mielone w panierce - 500 przepisów (strona:11/34)

Wiosenne krokiety z młodą kapustą i twarogiem 151

szklanek, mleko 5 szklanek, olej 9 łyżek, sól szczypta, farsz: kapusta młoda 2 główki, ser biały 275 g, grzyby suszone mielone 4 łyżki, koperek posiekany 5 łyżek, pieprz ziołowy pół łyżeczki, sól i pieprz do smaku, panierka: jajko 3 szt, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia,  dodatkowo: olej do smażenia, Sposób przygotowania: Składniki ciasta

kulinarne odsłony pati
Szkockie jajeczka- mielone pulpety z jajkiem w środku 81

zarazem efektowny obiad? :) Tak przygotowane kotleciki na pewno zachwycą domowników. Składniki: 1 opakowanie jajek przepiórczych 3 ząbki czosnku ½ kg mięsa mielonego wieprzowego 10 dag bułki tartej 1 łyżeczka musztardy sól i pieprz do smaku mąka do panierki olej do głębokiego smażenia 2 jajka kurze Wykonanie: Jajka przepiórcze ugotować na twardo. Czosnek posiekać i wymieszać z mięsem, z 3 łyżkami

Tradycyjna Kuchnia
Jajka w laskowej skorupie 137

mnie pod każdą postacią, uwielbiamy je, dziś zostawiam Wam propozycję na przystawkę  w formie zapiekanych jajeczek   w orzechowej panierce, na świąteczny stół ale nie tylko!     Składniki: 4 jajka 5 łyżek bułki tartej 4 łyżki mielonych orzechów laskowych 4 łyżki żółtego sera 1/2 szklanki zimnego mleka sól morska do smaku pieprz czarny do smaku 1/2 szklanki

Wanilia i Kardamon
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 197

pokrojone mięso, jajka, kasze mannę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki ).                                 Do tego wystarczy surówka

Proste Potrawy
schabowy z kosteczką w panierce kukurydzianej... 122

Składniki: 2 porcje schab z kością, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1/2 łyżeczki sól ziołowa, 2 sztuki jajka, 1 szklanka płatki kukurydziane, 1/4 kostki smalec, - ile potrzeba ziemniaki gotowane w mundurkach, - w opisie surówka, 1/2 pęczka koperek siekany schab umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować(...)blenderze jajka roztrzepać z solą, pieprzem i odrobiną oleju - panierka lepiej się trzyma kotlety namoczyć w jajku z 30 minut, aby smaki przeszły do mięsa na gorącym smalcu smażyć obtaczane w płatkach kukurydzianych kotlety na złocisto z obu stron podać z ziemniakami w mundurkach i surówką z mojego przepisu: "TUTAJ" lub jaką lubisz, posypać koperkiem i można polać ciut tłuszczykiem

W Mojej Kuchni Lubię
Mintaj w panierce jajecznej 104

przed smażeniem W głębokim talerzu rozbijamy jajko i dosypujemy mąkę- mieszamy i dodajemy ewentualnie pieprz prawdziwy mielony lub przyprawę do ryb - mieszamy widelcem Na patelni rozgrzewamy olej i na gorącym, głębokim tłuszczu smażymy rybę maczając ją wcześniej w panierce Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Wystarczy do tego dobra surówka i obiad gotowy

Proste Potrawy
Grillowane Tortille... 123

litr oleju- marynowane papryczki pepperoni zielone- ser topiony w plastrach typu CheddarNA PANIERKĘ:-200 gr mąki- 1 łyżeczka solipo pół łyżeczki z każdej przyprawy:- majeranek- pieprz czarny-czosnek granulowany- chilli lub pieprz cayenne- papryka słodka- bazylia- oregano- imbir mielony- kmin rzymski-kolendra mielonaPRZYGOTOWANIE:Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na paski, następnie przygotowujemy marynatę z sosu słodko(...)ostrego i pieprzu cayenne. Wkładamy kurczaka do marynaty i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Kolejny etap, to mieszanie przypraw na panierkę z mąką. Przed smażeniem można sobie od razu pokroić papryczki pepperoni na paski i mozzarelle na plasterki. Teraz nadszedł czas na panierowanie naszych piersi. Więc wkładamy każdy pasek mięsa do mąki z przyprawami, potem

Zainspiruj się kuchnią
Kuchnia bez pszenicy- bezpszenne mąki 105

gram Mąka dostępna w sklepach ekologicznych. Podobnie jak mąkę z pestek dyni możemy przyrządzić samemu (mąka- mielone migdały blanszowane, mączka- migdały mielone w całości) Mączka z ziarna sezamowego Mączkę uzyskuje się poprzez zmielenie ziarna sezamowego. Idealnie nadaje się do potraw z papryki, sera, cebuli. koszt : około 8 zł/ 250 gram W sklepach ekologicznych i na portalach(...)wypiekach. Nadaje się do pieczenia, może również być użyta jako posypka lodów, wszelkich deserów i sałatek, a także jako panierka. Koszt : ok. 23zł/ 500 gram Mąka dostępna w sklepach ekologicznych Mąka z kasztanów Mąka kasztanowa to wysuszone, mielone kasztany jadalne. Ten jednoskładnikowy produkt pochodzenia organicznego jest wolny od glutenu, lekkostrawny. Nadaje się do wypieku ciastek oraz jako dodatek

Tradycyjna Kuchnia
karkówkowe kotlety w kukurydzianej panierce... 134

łyżeczki olej rzepakowy, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, - ile potrzeba olej rzepakowy, 1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach, 1/2 kg marchewka z masłem, 1 szklanka płatki kukurydziane z porcji karkówki b/kości odciąć dwa kotlety i dobrze rozbić je tłuczkiem jajko wymieszać z pieprzem, przyprawą kucharka i olejem - panierka lepiej się trzyma płatki zmiksować w blenderze

W Mojej Kuchni Lubię
KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny 91

Pyszne kotleciki z mielonego mięsa. Proporcje na 8 kotletów. Smacznego! Składniki 300 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 1½ łyżki ryżu 2 łyżki posiekanej natki 1 średnia cebula sól pieprz Składniki (panierka) mąka 2 jajka (bez jednego żółtka) olej do smażenia Przygotowanie Ryż ugotować w posolonej wodzie i odsączyć. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Połowę mięsa wrzucić

Tureckie Przepisy
Pulpety mięsne z kukurydzą w sosie pomidorowym 96

cebule 2 żółte papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki tłuszczu 1 szklanka rosołu (może być z kostki) ½ łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki ostrej papryki sól do smaku pieprz do smaku 1 puszka kukurydzy mąka do panierki Wykonanie: Mięso wymieszać z pieprzem i solą do smaku, dokładnie wyrobić masę. Formować pulpety, obtaczać w mące i usmażyć na tłuszczu. Pulpety

Tradycyjna Kuchnia
Rolki leśniczego - roladki z kurczaka z leśnymi grzybami, pleśniowym serem w panierce z orzechów laskowych 211

suchej patelni (ok. 5 minut). Zawijamy je w czystą ściereczkę i uderzamy o stół. Pozwoli to na pozbycie się łupin. Orzechy mielimy na drobny pył (użyłam blendera). Mieszamy je z bułką tartą. Każdą roladkę panierujemy w jaku i panierce z orzechów. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni. W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem. Dodajemy przeciśnięty

VioletoweKucharzenie
Paluszki rybne 183

Paluszki rybne nie muszą być w grubej panierce, która nasiąka tłuszczem. Wystarczy przygotować je w domu, a będą doskonałym daniem dla tych młodszych, jak i starszych członków naszych rodzin. Filet rybny, ja użyłem pstrąga łososiowego Suche pieczywo lub bułka tarta Garść orzechów, ja użyłem laskowych Tarty parmezan Świeże zioła Oliwa z oliwek Sól Pieprz Do przygotowania tego dania użyłem ryby(...)Możemy użyć gotowej bułki tartej. Dodajemy parmezan i orzechy oraz świeże zioła (ja dodałem rozmaryn), sól i pieprz i mielimy wszystko razem. Na jedną bułkę dałem 4-5 orzechów i łyżkę parmezanu. Przygotowaną wcześniej rybę nacieramy oliwą i obsypujemy przygotowaną panierką. Tak zrobiona ryba będzie chrupiąca, lecz nie będzie miała grubej i tłustej panierki. Smażymy na patelni lub pieczemy przez

MarcinChef
Dorsz w razowej panierce 96

tymianku ( klik ) i kapusty.  Polecam i na pewno wypróbuję kolejne przepisy.     Składniki: Panierka: 50 g wysuszonych kawałków chleba razowego (u mnie 2 kromki tego ) 1 pęczek natki pietruszki (dałam 3 łyżki siekanej, mrożonej)   Dorsz: 600 g filetów dorsza biały mielony pieprz sól 2 łyżki musztardy chrzanowej olej do smażenia masło   Wykonanie:   Piekarnik rozgrzać(...)będzie suchy.  Zmiksować blenderem.  Dodać natkę i wymieszać. Filety umyć i osuszyć.  Oprószyć od strony skóry pieprzem i solą.  Posmarować musztardą i obtoczyć w panierce.  Na patelni położyć kawałek papieru pergaminowego.  Wlać odrobinę oleju i rozgrzać.  Na rozgrzany olej położyć dorsza i smażyć z każdej strony.  Pod koniec smażenia dodać odrobinę masła

Sto kolorów kuchni
Ryba w ziemniaczanej panierce. 107

duże jajko sól, pieprz WYKONANIE: filet kroimy na kawałki, nacieramy solą i grubo mielonym pieprzem, starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody,  łączymy z 1/2 jajka, pieprzem i solą, każdy kawałek ryby moczymy w jajku(w drugiej połowie) okładamy ziemniaczaną panierką,  smażymy na maśle z obu stron po 5 minut, przykrywamy pokrywką i smażymy kolejne 2-3 minuty

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania