mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:254/400)

Burger wołowy z warzywami bez buły 60

również bogate źródło fosforu, żelaza i cynku. Serdecznie zapraszam do prostego przepisu, który będzie także odpowiedni dla osób z insulinoopornością i zaburzoną gospodarką cukrową. Składniki (1 porcja): 120g mięsa mielonego wołowego najwyższej jakości, 2 ząbki czosnku, garść sałaty rzymskiej, łyżka oliwy z oliwek, 1/2 czerwonej papryki, garść zielonych oliwek, 1 pomidor, 1/2 cebulki, 1 ogórek kiszony, szczypta soli, pieprzu(...)około 507kcal Białko: 30,0g Węglowodany: 29,3g Tłuszcz: 31,4g Błonnik pokarmowy: 10,5g Ładunek glikemiczny: 5,4 Spróbuj także: kurczak curry z pomidorami , soczysty łosoś z piekarnika z warzywami . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności  Artykuł

Natka Pietruszki
Piernik jaglany bez glutenu i cukru 496

mój pierwszy udany wypiek z mąki jaglanej i na pewno zagości u mnie na stałe. Składniki  keksówkę o długości ok 30 cm: 200 g mąki jaglanej 70 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych 250 ml mleka roślinnego lub krowiego 3 nieduże marchewki 2 duże jajka 2-3 łyżki ksylitolu 2 łyżki miodu 2,5 łyżki kakao 1 płaska(...)tartą marchewkę i mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Mieszaj tylko do połączenia składników. Keksówkę wyłóż papierem i przelej do niej masę (będzie rzadka). Piecz w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 45 max 50 minut (góra-dół) do suchego patyczka.  Krój po wystudzeniu. Pysznie smakuje z ubitą kremówką lub dobrze schłodzoną i ubitą śmietaną kokosową

Ze smakiem i z pasją
Pieczone jabłka w cieście cynamonowym 167

30/12 cm: 4 średniej wielkości jabłka, 4 duże jajka, 100 g roztopionego masła, 150 g mąki tortowej, 6 łyżek cukru trzcinowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu, 1 płaska łyżeczka drobno startej skórki z cytryny, ponadto: masło do wysmarowania formy,   bułka tarta do podsypania formy. Przygotowanie: Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy(...)góry ( po długości, jedno koło drugiego). Jabłka zalewamy ciastem. Rada: ciasta jest praktycznie tyle, że wypełnia jabłka tylko do połowy, nie ma co się martwic bo wyrośnie :) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C, skręcamy temp. do 175°C i pieczemy ok. 40 min. Wierzch gorącego ciasta, można posypać cukrem trzcinowym. Smacznego

Moniki Smakołyki
Zapiekanka mięsno warzywna z puree ziemniaczanym 197

tymianku Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Marchewkę kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do cebuli aby lekko zmiękła, następnie dodajemy groszek oraz mięso mielone. Doprawiamy słodką papryką, solą pieprzem i tymiankiem. Gdy mięso się zrumieni a kieliszek czerwonego wina, chwilę dusimy aż alkohol odparuje i płyn się zredukuje, przekładamy do żaroodpornego naczynia(...)farsz. Najpierw purre z pasztetem, a następnie uzupełniałam luki puree z zielonym groszkiem. Zapiekankę ozdobiłam pomidorkami koktajlowymi i gałązkami  świeżego tymianku. Całość zapiekamy przez 10 min w piekarniku rozgrzanym do 180 C aby ser się rozpuścił. SMACZNEGO  :) www.profi.com.pl

W kuchennej krainie
Pieczone ziemniaki z twarożkiem 135

tureckiej i można nim się zajadać w wielu odsłonach. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczny jaki może być, mianowicie z twarożkiem. T warożek przygotowałam z nutą pikanterii - czosnek, dodatek świeżo mielonego pieprzu i moja ulubiona natka pietruszki. Ziemniaczki zniknęły w ekspresowym tempie i z pewnością będą gościły w rozmaitych odsłonach nie tylko tych z twarożkiem.  Pieczone ziemniaki z twarożkiem(...)blachę wyłożona papierem do pieczenia i delikatnie przy pomocy tłuczka bądź widelca naciskamy by się rozgniotły. Nakładamy po kawałku masła, oprószamy natką pietruszki (można oprószyć solą). Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około 15-20 minut (uwaga czas orientacyjny - obserwujemy by się zarumieniły u mnie grzanie góra dół, ostatnie 2-3 minuty góra). twarożek: serek wykładamy do miseczki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka bolońska. 425

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 500 g makaronu świderki 1 papryczka chilli 2 puszki krojonych pomidorów bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz, czosnek granulowany 300 g startego żółtego sera Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy(...)garnka i wlewamy do niego sos boloński - dokładnie ze sobą mieszamy. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy 25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego

Moje-pitraszenie
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 114

Kotlety mielone tym razem przygotowałam z dodatkiem tartego buraczka, sera fety i czosnku. Obtoczone w sezamie i upieczone. Pyszne, niecodzienne kotlety polecam jako danie główne z warzywami, ale  idealne również do pieczywa na zimno lub ciepło(...)SKŁADNIKI :  400 g mielonego, chudego mięsa 1 średni burak 1 cebula 100 g fety 1 jajko 1 mała czerstwa bułka, namoczona i wyciśnięta sol, pieprz, papryka w proszku do smaku 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku, odrobina kolendry sezam do obtoczenia olej do smażenia kotletów

Kulinarne Fantazje Marioli
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi - kwietniowa piekarnia 149

cukru 1/2 szkl letniej wody Wymieszać i przykryć i pozostawić na 15 minut. zioła po 1 łyżeczce: majeranek kolendra kminek szałwia tymianek czarnuszka cząber rozmaryn bazylia oraz: 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli Zalać wszystko 1/2 szkl ciepłej wody i odstawić na 20 minut. ciasto właściwe: 500 g mąki chlebowej 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki aktywnego(...)owsianymi. Przełożyć ciasto (powinno sięgać do połowy wysokości), wyrównać powierzchnię mokrą dłonią i obsypać płatkami owsianymi. Przykryć ściereczką i odstawić na ok 1 godzinę, do podwojenia objętości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C na 55-60 minut. Jeśli uznamy, że chleb jest za mało wypieczony, dopiec go przez kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika

Stare Gary
Szybka strucla jabłkowa 137

teraz grzecznie stygnie abym mogła podelektować się nią w czesie seansu filmowego. Zapraszam ;-) Szybka strucla jabłkowa SZYBKA STRUCLA JABŁKOWA 3 średnie jabłka 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL 2 łyżki mielonego cynamonu około 10 goździków 3 łyżki bułki tartej Jabłka myjemy, osuszamy, obieramy i pozbawiamy środków nasiennych - kroimy na drobną kostkę. Mieszamy z cynamonem i utartymi moździerzem goździkami. Ciasto rozwijamy(...)bocznych paseczków. Robimy to na zmianę raz pasek lewy, raz prawy, układając go na jabłkach pod kątem tak aby końce pasków zachodziły na siebie. Gotowe strucle wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut. Szybka strucla jabłkowa Szybka strucla jabłkowa SMACZNEGO

peggiwkuchni
Stek tomahawk z salsą z czerwonej cebuli 173

filmów. Stek był sporych gabarytów, ważył ponad 800 gram. Na opakowaniu widniał napis dla 2 lub 1 osoby. Myślę, że trudno byłoby zjeść taką porcję jednej osobie. Jak będziecie mieli kiedyś okazję kupić taki stek, to warto. Składniki: 1 stek typu tomahawk ( długo dojrzewający ) pieprz Sól Olej Masło klarowane Salsa: 1 czerwona cebula 3 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu(...)smażymy na porządnie rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju aż będzie porządnie zrumieniony ( trwa to kilka minut z każdej strony ). W czasie smażenia solimy. Następnie usmażony stek umieszczamy w nagrzanym piekarniku do temp.180 o C na okres 15 minut. Po tym czasie otwieramy piekarnik i pozostawiamy w nim stek przez około 10 minut aby mięso odpoczęło. Ciepły stek podajemy z wcześniej

Smaki Ewy
Tarta czekoladowo-orzechowa z gruszkami ( wypieki bez cukru) 212

ksylitolu/cukru 30 g tłustej śmietany   20 g posiekanych orzechów laskowych dodatkowo: 2 łyżki soku z cytryny 3 gruszki 2 łyżki dżemu morelowego Wykonanie:  mąkę, mielone orzechy, ksylitol, likier czekoladowy, żółtka i pokrojone masło w małe kawałeczki umieścić w misie robota i zagnieść jednolite ciasto. Owinąć w folię i przez godzinę schłodzić w lodówce   w międzyczasie(...)formę na tartę (35x13cm) lub okrągłą o średnicy 24 cm wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować między dwoma płatami folii spożywczej, następnie ułożyć na blaszce. Podziurkować widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 190`C 15 minut  w międzyczasie obrać gruszki, wykroić gniazda nasienne i skropić je sokiem z cytryny, by nie ściemniały część masy czekoladowej rozłożyć na podpieczonym spodzie, ułożyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wieniec drożdżowy z żurawiną 142

także zachęcam do przygotowania! ;)   Składniki: 175ml letniego mleka 300g mąki 10g świeżych drożdży lub 5g suchych 30g roztopionego masła  łyżka cukru 1 jajko pół łyżeczki soli 25g mielonych migdałów 50g suszonej żurawiny W około 50-100ml letniego mleka rozpuszczamy drożdże. Dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy, aż mieszanina zacznie się delikatnie pienić. Pozostałe składniki umieszczamy w misce(...)rulon. Następnie kroimy go na pół. Dwa końce zawijamy wokół siebie, tak by żurawina była na wierzchu. Formujemy wianuszek. Odstawiamy do wyrośnięcia na 10-15 minut.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 15-20 minut. Życzę smacznego! ;) Przepis na ciasto pochodzi z  www.mojewypieki.com

Czerwona Porzeczka
Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe 138

potrafi się mocno kleić i łamać. Przez swoją konsystencję i dodatek orzechów nie nadaje się też do wycinania bardzo skomplikowanych wzorów – postawcie raczej na proste kształty. Ciastka pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180⁰C góra-dół, bez termoobiegu, około 12-13 minut. Nie pieczcie ich dłużej – orzechy nie lubią zbyt wysokich temperatur i długiego pieczenia , ciastka mogłyby zgorzknieć.   Studzimy(...)mąki z orzechów – migdałowej, laskowej, z orzechów włoskich 60g bardzo drobnego cukru do wypieków lub 70g cukru pudru 20g dobrego, gorzkiego kakao 1 czubata łyżka przyprawy do piernika ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 jajko

Karo in the Kitchen
Sałatka z pieczonymi warzywami, soczewicą i łososiem 229

aromatem - idealny comfort food na kapryśną pogodę za oknem. Koniecznie spróbujcie! Składniki: Pieczone warzywa: 1 średni kalafior, 3-4 marchewki, 2 mniejsze czerwone cebule, 1 łyżeczka kuminu, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1 łyżeczka sumaku, 1/2 łyżeczki soli, 4-5 łyżek oleju Pieczony łosoś: filet z łososia, 1 duży ząbek czosnku, skórka starta z cytryny, 1/2 łyżeczki za'ataru(...)obrać i pokroić na ćwiartki. Przyprawy wymieszać w miseczce z olejem. Warzywa rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polać przygotowaną mieszaniną przypraw. Tak przygotowane warzywa wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni na około 30 minut, po tym czasie warzywa lekko przesuwamy robiąc miejsce na łososia. Łososia należy umyć i osuszyć, następnie wyłożyć na blaszkę i polać marynatą

Plate of Joy
Przedświąteczne zwariowanie i sernik dyniowy 132

spód:100 g ciastek digestive50 g masłamasa serowa:500 g ricotty235 g puree z dyni4 jajka200 g mleka skondensowanego słodzonego50 g cukru1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki mielonego imbiru1/2 łyżeczki mielonego kardamonu1 łyżka mąki ziemniaczanejkruszonka:100 g mąki pszennej60 g zimnego masła65 g cukru1/2 łyżeczki solidodatkowo:3 gruszkiCiastka na spód pokruszyć. Masło roztopić, wymieszać z ciastkami. Dno formy wyłożyć papierem(...)minut.W tym czasie z mąki, cukru, soli i masła zagnieść kruszonkę. Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w 0,5 centymetrowe plastry. Wyjąć podpieczony sernik z piekarnika, ciasno ułożyć na nim gruszki - delikatnie, żeby nie zapadły się w masę serową. Posypać kruszonką.Piec w 180 st. C. przez 60 minut.Ostudzić w zamkniętym piekarniku, a następnie schłodzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania