mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:46/243)

Koperkowe roladki 135

cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 18% 1 szklanka bulionu 1/2 szklanki posiekanego koperku pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Mięso dorbiowe (oprócz udek) i wieprzowe mielimy z czosnkiem i cebulą. Zmielone mięso mieszamy z koperkiem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wyrabiamy jak na kotlety mielone. Udka posypujemy słodką papryką

Bon appetit mon amie
Klopsiki wesołe żółwiki 169

tarta Kilka plastrów żółtego sera bez dziur Przygotowanie: Mięso mielone przyprawić, dodać do niego podsmażoną wcześniej cebulkę, całe jajko oraz bułkę tartą w takiej ilości jak na kotlety mielone. Muszą być zwarte ale nie za suche. Z przyprawionego mięsa mielonego uformować dość duże klopsy.  Z końcówek parówek zrobić nóżki nacinając końcówki jak łapki oraz

W garach u Gosi
Kotlety mielone z gorgonzolą 131

zrobione kotlety mielone są odmianą dla tych klasycznych - często goszczących na naszych stołach. Mięso mielone daje nam masę fantastycznych pomysłów, wystarczy tylko wyobraźnia . Smak zależeć będzie przede wszystkim od jego jakości. Dlatego przestrzegam przed mięsem "garmażeryjnym" - słonym i nie wiadomo do końca z czego zrobionym. Dla mnie najlepszy jest ładny kawałek łopatki lub szynki zmielony własnoręcznie(...)Sera gorgonzola 2 jajka Bułka tarta ok. 200 ml 100 ml mleka Sól Pieprz Papryka mielona słodka Olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 2 jajka, sól, pieprz, paprykę oraz bułkę tartą do której wcześniej wlewamy mleko ( mleko wlewamy aby kotlety nie były suche ). Całość mieszamy. Z masy w rękach robimy małe placki. Na środek kładziemy

Smaki Ewy
Pieczeń rzymska 226

Pieczeń rzymską robię wtedy ,gdy nie mam ochoty na smażenie kotletów mielonych. Wymieszać , wstawić do piekarnika i gotowe ! Wygodne danie obiadowe.składniki600 g mielonego mięsa wołowo - wieprzowego60 g wędzonego boczku6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania2 cebule3 ząbki czosnkujajko surowe1/2 pęczka natki pietruszkiłyżka suchego majerankuewentualnie szczepiorekłyżeczka papryki w proszku1/2 łyżeczki startej gałki muszkatałowejpieprz, sól4 jaja ugotowane na twardomasło

Stare Gary
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 535

farszem jajecznym...Aromatyczne i soczyste mięso mielone z łopatki wieprzowej.A wewnątrz smakowity farsz z jajek, natki pietruszki i koperku.Pyszna odmiana dla tradycyjnego kotleta mielonego.Idealna na ciepło jak i na zimno.Polecam!Składniki:800 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie z łopatki wieprzowej);1 surowe jajo;1 czerstwa zwykła bułka;2 ząbki czosnku;1 mała cebula;Mleko do namoczenia

Gospodyni Miejska
mielony z pieczarkami na obiad... 156

surówka - jaką lubisz mielone z drobiu dobrze wyrobić z jajkiem, cebulą posiekaną, bułką odciśniętą z wody, tartą bułką, kucharkiem,papryką ostrą na gorącym oleju smażyć rumiane mielone kotlety, dodać żabki czosnku i pokrojone pieczarki z cienko pokrojoną papryką słodką pod przykryciem dusić z 10 minut mielone podać z ziemniakami tłuczonymi i surówką

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety siekane z warzywami, jak przemycić je dzieciom ? 165

były zdziwione, ale powiedziały że to jest pyszne. Czyli przepis zaakceptowany może iść na bloga :) Czemu nazwa siekane, bo mięso do nich jest siekane nożem, a nie mielone.   Kotlety siekane z warzywami 0,5 kg mięsa z łopatki 0,3 kg piersi z kurczaka 1.2 opakowania mieszanki Sałatka Meksykańska Poltino 1 cebula 2 ząbki czosnku bułka tarta(...)jajko 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu i duża szczypta soli olej do smażenia   W garnku na parze gotujemy mieszankę warzyw. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i na rozgrzany olej dajemy cebulę i czosnek i podsmażamy do delikatnego zarumienienia. Mięso siekamy nożem na małe kawałeczki przekładamy do miski

Kuchnia na wzgórzu
Delikatne kotlety mielone z pieczarkami i porem 151

Przepis na nieco odmienne od tradycyjnych kotlety mielone. Są bardzo smaczne i stanowią pyszne urozmaicenie obiadu. Składniki: 250 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego mały por 6-7 pieczarek łyżka majonezu średni ziemniak jajko sól, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Pora kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach(...)Ziemniaka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mięso, jajko, przyprawy, ziemniaka, majonez i pora z pieczarkami przekładamy i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułki tartej. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto, następnie przekładamy na ręcznik papierowy, który wchłonie nadmiar tłuszczu

e-PrzepisyKulinarne
Mielone roladki nadziewane kapustą i parówką 220

Przedstawiam Wam kolejną propozycję na odmianę zwykłych kotletów mielonych. nadziałam je blanszowaną kapustą oraz parówkami, które otrzymałam do testowania od firmy Nove z linii Natura. Roladki są bardzo sycące, smaczne, a kapusta nadaje im zielonego, wiosennego akcentu. Świetnie sprawdzą się jako danie główne, zaś pokrojone w plastry mogą służyć za przystawkę.  Składniki:  500 g mięsa mielonego

