mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:301/400)

Sernik czekoladowy 113

sernikożerców to podwójna gratka. Sernik ten ma mocno wyczywalny aromat i smak czekolady. Po prostu „niebo w gębie”. Składniki: • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 4 jajka • 1 szklanka cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% • 1 łyżka kakao • 1 czekolada gorzka • 1/3 szklanki mleka Spód(...)wymieszać na gładką masę. Przestudzoną masę dodać do masy serowej i zmiksować razem. • Wlać masę serową na spód herbatnikowy. • Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. • Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze 1,5 godziny • Po upieczeniu uchylić piekarnik i wyjąć sernik

To co kocham
Leczo 688

nagrzanego piekarnika i piecz papryki do momentu, aż skórki ściemnieją (będą wyglądać jak przypalone) gdy papryka już nieco ściemnieje i skórka będzie delikatnie odchodzić od miąższu, wyjmij papryki z piekarnika gorące papryki przełóż do woreczka foliowego woreczek zawiąż na supełek i odłóż na 10 minut po tym czasie otwórz woreczek i wyjmij papryki obierz papryki palcami natychmiast po wyjęciu(...)każdy na pół w poprzek i wydrąż łyżeczką gniazda nasienne, zatrzyj miąższ pomidorów na tarce o grubych oczkach, skórki odrzuć odrobina cukru lub innej substancji słodzącej sól morska drobno mielona czarny pieprz świeżo mielony 300 ml zimnej wody (200 ml do pierwszego etapu gotowania i 100 ml do drugiego etapu) Uwaga:  Możesz użyć papryk dowolnego gatunku

Szybko Szybkowar
Zapiekane cannelloni z mięsem mielonym 169

Składniki: 700 g mięsa  mielonego 300 g makaronu cannelloni 2 łyżki startego sera zółtego 2 cebule 2 marchewki 3-4 ząbki czosnku olej /masło oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz sos pomidorowy puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomodorowego czosnek granulowany oregano, bazylia, tymianek sól, pieprz dodatkowo 200 g sera żółtego 100 g sera mozzarella Wykonanie: Warzywa umyć(...)Wszystko zmiksować za pomocą blendera, aż powstanie jednolity sos. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Każdą rurkę makaronu nadziać farszem, układać ciasno obok siebie. Makaron zalać sosem pomidorowym. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180° i piec przez 35 minut. Po tym czasie posypać resztą sera, a na wierzch poukładać plastry mozzarelli. Zapiec, aż ser się zarumieni. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Naleśniki po meksykańsku :) 671

kcal naleśniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana- naleśniki będą bardziej puszyste) 1,5 szklanki mąki  2 jajka szczypta soli masło farsz: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)przesmażamy razem kilka minut. Na każdym naleśniku kładziemy po około 3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. Układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Posypujemy startym/posiekanym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.   Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciastka francuskie z serem i bananami 159

ciasteczka z cukrem, cynamonowe palmiery, paszteciki z pieczarkami i kapustą. Dziś w formie bułeczek z serowym nadzieniem, z dodatkiem banana. Pyszotka :)  Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g sera mielonego sernikowego (u mnie moje ulubione Emilki od Mlekomy ) 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 1 banan 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką mleka Przygotowanie(...)Zawinąć w rożki, kopertki lub po prostu na pół. Widelcem docisnąć brzegi. Całość posmarować z wierzchu jajkiem z mlekiem. W każdym ciastku zrobić ostrym nożem 3 nacięcia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200'C około 15 - 20 minut

Cakes By Kejt
Sernik kołem się toczy 156

rano padł ten bolesny tekst "Musimy przelać sernik"... Ale przelałam go do szerokich szklanek, a pomiędzy pokruszyłam herbatniki i wyszedł bardzo rasowy i niesamowicie smaczny deser. Oto przepis, gdybyście mieli ochotę sami poprzelewać sernik:) SEROWY DESER OWOCOWY (5 porcji) 800g waniliowego serka homogenizowanego 400ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru opakowanie herbatników owoce sezonowe (my mieliśmy maliny czerwone i czarne(...)250g gęstego jogurtu greckiego 300g cukru 1 laska wanilii 1 łyżka świeżych kwiatków lawendy 4 jajka Na bitą śmietanę 500ml śmietanki 36% 1 torebka herbaty typu Earl Grey Nagrzewamy piekarnik do 180*C . Natłuszczamy formę na ciasto. Dobrze mieszamy wszystkie składniki na spód ciasta. Mimo, że to co otrzymamy jest sypkie, świetnie się przykleja do boków foremki- mocno przyciskając, dość

les mirabelles
Souvlaki, czyli greckie szaszłyki z jagnięciny 221

patyczki do szaszłyków nabijałem naprzemiennie po dwa kawałki mięsa i plasterku cebuli. Blaszkę do pieczenia delikatnie nasmarowałem oliwą, aby mięso do niej nie przywierało i umieściłem na niej szaszłyki. Piekarnik nagrzałem do temperatury 160 stopni z włączonym termoobiegiem i piekłem w nim szaszłyki przez 45 minut. W razie nadmiernego przypiekania się cebuli należy przełożyć szaszłyki na drugą stronę. W międzyczasie(...)gram zielonych oliwek w całości praz 500 gram pomidorków koktajlowych, które pokroiłem na połówki. Do miseczki wycisnąłem sok z połowy cytryny, który lekko posoliłem i przyprawiłem czarnym świeżo mielonym pieprzem i szczyptą oregano. Dodałem do niego około 3 łyżek oliwy i całość bardzo dokładnie wymieszałem, aby powstała jednolita emulsja. Sałatę polałem przyrządzonym dressingiem bezpośrednio przez podaniem. Szaszłyki podałem

Wyprawy kulinarne
Sernik z suszonymi śliwkami 1109

jest zwarta i dość ciężka, jej konsystencja będzie zależeć też od rodzaju użytego twarogu. Z tego wiaderkowego (gęstego) sernik będzie miał nieco lżejszą konsystencję, a z twarogu półtłustego, własnoręcznie mielonego - zdecydowanie bardziej ciężką. Jeśli nie korzystacie z gotowych twarogów sernikowych, a nie przepadacie za zbyt zwartym sernikiem, proponuję połowę twarogu zamienić na serek mascarpone lub inny serek kremowy.Sernik(...)papierem do pieczenia, wypuszczając go poza obręcz- ciasteczkami wylepić dno formy, schłodzić- składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej- śliwki wypłukać i odsączyć, pokroić na dość duże kawałki - piekarnik rozgrzać do temperatury 160 stopni- twaróg, śmietanę, cukier i przesianą mąkę zmiksować krótko, tylko do połączenia się składników- pojedynczo dodawać jajka, po każdym krótko miksując- do masy twarogowej dodać ziarenka

Smakołyki Bereniki
Sernik z orzechami w miodzie 107

sernik z warstwą orzechów w miodzie. Sernik pachnie miodem, chrupie orzechami i powala swoją aksamitnością, a do tego wszystkiego jest bezglutenowy! Mniam! Składniki: • 1 kg sera mielonego • 6 jajek • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 cukier wanilinowy Warstwa orzechowa • 1,5 szklanki orzechów włoskich • 1/3 szklanki miodu • 1 cukier waniliowy • 1/2 szklanki(...)dodać orzechy. Pogotować 2-3 minuty i wymieszać ze śmietanką. • Sernik po godzinie wyjąć i wylać na wierzch masę orzechową. • Pozostawić jeszcze w piekarniku na 10 minut. • Wyjąć z piekarnika, po ostygnięciu zdjąć z sernika obręcz tortownicy. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej

To co kocham
Sernik czekoladowy 120

papierem do pieczenia.  Wszystkie składniki na ciasto razem zagniatamy i wkładamy do lodówki na ok. pół godziny.  Rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy. Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu (idealny jest ten z wiaderka) 180 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka 200 g gorzkiej czekolady (ok. 70%) 200 g śmietanki 30% 1 łyżka ciemnego kakao

bistro mama
Tarta śmietankowa ze szpinakiem 169

nada się na niedzielne leniwe śniadanko, na obiad czy na kolację. Można przygotować wcześniej i później odgrzać, równie dobrze smakuje na zimno. U mnie podana ze szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Polecam! Składniki na formę do tarty o średnicy 30 cm: Ciasto: 300 g mąki (u mnie po 100 g ryżowej, orkiszowej pełnoziarnistej i zwykłej pszennej) 150 g zimnego(...)formę (z papierem od góry), lekko wlepić w dno i boki formy. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki, wstawić do rozgrzanego piekarnika, podpiec spód około 15 min w 200 st. Ciasto wyjąć. Farsz: 500 g szpinaku (może być mrożony) 2 łyżki oleju rzepakowego 4 duże ząbki czosnku 1 pęczek dymki ze szczypiorkiem

moj przepis na
Kolorowa zapiekanka bez mięsa z ziemniakami i kluskami śląskimi 240

wrzuć do garnka z wodą, aby nie sczerniały. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę. Smaż kilka minut na średnim ogniu do zezłocenia. Możesz ją lekko posolić i prószyć pieprzem mielonym. Gdy cebulka zacznie się rumienić, wrzuć czosnek. Smaż jeszcze 1-2 minutki, często mieszając. Do szklanki z wodą dodaj przyprawy. Wymieszaj. Gdy czosnek się lekko zrumieni, wlej około połowy(...)plastry i ułóż na warzywach.  Do reszty sosu dodaj masło i podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając, aż wszystko się połączy. Polej sosem kluski i warzywa.  Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C i piecz 50-60 minut. Po około 20 minutach posyp  wierzch zapiekanki kilkoma łyżkami startego lub przykryj plastrami żółtego sera

Anioszek w kuchni
LASAGNE BOLOGNESE 133

boloński: 700 g mięsa mielonego 2 cebule  2 ząbki czosnku 1 szklanka  bulionu warzywnego 1 puszka pomidorów krojonych  1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól morska  świeżo zmielony czarny pieprz Sos beszamelowy: 4 łyżki masła 3 łyżki mąki 600 ml mleka 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól  dodatki: 15 płatów lasagne(...)minuty- ciągle mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko cały czas energicznie mieszamy, aż sos będzie gładki. Gotujemy na wolnym ogniu przez kilka minut. Odstawiamy z ognia, doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Do żaroodpornego naczynia wykładamy trochę sosu beszamelowego, układamy pierwszą warstwę płatów lasagne. Na płatach  rozprowadzamy warstwę sosu bolońskiego, następnie polewamy, odrobinę sosem beszamelowym i posypujemy

KuchcikoweLove
Rogaliki z jabłkami 162

świeżych drożdży Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 35 g roztopionego masła 1/2 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej Farsz: 1 spore jabłko cynamon mielony kardamon brązowy cukier trzcinowy jajko do malowania rogalików Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy, wlewamy do miski, dodajemy pokruszone drożdże, pół łyżki cukru i 1 łyżkę mąki. Mieszamy i odstawiamy(...)plasterki jabłka układamy na szerszej części trójkąta, a następnie zwijamy w rogalik. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, bułeczki malujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 25 minut do uzyskania złotego koloru. Studzimy na kratce. Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej

Kulinarne przygody Gatity
Schab zapiekany pod szpinakiem i jabłkami z serem 201

mielony pieprz czarny i sól morska Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, uważając by nie były one zbyt cienkie. Posypujemy je z obydwu stron równomiernie solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Mięso warto odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę. Naczynie do zapiekania (polecam ceramiczne) smarujemy masłem lub margaryną. Na dnie wykładamy rozbite i przyprawione kotlety. Następne kładziemy(...)warzywnej. Gdy już rozłożymy je w naczyniu, wygładzamy powierzchnię potrawy za pomocą jogurtu naturalnego lub śmietany. Wierzch posypujemy startym żółtym serem i wstawiamy naczynie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Zapiekamy przez około 45 minut na środkowym poziomie. Nam danie smakowało najlepiej z frytkami i pomidorami bez dodatków. Choć może dla niektórych brzmieć ekscentrycznie, smakuje naprawdę świetnie. O ile oczywiście

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania