mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:41/243)

Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem 178

kotletów mielonych. W dodatku w przeciwieństwie do mielonych są mniej tłuste, bo nie smażymy ich na tłuszczu tylko pieczemy w piekarniku. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, a konkretnie z karczku, ale Wy możecie użyć dowolnego mięsa. Tak samo możecie kombinować z farszem dodając warzywa, zioła, czy inne sery. Ogranicza Was tylko wyobraźnia Gniazda z mielonego mięsa(...)pieczarkami i serem Składniki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 3 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej ulubione przyprawy (u mnie papryka słodka, papryka ostra, mielone ziele angielskie) 500 g pieczarek łyżka masła 125 g mozzarelli lub innego sera pieprz sól Pieczarki ścinamy na cienkie plasterki. W rondelku topimy masło, wrzucamy na nie pieczarki

PatiGotuje
Mięso mielone z ziemniakami i słonecznikiem - danie z jednej patelni 140

przygotowane na jednej patelni , więc i sprzątania po gotowaniu malutko :) To danie powstało bardzo spontanicznie... Miałam mięso mielone z przeznaczeniem na zupełnie coś innego - po prostu na kotlety mielone ;) bo nie robiłam już daaawno takiego zwykłego, tradycyjnego obiadu. Ale z uwagi na brak czasu na lepienie, smażenie i brak fety (a my najbardziej lubimy mielone

Kolorowy Przepisownik
Kotlety z łososia z pietruszką i koperkiem z puree ziemniaczanym 168

Dziś przełamuję swoje wspominania o szkolnym "rybnym kotlecie mielonym" :) Mam nadzieje ze zastąpię je tym smakiem :D Klasycznie kotlet musi być podany z ziemniaczkami i surówką SKŁADNIKI: 650 g łososia 1 łyżeczka musztardy garść suszonego koperku i pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, pikantny ogórek korniszony 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki jogurtu

MarciochaKucharzy
Mielone roladki obiadowe 177

Mielone roladki obiadowe z piekarnika. Mięso przygotowane jak na klasyczne kotlety mielone, napełnione dowolnym nadzieniem. Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w piekarniku. Wygodny sposób zwłaszcza gdy potrzebujemy przygotować większą ilość. 1 kg łopatki wieprzowej1 średnia cebula1 jajko1 bułka kajzerka1 łyżka smalcumleko kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowanybułka tarta Do Nadziewania:np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowyKajzerkę

Praktyczna pl
Wielki klops na kanapki – pyszna wędlinka 946

szklanki tartej bułki 2 średnie cebule sól , pieprz do smaku 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka cukru 1/2 płaskiej łyżeczki , tartej gałki muszkatołowej 1 jajko 1/2 szklanki wody Mięso mielone , wkładamy do miski , robimy w nim ręka dołek , w który wbijamy jajko , dodajemy sól , pieprz, cukier , gałkę , zmiażdżony czosnek , wodę i bułkę tartą . Cebule obieramy i ścieramy(...)czym dodajemy do reszty składników . Teraz , ta mniej fajna czynność ( jak dla mnie ;( ) wyrabiamy mięso rękami , tak długo aż masa będzie zwarta i da się uformować w wielki , gigantyczny kotlet mielony o nieco cygarowym kształcie – to ułatwi krojenie , go na kanapki Uformowany kotlet układamy na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia , przecieramy go natłuszczonymi olejem dłońmi i wsuwamy

Ogrodnik w podróży
Mielone z kaszą gryczaną 115

Kotlety mielone z kaszą gryczaną przygotowałam z mięsa z golonki wieprzowej. Jeżeli użyjemy mięsa z golonki, kotlety bedą delikatne, soczyste i będą dobrze się trzymały – mięso z golonki jest kleiste. 500 g mięsa z golonki wieprzowej, 250 g kaszy gryczanej, 1 cebula, tłuszcz (u mnie tłuszcz gęsi, może być masło, olej), 1 – 2 ząbki czosnku, 1 łyżka tymianku(...)sól, cukier, świeżo mielony pieprz, Cebulę pokroić w kostkę. Kaszę wypłukać. W garnku z grubym dnem lekko rozgrzać tluszcz, wrzucić cebulę, poddusić dodając łyżeczkę soli i szczyptę cukru. Do cebuli dodać kaszę, przesmażyć. Wlać 450 ml gorącej wody. Przykryć, zagotować na dużym ogniu. Zamieszać. Zmiejszyć ogień do małego i gotować kaszę, pod przykryciem, około 20 minut. Kaszę ostudzić. Mięso

królestwo garów
HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ 215

Hreczanyki to danie pochodzące z Podkarpacia.Nazwa wywodzi się od hreczki,czyli po ukraińsku gryki. Są to kotlety mielone z kaszą gryczaną i czosnkiem. Przepis na to danie znalazłam w ostatniej książce s Anastazji 'Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji'. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe. Składniki

Niespełnione zdolności kulinarne
Kotlety mielone z fetą 178

Uwielbiam mięso mielone bo  można z niego  wyczarować przeróżne pyszności. Dziś naszło  mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste.   A żeby nie były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego(...)bułkę, jajko. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę. Zwilżonymi rękami odrywamy kawałek mięsa, robimy kulkę i spłaszczamy. Na każdy nakładamy kawałek fety i sklejamy formując kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu aż ładnie się zrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
kotlety mielone z papryką czerwoną 291

lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego

Gotowanie z pasją
kotlety mielone z papryką czerwoną 151

lubi kotletów mielonych. Dwa domy i niby to samo, a smakuje inaczej. Dodatkowo w jednym są płaskie i duże, a w drugim mniejsze a grube :lol: Nawet nie wiecie ile mi zajęło zrobienie takich "naszych", które będą odpowiadały tym dwóm domowym jak u mamy. Jednak czasami człowiek chciałby spróbować czegoś nowego. I tak powstały wariacje na temat mielonego

Gotowanie z pasją
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 151

kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować w dłoniach niewielkie placki na środku każdego umieścić po plastrze zrolowanego sera żółtego

Wanilia i Kardamon
smaczne kotlety mielone... 163

pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, dodać bułkę namoczoną w wodzie i odciśniętą z wody, dodać tartej bułki i wszystko ręką dobrze wyrobić na kleistą masę formować zwilżoną dłonią kotlety mielone 2 cm grubości, kłaść na gorący olej na patelni smażyć rumiane kotlety z obu stron, następnie przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić z 10 minut, następnie

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety mielone z pieczarkami zapiekane w sosie pomidorowym 316

Pyszna odskocznia od tradycyjnych mielonych. Kotlety z pieczarkami pieczone w pysznym sosie pomidorowym i posypane żółtym serem. Składniki: 400 g mięsa mielonego 400 g pieczarek kajzerka mleko cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sos: puszka pomidorów łyżka oliwy 2 ząbki czosnku bazylia, oregano (najlepiej świeże) 1/4 szklanki wody sól, pieprz 250 g sera żółtego Przygotowanie Czerstwą kajzerkę maczamy(...)cebulę drobno siekamy i oba składniki podsmażamy na patelni. Mięso mielone, bułkę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Masę przyprawiamy i ewentualnie jeśli jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Masę formujemy w kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Wszystkie składniki na sos (prócz sera żółtego

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z jajkiem 133

Bardzo lubię w kotletach mielonych to, że w zależności od dodatku możemy uzyskać zupełnie inną odsłonę tradycyjnych mielonych. Dziś do mielonego mięsa z indyka dodałam ugotowane na twardo jajka. Niby proste, a wyszło inaczej niż zwykle i co najważniejsze, smacznie. 0,5 kg mielonego mięsa z kurczaka lub indyka 1 czerstwa kajzerka ok 250 ml mleka(...)Podsmażamy na złoto na rozgrzanym maśle. Mięso mielone umieszczamy w misce. Dodajemy namoczoną i dobrze odciśniętą z mleka kajzerkę, przestudzoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, pokrojone w kostkę jajka oraz przyprawy. Wyrabiamy. Formujemy średniej wielkości kotleciki. Obtaczamy każdy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Usmażone kotlety możemy jeszcze podgrzać w piekarniku przez około

Smaki Na Talerzu
Roladki z serem mozzarella 111

wchłonie cały płyn. W misce mieszam mięso mielone, bułkę, jajko oraz przyprawy. Dzielę masę na cztery równe porcje. Ser w kostce kroję na cztery równe kawałki. Porcję mięsa rozprasowuję na ręce, kładę kawałek żółtego sera i formuję roladkę. Gdy wszystkie roladki są gotowe, na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam kotlety z obu stron na złoto. Podsmażone układam

Gotowanie i blogowanie