Chleb z orzechami włoskimi
Chleb z orzechami włoskimi
Bardzo dobry chleb o miękkim, ale i zwartym, lekko wilgotnym miąższu (nie kruszy się). W smaku jest naprawdę orzechowy, w stylu francuskim pasuje do niego ser, ale mi wystarcza samo masło. Po raz pierwszy skorzystałam z metody powolnego wyrastania chleba w lodówce. Proces fermentacji przebiega wolno bo min. 12 h, ale dzięki temu można dodać mniej drożdży. Skorzystam z tej metody pewnie jeszcze nie raz. W przepisie wykorzystałam 3 różne mąki, ale spokojnie można użyć jedynie mąki chlebowej.
Chleb z orz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu coolinarnastrefa.blogspot.com
Autor
coolinarnaStrefa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy włoskie, orzechy, włoska, mąka, pieczenie, chleb, mąka orkiszowa, owsiane, francuskie, lekka, ciasto, syrop, chleb na drożdżach , masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, lekkie ciasto, ciasto francuskie
Inne przepisy z coolinarnastrefa.blogspot.com
Dodaj komentarz
Magda,
27 stycznia 2013 15:16:29uwielbiam domowe chleby, ich zapach, ich smak :) ...
Bity Kęs,
27 stycznia 2013 17:34:54pychota!
DarkANGELika,
27 stycznia 2013 19:44:25Pyszne dodatki do niego dorzuciłaś. Jestem ciekawa smaku;)
COOLinarna Strefa,
28 stycznia 2013 15:34:39W smaku delikatnie orzechowy. Orzechów jest dość sporo, ale nie przypuszczałam, że cały bochenek będzie smakował orzechami.
anna,
29 stycznia 2013 20:49:44Fantastic bread !!