masło orzechowe - 6162 przepisów (strona:252/411)

Tort orzechowo kokosowy 24563

kokosu Kresto Krem czekoladowy 6 jajek 1,5 szk cukru 150 g gorzkiej czekolady 3 łyżki płaskie ciemnego kakao 500 g  masła lub margaryny dżem brzoskwiniowy orzechy  włoskie mielone  Przygotowanie:  Biszkopt orzechowy - upiec 2 spody; białka ubić na sztywno dodać cukier , żółtka i ubić na  sztywno . Mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia przesiać przez

Ala piecze i gotuje
sernik z brzoskwiniami i orzechową wkładką 140

spód rozwałkowujemy, przekładamy do foremki i podpiekamy. Pozostałe ciasto wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce. składniki na wkładkę orzechową: 250 g orzechów włoskich, zmielonych 2 łyżki cukru 125 ml mleka 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki masło, roztopionego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Mleko, masło oraz cukier zagotowujemy. Dodajemy orzechy, mieszamy a następnie odstawiamy do przestudzenia(...)waniliowy 1 szczypta soli dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń wykonanie: Brzoskwinie kroimy w kostkę. Masło ucieramy z cukrem na puch, dodajemy stopniowo żółtka, a następnie budyń i ser. Wszystko dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywno z solą, dodajemy stopniowo do masy i delikatnie mieszamy. Na warstwę orzechową wykładamy 1/2 cz. masy serowej, układamy na niej pokrojone brzoskwinie i wykładamy pozostałą masę

Domowy Smak Jedzenia
Maxi King 229

czekolady gorzkie 1 biała czekolada 1,5 szklanki mleka 250 g mleka w proszku- użyłam w granulkach  kajmak o smaku orzechowym  pół szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  kostka masła 82% Wykonanie: Szklankę mleka, cukier kryształ oraz cukier waniliowy podgrzewać do czasu, aż cukry się rozpuszczą, odstawić do przestudzenia. W między czasie blaszkę wyłożyć papierem

Krakowskie smaki Ani
Krem z zielonych szparagów na maśle czyli Zupowy Wtorek odc.19 147

drugi w życiu szparagi. Wiecie ich zapach mnie odstrasza ale smak już nie. Dlatego też z radością jadłam ten pyszny krem delektując się orzechowym posmakiem. 14 zielonych szparagów 500 ml bulionu warzywnego łyżka masła 1 szalotka, posiekana sól, pieprz łyżka mascarpone

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciastko XXL 163

jajka 2/3 szkl brązowego cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 czubate szkl mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody 1/4 łyżeczki soli 200 g orzechowych drażetek (u mnie orzeszki z Biedronki) Ubić całe jajka z cukrem, następnie wmiksować masło i ekstrakt waniliowy. Mąkę, sodę i sól przesiać wymieszać z ubitymi jajkami łyżką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, wyrównać wierzch

Smakołyki Asi
Ciasto krówka 445

bitą śmietaną oraz masą kajmakowo-orzechową. Często to ciasto piekę na święta Bożego Narodzenia, moja rodzina uwielbiają to ciasto. Swoim wyglądem i smakiem skusi każdego łasucha. Ciasto będzie doskonale smakowało w towarzystwie owocowego wina - MonteSanti   , na piękny kolor i wspaniały smak, polecam. Składniki: Ciasto: 500 gram mąki pszennej 250 gram masła 200 gram cukru 3 jajka 2 łyżki miodu(...)śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 1 puszka masy orzechowej Helio Orzechy włoskie do dekoracji Papier do pieczenia  Forma 25x40 cm. Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy masło, jajka, cukier, miód oraz sodę. Zagniatamy gładkie ciasto, dwie jednakowe formy wykładamy papierem do pieczenia, ciasto dzielimy na dwie części, wylepiamy

Bajeczna Kuchnia
Mazurek bezglutenowy na spodzie migdałowym 143

przesuszyć i zmielić 4-5 białek maks 1/2 szkl cukru pudru Mąkę migdałową i cukier wymieszać. Dodać białka i zagnieść ciasto. Ciasto będzie dosyć kruche. Blachę średniej wielkości nasmarować masłem/ margaryną.  Ciasto wyłożyć na blachę i wygnieść na całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec maksymalnie 30 minut. Ja piekłam 33 minuty i było(...)strasznie twarde - myślałam, że będę musiała użyć siekiery do jego porąbania. Ale po dwóch dniach całość zmiękła i miała konsystencję ciasta kruchego. Masa chałwowo - orzechowa 200 g chałwy mały kubeczek śmietany 30% 100 g masła/ margaryny 1 szkl orzechów włoskich Całość wrzucić do garnka i podgrzać do rozpuszczenia. Należy cały czas mieszać, żeby masa się nie przypaliła. Gdyby całość była

Ze smakiem bez glutenu
Sernik kajmakowy 620

twarogu 3x zmielonego 250 g mascarpone 4 jajka 2/3 szkl cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 400 g kajmaku z puszki (u mnie orzechowy) Dodatkowo: 1/3 szkl prażonych płatków migdałów Spód: Ciasteczka bardzo dokładnie pokruszyć. Masło roztopić i wymieszać z ciastkami aby przypominały mokry piasek. Spód tortownicy (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać ciasteczka, wyrównać powierzchnię i uklepać. Wstawić

Smakołyki Asi
Tosty z masłem czosnkowym 265

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam zapiekanki. Chciałam Wam dzisiaj zaproponować przykładową wariację, oczywiście składniki jakich użyjecie oczywiście zależy od nas samych, od tego co

Kuchnia Pełna Pasji
Placek Niebo (jabłkowo-orzechowy) 195

słoiki jabłek na szarlotkę 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 3 łyżki cukru cynamon do smaku 2 galaretki cytrynowe Krem orzechowy: 300 g mielonych orzechów włoskich 250 ml mleka 1 kostka masła lub margaryny 1 kieliszek wódki 4 łyżki cukru pudru  Polewa: pół kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody

My simple kitchen
Czekoladowy sernik zebra na orzechowym spodzie 136

szklanki cukru pudru 250 g chudego twarogu w kostce 800 g twarogu z wiaderka 40 g budyniu waniliowego 230 g kremu czekoladowo-orzechowego (typu nutella) Cukier puder do posypania Spód: Orzechy mielimy na strukturę bułki tartej. Masło roztapiamy w rondelku. Przelewamy do orzechów, wszystko mieszamy ze sobą. Wilgotną masą wylepiamy tortownicę o średnicy 24 cm. Formę wstawiamy na 30 minut(...)waniliowy. Następnie dokładamy twaróg z kostki (wcześniej gnieciemy go widelcem) oraz wiaderkowy. Delikatnie dosypujemy budyń (cały czas miksujemy). Gładka masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy krem czekoladowo orzechowy i miksujemy do połączenia się składników. Na orzechowy spód wylewamy kolejno 2-3 łyżki białej masy oraz 6 łyżek czekoladowej (aż do wyczerpania). Ciasto pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Ciemny snickers wg Siostry Anastazji 7053

kakao łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru Składniki na biszkopt orzechowy: 250g zmielonych orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek Składniki na masę: 5 żółtek 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 350g masła Dodatkowo:  puszka masy kajmakowej lub ugotowanego mleka skondensowanego ( jak ugotować mleko(...)Żółtka roztrzepać z mlekiem i cukrem i gotować, cały czas mieszając (powstanie coś na kształt budyniu). Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, dodając wystudzoną masę żółtkową. Przełożenie ciasta od dołu: 1. połowa biszkoptu kakaowego 2. 3/4 masy budyniowej 3. biszkopt orzechowy 4. masa kajmakowa 5. połowa biszkoptu kakaowego 6. 1/4 masy budyniowej 7. posypka   PS. Kto mnie widzi w łyżeczce

Mania Wypiekania
TORT FERRERO ROCHER 128

drodzy, dzisiaj mija rok od kiedy założyłam bloga. Z tej okazji mam dla Was pyszny, wyjątkowy obłędnie czekoladowo- orzechowy torcik, z chrupiącą masą i alkoholem.     Torcik ten idealnie pasuje na rozpoczęcie Nowego 2017 Roku !!! Dziękuję Wam za liczne komentarze, mam nadzieję, że ten Nowy Rok będzie pełen blogowych inspiracji i nadal będziecie zaglądać na mojego bloga(...)mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli Krem: 150 g masła, 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki nutelli, 45 g wafli orzechowych , 2 łyżki likieru czekoladowego Dodatkowo: rozdrobnione orzechy do dekoracji, czekolada do dekoracji, czekoladowe kuleczki   ¼ szkl. wódki + ¼ szkl. wody, tłuszcz w sprayu   WYKONANIE

słodki bratek
Tort pralinowy "Owoce Morza" 161

mąki 25 g mąki ziemniaczanej 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka 100 g masła w temperaturze pokojowej Nadzienie: 500 g śmietany 30% 100 g kremu orzechowego np. Nutella 300 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki likieru pomarańczowego Do dekoracji: 400 g śmietany 30% trochę kakao kilka belgijskich pralinek (owoce morza) Wykonanie(...)krem orzechowy i połamaną na kawałki czekoladę. Dodać likier. Wystudzić, przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Połamaną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na małym ogniu i pozostawić, aby przestygła. Do miski przesiać mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajka i masło. Ucierać mikserem

MyCookBook.pl
Przepis na idealne masło czekoladowe 104

przypadku migdałów lub chałwy. Taką masę odstawiamy na bok. Następnie do zagotowanego mleka dodajemy rozdrobioną czekoladę i miód. Powstały gęsty płyn dodajemy do kremu orzechowego, solimy i dokładnie mieszamy. Wszystko przekładamy do słoiczka. Jak przechowywać masło czekoladowe? W związku z tym, że wolimy, gdy krem szybko rozsmarowuje się na kanapkach przechowujemy go w temperaturze pokojowej. Niestety jest to błąd. Masło

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania