mielone w panierce - 500 przepisów (strona:6/34)

KROKIETY Z MIĘSEM,PIECZARKAMI I JAJKIEM 141

twardo 3 szt. cebula 2 szt. masło 1 łyżka olej 3 łyżki pieczarki 3 duże szt. sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięs 1 łyżeczka Panierka: bułka tarta ok.1 szkl. jaja 2 szt.  olej do smażenia Metoda: 1.  NALEŚNIKI: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Smażymy na patelni

Kuchnia Paulettes
Polędwiczki z kurczaka w panierce 124

kurczaka – pociętych na mniejsze kawałki) 0,5l maślanki naturalnej (ewentualnie kwaśna śmietana 18% wymieszana pół na pół ze słodką śmietaną 18%) sól, pieprz panierka: 4 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki suszonego oregano 2 łyżeczki majeranku 2 szklanki drobnej bułki tartej 0,5-2 łyżeczek chili (wg upodobań, ja w tych proporcjach daję 1 łyżeczkę(...)ilość – polędwiczki położone na patelnię powinny być zanurzone w oliwie do połowy). Oliwa musi być mocno rozgrzana. Kłaść na niej polędwiczki (zmniejszyć ogień – w innym przypadku panierka się przypali, a mięso w środku będzie surowe) i smażyć z obu stron na złoto. Odsączyć usmażone polędwiczki z kurczaka na ręczniki papierowym. Polędwiczki z kurczaka w panierce są doskonałe

Pociąg Do Kuchni
Kotlety ziemniaczane z orzechami 144

orzechów włoskich 1 duża cebula 15 dag masła do smażenia 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej sól i pieprz odrobina mąki  do panierki natka pietruszki natka koperku przepis Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce i mieszamy z drobno posiekanymi orzechami włoskimi , podrumienioną cebulką , jajkiem i bułką tartą . Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koperku , doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Wyrabiamy

Smakowite Dania
Domowa bułka tarta 176

bulke tarta do panierowania z dodatkami proponuje zrobic to z mniejsza iloscia bulki tuz przed samym panierowaniem.Bulka bez dodatkow po prostu lepiej sie przechowuje.A smak panierki bardzo uszlachetni np.dodatek wiorkow kokosowych,orzechow mielonych lub ulubionych ziolInna opcja to uzycie maszynki do mielenia miesa.Odradzam jednak,poniewaz sucha bulka bardzo tepi ostrza nozy maszynki.Ewentualnie pozostaje zetrzec bulke na zwyczajnej tarce jarzynowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 318

Naleśniki wszyscy znają, ale te są wyjątkowe......wypełnione mięsno - pieczarkowym farszem a dodatkowo w chrupiącej panierce.   Składniki na farsz:-1/2 kg mielonego mięsa-6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych-cebula-5-7 dkg żółtego sera-sól, pieprz, przyprawa do mięs-olej lub masło klarowane do smażenia   Składniki na ciasto naleśnikowe:-2 szklanki mleka(...)łyżki oleju-szczypta soli i cukru-dodatkowo bułka tarta do panierowania   Pieczarki i cebulę drobno kroimy.   Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do zrumienienia mielone mięso,przyprawione wcześniej solą, pieprzem i przyprawą do mięs.Mięso zdejmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.   Na patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie

Maminek kulinarny
Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym 251

ryżu bądź makaronu... składniki: 4 porcje 500 gram mięsa mielonego 5 liści kapusty 1 średnia marchewka ziarna słonecznika jako panierka 500 ml. przecieru pomidorowego  przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy startym czosnkiem i posiekana

NaKońcuJęzyka
Poniedziałkowy "fit" - Dietetyczne nuggetsy w płatkach i sezamie 397

świeżych warzyw :) Dietetyczne nuggetsy w płatkach i sezamie  SKŁADNIKI : 2 piersi z kurczaka  1 duże jajko 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego papryka mielona słodka i ostra - do smaku sól i pieprz panierka: płatki kukurydziane ziarna sezamu  PRZYGOTOWANIE : Filet myjemy, osuszamy i koimy w kąski wielkość wg uznania.  Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy jogurtu, doprawiamy solą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane) 206

lepsze) Farsz:     250-300g mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula (mała)   1-2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Panierka: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta  Dodatkowo: olej do smażenia Opcjonalnie: ulubiony sos (u mnie sos  madziarów )    Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników

Di gotuje
Kąski z kurczaka 158

Składniki na ciasto naleśnikowe: jajko szklanka mleka mąka pszenna tym 500 Kłos-Pol ( wsypujemy na oko tak aby ciasto było konsystencją jak na naleśniki) Panierka: płatki kukurydziane 2 szklanki sól,pieprz,papryka czerwona mielona do smaku Dodatkowo: pierś z kurczaka 400 g Wykonanie: Do miseczki wbijamy jajko ,wlewamy mleko i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę( wsypałam na oko aby zgęstniało ciasto(...)tłuczkiem rozdrabniamy.Przesypujemy na talerz i doprawiamy solą,pieprzem i czerwoną papryką. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w cienkie paski.Maczamy w cieście naleśnikowym następnie w panierce i smażymy w głębokim tłuszczy 3-4 minuty z każdej strony.Podajemy same lub z ziemniakami lub frytkami

Różowa kuchnia
Kotlety pożarskie 158

sięgają początku XIX wieku i jak głosi legenda, miały zostać zaserwowane carowi Mikołajowi I przez karczmarza Pożarskiego. Kotlety te są przygotowane z siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami z dodatkiem cielęciny i obtoczone w panierce (podobnie jak np. kotlety schabowe). Ich przygotowanie jest troszkę skomplikowane, ale dzięki kilku ciekawym zabiegom, jak np. dodanie do mięsa piany z ubitych białek

Codzienne Gotowanie
Pieczarki nadziewane 196

popularnych pieczarek.Uzyskamy soczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebulai przyprawy (barbecue i warzywko):-do panierki 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywko) i bułka tarta   Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.   Do mielonego

Maminek kulinarny
Kotlety z indyka z papryką 166

papryka masło klarowane do smażenia olej 2 jajka 0,5 szklanki gazowanej wody do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, pół łyżeczki papryczki chili, przyprawa do mielonego, vegeta natur, majeranek, lubczyk bułka tarta do panierki / mąka kukurydziana Przygotowanie: Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, przesmaż na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulkę oraz paprykę, posyp lubczykiem, słodką papryką i pieprzem

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z selera z żółtym serem 239

coś dla wegetarian. I tak – mimo że od zawsze mięsożerna – zostałam wierną fanką kotletów z selera. Do wyboru z potraw nie zawierających w sobie mielonego (spaghetti, kotlety, pulpety) lub kurczaka (pierś w panierce, pierś bez panierki) były jeszcze „naleśniki ze serem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie na tablicy

Karo in the Kitchen
Mielone z orzechami 145

Smażone bez tłuszczu i bez panierki. Składniki łopatka bez kości 30 dkg cebula 1 szt chleb czerstwy 1 kromka jajko 1 szt orzechy włoskie 5 dkg przyprawa do mięsa mielonego … Czytaj dalej Mielone z orzechami

czarrna od kuchni
Roladki z camembertem i żurawiną 187

Kolejna wersja drobiowych roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże

Monia miesza i gotuje
Klopsiki w occie... 168

soli 1 ząbek czosnku 1 cebula 5 kulek ziela ang. 3 liście laurowe 10 kulek pieprzu Mielone przygotowujemy jak na standardowe smażone mielone, formujemy małe klopsiki i obsmażamy je bez panierki w głębokim tłuszczu, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Klopsiki przekładamy w dość duże naczynie. Przygotowujemy zalewę octową, cebulę kroimy w piórka, czosnek

Pelusiowa Kuchnia
Udziec jagnięcy w ziołowej kruszonce z sosem śliwkowym 150

stopni, mięso połóż na ruszcie, pod spodem umieść blachę na wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką.  Piecz dalej w temperaturze 60 stopni przez 30-40 minut. Sos śliwkowy: Na tłuszczu zeszklij

SzczyptaSmaQ
Keftedes, czyli kotlet mielony w cypryjskim stylu 188

500g mielonej jagnięciny (można użyć innego mięsa mielonego, jednak oryginalnie jest to jagnięcina) 1 surowy ziemniak 1 jajko 1 grubo posiekana cebula cynamon mielony pęczek natki pietruszki sól, pieprz mąka do panierki tłuszcz do smażenia Ziemniaka obieramy i tarkujemy, jak na placki. Odciskamy nadmiar płynu i wrzucamy do mięsa. Zaraz potem wbijamy doń całe jajko, posiekaną cebulę

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania