystąpiła jako dodatek do mięsa w sosie pomidorowym zapieczona pod serem w paprykach. Wyszło pysznie i zdrowo.Czas przygotowania: 30 minutIlość porcji: 3Składniki:4 papryki0,5kg mięsa mielonego z indykaPuszka krojonych pomidorów2 małe cebule¾ szklanki kaszy jaglanej100g żółtego sera2 łyżki oleju rzepakowegoPrzyprawy: Sól, świeżo mielony pieprz, oregano, chili, liść(...)minut. Dodajemy kasze i całość mieszamy. Zestawiamy z ognia. Papryki dokładnie myjemy, przekrajamy na pół i wydrążamy środek. Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej przygotowane papryki, posypujemy z wierzchu startym żółtym serem i wstawiamy na 10-15 minut do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Smacznego

Kolizje Smaków