połączenia składników. Do tak gotowej masy dodajemy twaróg i mieszamy energicznie (najlepiej trzepaczką - rózgą), do zagotowania. Wtedy dodajemy masę jajeczną i szybko mieszamy do ponownego zagotowania - masa będzie gęstnieć. Połowę masy wylewamy na nasączony biszkopt w blaszce, przykrywamy drugim biszkoptem, szybko nasączamy kawą z alkoholem i wylewamy resztę masy serowej. Tak gotowe ciasto wstawiamy na najlepiej całą noc do lodówki
Piekę, bo lubięprzepisu Karinki i jest rewelacyjny a masę serową wykonaliśmy według przepisu Oli i również jest rewelacyjna. To połączenie dało sernik idealny. Składniki na spód: -szklanka ( 250 ml ) płatków owsianych -1/2 szklanki miodu -3 łyżki mąki pszennej -8 dkg masła Składniki na masę twarogową : -80 dkg twarogu -10 dkg margaryny -3 jajka -3 łyżki mąki
Maminek kulinarnySpód wyszedł niczym kakaowa chmurka, kruszonka jest smakowicie chrupiąca,a serowy środek rozpływa się w ustach. Prawdziwa poezja! SERNIK DYNIOWY. ciasto: kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki gorzkiego kakao 2 jajka 1 żółtko szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-dyniowa: 1 kg białego twarogu (niemielony) 2 pełne szklanki puree z dyni 5 jajek
W kuchni Karmel-itkioryginale ale nie spodziewałam się, że wyrośnie aż takie duże. Dla czekoholików i wielbicieli kokosu to na pewno przepis wart wypróbowania. *tortownica 21 cm: Składniki: na kulki serowe: 250 g twarogu 50 g kokosu 50 g cukru 3 łyżki mąki 1 jajko na ciasto: 5 jajek 225 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g cukru 150 g czekolady(...)szklanki cukru pudru łyżka kakao łyżka wrzątku płatki kokosowe i czekoladowe Przygotować kulki: wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać na gładką masę. Dno i boki foremki wyścielić papierem do pieczenia. Z masy serowej ulepić kulki (najlepiej zwilżonymi rękami) i ułożyć na dnie blaszki. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka z cukrem utrzeć na białą puszystą masę. Czekoladę rozpuścić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy serek waniliowy i twaróg, miksujemy, a następnie dodajemy sernik w proszku i miksujemy około 4 minut. Przygotowujemy tortownicę wykładając ją folią spożywczą. Do małej miseczki odlewamy kilka łyżek galaretki, każdy biszkopt moczymy w galaretce i wykładamy na dno blaszki, na biszkopty przekładamy masę serową i ją wygładzamy. Zamrożone owoce układamy na masie
Rozpustne gotowaniemasę serową: 650 g sera białego 250 ml śmietanki kremówki (18%) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii (1 buteleczka) 3 jajka 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g suszonych daktyli Na rynku jest obecnie cały ogrom mas sernikowych, jednak przyznam szczerze nie trafiłam jeszcze na zadowalającą. Być może przeprowadzę kiedyś test mas w poszukiwaniu tych(...)ziemniaczaną. Składniki łączymy blendując/miksując, jednak tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika. Przygotowaną masę dzielimy na dwie części do dwóch naczyń. Do jednej z nich dodajemy suszone daktyle - zmielone, zblendowane, pocięte, jak nam wygodniej :) i mieszamy. Czystą masę serową delikatnie wylewamy na podpieczony czekoladowy spód, wygładzamy. Na nią umieszczamy drugą masę - serowo - daktylową. I teraz najważniejszy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!świeża figa, mniam! ;) Składniki (porcja): białko jajka 200g chudego twarogu w kostce jeden mega dojrzały banan (najlepiej już z brązową skórką) świeża figa około 50g makaronu niskowęglowodanowego około 0,5 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: Ser blendujemy z bananem na jednolitą masę dodajemy cynamon białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do serowej masy delikatnie mieszając figę myjemy i kroimy w kostkę
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdodajcie do przygotowanej wcześniej masy serowej z żółtkami i dokładnie wymieszajcie. Nie nadziewajcie takich naleśników gotowym serem z wiaderka, ricottą czy twarożkiem wiejskim. To sery które mają w sobie dużo wody. Nadzienie się nie zetnie i będzie wypływać. Chudy ser pozbija się w grudki i nie będzie tak delikatny w smaku jak pełnotłusty, wyrazisty twaróg. Kilka dużych dorodnych truskawek
Karo in the Kitchenkarnawał to karnawał, więc pączki muszą być, obojętnie jakie, ale muszą być ! Przygotowałam więc wersję pączków serowych dla dorosłych z nalewką pomarańczowo-kawową, (która cały czas się wzmacnia, nastawiłam ja 9 stycznia) z dodatkiem świeżo otartej skórki pomarańczowej, posypane cukrem pudrem i jeszcze dodatkowo skórką pomarańczową. Mini pączki pomarańczowe są błyskawiczne w wykonaniu, nie wymagają zbytniego wysiłku, ani oczekiwania(...)twaróg z 3 łyżkami domowego cukru waniliowego , miksujemy aż uzyskamy jednolitą masę, dodajemy 2 jajka, 3 łyżki nalewki pomarańczowo-kawowej (może być inny alkohol, ale to nie będzie już ten smak ) i chwilkę miksujemy, dodajemy 1,5 szkl. mąki wymieszanej z 1 łyżeczką sody i otartą skórkę z pomarańczy, i mieszamy. Rozgrzewamy w rondelku olej i wkładamy partiami serowe kulki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięostatnią tegoroczną dynię... Na początek usmażyłam pyszne placuszki serowe z dodatkiem startej i podsmażonej dyni. Do masy dorzuciłam trochę rodzynek i żurawiny oraz nutkę cynamonu i imbiru. Zamiast cukru zaś użyłam miodu. Placuszki wyszły bardzo smaczne, chłopcy zjadali z wielkim apetytem:) Składniki:200g drobno startej dyni,łyżka masła,200g półtłustego twarogu,1/2 łyżeczki imbiru,1/2 łyżeczki cynamonu,2 jajka
Z miłości do słodkościDawno nie było tortu naleśnikowego, więc dziś nadrabiam zaległości. Torcik z masą serową i borówkami oraz dżemem wiśniowym.Naleśniki :2,5 szk wody1/2 szk maślanki1 szk
Ewa w kuchnidodam wieczorem ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~1 1/2 lekko czubatej łyżki budyniu śmietankowego/waniliowego ~1/3 szklanki mleka (u mnie sojowe waniliowe) ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser, jajko i cukier/stevię, włączyć palnik i gotować dopóki masa nie rozrzedzi się. Budyń rozmieszać w mleku i dodać do masy serowej ciagle mieszając. Gotować do zgęstnienia. Podawać
breakfast of dreamsWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Sernik szwarcwaldzki to sernik na zimno z czekoladowym spodem, z lekką, kremową masą serową i galaretką z
Marta Gotujeognia i dodajemy po łyżce twaróg dokładnie mieszając. Masę odstawiamy do przestygnięcia. Herbatniki kruszymy dokładnie w blenderze, dodajemy miękkie masło i zagniatamy. Do przygotowanych słoiczków wkładamy po dwie łyżki masy z herbatników i dociskamy do dna. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni, pieczemy około 10 minut. Kiedy spody przestygną wlewamy do słoiczków masę serową, całość wstawiamy do lodówki
Ciastkozercy