piasek, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać ciasteczka, docisnąć, wyrównać i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Masa serowa: 800 g kremowego twarogu 250 ml śmietany 30% 3/4 szklanki cukru 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 150 g ciasteczek Oreo Wszystkie składniki
Domowa cukiernia Ewymasę serową: 200 g półtłustego twarogu sernikowego (zmielonego 3x), 200 g śmietany kremówki 36%, 50 g cukru pudru,1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 15 g żelatyny w proszku, 1/4 szklanki wody, wrzącej, polewa czekoladowa Przygotowanie: 1. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Do miski wkładamy twaróg oraz cukier puder. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy(...)ekstrakt z wanilii, ponownie miksujemy. 3. Do twarogu dodajemy żalatynę, kolejny raz miksujemy. 4. W drugiej misie ubijamy śmietanę kremówkę, aż będzie miała konsystencję gęstego kremu. Stopniowo dodajemy ją do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką. 5. Na spód tortownicy ok. 26cm. wykładamy herbatniki. (ja wykładam dwie warstwy). 6. Połowę masy serowej wykładamy na herbatniki. Następnie obieramy banany i kroimy
Kuchnia Pełna Pasjisernik na zimno z musem z białej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 4 godzinySkładnikiMasa serowa: 750 g mielonego twarogu 100 g cukru pudru 15 g żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki zielonego barwnika spożywczego Wilton Masa owocowa: 350 g białej porzeczki 180 g jogurtu greckiego 8 łyżek cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny(...)cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy barwnik i ponownie miksujemy, aż barwnik się dokładnie rozprowadzi. Do gorącej wody wsypujemy żelatynę, odstawiamy na chwilę, żeby napęczniała, a następnie mieszamy aż do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Odstawiamy do lekkie przestudzenia i dodajemy do niej 2 -3 łyżki masy serowej, mieszamy. Żelatynę
Kulinarne przygody Gatityszklanki oleju rzepakowego - 2 łyżeczki kakao - 2 łyżeczki dżemu - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody - 0,5 szklanki cukru - 1 szklanka mleka Potrzebne produkty na masę serową: -0,5 kg twarogu - 0,5 kostki margaryny --> rozpuszczonej i ostudzonej - 3 żółtka + piana z 3 białek ;) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 cukier waniliowy - 1 szklanka cukru Wszystkie składniki
Zdrowie na języku :Pzrobić za pomocą blendera lub wkładając je do mocnego woreczka i uderzając wałkiem do ciasta. Do pokruszonych ciastek dodajemy miękkie masło i łączymy dokładnie.Składniki masy serowej:0,4 kg twarogu półtłustego,5 jajek,1/4 kostki masła,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej,1 łyżeczka mąki pszennej,1/3 szklanki cukru,szczypta soli.Twaróg zmielić(...)przynajmniej 2 razy. Utrzeć masło z cukrem, dodawać po trochu zmielony twaróg. Dosypać mąkę pszenną i kartoflankę i dokładnie połączyć.Całe jajka ubić lekko ze szczyptą soli. Wlać do masy twarogowej i wymieszać.Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie rozłożyć ciasto, dociskając równomiernie. Na ciasto wylać masę serową i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 160 stopni na około
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 250 gram margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Nesquik Masa serowa: 500 gram zmielonego twarogu 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1/2 kostki ostudzonego roztopionego masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 puszka brzoskwiń Masa makowo-kokosowa: 1 szklanka cukru pudru 1 szklanka maku 1 szklanka wiórek(...)wyłożyć na ciasto. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania wsypać cukier puder i mąkę ziemniaczaną. Dodać wiórki kokosowe i mak, delikatnie wymieszać łyżką, wyłożyć na masę serową. Wierzch przykryć potarkowaną trzecią częścią ciasta. Piec w temp. 180 stopni przez 60 minut
Darcia w kuchnitakże dojrzałe, soczyste truskawki. Połączenie idealne, polecam! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): Spód: 350 g ciemnych ciastek typu oreo 130 g roztopionego masła Masa serowa: 250 g półtłustego twarogu 250 g serka mascarpone 1 mała śmietana kremówka 30% lub 36% 3 tabliczki (300 g) czekolady deserowej o zawartości kakao ok. 50% Dodatkowo: ok. 750 g truskawek(...)Wstawić tortownicę do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej. 3. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę. 4. Twaróg zmielić, np. w malakserze, wymieszać dokładnie z mascarpone, dodać roztopioną czekoladę i ponownie wymieszać. 5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, do śmietany delikatnie wmieszać masę serową. Tak przygotowaną masę wylać na ciasteczkowy spód, wierzch wyrównać. 6. Sernik wstawić na kilka godzin do lodówki
Domowa Cookierenka Agicynamonu, choć i klasyczne ciasto kruche smakuje w tym serniku doskonale. Sernik na kruchym cieścieSkładniki:ciasto: 1,5 szklanki mąki100 g margaryny5 łyżek cukru2 żółtkaszczypta soliłyżeczka cynamonu masa serowa:0,75 kg twarogu półtłustego15 dag cukru3 jajka2 łyżki budyniu w proszku1/4 kostki margarynycukier wanilinowy Wykonanie:- ciasto zagnieść z powyższych składników, schłodzić w lodówce, na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia(...)ciasto podpiec przez 20 minut w 200 stopniach- margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, partiami dodawać ser, budyń, dokładnie utrzeć- z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać ją z masą serową- masę wyłożyć na podpieczone ciasto, piec około 1 godziny w 180 stopniach- po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko pozostawić go, żeby gwałtownie nie opadł Przepis ten jest
Smakołyki Berenikicukru pudru 1 cukier wanilinowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajo 150 g masła roślinnego Masa serowa: 600 g mielonego tłustego twarogu 150 g masła roślinnego 3 jaja 130 g cukru demerara 1 cukier wanilinowy 1 opakowanie budyniu
peggiwkuchniMasa serowa: 1000 g półtłustego twarogu zmielonego przynajmniej dwukrotnie lub dobrego twarogu sernikowego 200 g śmietany kremówki 36 % 180 g drobnego cukru 5 dużych jajek 50 g budyniu waniliowego lub skrobi ziemniaczanej 2 duże pomarańcze (najlepiej bio niewoskowane) Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Pomarańcze umyć i dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Do masy serowej
maniapieczeniaworeczka, pokruszyć. Dodać kakao i masło. Połączyć razem. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia, wylepić masą herbatnikową. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa 500 g mielonego twarogu (tłustego lub półtłustego) 1/2 szklanki cukru 4 jaja 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 łyzki mąki ziemniaczanej Ser utrzeć z cukrem na gładką masę. Cały czas miksując dodać
Pełny talerzpszennej 2 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 kostki masła 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 2 jaja 120 g cukru 1/4 łyżeczki soli skórka otarta z cytryny 75 dkg twarogu półtłustego (dałam wiaderkowy) 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy lub waniliowy Masa budyniowa: 1 budyń(...)twaróg. Gdy będzie dobrze zmiksowany i pulchny dodać proszek budyniowy; zmiksować. 3. Masa budyniowa: na mleku ugotować budyń. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem dodać miękkie masło i utrzeć na puszysta masę. Po łyżce dodać zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa
Na Ciasteczkowych PapierachSernik pieczony z likierem kokosowym na ciasteczkowym spodzie. Delikatny, puszysty i bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu polecam :) Składniki :Na spód: Opakowanie herbatników 50g rozpuszczonej margaryny Masa serowa: 1kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3/4 szkl. cukru do wypieków pół szklanki oleju 2 szkl. mleka 4 żółtka 1 jajko 1 opakowanie budyniu śmietankowego 5 łyż. likieru kokosowego Przygotowanie: Ciasteczka rozdrobnić
Wypieki Uliwymiarach 24x24cm. Sernik chałwowo-kakaowy Składniki: ciasto kruche 130g (około 3/4 szklanki) mąki pszennej 60g masła 50g cukru pudru 1 żółtko 1 łyżeczka kakao szczypta soli masa serowa 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu (najlepiej tłustego) lub dobrej jakości twarogu z wiaderka (np. z Piątnicy) 5 jajek 160g cukru (u mnie pół na pół zwykły z domowym cukrem waniliowym) 200g chałwy(...)waniliowej 2 łyżki kakao 2 łyżki (20g) mąki pszennej 1 łyżka (10g) mąki ziemniaczanej chałwa do dekoracji wierzchu sernika Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być zimne, na masę serową - w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać, dodać cukier puder, szczyptę soli, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść jednolite ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - formę wyłożyć na dnie i bokach lub tylko
Smakołyki Bereniki