Chleb z orzechami włoskimi

Chleb z orzechami włoskimi

Chleb z orzechami włoskimi

Bardzo dobry chleb o miękkim, ale i zwartym, lekko wilgotnym miąższu (nie kruszy się). W smaku jest naprawdę orzechowy, w stylu francuskim pasuje do niego ser, ale mi wystarcza samo masło. Po raz pierwszy skorzystałam z metody powolnego wyrastania chleba w lodówce. Proces fermentacji przebiega wolno bo min. 12 h, ale dzięki temu można dodać mniej drożdży. Skorzystam z tej metody pewnie jeszcze nie raz. W przepisie wykorzystałam 3 różne mąki, ale spokojnie można użyć jedynie mąki chlebowej. Chleb z orz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com

Autor

coolinarnaStrefa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy włoskie, orzechy, włoska, mąka, pieczenie, chleb, mąka orkiszowa, owsiane, francuskie, lekka, ciasto, syrop, chleb na drożdżach , masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, lekkie ciasto, ciasto francuskie

Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 27 stycznia 2013 15:16:29

uwielbiam domowe chleby, ich zapach, ich smak :) ...

Bity Kęs, 27 stycznia 2013 17:34:54

pychota!

DarkANGELika, 27 stycznia 2013 19:44:25

Pyszne dodatki do niego dorzuciłaś. Jestem ciekawa smaku;)

COOLinarna Strefa, 28 stycznia 2013 15:34:39

W smaku delikatnie orzechowy. Orzechów jest dość sporo, ale nie przypuszczałam, że cały bochenek będzie smakował orzechami.

anna, 29 stycznia 2013 20:49:44

Fantastic bread !!

COOLinarna Strefa, 2 lutego 2013 00:26:08

Yes, it does. :)