mąki owsianej bezglutenowej - 20 g mąki kokosowej - 70 ml mleka roślinnego (użyłam ryżowego z dodatkiem wanilii) - 30 g miodu lub innego płynnego słodzidła (można także użyć masła orzechowego jeśli nie chcemy dosładzać) Farsz - 2-3 duże starte jabłka - 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo - 1 łyżka płatków migdałowych Wykonanie Do miski wsypujemy obie mąki. Dodajemy mleko oraz nasze słodzidło. Całość dokładnie
Health-Fit-Lifetakiej wersji, choć oczywiście można zastąpić cukier np. ksylitolem. Muffinki idealnie sprawdzą się na przekąskę w szkole lub pracy, ale śmiało można je też zjeść na śniadanie, obowiązkowo posmarowane masłem orzechowym :) Składniki (ok. 10 sztuk): 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki owsianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu 2 dojrzałe banany 1 jajko
Healthy food explorermuszę przyznać, że te drożdżowe robiłam po raz pierwszy i jakoś same w sobie nie rzuciły mnie na kolana. Wyszły smaczne, mąż chwalił, ja też zjadłam. Młody wolał z masłem orzechowym i bananem zamiast budyniem, ale nie o to chodzi…. Naleśniki robiłam z półtorej porcji – z podanej poniżej porcji miałam otrzymać 8 naleśników, a u mnie taka ilość
Smaki Na Talerzuchwilę i zaraz powciskaj w masę kawałki brzoskwini. Dalej smaż już pod przykryciem przez ok. 3 minuty, następnie przewróć omleta i smaż jeszcze ok. 2 minuty. Podałam z masłem orzechowym
Zdrowie na języku :Pwegańska. Kilkanaście smaków, do połączenia w dowolne kompozycje, jakie wasza wyobraźnia podpowie plus rozmaite posypki i polewy. Z Haneczką skusiliśmy się na połączenie truskawka-bazylia i banan-masło orzechowe. Dla mniejszych łasuchów można poprosić o rozdzielenie porcji na mniejsze kubeczki, ale kto by sobie żałował? Na każdym kroku również można zobaczyć przydomowe wędzarnie, a co się może równać
Gotuj z RumcajsemSPAGHETTI IDEALNE SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ! PIEROGI Z NADZIENIEM Z DYNI! ZUPA Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO. ROZGRZEWAJĄCA ZUPA NA JESIEŃ. MASŁO ORZECHOWE Z DYNI! CHLEBEK DYNIOWY Z KREMEM SZAFRANOWO-DYNIOWYM NALEŚNIKI GRYCZANE Z SOSEM DYNIOWYM I GRILLOWANĄ KUKURYDZĄ. PYCHA! ZUPA KREM Z PIECZONEJ DYNI HOKKAIDO I SŁODKIEJ PAPRYKI SAŁATKA Z FIGAMI I SEREM SYROP DO KAWY PUMPKIN SPICE COFFEE ROZGRZEWAJĄCA
SMYKWKUCHNIszklanki (60 g) - jaja 4 szt. - banan 5 szt. - rodzynki 140 g - proszek do pieczenia 1 łyżeczka - 1 szklanka wody - soda oczyszczona ½ łyżeczki KREM: - serek homogenizowany naturalny (400 g) - masło orzechowe (200 g) - odżywka białkowa (100 g) Wykonanie: Namoczoną przez noc fasole gotujemy. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Blendujemy przestudzoną fasole z bananem jajami i namoczonymi rodzynkami. Mieszamy kakao z proszkiem
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasmożemy zabrać ze sobą do pracy, czy do szkoły. Jeżeli jesteście wielbicielami ciasta marchewkowego, to te babeczki zasmakują Wam równie bardzo! Do dzieła Czy próbowaliście już ciasta marchewkowego z masłem orzechowym i popcornem ? Składniki na 12 babeczek: – 200g mąki żytniej – 100g orzechów włoskich – 100ml oleju – 3 marchewki – 1 banan – 1,5 łyżki miodu
Be Fit Be Strongsztuki. Nie żebym sugerowała takie obżarstwo, ale na blaszce w piekarniku spokojnie zmieści się 8 na raz ;) Gruszki można zrobić też w nieco zdrowszej (ale równie pysznej wersji!) z masłem orzechowym w środku, wtedy polecam podawać z domowym karmelem – mniam! Jeśli cały rok czekacie na jesienne owoce to zapraszam Was serdecznie do zajrzenia do wpisów z przepisami na czekoladowe
Ciastkozercyklasyki, który ma magiczną moc znikania w okamgnieniu Smacznego! Polecam również inne moje fit przepisy na desery: Domowy budyń bez glutenu i laktozy Ciasteczka z ciecierzycy, bananów i masła orzechowego Gryczane gofry bezglutenowe Artykuł Fit kokosowe kuleczki, czyli jaglane Rafaello – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi
Okiem Blondynki by McBlondiTakże, jeśli posiadacie odżywki białkowe, dodajcie miarkę ulubionego smaku do masy i wychodzą nam wtedy proteinowe babeczki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam również po przepis na MUFFINY Z BANANEM I MASŁEM ORZECHOWYM oraz na BABECZKI Z MIKROFALI W 5 MINUT Wartość odżywcza 1 babeczki (wyszło 12) 165 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 100 g płatków owsianych błyskawicznych, 2 dojrzałe banany, 100 g masła orzechowego, 4 suszone śliwki, 3 suszone morele. Przygotowanie: Banany obieram i rozgniatam na papkę. Suszone owoce drobno siekam. Wszystkie składniki dokładnie łączę z bananem. Z masy formuję nieduże kulki i układam
JejKuchniakiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny Sok, naleśniki z bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”. Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataOstatnie moje lody z masłem orzechowym - klik wzbudziły wielkie zainteresowanie, że otrzymałam mnóstwo wiadomości z prośbami o różnego rodzaju proste desery mrożone. Postanowiłam przygotować lekki deser, którego słodycz została przełamana nutą limonki. Dodałam też słomkę ptysiową, co w połączeniu z mrożoną masą sprawiło, że słomka po prostu rozpływała się w ustach (ale nie rozmiękła). Może nie uwierzycie, ale sama zjadłam
Di gotuje