masło orzechowe - 6162 przepisów (strona:246/411)

,,Ule orzechowo- miodowe” 132

Orzechowa gruba warstwa, a pod nią skryte pyszne miodowe nadzienie. Wśród świątecznych pierniczków i maślanych ciasteczek warto przygotować te słodkie cuda i postawić na świątecznym stole. Na prośbę marki Garneczki.pl, powstały w mojej kuchni orzechowo- miodowe ule ;). Składniki: • 200g orzechów mielonych(...)włoskich lub kokosu • 200g cukru pudru, • 1 białko lub 3 łyżki mleka • Łyżka miodu • cukier puder do obsypywania foremki • biszkopciki Składniki na masę: • 50 g masła, • 50g cukru pudru, • łyżka likier miodowego Wykonanie masy orzechowej: Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu i dokładnie miksujemy. Przygotowujemy foremki do uli, wysypujemy cukrem pudrem i zamykamy. Z przygotowanego ciasta odrywamy kawałki masy, formujemy

Podróż w kulinaria
PARIS BREST - FRANCUSKI DESER Z KREMEM PRALINOWYM 366

mleka KREM PRALINOWO-MAŚLANY DO PARIS-BREST: 400 g crème pâtissière (przygotowanego wcześniej z powyższych składników, prawdopodobnie będzie go trochę więcej) 200 g masła, w temperaturze pokojowej 200 g kremu czekoladowego migdałowo-orzechowego (ja użyłam Nutelli) DODATKOWO: 3-4 łyzki uprażonych na patelni płatków migdałowych WYKONANIE: CIASTO PARZONE: W garnuszku z grubym dnem zagotuj wodę i masło. Na gotującą się

Słodko-Słony Świat Ilony
Orzechowiec 164

szklanki cukru pudru Krem: 0,5 l mleka 2 łyż. mąki pszennej 2 łyż. budyniu śmietankowego 1 kostka masła 2/3 szklanki cukru pudru . żółtko jajka Wykonanie : ciasto  Zagnieść ciasto ze wszystkich składników . Podzielić na 2 części.  polewa orzechowa Margarynę rozpuścić , dodać miód, cukier puder i wymieszać. Dodać obrane  orzechy i prażyć przez 5-10 min . ( Orzechy najlepiej(...)małym ogniu. Do gotującego mleka dodać rozczyn z mąki. Do momentu powstania budyniu. Zdjąć z ognia i ostudzić. Masło ucierać stopniowo dodając ostudzony budyń. Całość miksujemy na szybkich obrotach. Na pierwszym kruchym placku rozsmarować krem, przykrywając drugim plackiem z polewą orzechową. (Można obydwa placki przygotować  w polewie orzechowej

Wypieki Uli
Mini mazurki z masą orzechową i marakują 178

Zaproś rodzinę do współpracy i niech się nie tłumaczą brakiem zdolności kulinarnych :) Możecie skorzystać z gotowych produktów, wysokiej jakości i bez konserwantów np. bardzo wygodnej w użyciu bezglutenowej masy orzechowej z kawałkami orzechów firmy Helio. Sprawdzi się na mazurkach, tartach i w ciastach.  My wypełniliśmy nią mini mazurki orzechowo-owocowe, którą dla ożywienia smaku połączyliśmy z kwaskowatą galaretką(...)masła 60 g cukru pudru 4 żółtka  1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki masła do posmarowania foremek mąka do posypania blatu i foremek Nadzienie Masa orzechowa z kawałkami orzechów Helio 4-5 szt. marakui 150 ml soku z pomarańczy (lub wody) 1 łyżeczka agar-agar syrop klonowy do smaku dekoracja

SzczyptaSmaQ
Szarlotka przekładana z orzechami 321

zawsze wychodzi,pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje. Mowa  tu o szarlotce przekładanej z orzechami. Ciasto jest wspaniałe w smaku, kwaskowość warstw jabłek idealnie komponuje się ze słodyczą warstwy orzechowej. Ciasto zawsze wychodzi i gwarantuję Wam,że będziecie zachwyceni. Przepis podaję na dużą blachę,bo nie ma sensu piec tego ciasta w małej ;) SKŁADNIKI *przepis na dużą blaszkę około 22x35(...)łyżka cukru waniliowego  -3/4 szkl cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki śmietany kwaśnej 18% -200g zimnego masła lub margaryny MASA JABŁKOWA -1,5-2 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe po 75g sztuka MASA ORZECHOWA -200g orzechów włoskich posiekanych  -3 łyżki cukru -3 łyżki miodu -3 łyżki mleka -80g masła  Blaszkę wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Proste ciasto ze śliwkami i kruszonką orzechową z nutą magicznej przyprawy 159

szklanki cukru 2 jaja 1 szklanka mąki szczypta soli 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki przyprawy 6 śliwek Kruszonka orzechowa: 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru 50 g zimnego masła duża garść orzechów laskowych - zmiksować na pył Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ucieramy masło razem z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo 2 jajka. Przesiewamy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Orzechownik 124

rolada drożdżowa z nadzieniem orzechowym.  Składniki ciasta: 15 dag mąki 1 małe jajko 1 łyżka cukru 1/2 łyżki cukru waniliowego 10 dag masła 3,5 dag drożdży 3 łyżki letniego mleka szczypta soli Masa orzechowa: 20 dag zmielonych orzechów włoskich 1 białko 4 kostki gorzkiej czekolady 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki ciepłego mleka 3-4 łyżki cukru

Rodzinka w kuchni
Z masą brzoskwiniową Siostry Anastazji 122

wiórki kokosowe- duże opakowanie 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem : 1 puszka brzoskwiń 1 kostka masła 6 żółtek 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: Upiec biszkopt orzechowy , wystudzić i przekroić na pół. Zrobić biszkopt kokosowy, czyli białka ubić na sztywno dodając porcjami cukier i lekko wymieszać z kokosem. Dodać(...)będzie pełnej szklanki soku.Budyń wymieszać z łyżką mąki i ugotować na odlanym soku. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na pianę, dodając wystudzony budyń. Do masy dodać drobno pokrojone owoce i wymieszać. N spód wyłożyć jedną część biszkoptu orzechowego, potem połowę masy z brzoskwiniami, na to biszkopt kokosowy, reszta masy i przykryć biszkoptem orzechowym

Ciasteczkowy Potwór
Mazurek klasyczny 154

dziś ostatni mazurek,no chyba że coś mi jeszcze do głowy wpadnie ciekawego to zrobię. Składniki: mąka tortowa 200 g mąka krupczatka 100 g masło 250 g żółtka 3 szt cukier 4 łyżki Dodatkowo: masa orzechowa z kawałkami orzechów ( na cały mazurek) polewa dekoracyjna biała i ciemna do dekoracji mazurka( naokoło) Lukier zrobiony z cukru pudru i soku z cytryny(...)mąkę w raz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło pokrojone w kostkę, żółtka i cukier. Wyrabiamy szybciutko ciasto, a potem do lodówki aby się schłodziło- zostawiamy na godzinę. Minęła godzina teraz wałkujemy prostokąt. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i tak pieczemy spód mazurkowy.Po upieczeniu i wystudzeniu dekorujemy masą orzechową z kawałkami orzeszków. Roztapiamy gorzka czekoladę i robimy gałązki

Różowa kuchnia
Jubileuszowe ciasto 237

Masło rozgrzać i dodać jabłka. Lekko prażyć na wolnym ogniu. Pod koniec dodać suchą galaretkę, wymieszać i chwilkę jeszcze prażyć. Masa orzechowa: 250 g orzechów włoskich mielonych; 125 ml mleka; 2 jaja; 200 g cukru pudru; 300 g masła; Mleko zagotować, a następnie sparzyć nim orzechy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać kolejno jaja, ucierać. Na końcu dodać przestudzone orzechy

In my kitchen
Sernik Snikers 449

margaryny 2 całe jajka 3 łyżki miodu sztuczneo 2 płaskie łyżeczki sody rozpuszczone w dwóch łyżkach mleka lub łyżce śmietany (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa orzechowa 40 dag siekanych orzechów włoskich 15 dag masła lub margaryny 15 dag cukru 3 łyżki miodu sztucznego Masa serowa: 1 kg sera półtłustego dwukrotnie zmielonego 1 szklanka cukru pudru 1/2  margaryny 2 całe jaja(...)cieście zagłębienie, dodać resztę składników i zagnieść. Ciasto podzielić na dwie części, rozwałkować i wyłożyć do dwóch jednakowych prostokątnych blaszek. Wymiar blaszki ok -  35x24 cm. Przygotować masę orzechową. Posiekane orzechy i resztę podanych składników wyłożyć na patelnię lub do garnka, mieszając podsmażyć na złoty kolor. Gorącą masę wyłożyć równomiernie (po połowie) na każdy placek. Zimna masa sprawi problemy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Ciasto orzechowo - kokosowe z masą ananasową 260

białka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych Masa ananasowa: 1 puszka ananasów + zalewa 1 budyń waniliowy 20 dag masła 3/4 szklanki cukru pudru 4 żółtka Wierzch: dowolna polewa lub galaretka i wiórki kokosowe Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt orzechowy: ubić białka i stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. Na koniec wsypać mąkę, mielone orzechy i proszek(...)wmieszać wiórki kokosowe. Ciasto wylać na taką samą blaszkę, w której piekł się biszkopt orzechowy i upiec na rumiano. 3. Zrobić masę: zlać sok z ananasów, jeśli potrzeba to uzupełnić wodą tak, aby uzyskać 1 szklankę płynu. Na soku ugotować budyń waniliowy. Wystudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po 1 żółtku, następnie stopniowo dodawać budyń. Na koniec dodać

Kuchnia domowa Ani
Ciasto Marysieńka -z kremem i orzechami 336

łyżka mąki ziemniaczanej -łyżka mąki pszennej -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -4 żółtka (z ciasta orzechowego) -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -2 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej -1 opakowanie cukru waniliowego -3 szklanki mleka -200g masła lub margaryny DODATKOWO -1 tabliczka mlecznej czekolady -20g masła -3 łyżki mleka BISZKOPT KAKAOWY Białka oddzielamy(...)miksujemy.-krem gotowy :-) Składanie ciasta rozpoczynamy od ciemnego biszkopta-na niego dajemy połowę kremu,potem ciasto orzechowe,potem drugą połowę masy,następnie drugi blat kakaowego biszkopta. Całość polewamy polewą (polewę przygotowujemy następująco: do miski  nad kąpielą wodną dajemy połamaną czekoladę,masło oraz mleko-i co chwilę mieszamy do rozpuszczenia i połączenia) Posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki na całą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szwajcarski Orzech Pie lub Bündner Nusstorte 318

orzechów włoskich 150 g orzechów laskowych 200 g cukru 200 g śmietany kremówki 4 łyżki miodu 0,5 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: masło do wysmarowania formy cukier puder do oprószenia jajko do posmarowania Przygotowanie: Masa orzechowa:  Orzechy włoskie i laskowe pokroić. Na patelni stopić i lekko  skarmelizować cukier. Dodać miód, śmietanę i mieszać do momentu aż uzyskamy jednolitą masę(...)dwie części. Połowę włożyć do woreczka i  włożyć do lodówki. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem. Drugą częścią ciasta wyłożyć dno i boki  tortownicy. Włożyć na godzinę do lodówki do schłodzenia. Na ciasto wylać zimną masę orzechową. Z drugiej części ciasta odłożyć kawałek ciasta na gwiazdki. Resztę rozwałkować pomiędzy dwoma foliami i przełożyć na masę orzechową dokładnie

Ala piecze i gotuje
Kruche choinki z kremem 147

gram cukru pudru szczypta gałki muszkatołowej płaska łyżeczka cynamonu 4 roztarte goździki 1 jajo duże 1 łyżka kakao krem orzechowy z pistacji krem orzechowy orzeszków  laskowych cukier puder do dekoracji  Mąkę połącz z zimnym masłem i cukrem pudrem. Dadaj jajo i zagnieć. Podziel na pół ciasto. Do jednej połówki dodaj kakao i zagnieć. Schowaj do lodówki

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania