masło czosnek - 2197 przepisów (strona:95/147)

Kotlety z kaszy jaglanej 8582

szklanki kaszy jaglanej marchewka cebula jajko 2 łyżki otrąb pszennych łyżka mąki pełnoziarnistej sól, pieprz, papryka czerwona, czosnek granulowany natka pietruszki  olej do smażenia * Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Cebulę siekamy drobno w kostkę, podsmażamy na maśle lub oliwie. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Natkę siekamy drobno. Wszystkie składniki dodajemy do kaszy. Mieszamy

Czerwona Porzeczka
Roladki z dorsza z nadzieniem serowym 211

Składniki: 700g filetu z dorsza, sok z 1/2 cytryny,  100g serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami,  czubata łyżka posiekanego koperku,  dymka ze szczypiorkiem,  łyżka śmietany 12%,  2 łyżki startego żółtego sera,  sól, pieprz,  2 łyżki masła,  2 łyżki płatków migdałowych.  Wykonanie Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą

Z miłości do słodkości
Placuszki marchewkowe 5002

oczkami, dodajemy mąkę, wbijamy jajka, posiekana pietruszkę, oliwę i papryki - wszystko wymieszaj i dopraw. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy po obu stronach, aż się zarumienią.  Idealnie smakują z dipem czosnkowym na bazie jogurtu :)  Moja propozycja:  2 ząbki czosnki przeciśnięte przez praskę  1 łyżeczka suszonej bazylii 4 duże łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz do smaku

Niezły Młynek
Ryby 163

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Placek ziemniaczany pieczony 139

wióreczka wyszły. Wkładamy do misy, dodajemy jajka, koperek i seler naciowy, sół, oliwę ,pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę zmiksowana w blenderze i mieszamy. Ja to zrobiłam wszystko w CC Major i pasta wyszła elegancko. Szklane, żaroodporne naczynie smarujemy masłem i wylewamy masę , trzemy parmezan, układamy plastry pomidora, kiełbasy tudzież salami , posypujemy oregano...skrapiamy oliwą z oliwek..i do piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni
Pasztet z cukinii 255

tarce o dużych oczkach, a cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiano. Pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie odcisnąć cukinię. Dodać cebulę, kaszę mannę, otręby i marchewkę. Wszystko wymieszać, dodać przyprawy. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą, piec w temp. 175 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C przez 1 godzinę

Delicious Titbits
Ziołowe masełka 152

lubisz, a jak nie możesz się zdecydować zrób mini masełka używając do tego kostkownicy do lodu.  Wystarczy masło rozpuścić ale nie zagotować :) i zalać nim kostki ze składnikami. Każde masełko może być inne jedno z sola morską, drugie z czosnkiem, trzecie z pietruszką, czwarte z bazylią, piąte z koperkiem,  i tak dalej co tylko chcesz. To świetny pomysł

Niezły Młynek
Baba ghanoush 158

Arabska pasta na bazie pieczonego bakłażana i masła sezamowego, podawana na zimno do chlebków pita, grillowanego mięsa lub warzyw. Składniki: bakłażan 1 łyżka pasty tahini 1 łyżeczka oliwy ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny sól garść natki pietruszki mielona papryka Piekarnik nastawić na 250 stopni C. Bakłażana nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce pokrytej folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika

wyzwania kuchenne
Farsz szpinakowy z fetą 161

Post Farsz szpinakowy z fetą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Lazania Bolognese 268

lazania,  500g mięsa mielonego,  ząbek czosnku,  duża cebula,  300g pieczarek,  puszka krojonych pomidorów,  łyżeczka przyprawy do pomidorów (użyłam Kamis), łyżeczka ognistej mieszanki przypraw (użyłam Kamis),  sól morska z pieprzem (użyłam Kamis).   Sos beszamelowy: 1 szklanka mleka,  1/2 szklanki śmietanki 30%,  2 łyżki masła,  szczypta gałki muszkatołowej,  łyżka mąki(...)Masło rozpuścić na patelni, zasypać mąką. Smażyć chwilę. Dodać zimne mleko. Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, szczyptę cukru oraz sok z cytryny. Śmietankę rozkłócić z żółtkiem, dodać do sosu, chwilę podgrzewać, lecz nie doprowadzić do wrzenia! Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na łyżce oleju. Mięso wyrobić z posiekanym czosnkiem, doprawić solą

