mielona - 500 przepisów (strona:15/34)

Sernik wiedeński 141

WIEDEŃSKISkładnikiSkładniki na ciasto : 30 dag mąki 1 cukier waniliowy 20 dag masła 10 dag cukru pudru 3 żółtka 1 łyżeczka proszku Masa serowa: 1 kg sera tłustego 3 krotnie mielonego 6 jajek 1,5 szkl cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kaszy manny 1 budyń waniliowy 1/2 kieliszka rumu Sposób przygotowania 1. Z podanych składników na ciasto zagnieść ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
SOFFICINI - CZYLI WŁOSKIE SMAŻONE PIEROŻKI 4915

ciasta parzonego, obtoczone w jajku i bułce tartej i smażone na oleju. Nie wiem jaki powinno być oryginalne nadzienie, na wielu blogach pisze, że dowolne: może być to mięso mielone, szynka, feta, suszone pomidory czyli wszystko co lubimy i co nam inwencja podsunie. Kto jeszcze nie robił - niech biegnie do kuchni, bo pierożki robi się bardzo szynko, a efekt

Walijskie Pichcenie
INDYCZE KLOPSIKI W SOSIE POMIDOROWYM 159

pieprz odrobina słodkiej papryki Na sos: bulion warzywny ziele angielskie liść laurowy przecier pomidorowy łyżka mąki 2 łyżki śmietany 12% sól pieprz odrobina cukru koperek Wykonanie:Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej oraz 2 łyżki wody. Przyprawiamy solą,pieprzem,papryką. Dodajemy posiekany koperek. Wyrabiamy dokładnie, aby masa się połączyła

Walijskie Pichcenie
KLOPSY RYBNO-PIECZARKOWE 174

miałam mrożonego) 250g pieczarek 2 cebule łyżka masła sól pieprz majeranek 1 jajko 1 kajzerka olej Wykonanie: Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną (dowolnie, bo i tak będziemy wszystko mielić) cebulę, po chwili dodając pokrojone pieczarki. Chwilę smażymy. Następnie odlewamy sok, który puściły pieczarki. Kajzerkę namaczamy w mleku. W maszynce mielimy filet rybny, pieczarki z cebulką oraz odciśniętą kajzerkę. Do zmielonej

Walijskie Pichcenie
ZUPA KLOPSIKOWA TZW. KWAŚNY KLOPS 490

warzyw i razem z ziemniakami. Obowiązkowo zakwaszona octem, sokiem z cytryny, a u niektórych sokiem z ogórków kiszonych i zabielona śmietaną. Dla mnie - mistrzostwo świata! Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 6 niedużych ziemniaków 2 marchewki 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 3 łyżeczki mąki 3 łyżki śmietany (18%) 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżka

Walijskie Pichcenie
Tiramisu 283

łyżeczki kakao   Śmietanę, mascarpone i cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego, puszystego kremu, o konsystencji bitej śmietany. Z dwóch czubatych łyżeczek kawy rozpuszczalnej lub mielonej zaparzamy 500 ml kawy. Biszkopty moczymy w kawie. Pierwszą warstwę biszkoptów układamy w naczyniu. Przykrywamy połową kremu. Posypujemy połową startej mlecznej czekolady. Układamy drugą warstwę biszkoptów. Przykrywamy pozostałym kremem. Posypujemy

Made By Mom And Son
Makowiec / strucla z makiem. 267

białek papier do pieczenia Mak zalewamy wrzątkiem (woda powinna być 1 cm wyżej od maku) i zostawiamy do wystygnięcia. Odsączamy np na sitku, następnie dwa razy mielimy w maszynce do mielenia mięsa z najdrobniejszym sitkiem. Do tak przygotowanego maku dodajemy nasze pozostałe składniki, mieszamy i w razie doprawiamy do smaku ;).  Na potrzeby zmielonego maku dodać pozostałe składniki, wymieszać

Malinowe Pocałunki
Zupa krem z dyni 230

Za dynią nie przepadam za bardzo,  zdecydowanie wolę cukinię. W słodkich wypiekach np. tych muffinkach dynia mi smakuje ale do wersji wytrawnej jakoś

Monia miesza i gotuje
Frittata z mięsem i rukolą 241

produkty, z którymi sami nie wiemy co zrobić, jak je wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki (resztki znalezione w lodówce): kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew (np. z rosołu / bulionu na zupę) papryczka chilli pomidory w puszce jajka zielenina - u mnie koperek i zioła prowansalskie przyprawy: sól, pieprz Wykonanie: Mięso i chilli

Taste Of My Day
Warzywa glazurowane podane na rukoli z fetą 155

balsamiczny i podgrzewamy stale mieszając. Na talerzu układamy rukolę oraz przygotowane w glazurze warzywa. Na wierzch kruszymy ser feta, który wspaniale uzupełnia smak dania. Danie możemy dodatkowo doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smacznego

Taste Of My Day
Sos ze świeżych grzybów 179

Jest to zatem dodatek, który nie może się znudzić i dzięki dużemu wyborowi współgrających składników, odpowiada każdemu. Składniki: miseczka grzybów ok 300 g cebula śmietana łyżka mąki świeżo mielony pieprz bulion, 200 ml Wykonanie:Grzyby czyścimy z runa leśnego. Kroimy w cząstki wedle uznania (plasterki, ćwiartki,...). Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę oraz odrobinę masła. Wstawiamy na mały ogień

Taste Of My Day
Spaghetti z kaparami 240

kaparowe", w smaku są takie same tylko większe. Wyglądają jak duże zielone oliwki z ogonkiem. Zatem zapraszam do gotowania... :).  Spaghetti z kaparami SKŁADNIKI:  -0.5 kg mięsa mielonego wołowego  - słoiczek kaparów - 1 cebula cukrowa  - 4 ząbki czosnku - garść świeżych liści bazylii zwykłej i tajskiej (jeśli ktoś posiada)  - 2 puszki pomidorów  - pół łyżeczki

Zainspiruj się kuchnią
Pomarańczowe puree z wątróbką starofrancuską i szpinakiem 168

sól do smaku, ·        szczypta cukru, ·        pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ·        świeży koperek. Przygotowanie: Marynata: w naczyniu mieszamy musztardy z olejem, dodajemy  sok z limonki, dokładnie mieszamy.  Wątróbkę oczyszczamy, myjemy i moczymy w mleku

Moniki Smakołyki
Brzoskwiniowe wydmy Siostry Anastazji 12494

bazie soku z brzoskwiń, bakaliowy biszkopt i z galaretką. Zrobiłam małe modyfikacje wg oryginału. Składniki: Biszkopt bakaliowy 8 białek 3 żółtka 150 g cukru 100 g orzechów włoskich mielonych 100 g orzechów włoskich krojonych 50 g kokosu 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól szczypta Krem budyniowy 1 puszka brzoskwiń w puszce(sok) 2 budynie waniliowe

Ala piecze i gotuje
placki ziemniaczane z młodych ziemniaków... 147

Składniki: 60 dag ziemniaki młode, 3/4 szklanki mąka pszenna, 1 sztuka jajka, 1 łyżka vegeta, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej do smażenia, - w opisie sos sałatkowy włoski Prymatziemniaki młode oskrobać, opłukać i pokroić na mniejsze cząstki w blenderze dobrze zmiksować w misce zmiksowane ziemniaki dobrze wymieszać z mąką, jajkiem, jarzynką kucharka, pieprzem na gorącym oleju smażyć

W Mojej Kuchni Lubię