masa serowa z twarogu - 500 przepisów (strona:23/34)

MAKOWO - BEZOWE CIASTO Z WIŚNIAMI I PIERWSZY ROK BLOGA 154

masę bezową wyłożyć na ciasto makowe - piec przez 10-15 min. Ostudzone ciasto przeciąć na dwie części.Na spodnią część nałożyć obręcz tortownicy.Żelatynę rozpuścić w wodzie.Pozostałą konfiturę wymieszać z resztą wiśni.Kremówkę ubić.Twaróg utrzeć ze 150 g cukru i skórką z cytryny.Żelatynę wymieszać z 3-4 łyżkami kremu serowego,po czym połączyć z pozostałym kremem.doda

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik wiedeński 482

śmietanę i twaróg. Dodać budyń i schłodzone, rozpuszczone masło. (Ja użyłam 1 kg sera z wiaderka i ponieważ nie chciało mi się specjalnie iść po następne wiaderko dodałam 1 kostkę sera półtłustego, który tylko zblendowałam dlatego ciasto nie jest idealnie gładkie )  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać całość

UgotujmyTo.pl
Sernik dyniowy 185

twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego cukru 1/4 szklanki miodu 60 g masła CZAS PRZYGOTOWANIA: 150 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej

My Culinary Art
Mini serniczki Oreo 338

zwykły twaróg z wiaderka) 0,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej aromat pomarańczowy 2 jajka + ciasteczka Oreo (lub podobne) na spód tabliczka czekolady, kilka łyżek śmietany kremówki W małej miseczce mieszam cukier waniliowy ze zwykłym i mąką ziemniaczaną. Ser miksujemy z jajkami (można też wymieszać ręcznie) i aromatem pomarańczowym. Do masy serowej dodajemy suche

Ciastkozercy
Sernik z choinką. 163

twarogu op. budyniu (ja dałam bananowy , może być tez ś mietankowy) ok 50 ml. mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej ok 3/4 szkl. cukru pudru (słodkość ciasta dostosujcie do siebie) 3 jajka   kolorowe cukrowe ozdoby   Przygotowanie; Ser miksujemy z mąką, budyniem(proszkiem), mlekiem i cukrem a także 3 żółtkami.  Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy z masą(...)serową. Zielone szpinakowe ciasto kroimy na grubsze kromki, następnie foremką do ciastek wykrawamy choinki. Foremkę wykładamy papierem. Na dno wlewamy 1/3 masy serowej. Następnie na całej długości stawiamy choinki - ciasno, jedna obok drugiej. Całość zalewamy pozostałą masą serową. Foremkę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 70 - 80 min w temp.150- 160C. Studzimy. Kroimy najlepiej następnego dnia. Przed podaniem możemy choinki

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik mleczno-migdałowy z masą krówkową 171

serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego na serniki 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 5 jajek łyżeczka cukru migdałowego Dekoracja: 1/2 puszki masy krówkowej słupki migdałowe opakowanie 60 g ciasteczek Daim (Milka Daim Snacks) - można zamienić na połówki Ferrero Rocher Krakersy zmielić, dodać masło, wylepić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 23 cm. Schłodzić, by masa stwardniała. Twaróg

Czerwień i błękit
Waniliowo-czekoladowy senik marmurkowy 231

twarogu 250 g śmietany kremówki 60 g mąki kukurydzianej 3 łyżki kakao 1 łyżka aromatu waniliowego masło i bułka do tortownicy polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 100 g masła 3 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE W malakserze ucieramy jajka z cukrem na gładką masę. Ciągle mieszając dodajemy stopniowo ser na przemian ze śmietanką. Dodajemy mąkę, mieszamy. Masę serową dzielimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pascha waniliowa 294

twaróg (wcześniej dwukrotnie zmielony w maszynce do mielenia), miękkie masło, wanilię i miksujemy na gładką masę. Po dokładnym zmiksowaniu dodajemy bakalie i całość dokładnie mieszamy łyżką. 2 gliniane (lub plastikowe) formy (z dziurkami na dole) o pojemności 1 litr każda wykładamy gazą ( ja użyłam 3 mniejszych(ok. 0,7l) plastikowych doniczek z rozwierconymi dziurami na dnie). Wykładamy do nich masę(...)serową, lekko ugniatając. Przykrywamy gazą, następnie talerzykiem i obciążamy. Naczynie do głębokiego talerza, by serwatka mogła swobodnie spływać przez dziurki w formie. Odłożyć do lodówki na całą noc, do stężenia. Kolejnego dnia ostrożnie wyjąć z formy, dowolnie dekorujemy. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Ciasto śnieżny puch 174

twarogu sernikowego (np. President) 3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki (ja używam cytrynowych) Dodatkowo: herbatniki 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Galaretki rozpuścić w 1/2 l wrzącej wody, odstawić do wystygnięcia. Ser zmiksować z cukrem, do uzyskania jednolitej konsystencji. "Śnieżki" ubić ze szklanką mleka, połączyć z serem. Do masy(...)serowej wlać ostudzoną galaretkę, zmiksować. Formę 20x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć herbatnikami, wlać masę. Wstawić do lodówki. W garnuszku uprażyć wiórki z masłem i cukrem, posypać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Cytrynowy sernik z bezową pianką 144

pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej pianka: 6 białek 2/3 szklanki drobnego cukru Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku.  Masło roztopić i przestudzić.  Do zmielonego twarogu dodać żółtka i jajka, cukier, esencję waniliową oraz obie mąki. Zmiksować. Wlać sok z połowy cytryny oraz skórkę otartą z cytryny. Ponownie zmiksować. Na końcu wlać stopione i przestudzone masło(...)wszystko do uzyskania gładkiej konsystencji. Formę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką (ja używam papieru do pieczenia, bo podoba mi się potem nierówna faktura ciasta i jest znacznie wygodniej). Wylać masę serową i wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika na około godzinę. Upieczony powinien być w miarę równy i lekko zrumieniony na górze.  W tym czasie przygotować piankę bezową

Codzienna kuchnia niecodzienna
2. Sernik jogurtowo-twarogowy II 154

szybko! Od poprzednika różni go brak spodu i dodatek kakao bez cukru, który nadaje mu nieco inny smaczek. Na zdjęciu kawałek z tortownicy o średnicy 21cm. Składniki: - 500g twarogu chudego lub półtłustego - 150g jogurtu naturalnego - 3 jajka - budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru - ziarenka z laski wanilii - stewia lub ksylitol (ilość taka, w zależności jak słodkie chcemy) - kakao naturalne(...)cukru (ja dałam 3 łyżki, ale można dać więcej) Wszystko prócz kakao miksujemy razem (można wraz z kakao, jeżeli chcemy mieć całe czekoladowe). Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Pół masy serowej wylewamy na tortownicę, do drugiej połowy dodajemy kakao. Mieszamy/miksujemy do uzyskania jednolitego koloru. Dolewamy do tortownicy i widelcem staramy się zrobić artystyczne "kleksy". Przykrywamy folią aluminiową, by wierzch

Be Fit Be Strong
WIOSENNY TWAROŻEK - SERNICZEK NA ZIMNO 160

kremówkę ubić,ostrożnie dodać do masy twarogowej razem z rozpuszczoną żelatyną.następnie dodać odciśnięte ogórki,rzodkiewki oraz posiekane zioła,kiełki - wymieszać. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą.Nałożyć do niej masę serową i wstawić do lodówki,najlepiej na noc.Rano keksówkę odwrócić do góry dnem,ściągnąć folię i pyszne śniadanie

Niespełnione zdolności kulinarne
Sernik klasyczny 307

Kolejna propozycja sernikowa, według domowników najlepszy sernik, jaki do tej pory piekłam. Taki smak kojarzy mi się z dzieciństwem i smakiem sernika na wsi. Delikatne ciasto

dom-agi.pl
Knedle serowe z truskawkami 412

Sezon na truskawki w pełni, więc czas na słodki obiad. Tym razem pyszne i proste knedle serowe, które można podawać ze śmietanką i cukrem lub smażoną bułką tartą. Jeśli nam zostanie trochę z obiadu polecam podsmażyć na patelni na rumiano. Składniki: (około 22-24 sztuki) 500 g sera twarogowego  2 jaja(...)szklanki mąki szczypta soli około 24 ładne duże truskawki Truskawki umyć, osuszyć i szypułkować. Ser rozgnieść na miazgę tłuczkiem lub praską do ziemniaków. Do twarogu dodać jajka, mąkę i sól. Całość zagnieść na gładką masę. Jeśli ciasto lepi się do rąk należy posypać je mąką (nie dodawać więcej do ciasta, ponieważ wyjdzie za twarde). Ciasto podzielić na mniej więcej

talerz przyjemności
Sernik z rabarbarem 160

Pyszny, mięciutki, mocno rabarbarowy, słodko-kwaśny sernik idealny na ciepłe dni :) Jest dość skomplikowany, ale warty zachodu - pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Przepis znalazłam na stronie

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania