kurczaka z KFC, od dziś można sobie przyrządzić takie samemu w domu. O to pyszne soczyste w delikatnej chrupiącej panierce skrzydełka, którym nie oprze się nikt. Składniki: 1 kg skrzydełek słodka mielona papryka czosnek granulowany pieprz cayenne (chilli w proszku) sól ciasto 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1/2 szklanki mleka słodka mielona
magiczna kuchnia Kasiłyżeczki sody 250-300 g mąki Nadzienie 500 g piersi kurczaka 1-2 cebule-duza jedna ,male 2 3-5 ząbków czosnku mielony czarny pieprz - do smaku słone paluszki 1-2 jajka do obtaczania panierka -bułka tarta ,lub panko jak u mnie oliwa,lub maslo klarowne do smażenia Wykonanie Jogurt mieszamy z solą i sodą. Mąke przesiewamy na stolnice
w mojej kuchniaromatyczna chrupiąca panierka pachnie zachwycająco i jest przepyszna :) Składniki:filety z kurczaka lub indyka około 0,5 kgpanierka:sezam mielony 2 łyżkisiemię lniane mielone 2 łyżkimąka kukurydziana lub tapioka 1 łyżkaprzyprawy: papryka słodka 0,5 łyżeczki, szczypta pieprzu, szczypta imbiru, czosnek granulowany, sól sos sojowy bezglutenowy do marynowania (niekoniecznie)olej do smażeniaPrzygotowanie:Filet pokroić(...)poprzek na kawałki, skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na około godzinę. Składniki panierki wymieszać - jeśli marynujemy mięso w sosie sojowym, to nie ma potrzeby dodatkowo dodawać soli. Mięso odsączyć z marynaty, obtoczyć w panierce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
głodny alergikpomysł jaki niedawno podejrzałam u Di gotuje . Mianowicie jest to wykorzystanie andrutów pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej 2 jajka(...)namawiam, mielimy je na grubym sicie w maszynce do mielenia. Cebulę najlepiej również zmielić w maszynce, jeśli z niej nie korzystacie pokrójcie ją w miarę jak najbardziej drobno. Czosnek przeciskamy przez praskę do czosnku. Cebulę, czosnek, zmielone mięso, 2 jajka, 3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz i suszoną bazylię łączymy razem, wyrabiając masę jak na normalne kotlety mielone
MamaOskarkadomowych fast - foodów. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 "puszyste" kajzerki garść sałaty kilka plastrów ogórka kiszonego sos majonezowy panierka (proporcje a oko): szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy(...)musi znaleźć swoje (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian - w wodzie i w mące. Ważne by chociaż te pierwsze warstwy dobrze przyklepywać do mięsa - panierka nie będzie odpadała podczas smażenia. Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko. Wykładamy na nią: plastry ogórka oraz sałatę
Kuchnia po mojemuprzyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy porcje farszu i zwijamy krokiety. Chleb oraz płatki mielimy w malakserze. Jajka roztrzepujemy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Na niewielkim ogniu smażymy na rumiano, najlepiej na oleju roślinnym. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.grillu :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu barbecue FOLWARK 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki białego pieprzu 2 jajka 4 łyżki mleka mąka i bułka tarta do panierki olej do smażenia Skrzydełka myjemy i z każdego odcinamy najcieńszy segment (ten który zawsze się mocno spieka), wkładamy
Czary - gary w kuchniwoda mineralna gaz., 400ml jajka, 2szt mąka pszenna, 500g sól, 1/2 łyżeczki olej do smażenia Składniki na farsz mięso mielone wieprzowe, 500g pieczarki, 700g ser żółty, 150g jajka, 2szt cebula, 1 duża szt sól, pieprz Składniki na panierkę jajka, 2 duże szt mleko, 150ml sól, pierprz olej do smażenia Przygotowanie Naleśniki: jajko roztrzepujemy wraz z solą. Po trochu
Gotowanie moimi oczamiświeży lub mrożony 1/2 kg, boczek wędzony 10 dag, masło do smażenia 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, panierka do kurczaka prymat - ile potrzeba, jajka 2 sztuki, olej rzepakowy - ile potrzeba, jajka sadzone 2 sztuki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, natka pietruszki - ile potrzeba ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i odcedzić szpinak świeży sparzyć na sitku, boczek wędzony(...)zrumienić na maśle i dodać szpinak, doprawić sola czosnkową do smaku piersi lekko rozbić na dwa kotlety, zanurzyć je w roztrzepanych dwóch jajkach, obtoczyć w panierce i na gorącym oleju usmażyć kotlety na osobnej patelni usmażyć jajka sadzone i na tym tłuszczyku podsmażyć ziemniaki podać kotlet z sadzonym jajkiem posypanym pieprzem, natką pietruszki z ziemniakami i szpinakiem............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięurozmaicone mielone - nadziane szynką i kawałkiem sera. Smakują całkiem nieźle, są miłą odmianą dla klasycznego mielonego. Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki 1 czerstwa bułka + mleko do namoczenia 1 cebula pół czerwonej papryki łyżeczka słodkiej papryki łyżeczka szczypiorku 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera gouda sól i pieprz 2 jajka do panierki bułka tarta
Gotowanie i blogowaniepanierce, poza tym stwierdzam, że pieczony kurczak jest o niebo lepszy od smażonego :) Składniki (2-3 porcje): - 2 filety z kurczaka - 4 łyżki oleju rzepakowego/oliwy - 1,5 łyżki musztardy Dijon - kilka kropel wody - sól, pieprz do smaku; papryka słodka, czosnek granulowany, bazylia suszona( po łyżeczce małej) - garść płatków migdałów - 1 łyżka sezamu - 1 łyżka siemienia lnianego - 2 łyżki mielonego(...)wodę, aż się połączą wszystkie składniki. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. W osobnej filiżance wymieszaj sezam, siemię lnianę i mielony len. Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia/folią, filety posmaruj z obu stron musztardowym sosem, obtocz w siemieniowej panierce a na koniec posyp płatkami migdałów*. Piecz ok. 20 minut w 180 stopniach. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami** i kolorową
Corner With Recipesheight: 1em;" /> " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Majonez z parmezanem wymieszać dokładnie. Dodać trochę soli i świeżo mielonego pieprzu. Pałki kurze dzielimy na pół, zanurzyć dokładnie w majonezie. Zostawić tak na godzinę. Przygotowanie panierki – wszystkie składniki panierki dokładnie wymieszać. Kurczaka wyjąć z majonezu i dokładnie obtoczyć w panierce. Docisnąć lekko panierkę, położyć kawałki kurczaka
Kuchnia Pokoleńmięsem mielonym wieprzowym. 200 ml kefiru [ u mnie maślanka] 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej sól od 25 -30 dkg mąki 35 dkg mielonego mięsa drobiowego paluszki 1 cebula pieprz 3 ząbki czosnku jajka, bułka tarta (na panierkę) olej do smażenia Na stolnicę przesiać 25 dkg mąki. W mące zrobić dołek i wlać w niego kefir/maślankę.Dodać sodę
Moje domowe kucharzeniejaka smaczna! Wystarczy podać do niej bukiet surówek i obiad gotowy ☺ Składniki: -dowolna ilość filetów z makreli -składniki do panierki: mąka, jajko zmiksowane z dwiema łyżkami śmietany oraz świeża bułka tarta. Ja zawsze mielę w maszynce do mięsa suche bułki tuż przed przygotowaniem potrawy. Taka bułka daje chrupkość po usmażeniu. -olej rzepakowy Do rozmąconego jajka
Kulinarne przemyslenialaurowe 3-4 kulki ziela angielskiego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 łyżeczka cukru sól świeżo mielony pieprz mielona słodka papryka Filet z ryby przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i panierce (ja mieszam mąkę i bułkę tartą pół na pół). Usmażyć i pozostawić do wystudzenia. Seler, pietruszkę i marchew zetrzeć na tarce
Kolorowa kuchnia Elkilitrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej 0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone) 2 duże cebule pieprz mielony, sól 20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo: bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia Kapustę wyjmujemy ze słoika, odduszamy z niej wodę, rozdrabniamy, kiedy jest zbyt kwaśna należy ją obgotować w wodzie
Kuchenne aromatypłaty ( jak na schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą
VioletoweKucharzenie400g mąki60g margarynycała skórka z cytryny650 ml wodyskładniki na farsz I:50g margaryny2 cebule4 ząbki czosnku1 dojrzały pomidor30g boczku30g chorizo3 liście laurowe500g mielonej wołowinySkładniki sos:70g margaryny80g mąki625 ml mlekasok z cytrynynatka pietruszkisólpieprzgałka muszkatołowa składniki na panierkę: 4 jajka jajkabułka tartaolej do głębokiego smażeniaPrzygotowanie:Ciasto:W garnku zagotowujemy wodę ze skórką cytryny i szczyptą soli oraz margaryną, po doprowadzeniu
Bon Appetit Małgorzaty