masło orzechowe - 6162 przepisów (strona:239/411)

Ekologiczne napoje roślinne i kremy Amandin! 133

Słyszeliście już o marce Amandin, producencie napojów roślinnych i kremów orzechowych? Ja dowiedziałam się o jej istnieniu dopiero jakiś czas temu. Przeglądając sklepy internetowe w poszukiwaniu innych smaków moją uwagę przykuł napój ryżowy z... truskawkami i bananem! Sama marka powstała w Hiszpanii i zajmuje się produkcją zdrowej, ekologicznej żywności. Składniki pochodzą z lokalnych upraw położonych w regionie Walencja, w których(...)koniec przepis na bazie napoju ryżowego z baobabem, który przełamał słodycz dodatków i nadał mocno owocowej nutki :) Gofry wyszły puszyste, delikatne jak chmurka i mocno orzechowe. Do tego domowa, wiśniowa frużelina, masło kasztanowe, pyszna herbata migdałowa (która smakowała jak marcepan!)... i mamy śniadanie idealne ;-) *** GOFRY Z SERKA WIEDEŃSKIEGO /przepis autorski/ 100 g serka wiedeńskiego 50 g ekologicznego kremu z orzechów

Poranek na słodko
Sernik miodowy z karmelizowanymi orzechami 165

mąki 100 g masła ½ szklanki cukru 1 jajko 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody ½ opakowania cukru waniliowego lub migdałowego 1 łyżka śmietany Polewa orzechowa: paczka orzechów włoskich ( 200 G ) 1 łyżka masła 2 łyżki miodu 1,5 łyżki cukru brązowego Dodatkowo: powidła śliwkowe   rum Składniki na masę serową 500 g twarogu sernikowego (użyłam Presidente) 250 g serka mascarpone

Mania Gotowania
Ciasto orzechowe z kremem 188

szklanki mleka 10 dag cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego Delecta 2 torebki budyniu waniliowego Delecta kostka masła (25 dag) Ciasto francuskie rozmrażamy i rozkładamy na blaszcze wysypanej mąką. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze temp. 200 stopni (dwa placki).  Ciasto orzechowe: Ucieramy 4 żółtka z połową cukru pudru. Dodajemy 4 białka ubite z resztą cukru, mielone orzechy i mąkę(...)ciasto. Pieczemy pół godziny w temperaturz 150 stopni. Krem: Łączymy mleko z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem w proszku. Gotujemy, studzimy i ucieramy z masłem. Jeden upieczony płat ciasta francuskiego smarujemy połową kremu. Przykrywamy ciastem orzechowym, smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Salonik smaków
Orzechowiec na dużą blachę. Przepis krok po kroku. 2435

łyżeczki proszku do pieczenia   Krem:   200 g masła 2 budynie waniliowe 500 ml mleka 3 łyżki cukru pudru   Masa orzechowa:   300 g orzechów włoskich (lub mieszanka różnych orzechów) 100 g masła 2 łyżki miodu   Wszystkie składniki ciasta umieść w misce i wyrób na gładką masę. Włóż do lodówki

kuron.com.pl
Torcik orzechowo - czekoladowy 153

jajek 6 łyżek cukru 20 dag zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kakao 2 łyżki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 20 dag zmielonych orzechów włoskich pół tabliczki gorzkiej czekolady kostka masła 200 ml  mleka 15 dag cukru 50 ml wódki Dodatkowo: kawałki orzechów starta gorzka czekolada (ok. 40 g.) Ciasto: Żółtka oddzielamy(...)syropu. Wówczas zdejmujemy z ognia i wsypujemy orzechy. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko ostudzamy. Masło ucieramy na puch. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Następnie dodajemy partiami wystudzoną masę orzechową. Na końcu wlewamy wódkę i wszystko mieszamy. Krem może się wydawać nieco rzadki ale po odpowiednim czasie leżakowania w lodówce staje się zwarty

