masa serowa z twarogu - 500 przepisów (strona:6/34)

Sernik Snickers wersja druga 127

Snickers już był, dziś jego brat bliźniak po małych modyfikacjach. Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm Spód: 200 g herbatników 100 g masła 1 cukier waniliowy Masa serowa: 1000 g twarogu 2/3 szklanki śmietanki kremówki (ok. 170 ml) 4 duże jajka (lub 5 mniejszych) 1/2 puszki masy krówkowej (250 g) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego(...)puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy do dna (ja robię to dłonią). Tortownicę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Orzeszki bardzo drobno siekamy, a czekoladę ścieramy na najgrubszych oczkach tarki (lub rozdrabniamy w blenderze kielichowym/robocie kuchennym). Wszystkie składniki masy serowej (które powinny mieć temperaturę pokojową) łączymy w misce i miksujemy

Kocham Czekoladę
SERNIK KRÓLEWSKI 127

masa serowa: 1000 g twarogu śmietankowego ze Strzałkowa  5 jaj 150g masła 250g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 budyń śmietankowy 1 łyża mąki tortowej ciasto: 750 g  mąki tortowej 250g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 300g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki kakao Zaczynamy od ciasta. Przesiewamy mąkę(...)zagniatamy. Należy wyrabiać ciasto jak najkrócej. Ciasto dzielimy na 2 części, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do zamrażalnika na minimum 2 godziny. Po tym czasie zabieramy się za masę serową. Ciasto może dalej leżeć w zamrażalce. Sera nie trzeba mielić ten który używam jest już mielony 3 krotnie. Białka oddzielamy od żółtek, masło rozpuszczamy w rondelku. Białka lekko ubijamy mikserem

KuchcikoweLove
Sernik zebra 380

22cm: 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka kakao szczypta soli 50 g cukru pudru 60 g zimnego masła, posiekanego 1 żółtko (białko zostawiamy na później) Składniki na masę serową: 750 g twarogu z wiaderka dobrej jakości 150 g serka mascarpone 150 g drobnego cukru do wypieków 50 g stopionego masła 4 jajka + białko 30 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki(...)kakao ziarenka z 1/2 laski wanilii CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Składniki na spód umieszczamy w misce, mieszamy i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut. 2. Spód tortownicy o średnicy 21-22 cm wykładamy papierem

My Culinary Art
Sernik na ciemnym spodzie 170

Razem ze mną serniki piekły... Ciasto: 1/2 kg maki 2 całe jaja 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 200g stopionego tłuszczu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 4 jaja (białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy) 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny(...)minut do zamrażarki.Margarynę (wyjętą wcześniej z lodówki) utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać stopniowo zmielony twaróg, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, skórkę cytrynową, aż do wyczerpania składników. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.Jedną część ciemnego ciasta zetrzeć na blaszkę wyłożoną papierem, wylać masę serową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec około

Moje domowe kucharzenie
Babka drożdżowa z serem i pomarańczowym lukrem 186

mąki pszennej 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki soku z pomarańczy 100 g masła 2 małe jajka 25 g świeżych drożdży 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Masa serowa: 250 g twarogu 1,5 łyżeczki cukru waniliowego 1 żółtko Lukier pomarańczowy: sok z 1/2 pomarańczy kilka łyżek cukru pudru Drożdże rozkruszyć, zalać je ciepłym mlekiem i sokiem z pomarańczy, dodać(...)wystudzenia. Wyrośnięte drożdże połączyć z mąką, dodać jajka, cukry i wystudzone masło. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Odstawić. Twaróg rozdrobnić w misce, dodać cukier i żółtko, wymieszać. Ciasto wyłożyć na lekko podsypaną mąką stolnicę i rozwałkować je na prostokąt. Wyłożyć masę serową, rozprowadzić dokładnie po całym cieście. Zawinąć ciasto wzdłuż krótszego boku. Formę do babki natłuścić i oprószyć mąką, przełożyć zrolowane

Domowa cukiernia Ewy
Niebiańskie sernikobrownie 230

delikatnie na podpieczony spód masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu sernikowego (lub zwykłego twarogu, zmielonego) 1 olejek waniliowy 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 2 jajka 100 g cukru pudru Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, blendujemy TYLKO DO POŁĄCZENIA składników, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy serowej. Na przelaną na spód brownie masę serową, łyżką przekładamy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto serowo-jabłkowe 142

Sernik gotowany dodatkowo z warstwą jabłek..pycha..pomysł podpatrzyłam  tutaj. składniki na masę serową: 800g tłustego twarogu 100g masła 1 szkl cukru 1 szkl mleka 2 budynie śmietankowe karmel Delecta składniki na masę jabłkową: 1,5 kg jabłek 2 galaretki brzoskwiniowe [ truskawkowe] dodatkowo: 2 duże paczki herbatników polewa czekoladowa Blachę o wymiarach 33×22 wyłożyć papierem do pieczenia

Moje domowe kucharzenie
Powrót do przeszłości, czyli sernik urodzinowy 121

lekkiego hopla... Tak czy inaczej - polecam serdecznie. Naprawdę warto spróbować.Cytrynowy sernik z malinamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 20 cm)spód:120 g ciastek digestive60 g miękkiego masłamasa serowa:500 g twarogu 3krotnie mielonego100 ml śmietany kremówki (38%)skórka otarta z 1 cytrynysok z 1 cytryny150 g cukru3 jajka300 g mrożonych malindodatkowo:15 g białej czekoladyMaliny rozmrozić na talerzu wyłożónym(...)lodówki na 30 minut.Piec w 200 st. C. przez 10-12 minut.Ostudzić.Twaróg utrzeć z kremówką i cukrem. Dodać skórkę i sok z cytryny, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu.Na spód wyłożyć maliny, na nich równomiernie rozprowadzić masę serową.Piec w 160 st. C. przez 40 minut.Ostudzić w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach.Przed podaniem wstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik krakowski z bakaliami 169

Ciasto kruche: 100 g mąki pszennej Młynomag 150 g mąki krupczatki Młynomag  125 g cukru pudru 2 łyżeczki domowego cukru waniliowego 125 g zimnej margaryny jajko Masa serowa: 1 kg twarogu 3x zmielonego 8 jaj 100 g miękkiego masła 250 g cukru pudru 3 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g rodzynek i kolorowej skórki kandyzowanej Lukier(...)masło utrzeć z cukrami na puch. Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku, na koniec po 1 łyżce twarogu. Ucierać do połączenia składników. Na koniec dodać mąkę i bakalie. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą serową.  Wylać na podpieczony spód. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w długie, cienkie paseczki. Ułożyć na serniku kratkę

Smakołyki Asi
Sernik marmurkowy z Nutellą / Nutella zebra cheesecake 250

Nutellą (12 porcji, tortownica o śr. 21 cm) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na masę serową: 800 g twarogu śmietankowego zmielonego trzykrotnie 5 jajek ½ szklanki cukru pudru (lub więcej, wg upodobań smakowych) 200 g serka mascarpone 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu waniliowego(...)misce miksera ubij jajka z cukrem pudrem, do uzyskania jasnej masy, po czym wmieszaj twaróg wraz z mascarpone i budyniem. Miksuj, aż masa stanie się jednolita bez grudek. Teraz podziel masę na pół, do jednej połowy wmieszaj ekstrakt waniliowy, do drugiej Nutellę. Masę serową wykładaj na spód na przemian po kilka łyżek jasnej masy i kilka ciemnej zaczynając od środka

karmelowy
Kruchy sernik z duszonymi jabłkami 197

wiórka zimnego masła i wszystko razem posiekać tak, aby powstały niewielkie grudki. Ciasto wyrobić, uformować w kulę i wstawić do lodówki na około 30 minut. Składniki na masę serową: 500 g twarogu; 125 g cukru pudru; 50 g mąki ziemniaczanej; 4 jajka; 2 łyżeczki startej skórki cytrynowej; 200 ml śmietany; Wykonanie: Ser zemleć, wymieszać z cukrem, mąką, jajkami i skórką

In my kitchen
Sernik z Masą Krówkową Orzechową 238

wysypałam spód ciasteczkowy,który ugniotłam łyżką i wstawiłam tortownicę do lodówki na około 30 minut.MASA SEROWA:750 g twarogu półtłustego (przecisnęłam przez praskę do ziemniaków)2/3 szklanki cukru drobnego do wypieków2 łyżeczki ekstraktu waniliowego domowego3 jajka1/2 szklanki śmietany kremówki 36% (125 ml)400 g masy krówkowej orzechowej Helio (podzielonej 200 g + 200 g)1 łyżka mąki ziemniaczanejWykonanie:Składniki powinny(...)pokojową.Twaróg przecisnęłam przez praskę do ziemniaków, która ma bardzo drobne oczka. Następnie zmiksowałam go z cukrem. Potem wbijałam jajka, jedno po drugim, cały czas miksując. Po każdym jajku przemiksowałam masę. Dodałam ekstrakt z wanilii, ponownie zmiksowałam. Następna w kolejności była kremówka i mąka ziemniaczana. Starałam się nie miksować zbyt długo, aby nie napowietrzyć masy, gdyż mocno napowietrzona masa mocno

Blondynka Gotuje
Niebiański sernik 196

ciasteczek holenderskich, półsłodkich  Składniki na masę serową: 550 g twarogu  200 g mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 łyżka budyniu waniliowego 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 16 g 2 jajka Miksujemy razem twaróg z mascarpone. Po chwili dodajemy śmietankę, ja zawsze dodaję w dwóch partiach. Kiedy masa jest dobrze zmiksowana dodajemy 1 łyżkę budyniu waniliowego

Plate of Joy
Sernik bez pieczenia na płatkach kukurydzianych 140

twarogu 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki żelatyny dodatkowo galaretka Wykonanie: Płatki kukurydziane pokruszyć, dodać kakao i wymieszać z roztopionym masłem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch wykładamy masę, wyrównać. Ser mielimy dwukrotnie. Do sera dodajemy ć cukier miksujemy .  Żelatynę rozpuścić we wrzątku, gdy lekko ostygnie, połączyć ze śmietaną. Dodać do masy serowej

magiczna kuchnia Kasi
Sernik pod kakaową kruszonką 119

kruszonką! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 3 żółtka, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 masło lub margaryna, 2 łyżki kakao. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu, 6 jaj, 1 szklanka cukru, 1 łyżka kaszy manny, skórka z pomarańcza, 1 aromat pomarańczowy, 15 dag masła, tłuszcz do formy, wiórki kokosowe do formy. Wykonanie ciasta

Tradycyjna Kuchnia