zdrowego odżywiania? albo regularnego uprawiania sportu? Ja, podobnie jak co roku, postanowiłam nic nie postanawiać. Wracam jednak do swoich przyzwyczajeń sprzed Świąt i na śniadanie robię najpyszniejszą owsiankę. Z masłem orzechowym, prażonym jabłkiem i cynamonem, z domowym jogurtem i siemieniem lnianym. Takiej mi brakowało! A na obiad... hmm, coś piątkowego będzie zapewne, czyli ryba. Albo wegetariańskie burgery. Z fasoli
Obiad gotowyKoktajl jeżynowy na mleczku kokosowym Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl kakaowy z pomarańczą i bananem Koktajl kokosowy z masłem orzechowym i migdałami Koktajl marchwiowo-bananowy z płatkami owsianymi Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo-warzywny z kalerosse Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl
Moja smaczna kuchniamogą posłużyć również jako ozdoba czy dodatek do prezentu. Składniki: na 8 większych babeczek (takich jak na zdjęciu) na spód 5 łyżek płatków jaglanych 1 łyżka kakao 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu szczypta przyprawy piernikowej i cynamonu inne ulubione słodzidło do smaku lub sam miód Płatki zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy
Kuchnia Elliekrakersach – ciasto na zimno przełożone krakersami i masą kokosową 20. Kokosowy snikers - ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego i masła orzechowego
Ugotowaćpogody… odpoczywajcie, ładujcie baterie i cieszcie się smakami lata. Składniki (2 porcje): Shake: 1 szklanka lodów waniliowych 1 szklanka zimnego mleka 2 banany schłodzone w lodówce 2 łyżki masła orzechowego Dodatkowo: Sos toffi bita śmietana orzeszki ziemne Przygotowanie: 1) Wszystkie składniki na koktajl wrzucić do kielicha blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek (polanych
Fitsweet.mepatelni ze szczyptą soli 200 g kawałków anansa, z zalewy sos: 15 ml oleju sezamowego 60 ml sosu sojowego 60 ml syropu klonowego 3 rozgniecione ząbki czosnku 60 g masła orzechowego, naturalnego, solonego Bulgur przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy na bok. Składniki sosu łączymy ze sobą w małej miseczce. W woku rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy dymkę, czosnek
Dzieje kuchennej Wiewióryszklanki kaszy jaglanej 400 ml mleczka kokosowego 3 łyżki cukru kokosowego ( może być trzcinowy, miód, syrop klonowy) aromat migdałowy szklanka wiórków kokosowych łyżka oleju kokosowego (może być masło, masło orzechowe) wiórki kokosowe do obtoczenia (możesz też użyć kakao, zmielone orzechy , migdały itp) Kaszę jaglaną przelej na sitku obficie zimną wodą a następnie wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. Kaszę włóż
Mój pomysł nainnego tłuszczu. Racuchy smażymy po 2-3 minuty z każdej strony, do uzyskania ładnego koloru. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 15 dużych racuchów. My lubimy zajadać je z masłem orzechowym oraz z jogurtem naturalnym, mielonym ostropestem, miodem i pestkami granatu. Pysznie i zdrowo - smacznego
Cooking MonsterAndrzejki 2017 tuż tuż! Pora zaprezentować Wam moje pomysły na tegoroczne Andrzejkowe Party! Czy jesteście gotowi? Zaczynamy! Ciasto na pizzę Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone
Moja smaczna kuchniapotrawy, które przygotowuje się tak często, że w pewnym momencie składniki dodaje się „na oko”. Tak jest u mnie z sosem z tego przepisu. Składniki: masło orzechowe słodko-pikantny sos chilli sos sojowy olej sezamowy czosnek sok z limonki (lub cytryny) ostra papryka pieprz sól woda cukinia zawsze robię ten sos „na oko” – do [...] Artykuł
SandraFrej.comciastek): 3 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki kokosowej 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej lub mąki uniwersalnej 200 g płynnego oleju kokosowego nierafinowanego 1 kopiasta łyżka masła orzechowego (ze względu na alergię na orzechy użyłam tahiny) 5 płaskich łyżek śmietanki kokosowej (z wierzchu puszki 400 g włożonej uprzednio do lodówki) 6 łyżek cukru trzcinowego (tego składnika nie ma w książce
Weekendy w domu i ogrodziemożna było napisać, no nie?? ) Bo w rzeczywistości pod tą nazwą kryje się najzwyczajniejszy koktajl w misce, przyozdobiony po prostu mnóstwem dodatków, od bakalii, świeżych owoców po masło orzechowe i płatki śniadaniowe. I rzeczywiście takie miseczki potrafią sprezentować się niesamowicie. Dowolność przyozdabiania zamienia nas w malarzy na koktajlowym płótnie ze zmiksowanych owoców, czasem z dodatkiem płatków owsianych
Kuchnia Ellieszybko znudzić a teraz jemy jak chcemy tym bardziej że w tych wytrawnych daniach dynia jest znakomita. Zachęcam dziś do spróbowania pysznej zupy. Zupa z dyni i plantanów z masłem orzechowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKiedyś zagapiłam się i nastawiłam piernik 3 tygodnie przed świętami i też był pyszny. Ciasto piekę tydzień przed świętami i przekładam domowymi powidłami śliwkowymi. Możecie przełożyć konfiturą pomarańczową, albo masłem orzechowym. Wypróbowaliśmy wszystkie te opcje i domownikom najlepiej smakuje z powidłami śliwkowymi. Pieczenie Ciasto podzielić na trzy równe części. Blaszki tej samej wielkości wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmoje oczekiwania. Jest idealne na drugie śniadanie, mało słodkie, bardzo wartościowe, zawierające kaszę jaglaną, mleko kokosowe, jabłka i olej kokosowy oraz orzechy. Następna moja wersja tego ciasta będzie zawierać masło orzechowe (np. z migdałów) zamiast oleju kokosowego, zdecydowanie wezmę więcej jabłek. Składniki na blachę 20 cm x 30 cm: Spód: 300 g ugotowanej kaszy jaglanej 30 g oleju kokosowego, roztopionego
moj przepis na