masa serowa - 1000 przepisów (strona:32/67)

Sernik bez mielenia 186

cukrami. Dodajemy biały ser przeciśnięty przez praskę oraz budynie rozpuszczone w mleku. Miksujemy do połączenia składników. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Dodajemy także rodzynki. Masę wylewamy na przygotowane herbatniki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170st C na 60 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach, najlepiej całą

Kuchnia w czekoladzie
Sernik królewski 548

żółtek utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać zmielony ser, jajko, sproszkowany budyń oraz przesianą mąkę ziemniaczaną, zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Białka dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać szpatułką. Masę wylać na ciastka, równomiernie rozprowadzić. Piec około 40 minut w temp. 170st. Zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Przed podaniem sernik polukrować

Z miłości do słodkości
EKSPRESOWY SERNIK czyli sernik azjaty – 1,50 zł 6110

przez chwilę, a następnie dolewamy śmietanę kremówkę oraz sok z połowy cytryny i znowu ubijamy trzepaczką około minuty. Musimy uzyskać kremową, puszystą konsystencję. 9. PRZELEWANIE MASY (1 min): całą serową masę ostrożnie wlewamy na spód z herbatników i od razu wkładamy do piekarnika na 35 min. Po tym czasie sprawdzamy czy wierzch ma lekko brązowe plamki – jeśli tak, jest gotowy

Nerds Kitchen
Sernik z czekoladą i wiórkami na kruchym spodzie 210

Wykonanie góry: Do misy wbijamy żółtka z cukrem 100 g i miksujemy do momentu podwojenia masy.Dodajemy ser, olej, budynie,mleko. Ubijamy białko na sztywno z cukrem i dodajemy do masy serowej, mieszamy. Wykładamy na ciasto masę . Wstawiamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach kolo 90 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Polewa

Różowa kuchnia
Dolce vita do kwadratu, czyli klasyczne włoskie tiramisu 200

pięciu. Sprawdźcie to. Biszkopty po kolei wkładamy do naparu kawy, otrząsamy z jej nadmiaru, a następnie wykładamy nimi równo dno formy. Na zwilżone biszkopty wykładamy jedną trzecią lub połowę masy serowej. Używamy 1/3 jeśli chcemy masę od góry udekorować, wyciskając ją z rękawa cukierniczego, a po połowie jeśli rozsmarujemy krem na płasko, bez szaleństw. Masę równomiernie rozsmarowujemy na biszkoptach silikonową

Karo in the Kitchen
Sernik na zimno, jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką 218

gotować na małym ogniu 5-10 minut często mieszając. Galaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości gorącej wody i dodać do jabłek. Jak masa ostygnie i zacznie gęstnieć, wylać na masę serową. Wstawić do lodówki. Jak masa stężeje wylać na wierzch rozpuszczoną, ostudzoną i gęstniejącą galaretkę agrestową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego Post Sernik

UgotujmyTo.pl
Wigilijny sernik (na pysznie piernikowym spodzie) 157

topimy masło z miodem i dodajemy brązowy cukier, dokładnie topimy,(cały czas mieszając) i studzimy.Mleko mieszamy z jajkami.Do maki dodajemy masę miodową, dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy mleko. (Ma być rzadka i jednolita konsystencja).Przelewamy na dno naszej brytfanki.Masa serowa:Masło przekładamy do miski(...)mieszamy na puszysta masę. Następnie dodajemy kolejno żółtka (po jednym). Następnie w porcjach przesiany cukier, potem serek z wiaderka. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno, przełożyć na masę serową, przysypać manną, szczyptą soli, oraz cukrem waniliowym. Mieszamy wszystko dokładnie, aż uzyskamy jednolitą, gładką konsystencję.Przelewamy to na nasz spód.Do nagrzanego piekarnika i pieczemy 60-70 minut.Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Placuszki z ricotty 161

białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. W misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy serek, żółtka, mleko i olej. Mieszamy na gładką masę Delikatnie łączymy masę serową z ubitymi białkami. Tak przygotowaną masę wykładamy łyżką na rozgrzaną patelnię i smażymy placki z obu stron na złoty kolor

Kucharzyca
Porzeczkowy rarytas 174

sztywno śmietankę z odrobiną cukru pudru i sokiem cytryny. Następnie lekko, delikatnie łączę serek ze śmietaną, tworząc jednolitą lekko tylko słodką masę do rozłożenia na obie części placka. Połowę serowej masy rozprowadzam na placek w głębokiej blaszce, ukrywając w niej porzeczki.  Na niego wędruje drugi, trzeba go spokojnie zsunąć z dna blachy na serowe przełożenie. Teraz drugą część serka

I tu będę miała takie te
Sernik z brzoskwiniami ,wersja II 187

stopni. Sery mieszamy ,dolewamy śmietankę ,ucieramy na średnich obrotach , dodajemy budynie wymieszane z proszkiem do pieczenia, dolewamy olejek waniliowy ,mieszamy. Ubijamy białka na sztywną pianę i mieszamy z masą serową ,ja robię to dłonią ponieważ masy jest tak dużo ,że łyżką jest niewygodnie.  Wymieszaną masę wylewamy na herbatniki i na wierzchu układamy brzoskwinie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika ,pieczemy

Wypieki Rene
Puszysty sernik cytrynowy na chrupkim spodzie ze słodkim akcentem tutti frutti 162

miksera. Do drugiej miski wbijamy 4 żółtka, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy skórkę cytrynową i aromat, miksujemy. Tak przygotowaną masę jajeczną przekładamy do miski z serową masą. Miksujemy tylko do połączenia składników (! na najmniejszych obrotach miksera). Ciasto przelewamy ostrożnie na ciasteczkowy spód. Sernik wkładamy na środkowy poziom do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Sernik pieczemy około

Słodkie okruszki
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 189

miksujecie z cukrem, dodajecie (ale jedno po drugim, a nie na raz) wszystkie jajka, wlewacie śmietankę i wsypujecie mąkę. Cały czas miksując. Na koniec jedzie bazylia i pokrojone brzoskwinie. Masę serową wlewacie do foremki przykrywając uklepaną masę ciasteczkową i wsuwacie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50-60 minut. Po ostygnięciu wyjmujecie z foremki i wstawiacie do lodówki

GRUBY WAŁEK
Sernik wiedeński ze skórką cytrynową. 189

masy dodawać po łyżce zmielony ser, ciągle mieszając. Teraz dodajemy kaszę mannę ,otartą skórkę z cytryny i budyń, dokładnie wszystko razem mieszamy. Z białek ubić pianę. Dodawać do masy serowej, po łyżce delikatnie mieszając. Gotową masę wylać na brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 C około godziny, aż ser z góry się zarumieni. Po upieczeniu, zostawić ciasto

Przepisy i porady kulinarne
Potrójnie cytrynowe drożdżówki z serem dla Julki i Marka 226

jajko,2 żółtka,3/4 szklanki cukru,50 g roztopionego i przestudzonego masła,2 łyżki ekstraktu waniliowego lub cukru waniliowego,1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny,mąka do podsypywania stolnicy.Nadzienie serowe:ok. pól kg zmielonego twarogu, cukier do smaku,1 jajko,1 łyżeczka drobno startej skórki z cytryny.Lukier:cukier puder,sok z cytryny.Drożdże rozetrzeć z 2 łyżkami(...)dokładnie wyrobić ciasto. Powinno być sprężyste i odchodzić bez problemu od naczynia. Ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około 60-90 minut.W tym czasie przygotować masę serową łącząc wszystkie jej składniki na gładką masę.1/3 lub 1/4 wyrośniętego ciasta (zależy to od wielkości stolnicy) przełożyć na stolnicę podsypaną mąką (ja używam silikonowej maty, jest wygodna

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czarno - biały tort 214

wedle uznania Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, pozostawić do przestygnięcia. Serek mascarpone dokładnie zmiksować z kawą oraz z cukrem. Kremówkę ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą serową. Gdy żelatyna przestygnie, wlewać ją do masy cały czas miksując. Gotowy krem schłodzić w lodówce

Krakowskie smaki Ani
Pascha migdałowa - zupełnie wyjątkowa 210

dodawać ser, cały czas miksując. Wlać czekoladę, zmiksować. Rodzynki odcisnąć, do masy dodać alkohol, zmiksować.Rodzynki i migdały dodać do masy, wymieszać łyżką.Miskę wyłożyć podwójną warstwą gazy, wyłożyć masę serową, dobrze docisnąć. Zawinąć brzegi gazy na masę, schłodzić w lodówce przez noc.Rano odwinąć gazę, wyłożyć paschę na talerz, zdjąć gazę z wierzchu. Udekorować blanszowanymi migdałami.Smacznego!A ja już

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania