delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 2 jajka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, blendujemy TYLKO DO POŁĄCZENIA składników, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na przelaną na spód brownie masę serową, łyżką przekładamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Sernik gotowany dodatkowo z warstwą jabłek..pycha..pomysł podpatrzyłam tutaj. składniki na masę serową: 800g tłustego twarogu 100g masła 1 szkl cukru 1 szkl mleka 2 budynie śmietankowe karmel Delecta składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe [ truskawkowe] dodatkowo: 2 duże paczki herbatników polewa czekoladowa Blachę o wymiarach 33×22 wyłożyć papierem do pieczenia
Moje domowe kucharzenielekkiego hopla... Tak czy inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować.Cytrynowy sernik z malinamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive60 g miękkiego masłamasa serowa:500 g twarogu 3krotnie mielonego100 ml śmietany kremówki (38%)skórka otarta z 1 cytrynysok z 1 cytryny150 g cukru3 jajka300 g mrożonych malindodatkowo:15 g białej czekoladyMaliny rozmrozić na talerzu wyłożónym(...)lodówki na 30 minut.Piec w 200 st. C. przez 10-12 minut.Ostudzić.Twaróg utrzeć z kremówką i cukrem. Dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Na spód wyłożyć maliny, na nich równomiernie rozprowadzić masę serową.Piec w 160 st. C. przez 40 minut.Ostudzić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.Przed podaniem wstawić
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasto kruche: 100 g mąki pszennej Młynomag 150 g mąki krupczatki Młynomag 125 g cukru pudru 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 125 g zimnej margaryny jajko Masa serowa: 1 kg twarogu 3x zmielonego 8 jaj 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek i kolorowej skórki kandyzowanej Lukier(...)masło utrzeć z cukrami na puch. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku, na koniec po 1 łyżce twarogu. Ucierać do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę i bakalie. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą serową. Wylać na podpieczony spód. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w długie, cienkie paseczki. Ułożyć na serniku kratkę
Smakołyki AsiNutellą (12 porcji, tortownica o śr. 21 cm) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na masę serową: 800 g twarogu śmietankowego zmielonego trzykrotnie 5 jajek ½ szklanki cukru pudru (lub więcej, wg upodobań smakowych) 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego(...)misce miksera ubij jajka z cukrem pudrem, do uzyskania jasnej masy, po czym wmieszaj twaróg wraz z mascarpone i budyniem. Miksuj, aż masa stanie się jednolita bez grudek. Teraz podziel masę na pół, do jednej połowy wmieszaj ekstrakt waniliowy, do drugiej Nutellę. Masę serową wykładaj na spód na przemian po kilka łyżek jasnej masy i kilka ciemnej zaczynając od środka
karmelowywiórka zimnego masła i wszystko razem posiekać tak, aby powstały niewielkie grudki. Ciasto wyrobić, uformować w kulę i wstawić do lodówki na około 30 minut. Składniki na masę serową: 500 g twarogu; 125 g cukru pudru; 50 g mąki ziemniaczanej; 4 jajka; 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej; 200 ml śmietany; Wykonanie: Ser zemleć, wymieszać z cukrem, mąką, jajkami i skórką
In my kitchenwysypałam spód ciasteczkowy,który ugniotłam łyżką i wstawiłam tortownicę do lodówki na około 30 minut.MASA SEROWA:750 g twarogu półtłustego (przecisnęłam przez praskę do ziemniaków)2/3 szklanki cukru drobnego do wypieków2 łyżeczki ekstraktu waniliowego domowego3 jajka1/2 szklanki śmietany kremówki 36% (125 ml)400 g masy krówkowej orzechowej Helio (podzielonej 200 g + 200 g)1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Składniki powinny(...)pokojową.Twaróg przecisnęłam przez praskę do ziemniaków, która ma bardzo drobne oczka. Następnie zmiksowałam go z cukrem. Potem wbijałam jajka, jedno po drugim, cały czas miksując. Po każdym jajku przemiksowałam masę. Dodałam ekstrakt z wanilii, ponownie zmiksowałam. Następna w kolejności była kremówka i mąka ziemniaczana. Starałam się nie miksować zbyt długo, aby nie napowietrzyć masy, gdyż mocno napowietrzona masa mocno
Blondynka Gotujeciasteczek holenderskich, półsłodkich Składniki na masę serową: 550 g twarogu 200 g mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżka budyniu waniliowego 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 16 g 2 jajka Miksujemy razem twaróg z mascarpone. Po chwili dodajemy śmietankę, ja zawsze dodaję w dwóch partiach. Kiedy masa jest dobrze zmiksowana dodajemy 1 łyżkę budyniu waniliowego
Plate of Joytwarogu 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Płatki kukurydziane pokruszyć, dodać kakao i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wykładamy masę, wyrównać. Ser mielimy dwukrotnie. Do sera dodajemy ć cukier miksujemy . Żelatynę rozpuścić we wrzątku, gdy lekko ostygnie, połączyć ze śmietaną. Dodać do masy serowej
magiczna kuchnia Kasikruszonką! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 3 żółtka, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 masło lub margaryna, 2 łyżki kakao. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 łyżka kaszy manny, skórka z pomarańcza, 1 aromat pomarańczowy, 15 dag masła, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy. Wykonanie ciasta
Tradycyjna Kuchniaprosty wykonaniu. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 100g margaryny 2 łyżki cukru 1 jajko (lub 2 żółtaka) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Masa serowa: 1 kg twarogu 2 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe 1 szklanka cukru pudru 200g masła Dodatkowo: 500g truskawek biały lukier Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć
Di gotujeminut.Lub: wyłożyć tortownicę biszkoptami lub herbatnikami.Masa serowa:50 dag twarogu z wiaderka1 galaretkaszklanka śmietany kremówki10 dag cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 cytrynaGalaretkę rozpuścić w połowie zalecanej ilości ciepłej wody, ostudzić. Ser zmiksować z cukrami i śmietaną. Z cytryny zetrzeć skórkę, wycisnąć sok i dodać do galaretki. Galaretkę połączyć z masą serową, zmiksować.Wyłożyć masę na biszkopt, wstawić do lodówki na kilka
Z butelką mleczka w tledoskonała wersja tego ciasta, proszę jak smakowicie wygląda! Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 kostki masła 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek mleka Masa serowa 1 kg twarogu 0,5 kostki masła 6-8 jaj wielkości kl. M 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki cukru pudru 0,5 szklanki rodzynek skórka(...)ciasto, zawijamy w folię spożywczą wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Twaróg i masło przekręcamy przez maszynkę o bardzo drobnych oczkach. Oddzielamy białka od żółtek. Do masy twarogowej dodajemy żółtka i pozostałe składniki, po czym wszystko miksujemy. Ubijamy białka na sztywną pianę delikatnie łączymy z powstałą masą serową. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, połowę schłodzonego ciasta trzemy
kgwjanczewodokładnie połączyć. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę czekoladową, wyrównać. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Masa serowa: 350 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 60 g cukru 2 żółtka 1 mały budyń waniliowy 2,5 łyżek oleju 50 g gorzkiej klasycznej czekolady Goplana gęsta konfitura wiśniowa Żółtka utrzeć z cukrem(...)masła 50 g cukru 30 g mąki pszennej 1 łyżka kakao Wszystkie składniki umieścić w misce, palcami wyrobić kruszonkę. Na wystudzone ciasto wyłożyć gęsty dżem wiśniowy, wyłożyć masę serową, wyrównać. Na ser delikatnie wyłożyć piankę. Posypać czekoladową kruszonką. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 60 minut. Smacznego :) Przepis dodaję do akcji
Domowa cukiernia EwySkładniki:Biszkopt5 jaj3/4 szklanki mąki kukurydzianej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki stewiiMasa makowa:600 gram masy makowej, ja użyłam z tego przepisu: masa makowa2 ubite na sztywno białka2 łyżki miodu wrzosowego1 łyżka mąki ziemniaczanejMasa serowa:400 gram twarogu chudego2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, ja użyłam tej: kandyzowana skórka 3 żółtka1 ubite na sztywno białko1 kieliszek malibu2-3 łyżki miodu wrzosowego1(...)stopniowo na ubite na sztywno białka i wykładamy na biszkopt. Twaróg mielimy trzykrotnie w maszynce do mielenia lub mielimy blenderem z dodatkiem Malibu i żółtek. Kiedy otrzymamy jednolitą masę dodajemy miód, stewię, mąkę ziemniaczaną, kandyzowaną skórkę pomarańczową. Dokładnie mieszamy. Dodajemy stopniowo jedno ubite na sztywno białko i mieszamy. Masę serową wykładamy na masę makową. Ciasto wygładzamy z wierzchu i wstawiamy
Mango Papaja