Z miłości do słodkości
Kotlety pożarskie 148

wraz z przyprawami,masłem, bułką tartą i żółtkami. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10/15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formujemy kotleciki (masa jest nico luźniejsza od tradycyjnych kotletów mielonych)  i obtaczamy z każdej strony w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz do smażenia najlepiej masło klarowane. Przekładamy kotlety i smażymy z jednej strony na  lekko złoty

Andzia Pichci
POTRAWKA z MIELONEGO INDYKA i KAPUSTY PEKIŃSKIEJ oraz OWOCOWA SALSA 147

musi być nudne. Mielone z indyka jest zdrowe i chude, szkoda go smażyć na patelni w panierce i podawać w postaci nudnego kotleta mielonego. Wystarczy trochę warzyw, owoce i można zupełnie odczarować mielone mięso, które w tej odsłonie będzie stanowić podstawę kolorowego dania, które zachwyci wymagające podniebienia. Z jednej strony łatwe w przygotowaniu, z drugiej

Dietolog
Kotleciki z rzodkiewką i szczypiorkiem 246

Wzbogaciłam zwykłe mielone kotlety rzodkiewką i szczypiorkiem, żeby przemycić synkowi trochę witamin. Udało się, bo zajadał z apetytem. Składniki 1/2 kg mięsa mielonego 4-5 rzodkiewek 1 jajko szczypiorek (drobny) sól pieprz ziołowy 1,5 szkl płatków kukurydzianych olej do smażenia 1. Rzodkiewki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 146

Lżejsza odsłona tradycyjnych kotletów mielonych. Do tego, jak dla mnie, o wiele smaczniejsza. Kotleciki mają chrupiącą skórkę i są mięciutkie w środku. Jeśli wykorzystamy dość chude mięso wieprzowe to jeden kotlecik będzie miał jakieś 100 kcal. Składniki (na ok 10 sztuk): 500 g mięsa mielonego (wieprzowe) 100 g szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku jajko 3-4 łyżki bułki(...)papryka ostra, papryka wędzona Przygotowanie Masło rozpuszczamy na patelni. Wrzucamy zmrożony szpinak i smażymy aż stanie się miękki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa formujemy kotleciki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem

e-PrzepisyKulinarne
Drobiowe kotlety mielone 330

Kotlety mielone z kurczaka z dodatkiem otrębów owsianych. Bardzo ciekawa alternatywa dla klasycznych mielonych :) Przepis znalazłam na stronie Filozofia Smaku . Zapraszam do przygotowań! Składniki dla 2-3 osób: 300 g oczyszczonej piersi z kurczaka 1 mała cebula, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mleka 1 białko jajka bułka tarta

My Culinary Art
z płatkami owsianymi kotlety mielone... 172

dodać płatki owsiane, jajko, przyprawę do wieprzowiny, pieprz mielony, gęstą śmietanę, tartą bułkę, płatki owsiane, odciśniętą z wody bułkę, posiekaną cebulę wszystko dokładnie wyrobić na kleistą masę, formować kotlety z 3 cm grubości smażyć na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym rumiane kotlety, odkładać usmażone na talerz z patelni po smażeniu kotletów odlać nadmiar tłuszczu, wsypać posiekaną cebulę, dodać kostkę rosołową(...)złoto, wlać z kartonika przecier pomidorowy, wlać wodę i gotować z 5 minut, wlać śmietanę 18% i krótko zagotować, dodać koperek, użyłam zamrożony kotlety podać z sosem, ziemniakami i surówką jaką się lubi - kotlety mielone z dodatkiem gęstej śmietany są bardzo soczyste i delikatne, bardzo lubimy z sosem ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa Jarzynowa z Klopsikami z Indyka 164

ugotowania wywaru 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka ½ selera 1 pęczek koperku 1 liść laurowy ziele angielskie ½ łyżeczki kozieradki lubczyk ½ łyżeczki imbiru ½ łyżeczki kurkumy sól pieprz Klopsiki: ½ kg mielonego mięsa z indyka 1 sucha bułka 1 jajko 1 - 2 łyżeczki liści kolendry sól pieprz Wykonanie: 1. Przygotować wywar: Jeśli mamy mięso bez kości należy wrzucić je na wrzącą wodę(...)zacznie się gotować dodać go do zupy. Gotować ok 20 min. 4. Przygotować klopsiki: Bułkę namoczyć i rozdrobnić. Sami mielimy mięso można ją zmielić. Do mięsa dodać bułkę, jajko i przyprawy, doprawić solą i pieprzem, wyrobić mięso jak na kotlety mielone. Z mięsa uformaować niewielkie kulki. Gotować po kilka klopsików w zupie przez około 15 - 20 minut

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania