mielone w panierce - 500 przepisów (strona:16/34)

Tradycyjne mięsne krokiety 157

soli Pieprz Dodatkowo: 1-2 jajka Bułka tarta* Olej do smażenia * Jeśli nie należycie do fanów bułki tartej, możecie panierować krokiety w samym jajku, wówczas powstanie na nich delikatna panierka, również pyszna. Do wysokiego naczynia, wlewamy mleko, dodajemy jajka i stopniowo mąkę. Wszystko razem mieszamy trzepaczką, do chwili gdy pozbędziemy się mącznych grudek. Naleśniki pieczemy na teflonowej patelni, bez dodatku(...)mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie na zimny może sprawi, że panierka zacznie

Smakowy Raj
PIECZONE SZNYCLE W WIÓRKACH POMIDOROWYCH 134

minutach pieczenia zerknęłam do piekarnika bo byśmy jedli węgielki 😜 Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało. Wiórki pomidorowe nadały ciekawego smaku i aromatu. Spróbujcie, polecam!   Składniki: 5 sznycli z indyka 1 op. wiórek pomidorowych (40 g) 1 jajko sól, pieprz papryka słodka mielona Wykonanie: Sznycle z indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozklepujemy i przyprawiamy solą

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety pożarskie - Smaki Warszawy z Królewskim niefiltrowanym 136

Trasy W-Z, oraz kotlety pożarskie Składniki na 4 porcje: 250 g mielonej cielęciny, 2 piersi z kurczaka, 1 (50g) czerstwa bułka, 120 ml mleka, 2 jajka, sól, 1 łyżka masła, 1,5 łyżki siekanego kopru, 1 łyżka roztopionego masła, tłuszcz do smażenia, Panierka: 1 jajo 1/2 szklanki bułki tartej Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Mięso i bułkę zmielić

królestwo garów
Panierowane kulki z białego sera 135

ustach), jak również po ostygnięciu. Idealne połączenie delikatnego sera i chrupiącej panierki. Można z nich robić szaszłyki, jeść z sosem czy bez żadnych dodatków.   (Około 16 sztuk) 200g białego sera 20g żółtego sera 5 łyżek posiekanego szczypiorku 2 łyżki prażonej cebulki   sól, mielona czarnuszka (zamiast pieprzu) Dodatkowo: 1 jajko bułka tarta olej Żółty ser zetrzeć na tarce

Di gotuje
Smażony kalafior z ajvarem 164

średni bakłażan 4 ząbki czosnku 1/6 szklanki oliwy z oliwek 1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki soli Kalafiora umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i podzielić na średniej wielkości różyczki. Różyczki posolić, oprószyć mąka, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować w bułce. Jeśli lubimy grubą panierkę możemy dwa razy obtoczyć kalafiora w jajku i bułce. Do garnka wlać olej

mecooks
Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa. 135

boczniaki właśnie w tej panierce, które smakują jak kotlety schabowe Panierka z cieciorki. Najlepsza na świecie. Bezglutenowa.   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania Czas całkowity 5 min   Składniki 1 szklanka suchej ciecierzycy (lub mąka z ciecierzycy) 1 łyżka papryki czerwonej ½ łyżeczki mielonego chili Wykonanie Ciecierzycę mielimy w młynku (na grubo). Dodajemy przyprawy i mieszamy

Apetyt na Zielone
Ryba po grecku 137

Gorąco polecam! Składniki: 1 kg filetów z dorsza sól pieprz sok z cytryny Panierka: 2 jajka mąka bułka tarta Do smażenia: 2 łyżki oleju 2 łyżki klarowanego masła 4 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 4 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 6 goździków 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżka miodu 150 g koncentratu pomidorowego po 1/2 łyżeczki słodkiej

Smakowity Blog Kulinarny
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 214

Edytą z Pasja Smaku . Do przygotowania mieliśmy : Filety z pstrąga smażone bez panierki na papierze oraz dwie sałatki z soczewicą i świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc

Parowar Faceta
Schabowy w grzybowej panierce 187

suszonych grzybów bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety proponuje podać z ziemniakami i sałatką z ogórka, sałaty, pomidora

Czerwona Porzeczka
Schab ze słoika w pikantnej panierce 1199

schab pieczony w przyprawach. Schab ze słoika w pikantnej panierce  Czas przygotowania:  wraz z peklowaniem 17-18 godzin Składniki: 1 kg schabu 15 g soli do peklowania 1 łyżeczka pieprzu młotkowanego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej  1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1/2 łyżeczki mielonego jałowca

Kulinarne przygody Gatity
Burgery jaglane z burakami 157

masy burczano jaglanej uformuj kulki po czym je spłaszcz na wzór kotleta do hamburgera :). Burgery możesz oczywiście obtoczyć w płatkach owsianych czy tez amarantusie. Ja zrobiłam je bez tzw. panierki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni. Wegańskie burgery piekłam przez 30 minut. 15 minut z jednej i 15 minut z drugiej strony.  Inspiracją do przygotowania tego dania był program kulinarny(...) lnu złocistego mąka ryżowa na wypadek, gdyby masa była zbyt rzadka przyprawy: ½ łyżeczki mielonych nasion kolendry 1 łyżka czarnuszki  ½ łyżeczki mielonego kminku 2-3 szczypty mielonej kozieradki  sól i pieprz do smaku do panierowania:  sezam, pestki słonecznika, płatki zbożowe Przygotowanie: Włóż do miski kaszę, len oraz poszatkowaną i uduszoną na maśle klarowanym cebulę

ClauditteMissCooking
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 255

oliwki. Mimo, iż bardzo polubiliśmy te krokiety przez długi czas przyrządzałam je raczej na wielkie okazje. Głównie dlatego, że uzyskanie idealnie gładkiej masy w domowych warunkach było sporym wyzwaniem. Mielenie w maszynce do mięsa 100 lub 200 gramów szynki serrano, powodowało, że spora jej część pozostawała na wałku,  a składanie i mycie całej maszynerii też nie budziło mojego entuzjazmu(...)sól i pieprz do smaku olej do smażenia Panierka mąka pszenna, jajka, bułka tarta Przygotowanie Wersja dla użytkowników Kohersen Mycook Cebulę zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5.   Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty w temp. 100ºC, z prędkością 1.  Dodać szynkę i mielić przez 1 minutę, temperatura 100º, prędkość

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sajgonki po polsku 333

naprawdę to świder), obtoczony farszem i zamknięty w papierze ryżowym lub w panierce- jak kto woli. Do tego sos pieczarkowy i obiad mamy syty i z głowy :) A mi pomógł zająć pierwsze miejsce :) Składniki: Sajgonki: 20 sztuk dużych makaronów świderek (Makarony Polskie) 150g pieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka 1/2 dużej papryki czerwonej świeżej 1/2 dużej papryki zielonej

Kuchnia w czekoladzie
KURCZACZKI MCNUGGETS W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 273

kawałki (niezbyt grube, grubsze przecinam na pół), lekko posolić i posypać świeżo mielonym pieprzem.W trzech miseczkach przygotować sobie składniki do panierowania:1.miseczka z mąką kukurydzianą2.miseczka z rozbełtanymi jajkami (do których dodaję 1-2 łyżki wody i 1-2 łyżeczki oliwy- po to by nie odpadała panierka)3.miseczka z lekko rozdrobnionymi płatkami kukurydzianymi (moje były małe, więc tylko trochę

Smaczne Zdrowe