totalnie podbiła moje ( i nie tylko moje! ) serce! To takie połączenie tarty , sernika i szarlotki – czyli chyba tych ciast, które lubimy najbardziej! Kruche, chrupiące ciasto francuskie przykryte masą serową i soczystymi jabłkami zapiekanymi pod kryształkami cukru jest fantastycznym pomysłem dla wszystkich łasuchów! Robi się ją błyskawicznie i jest świetnym pomysłem do popołudniowej kawki! Ps. kolega podał ją z kremem(...)łyżka * ciasto francuskie – ok. 250 g * jabłka – 3 szt * cukier do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Zmielony twaróg miksujemy z mascarpone i jajkiem, dodajemy ziarenka wanilii, cukier oraz mąki. Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim , nakłuwamy po całości. Na ciasto wylewamy masę serową , wygładzamy i układamy obrane i pokrojone w plasterki jabłkami. Całość posypujemy warstwą cukru i wkładamy do nagrzanego
Ostra na SłodkoSkładniki: 1/2 kg zwartego twarogu (najlepiej krojonego z bloku)5 średnich jajek lub 4 duże2 czubate łyżki budyniu śmietankowego4 łyżki mąki pszennej z małą górką2-3 łyżki cukru1 łyżeczka cukru waniliowegoTwaróg przecisnąć przez praskę, dodać żółtka, mąkę, budyń, cukry i wymieszać. Masa będzie miała bardzo gęstą konsystencję. Białka ubić ze szczyptą soli, dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Smażyć
Delicious Titbitsdodaj przy końcu ubijania łyżeczkę cukru pudru. Teraz utrzyj żółtka z dwoma łyżkami cukru na puszystą masę, dodaj połowę twarogu i galaretkę wcześniej przygotowaną i już ostudzoną. Wymieszaj dokładnie a następnie dodaj ubite białka i delikatnie wmieszaj je w masę serową. Wyłóż masę do formy wyłożonej folią aluminiową. Schowaj do lodówki, aby stężało ( około 30-40 minut Teraz rozpuść(...)stężeje ubij dwa białka z szczyptą soli, a pod koniec ubijania dodaj jedną łyżeczkę soli. Żółtka utrzyj z 4 łyżkami cukru pudru, dodaj ziarenka z laski wanilii i resztę twarogu, a na koniec ostudzoną żelatynę. Wymieszaj dokładnie i wylej na galaretkę agrestową , przykryj ciasto folią i schowaj ponownie na około 30 minut. Przygotuj galaretkę czerwoną. 1 i 1/2 galaretki
Pasje Jolkipieczenia 250 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 150 g masła 3 jajka 100 ml ciepłej kawy (zrobionej z 1 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) Masa serowo-śmietanowa: 1 kg twarogu sernikowego (w temperaturze pokojowej) 500 ml śmietany 30% 170 g cukru pudru (można dać trochę więcej) 7 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1/3 szklanki(...)pozostawić do całkowitego wystudzenia. Masa serowo-śmietanowa: Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Twaróg wraz z cukrem pudrem miksujemy do otrzymania gładkiej masy. Dodajemy ekstrakt waniliowy i ponownie miksujemy. Do żelatyny dodajemy 2 łyżki masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy je ze sobą, a następnie dolewamy do reszty twarogowej masy. W osobnym naczyniu ubijamy
MyCookBook.plwysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, na dnie ułożyć biszkopty, miałam biszkopty waniliowo-kakaowe do masy jajecznej dać twaróg z wiaderka, wsypać budyń, kaszę manną, wlac olej i krótko mikserem na średnich obrotach połączyć składniki masę serową wylać na biszkopty, łyżką wyrównać, powkładać połówki truskawek piec w nagrzanym piekarniku na 180 C około 60 minut, grzanie góra/dół, następnie
W Mojej Kuchni Lubięmieszamy mąkę, kakao oraz sodę, przesiewamy i dodajemy do mokrych składników. Mieszamy tylko do połączenia się składników. składniki na nadzienie serowe: 120 g twarogu 1 łyżeczka mąki 2 łyżki cukru 1 jajko wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy na gładką masę przy pomocy np. widelca. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po łyżce ciasta, następnie po 1 łyżeczce nadzienia
Domowy Smak Jedzeniażółtkami na gładką masę. Ucierając dodajemy kaszę manną, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną.następnie wrzucamy po łyżce twarogu. dalej ucieramy. na koniec dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy masę serową. Sernik pieczemy 60 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto studzimy w wyłączonym piekarniku. W między czasie wrzucamy
W kuchennym oknie Ewyrozpuścić we wrzątku - nie może być żadnych grudek, w razie potrzeby można całość jeszcze chwilę podgrzać w mikrofali. 2. Twaróg sernikowy zmiksować z cukrami i śmietanką. Wkruszyć chałwę i miksować do dokładnego połączenia się składników. 2 łyżki masy serowej dodać do rozpuszczonej żelatyny (jeszcze ciepłej) i dokładnie wymieszać. Dodać do masy serowej i całość ponownie zmiksować. 3. Masę serową
Kto ugości moich gości?kształcie kwiatka. Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni, na 15 minut. W międzyczasie robimy krem serowy, do którego potrzebujemy: 250 g twarogu białko z jednego jaja 2 żółtka 60 g cukru trzcinowego Wszystkie te składniki wrzucamy do miksera i ucieramy na gładką masę. Kolejno przygotowujemy: 6 średnich jabłek 2 łyżki cukry trzcinowego łyżeczka przyprawy do ciast i deserów(...)cynamonu Jabłka obieramy i trzemy na tarce do ogórków, lub kroimy w bardzo cienkie plasterki. Wyciągamy podpieczony spód ciasta, chwilkę studzimy (5 minut wystarczy), wylewamy masę serową. Na masę wrzucamy jabłka, na jabłka sypiemy cukier trzcinowy oraz cynamon. Wkładamy do piekarnika, 180 stopni, na około 45 minut. Smacznego życzy Aga. Tarta
Kocham Czekoladęmiętowe z likierem miętowym Domowe lody miętowe Przepis na Mini serniczki miętowe z czekoladą. Pokombinowałam z przepisem na kruche ciasteczka i stworzyłam idealne, kruche ciasto kakaowe, które wypełniłam miętową masą serową z płatkami czekolady. Przepis na te mini serniczki miętowe jest godny polecenia. Składniki: 1 szklanka* mąki pszennej tortowej 1/3 szklanki* mąki kukurydzianej 1 jajko 1/3 szklanki* cukru pudru(...)tartaletki. Ciasto można schłodzić w lodówce, ale j a podarowałam sobie ten etap. Odrywamy po kawałku ciasta i wyklejamy nim dokładnie 12 foremek. Napełniamy farszem serowym. Układamy foremki na blasze. Farsz serowy: 10 łyżek twarogu śmietankowego President 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki likieru miętowego 1 łyżka syropu miętowego barmańskiego 2 łyżki płatków gorzkiej czekolady
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmlekiem i kakao. Ogrzewając mieszamy aż czekolada się rozpuści. Bardzo zimną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy twaróg i wlewamy, ostudzoną czekoladę. Na koniec, ciągle mieszając wlewamy cienkim strumieniem żelatynę. Formę na babkę wykładamy gazą, wylewamy masę serową a na górę układamy ciastka. Paschę chłodzimy w lodówce kilka godzin, najlepiej całą noc. Następnie odwracamy ją do góry dnem
Kulinarne Fantazje Mariolinieco zgęstnieją,pod koniec dodać 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody - chwilę pogotować,lekko przestudzić. Placuszki: twaróg rozkruszyć,dodać żółtka,cukier i mąkę - zmiksować lub dokładnie połączyć łyżką. Ubić białka na sztywną pianę.Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.Na patelni rozgrzać olej,smażyć niewielkie placuszki na rumiano z obu stron.Polać sosem
Niespełnione zdolności kulinarnecukru (u mnie brązowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody wiśnie z kompotu lub suszone 1. Twaróg zmiksować z mlekiem, jajkiem i olejem na gładką masę. 2. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do zmiksowanej masy serowej. 3. Dodać wiśnie (jeśli są z kompotu należy je dobrze odsączyć) 4. Nakładać porcje ciasta do foremek na muffinki
Kto ugości moich gości?postaci proszku) 1 łyżka likieru kawowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić twaróg, mascarpone, jajka, cukier, mąkę pszenną i zmiksować tylko do połączenia się składników. Nie dłużej, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Dodać 4 łyżki kawy i likier kawowy, zmiksować do połączenia. Na sam koniec dodać roztopioną i lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować
Kubki smakułyżeczki Posypka cukrowa różowa Twaróg utrzeć z 3 łyżkami cukru. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z twarogiem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko lekko podgrzać z kakao i resztą cukru, rozpuścić w nim połowę żelatyny. Masę serową podzielić na dwie porcję.. Jedna wymieszać sosem kakaowym, przełożyć do szklanek i włożyć do lodówki. Truskawki oczyścić, umyć i zmiksować
Camilla w kuchni