My simple kitchen
Półkruche ciasto ze śliwkami i kruszonką musli 167

proszku do pieczenia oraz ok. 800 g śliwek  Kruszonka: 100 g masła 2/3 szklanki mąki 1/2 szklanki brązowego cukru 2 garście musli, najlepiej orzechowego 1 garść posiekanych różnych orzechów i ziaren kruszonka: 50 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, garść musli  kruszonka: 50 g masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąk Z podanych składników szybko zagnieść

Czerwień i błękit
Szybkie małe mazurki orzechowe 169

małych mazurków 10 cm) 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki masła mała szczypta soli 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% około 9 łyżek masy orzechowej z kawałkami orzechów od Helio około 10 łyżeczek płatków migdałowych od Helio posypka czekoladowa (u mnie płatki czekoladowe) dodatkowo - masło i kasza manna(...)uzyskania kruszonki. Następnie dodajemy 2 czubate łyżeczki gęstej śmietany 18% i zagniatamy ciasto ręko. Z ciasta powinnyśmy uformować kulę. Foremki (u mnie 10 cm z wyciąganym dnem) smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną. Każdą foremkę wylepiamy ciastem. Odrywamy fragmenty i ugniatamy palcami, aby dokładnie wylepić foremkę na grubość około 2 mm (lub mniej). Ciasto podczas pieczenia rośnie wypełniając dokładnie całe

Słodkie okruszki
23.Nieco włoski czwartek czyli ciastka sezamowe: biscotti regina! 223

szklanki mąki tortowej 240g masła  3 jaja  3/4 szklanki cukru (u mnie trzcinowego) 3 łyżeczki sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia 1 szklanka ziaren sezamu 1/4 szklanki mleka szczypta soli szczypta kardamonu 1 łyżka startej skórki ze sparzonej pomarańczy 1 łyżka startej skórki ze sparzonej limonki (lub cytryny) łyżka aromatu orzechowego ( takiego do kawy) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy(...)suche (mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cukier, kardamon). W drugiej misce za pomocą trzepaczki łączymy składniki mokre: jaja mieszamy ze startą skórką z cytrusów i z aromatem orzechowym. Do składników suchych dodajemy po kawałku masła i łączymy za pomocą miksera na najwolniejszych obrotach. Kolejno dodajemy masę jajeczną. Gdy składniki już lekko się połączą zaczynamy wyrabiać ciasto dłońmi. A ponieważ jest

Symfonia Smaków
Babka z batatami 147

skusicie się na taką...? Propozycje na wielkanocne babki znajdziecie również u Lejdi i Mirabelki . Koniecznie do nich zajrzyjcie! Babka orzechowa z batatami Składniki: (na formę do babki o pojemności 2,5 l z kominkiem) 250 g batatów 250 g miękkiego masła 100 g nugatu 100 g cukru 4 jajka(...)mąki pszennej 75 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g mielonych orzechów laskowych 1 łyżka rumu polewa: 125 g masła 85 g cukru pudru 25 g kakao 1 listek żelatyny dodatkowo: 15 g krokantu orzechowego Bataty obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odcisnąć. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem i orzechami. Masło utrzeć z cukrem i nugatem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasteczka cynamonowe z krokantem orzechowym 178

Ciasteczka cynamonowe z krokantem orzechowym Zamiast ciasta do kawy, upiekłam sobie ciasteczka cynamonowe z krokantem orzechowym. Bardzo chrupiące i smaczne. Przepis z zagranicznej strony  Żródło Składniki : Ciasto; mąka - 450 g + podsypka pod  ciasto masło lub margaryna(...)jajka - 1 szt sól - szczypta cynamon - 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka cukier -190 g Dodatkowo; krokant orzechowy - 200 g jajko - 1 szt do posmarowania ciasteczek Przygotowanie; Ciasto; Do miski pokroić na małe kawałki masło, zmiksować. Następnie dodać cukier, sól, utrzeć do białości. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wybić jajko do masła, zmiksować, na samym

Kuchnia Danusi
Ciasto Pani Walewska 1091

cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 3 łyżki amaretto ( dałam soplice orzechową) Dodatkowo: 100 g posiekanych migdałów Wykonanie: Z wszystkich podanych składników zagniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na dwie części i każdą część wałkujemy i wykładamy na kwadratowe blaszki wyłożone(...)mąkami i żółtkami następnie wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając aż powstanie nam gęsty budyń. Studzimy go Kiedy budyń nam ostygnie, ucieramy masło w mikserze wrzucając po łyżce budyniu aż powstanie nam jednolita masa. Na jednym placku rozsmarujemy krem budyniowy nakrywając go drugą warstwą. Wkładamy ciasto do lodówki na czas schłodzenia i gotowe

W Moim Magicznym Domu
Sernik cappuccino 171

opakowania herbatników 1/2 kostki masła Masa serowa: 1 kg twarogu na sernik 1 1/2 szklanki cukru 10 jaj 3 pełne łyżki kawy cappuccino o smaku orzechowym 3 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 kostki masła Wykonanie: Ciastka traktuję blenderem , łącze z miękkim masłem, zagniatam i przekładam na spód tortownicy o śr. 30 cm  wyłożonej papierem do pieczenia.  Twaróg miele

Ciasteczkowy Potwór
Karpatka z kremem orzechowo- budyniowym 247

zagwarantować, że smakuje obłędnie. SKŁADNIKI : Ciasto: 100g margaryny, 1 szklanka wody, 1 szklanka mąki, 5 jajek, szczypta soli, Masa orzechowo- budyniowa: 200g orzechów włoskich, 2 szklanki mleka, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200g masła, Dodatkowo: ½ tabliczki gorzkiej czekolady, orzechy włoskie do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Margarynę razem z wodą przekładam do garnka i rozpuszczam(...)gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń. Masę wlewam do gotującego się mleka. Budyń gotuję około 2 minut. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję budyń. Ucieram. Następnie dodaję masę orzechową. Wszystko razem ucieram. 3. Na jedno z upieczonych ciast wykładam masę orzechowo- budyniową. Wyrównuję. Przykrywam drugim ciastem. Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Z rozpuszczonej

Tradycyjna kuchnia Kasi
Akademia CookUp - Torty 314

już większa część stołu zastawiona jest pojemniczkami z odmierzonymi składnikami na biszkopty, ciasta, polewy i kremy! Już można wyobrażać sobie smak kremu cytrynowego, chrupkość orzechów w biszkopcie orzechowym czy smak polewy czekoladowej, która wykończy czekoladowy tort. Tym razem zamiast Tomka, pojechała ze mną moja przyjaciółka Marta. Temat tortów w szczególności chciałam zgłębić przez zbliżającą się datą 4 lipca 2015 roku(...)efekt finalny kremu musieliśmy poczekać, bo był wykonywany w dwóch krokach - część składników musiała być podgrzana do 60 stopni i na końcu wymieszana z pozostałym masłem. Następnie przyszła kolej na tort orzechowy w towarzystwie czekoladowego kremu! Mielone orzechy, duża ilość jajek, kilka dodatkowych składników i mamy już naszykowany biszkopt orzechowy! Po upieczeniu wyglądał doskonale! I ten smak, kiedy w cieście

Plate of Joy
Orzechowiec 97

Składniki: (na blaszkę 35x 25cm) BISZKOPT: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy sól KREM ORZECHOWY: 1 litr mleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały(...)upuścić z formą na podłogę, wystudzić w blaszce i przeciąć na 3 blaty. KREM ORZECHOWY: Z litra mleka odlać 3/4 szklanki, resztę zagotować z cukrem, w odlanym rozmieszać proszki budyniowe. Na wrzące mleko wlać mieszankę, ugotować klasyczny budyń. Ostudzić kładąc na wierzchu folię spożywczą. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Dodać zmielone orzechy

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania