Składniki: 1 kg żeberka wieprzowe, 1 łyżka smalec, 1 łyżeczka vegeta, 2 sztuki papryka zielona, 2 sztuki cebula biała, 4 szklanki woda, - do smaku maggi, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżka mąka pszenna żeberka wieprzowe opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na porcje i na gorącym smalcu obsmażyć z obu stron do żeberek dodać pokrojone papryki i cebulę, posypać
W Mojej Kuchni Lubięsztuki marchewka ugotowana, 1 średni seler korzeniowy gotowany, 2 sztuki pietruszka gotowana, 5 sztuk ogórek kiszony, 1 puszka groszek konserwowy, - do smaku sól, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony, 250 gram majonezziemniaki gotowane w mundurkach obrać z łupinek i drobno pokroić w kostkę ugotowane pietruszki, marchewki, seler tez pokroić w kostkę ogórki kiszone obrać ze skórki i drobno pokroić
W Mojej Kuchni Lubięduży seler korzeniowy gotowany, 4 duże pietruszka gotowana, 2 średnie marchewka ugotowana, 4 sztuki ziemniaki gotowane w mundurkach, 3 sztuki ogórek kiszony, - do smaku sól, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka musztarda delikatesowa, 250 ml majonezziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzone obrać obrane pietruszki, marchew, duży obrany seler podzielić na 4 części ugotować i ostudzić warzywa i ogórki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 10 średnie ziemniaki, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka kucharek, 1 sztuka jajka, 2 łyżki mąka pszenna, - ile potrzeba olej rzepakowy, - ile potrzeba śmietana gęsta ziemniaki obrać, opłukać i zmiksować w blenderze lub utrzeć na tarce masę przełożyć na sito i zostawić aby woda odciekła - placki będą bardzo chrupiące do odciękniętej masy dodać jajko, mąkę, kucharka, pieprz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1,2 kg udziec indyka z kością, 1 łyżka kucharek, 1 łyżka pieprz czarny mielony, 1 łyżka papryka słodka, 2 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liście laurowe, 1/4 szklanki olej rzepakowy, 8 szklanek wywar z kurczaka, 1 łyżka miód wielokwiatowy, 1/2 szklanki śmietana słodka, 3 łyżki mąka pszenna, 2 sztuki cebula, 6 ząbków czosnek, - w opisie marchew duszona
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 puszka fasolka czerwona, 1 puszka fasolka biała, 20 dag ogonówka, 1 sztuka cebula, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony Prymat, 1/2 łyżeczki kucharek, 1 szklanka sok pomidorowy, 4 łyżki olej cebulę i ogonówkę pokroić na większe kostki na oleju zrumienić ogonówkę i cebulę wodę z puszek fasolki odlać i wsypać fasolki do ogonówki doprawić pieprzem,Kucharkiem wlać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 2 sztuki duże udka kurczaka, 1 łyżka przyprawa do kurczaka, 4 łyżki olej rzepakowy, 5 sztuk większe pory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi udka umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do kurczakana oleju zrumienić z każdej strony i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa pory przekroić na wzdłuż na pół, umyć i pokroić w paseczki
W Mojej Kuchni Lubięsztuki, liście laurowe Prymat 2 sztuki, ziemniaki 8 sztuk, mrożona mieszanka warzywna: zupa ogórkowa 500 gram, ogórki kiszone 4 sztuki, masło 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 1 kubek, mąka pszenna 3 łyżki, parówki 2 sztuki ogórki kiszone zmiksować lub utrzeć na tarce do ziemniaków - na maśle je dusić z 10 minut zagotować wodę
W Mojej Kuchni Lubięmiękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kapusta kiszona 1 kg, czarny pieprz mielony 1 łyżeczka, kminek ziarna 2 łyżki, cebula 1 sztuka, smalec 2 łyżki, przyprawa w płynie - do smaku jeśli kapusta kiszona jest za mocno kwaśna to ją zalać wodą i dobrze odcisnąć z wody kapustę pokroić na drobniej i zalać odpowiednią ilością wody dodać cukier, ziele i liście laurowe, kminek i gotować
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, masło 1/.4 kostki, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, cebula 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka wątróbkę z indyka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, obsypać w mące na gorącym oleju z masłem wątróbki posypane pieprzem smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać na talerz
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka z kaczki 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czarny pieprz mielony Prymat, słodka papryka Prymat 1 łyżeczka, miód pszczeli 1 łyżka, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, jabłka 4 sztuki, przyprawa w płynie - do smaku przygotować marynatę: olej, pieprz, papryka, majeranek, miód, kucharek, sok z cytryny dobrze wymieszać udka kacze opłukać
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kapusta kiszona 1/2 kg, ogórek zielony 1 sztuka, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, oliwa z oliwek 3 łyżki, koperek siekany 2 łyżki młodą kiszoną białą kapustę pokroić na drobniejsze kawałki ogórek zielony bez skórki i cebulę pokroić w drobną kostkę w misce składniki dobrze wymieszać, do smaku dodać cukier, pieprz, oliwę
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: filet z dorsza 4 sztuki, koperek siekany 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku, kucharek - do smaku, mąka pszenna 2 łyżki, olej do smażenia - ile potrzeba SOS POMIDOROWY: olej rzepakowy 5 łyżek, cebula 3 sztuki, cukier 2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, koncentrat pomidorowy Pudliszki 3 łyżeczki, woda 1 szklanka, koperek siekany 2 łyżki kupiłam nieduże filety świeżego dorsza
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: por 1 średni, jajko 1 sztuka, ser żółty morski 20 dag, jajka ugotowane na twardo 7 sztuk, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 1 szklanka, olej rzepakowy - ile potrzeba por umyć i pokroić na kawałki, ser żółty morski lub jaki masz w domu pokroić na plastry - włożyć do rozdrabniacza i wszystko zmiksować następnie dodać
W Mojej Kuchni Lubię