Z miłości do słodkości
NALEŚNIKI Z PIWA ZAPIEKANE Z KURCZAKIEM – 4,50 zł 3308

środka, a później rolujemy od siebie). Ciasno układamy każdy naleśnik obok drugiego w żaroodpornej formie wysmarowanej lekko masłem lub olejem. Jeśli zostało nam trochę sosu, polewamy nim wierzch ułożonych naleśników. 10. SOS ŚMIETANOWY (2 min): do śmietany dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, nieco soli i pierzu. Mieszamy i równomiernie polewamy sosem wierzch naleśników. Możecie zrobić także sos beszamelowy

Nerds Kitchen
RISOTTO ZE SZPARAGAMI 187

wody) - 600ml bulionu (można uzupełnić wodą, łącznie musi być 1200ml płynów) - 3 cebule - 5 ząbków czosnku - 1kg cienkich, zielonych szparag (2 pęczki) - sól i pieprz do smaku + dodatkowo: - ok.1 szklanki mleka ryżowego (do gotowania szparag) - nie trzeba - olej kokosowy bezzapachowy do podsmażenia ryżu (lub masło) - trochę parmezanu lub startego cheddara (nie trzeba) - szczypior do posypania dania (nie trzeba) - chili(...)solą i odstawić. Po ok.10 minutach wodę z mlekiem odlać. Na patelni rozgrzać trochę oleju kokosowego (ok.2-3 łyżki), dodać pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, zamieszać. Do warzyw na patelni wsypujemy ryż i smażymy mieszając aż ziarenka będą przejrzyste. Następnie dodajemy gorący bulion (gdy mam go mniej, to po prostu rozcieńczam go z wodą, ważne

Smaczne Zdrowe
Świąteczna pieczeń z szynki 211

wieprzowej młotkowany czarny pieprz i zielony pieprz 1 drobno posiekana papryczka chili 50 g masła 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej marynata 4 goździki 2 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1/2 szklanki białego wina 100 ml sosu sojowego ciemnego 2 -3  ząbki czosnku - rozgniecione 1-2 gałązki rozmarynu przygotowanie Mięso umyć, osuszyć,  związać sznurkiem.W głębokim naczyniu połączyć(...)szczelnie przykryć ( np folią aluminiową) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Pieczemy przez godzinę. Po upieczeniu mięso wyjąć, a powstały sos zlać na patelnię.  Dodać masło wymieszane z mąką, podgrzać i mieszać aż sos zgęstnieje.  Jeżeli sosu było mało, możemy dodać jeszcze 1/2 szklanki wody. Mięso, pokrojone w plastry, podgrzać w sosie. Smacznego

Stare Gary
Chrupiące skrzydełka z kurczaka w glazurze pomarańczowej 192

ostrej papryki 1 łyżeczka curry ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oregano 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 duże jajko ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych sól i pieprz 4 łyżki masła Glazura: soku z 1,5 pomarańczy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny skórka z ½ pomarańczy 3 łyżki cukru trzcinowego

Mania Gotowania
TARTA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I BOTWINKĄ! 180

ZIELONYMI SZPARAGAMI I BOTWINKĄ! SKŁADNIKI: - świeża botwinka + 2 małe buraczki - 1/2 pęczka zielonych szparagów - 2 ząbki czosnku - 200ml jogurtu greckiego - 3 jajka - sól morska - pieprz kolorowy  - 1 łyżka mąki pszennej na ciasto: - 1,5 szklanki mąki -2/3 kostki masła - 1 jajo - 1/4 łyżeczki soli - tłuszcz do wysmarowania formy WYKONANIE: Mocno schłodzone masło zagniatamy z w/w składnikami.  Wyrabiamy

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania