jedno ciastonie smakowało tak samo, chociaż posługiwałam się tym samym przepisem.Tak samo jest i tym razem. Posługując się starym przepisem na SERNIK, pozmieniałam nieco. Zamiast kruchego spodu, dałam petitki.Aby masa serowa nie była lejąca, zredukowałam ilość mleka do minimum, pominęłam też olej. Wprowadziłam też podział na kolory.Znowu wyszło coś pysznego, nieoczekiwanego, co powstało na podstawie spontanicznego odruchu, w ogóle(...)sernik długo, acz w niskiej temperaturze. Dzięki temu spękania są niewielkie. SERNIK DWUKOLOROWY NA HERBATNIKACH. / całkiem nowy przepis na podstawie TEGO;/ na blaszkę 20x 25 cm 1 kg białego twarogu 4 jajka szklanka cukru kryształu szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mleka 2 opakowania budyniu czekoladowego 2 opakowania budyniu waniliowego 2 opakowania herbatników Blaszkę wyścielam folią aluminiową, na dnie układam
W kuchni Karmel-itkiciastek schłodzić w lodówce - twaróg zmiksować z cukrem pudrem - żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej do momentu rozpuszczenia się żelatyny (nie może się zagotować, bo straci swoje właściwości żelujące) - płynną żelatynę odstawić do ostudzenia - do ostudzonej żelatyny dodać stopniowo 1-2 łyżki masy serowej, za każdym razem energicznie wymieszać
Smakołyki Berenikimiksuj dalej. Czas na twaróg, dodawaj go po jednej łyżce i miksuj dalej. Uzyskasz puszystą masę. Ubij białka na sztywno i dodaj delikatnie do masy. Jest tego trochę, w konieczności przełóż do dużej miski. Wyłóż blachę posmarowaną masłem papierem do pieczenia. Zetrzyj przygotowaną wcześniej jedną cześć ciasta na dno blachy, wyłóż na nią masę serową i na wierzch zetrzyj drugą
Pasje Jolkiwałkiem do ciasta). 4. Twaróg zmiksować z mascarpone, cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną. Dodawać po 1 jajku, a następnie partiami wystudzoną masę śmietankową i zmielone orzechy - cały czas miksując do czasu połączenia się wszystkich składników. 5. Piekarnik nagrzać do 180*C. Na spód piekarnika położyć blachę do pieczenia/naczynie żaroodporne wypełnione do połowy wodą*. Masę serową przełożyć do tortownicy i wstawić
Kto ugości moich gości?aromatycznych, korzennych ciasteczek. Nie powinno się go długo miksować, aby nie napowietrzyć masy, a wyjdzie równiuteńki. Polecam zarówno sam jak i polany solonym karmelem . Sernik dyniowy: 1 kg mielonego twarogu * 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (530 g) 1 – 1,5 szklanki puree z upieczonej dyni ** (ok. 300 g) 4 duże jajka 2 łyżki cukru z wanilią 2 łyżki mąki(...)dyniowym, przyprawą do piernika, cukrem z wanilią i mąką ziemniaczaną. Wbijamy po jednym jajku, za każdym razem krótko miksując. Na końcu wlewamy stopniowo mleko skondensowane i łączymy je z masą serową. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Gdy nabiera temperatury, ciasteczka miksujemy na pył w malakserze i łączymy je z roztopionym masłem. Okruchami wykładamy dno tortownicy ok. 24 cm. Ugniatamy
Poezja smakuciasto, dość szybko się robi, chłopakom bardzo smakowało, nie za słodkie, z błyszczącą polewą. Zapraszam:) Inspiracja Moje Wypieki . Składniki na formę 30 na 25 cm: Składniki na warstwę serową: 1 kg twarogu podwójnie mielonego (u mnie z wiaderka Piątnica) 5 jajek rozmiar L 1/4 szklanki cukru lub wedle uznania 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1,5 łyżki maki pszennej(...)mieszanki czekoladowej dodać mąkę, delikatnie wymieszać tylko do połączenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. Białka ubić na sztywno, podzielić na dwie części, jedną część delikatnie wmieszać do masy serowej, drugą część delikatnie wmieszać do mieszanki czekoladowej. Na dno formy wyłożyć część ciasta czekoladowego, na to łyżkę wyłożyć masę serową, tworząc kleksy, następnie znów wyłożyć masę czekoladową. Ciasto wstawić
moj przepis namargarynę. Do powyższego dodajemy twaróg i pozostałe składniki. Ubijamy pianę i delikatnie łączymy z resztą składników. Wierzch: ½ kostki masła 2 szklanki mąki krupczatki 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 4 łyżki kakao Składniki ugniatamy i chowamy na około 2 h do lodówki. Do wyłożonej papierem do pieczenia formy wlewamy serową masę. Na wierzch tarkujemy ciasto
Humanistka w kuchnijogurtowe otoczone lekką, serową pianką. Pierwszy raz udało mi się zrobić tak dobry zimny sernik, więc od razu dzielę się z Wami przepisem. Udało mi się kupić kolejny świetny twaróg nadający się na sernik, pierwotnie miał być właśnie sernik upieczony. Twaróg jednak smakował tak wspaniale, że plany się zmieniły. Niebawem przygotuję dla Was wpis o twarogach, z których powstają najlepsze(...)wystudzenia. Ser miksujemy z cukrem i serkami homogenizowanymi. Masa powinna być gładka, więc miksujemy około 5-7 minut. Możecie również użyć na koniec blendera, jeśli widzicie grudki sera. Gładką masę ponownie miksuję na wolnych obrotach i powoli dodaję letnią żelatynę, zwiększam obroty i miksuję do połączenia składników. Do masy serowej dodaję jogurtowe draże, mieszam szpatułką. Gotową masę wlewam do tortownicy
Gotowanie i blogowaniestopniach, przestudzić. Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol, skórkę z pomarańczy i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować całość (ważne są bardzo wolne obroty, konsystencja jest dość płynna). 4 białka ubić na sztywno, dodać do twarogowej masy i wymieszać szpatułką. Wylać masę serową na podpieczony spód
FitKotmasę bezową wyłożyć na ciasto makowe - piec przez 10-15 min. Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części.Na spodnią część nałożyć obręcz tortownicy.Żelatynę rozpuścić w wodzie.Pozostałą konfiturę wymieszać z resztą wiśni.Kremówkę ubić.Twaróg utrzeć ze 150 g cukru i skórką z cytryny.Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami kremu serowego,po czym połączyć z pozostałym kremem.doda
Niespełnione zdolności kulinarneśmietanę i twaróg. Dodać budyń i schłodzone, rozpuszczone masło. (Ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie ) 2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość
UgotujmyTo.pltwarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki miodu 60 g masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej
My Culinary Artzwykły twaróg z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej aromat pomarańczowy 2 jajka + ciasteczka Oreo (lub podobne) na spód tabliczka czekolady, kilka łyżek śmietany kremówki W małej miseczce mieszam cukier waniliowy ze zwykłym i mąką ziemniaczaną. Ser miksujemy z jajkami (można też wymieszać ręcznie) i aromatem pomarańczowym. Do masy serowej dodajemy suche
Ciastkozercytwarogu op. budyniu (ja dałam bananowy , może być tez ś mietankowy) ok 50 ml. mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 3/4 szkl. cukru pudru (słodkość ciasta dostosujcie do siebie) 3 jajka kolorowe cukrowe ozdoby Przygotowanie; Ser miksujemy z mąką, budyniem(proszkiem), mlekiem i cukrem a także 3 żółtkami. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą(...)serową. Zielone szpinakowe ciasto kroimy na grubsze kromki, następnie foremką do ciastek wykrawamy choinki. Foremkę wykładamy papierem. Na dno wlewamy 1/3 masy serowej. Następnie na całej długości stawiamy choinki - ciasno, jedna obok drugiej. Całość zalewamy pozostałą masą serową. Foremkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 70 - 80 min w temp.150- 160C. Studzimy. Kroimy najlepiej następnego dnia. Przed podaniem możemy choinki
Radość kipiąca uśmiechem.serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego na serniki 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek łyżeczka cukru migdałowego Dekoracja: 1/2 puszki masy krówkowej słupki migdałowe opakowanie 60 g ciasteczek Daim (Milka Daim Snacks) - można zamienić na połówki Ferrero Rocher Krakersy zmielić, dodać masło, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm. Schłodzić, by masa stwardniała. Twaróg
Czerwień i błękit