masa serowa z twarogu - 500 przepisów (strona:8/34)

Sernik w kakaowym cieście, zwany "królewskim". 4603

spód i 1 cm rant). Chłodzimy. MASA SEROWA: 500 g twarogu 2-3 razy mielonego 400 ml śmietany słodkiej (18% lub 30%) (zamiast twarogu i śmietany można użyć 1 kg sera w wiaderku) 4 jajka 200 g cukru skórka otarta z 1 cytryny lub pomarańczy (niepryskanej) 2 budynie waniliowe      Twaróg miksujemy ze śmietaną i jajkami, kolejno dodając(...)zimnego masła      Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, kakao i przesiewamy, dodajemy pokrojone w kostkę masło i siekamy do uzyskania luźniej kruszonki. Teraz posypujemy nią masę serową i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do uzyskania tzw. suchego patyczka, czyli 50-60 minut. Po upieczeniu dobrze chłodzimy. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Mazurek marchewkowy 140

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 60 g orzechów laskowych, zmielonych 60 g orzechów włoskich, posiekanych 2 szczypty zmielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu 110 ml oleju słonecznikowego Masa serowa: 275 g twarogu tłustego, zmiksowanego 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego (400 g) 40 g cukru pudru Dekoracja: suszone morele, wiśnie kandyzowane, migdały, orzechy włoskie Marchewki obrać i zetrzeć na tarce(...)moim przypadku 22x22 cm), wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec w temp. 175°C przez 35-40 minut. Wystudzić. Teraz czas na masę serową. Wszystkie składniki przełożyć do większej miski i zmiksować za pomocą blendera ręcznego na gładką masę. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe warstwy. Połową kremu posmarować spód ciasta, przykryć drugim blatem i posmarować

Świat Ciasta
Sernik z rosą 1853

pszennej T500 100 g margaryny 110 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ale-raj szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1,5 szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl(...)pieczenia zagnieść. Przełożyć i równomiernie rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blacha o wymiarach 35*27 cm. Spód podpiec w 180 stopniach 20 minut. Ja piekłam z termoobiegiem. Masa serowa: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie umieścić w misie miksera i na wolnych obrotach zmiksować na jednolitą masę. Nie miksujemy zbyt długo i mocno żeby nie napowietrzyć

Ala piecze i gotuje
Tort urodzinowy Pomponiki 212

rewelacyjne. Składniki: Biszkopt (na tortownicę 22-24 cm): 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki (160g) cukru 3/4 szklanki (100g) mąki pszennej tortowej 1/4 szklanki (35g) mąki ziemniaczanej Masa serowa: 0,5 kg twarogu śmietankowego, półtłustego (dobrze zmielony, z wiaderka) 0,5 l śmietany 30 lub 36% 2 łyżki żelatyny  2 czubate łyżki cukru pudru 2 duże cukry waniliowe(...)żelatyny dodać 2 łyżki ubitej śmietany i wymieszać. Do twarogu dodać ubitą śmietanę, miksując na najniższych obrotach, na koniec dodać żelatynę. Masę podzielić na dwie części.  Źródło:  Przyslijprzepis.pl Biszkopt przekroić na 3 blaty, pierwszy wyłożyć na paterę, nasączyć ponczem, rozsmarować cienką warstwę dżemu i wyłożyć pierwszą część masy serowej. Rozsmarować równomiernie, przykryć drugim biszkoptem, znów nasączyć ponczem

Domowa Cookierenka Agi
marmurkowy sernik z kajmakiem 165

kroił niedługo po wystygnięciu.  *tortownica 26 cm Składniki: na ciasto: 280 g mąki 200 g masła 40 g kakao 60 g cukru pudru 2 żółtka na masę serową: 1 kg twarogu trzykrotnie mielonego 150 g masła 150 g cukru 6 jajek 20 g mąki pszennej 300 g kajmaku Składniki ciasta posiekać a następnie zagnieść. Rozwałkować na kształt koła większego(...)lodówki na minimum godzinę.  Masło utrzeć z cukrem pudrem a następnie z żółtkami. Powoli ucierając dodawać ser i mąkę. Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą serową. Podzielić ją na połowę i do jednej części dodać kajmak.  Piekarnik nagrzać do 200*C, do nagrzanego wstawić blaszkę z ciastem (prosto z lodówki, żeby ciasto nie zsunęło się

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mokry sernik z brzoskwiniami... 140

będą póżniej bo mam nie na tym kompie;) SKŁADNIKI: 3 szkl. mąki tortowej 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI MASA SEROWA:) 1 kg twarogu ja daję już gotowy z wiadereczka 2 całe jajka 2 budynie żółte więc albo vanilka albo śmietanka 1 szkl. cukru kryształu 1 kostka margaryny bądź masła puszka brzoskwiń(...)wszystko zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną część włożyć do lodówki, drugą wyłożyć na blachę. Ser, jajka, cukier, margaryna, budyń, aromat wszystko zmiksować na gładką masę. Na pierwszą część ciasta wyłożyć masę serową, na to osoączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Następnie z 5 białek ubić pianęz 1 szkl. cukru. Zalać brzoskwinie. Na to pokruszyć drugą część ciasta. Piec

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik chałwowy z masą makową z „pijanymi rodzynkami” 126

śliwowica, ciasto kruche: 150 g mąki, 3 żółtka, 50 g cukru pudru, ½ łyżeczki do pieczenia, 50 g zimnego masła, 2 łyżki maku mielonego Back Mit, masa serowa, 600 g twarogu mielonego, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 budyń waniliowy, 90 g cukru pudru, 2 jajka, otarta skórka z całej cytryny, 150 g chałwy sezamowej o smaku wanilii, 1 łyżeczka cukru(...)ciasto jest zbyt kruche wystarczy dodać jedną łyżkę wody. Ciastem wylepiamy tortownicę, dno i boki . (patrz rada 2) Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Masa serowa: Jajka rozbijamy, oddzielamy żółtka od jajek. Ser ucieramy z żółtkami, budyniem, proszkiem do pieczenia, cukrem, cukrem waniliowym. Pod koniec dodajemy rozkruszoną chałwę, skórkę z cytryny i ucieramy do momentu

Moniki Smakołyki
Tradycyjny sernik z brzoskwiniami 201

brzoskwiniami Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g zimnego masła roślinnego (może być masło lub margaryna) 5 żółtek Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego 3 razy przemielonego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu waniliowego 125 g masła 3 jajka 1 szklanka drobnego cukru Ponadto: 2 puszki brzoskwiń 5 białek 3/4 szklanki(...)odrobinę zimnej wody. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną wykładamy blachę ok 35/20 cm i wkładamy do lodówki. Drugą część owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Masło i cukier ucieramy mikserem aż powstanie puszysta biała masa. Dodajemy jajka na przemian z serem. Na koniec porcjami dosypujemy mąkę. Całość miksujemy

sierotka maRysia w kuchni
Sernik pomarańczowy 187

się bowiem smak. Sernik jest wyśmienity, lekki i delikatny z nutą pomarańczy. Sernik pomarańczowy składniki spód 250 g czekoladowych ciastek ( u mnie BelVita) 70 g stopionego masła masa serowa: 750 g twarogu śmietankowego 4 jajka 100 ml śmietany 18% 2 op cukru waniliowego 1 pomarańcza 150 g cukru 3 czubate łyżki maki wykonanie: Ciastka kruszymy i zalewamy stopionym masłem. Dokładnie(...)cukru, śmietanę, startą skórkę z pomarańczy i sok z pomarańczy miksujemy. Dodajemy żółtka i mąkę i ponownie miksujemy. Białka ubijamy z resztą cukru na sztywną pianę. Dodajemy je do masy serowej i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na spod z ciastek. Wyrównujemy. Sernik pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180°C. Sernik warto nakryć folia aluminiowa by górą się zbytnio

Przysmaki Karolki
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 150

Tortownica o średnicy 22-23 cm) Spód: 1 jajko 100g mąki pszennej   40g masła/margaryny 40g cukru pudru 30g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g mielonego twarogu  1 jajko 2 żółtka 150g cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g wiórek kokosowych 200 ml mleczka kokosowego (polecam z Kuchni Świata(...)Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić. Ciasto wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia i podpiec około 10-15 minut w 180 stopniach.   W międzyczasie przygotować masę serową. Wszystkie składniki masy (oprócz mleczka i oleju) dokładnie połączyć.   Następnie powoli wlać mleczko i na końcu olej. Całość ponownie wymieszać i przelać na podpieczony spód. Piec około

Di gotuje
Pyszny Sernik z Chałwą 163

średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka kaszy manny 80 g roztopionego masła 1 łyżka(...)twarogowy i chałwę. Ucieramy krótką chwilę do połączenia. Dodajemy roztopione i przestudzone masło, budyń w proszku, kaszę manną. Ucieramy krótką chwilę. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszając. Wyjmujemy z lodówki tortownicę ze spodem ciasteczkowym. Wlewamy masę serową i wygładzamy całość. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170ºC. Studzimy w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku

Made By Mom And Son
Sernik Raffaello 169

wymieszać z migdałami i roztopionym masłem, wyłożyć na dno formy (wyłożonej u mnie papierem do pieczenia), mocno uklepać. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i wstawić do lodówki. Masa serowa: 750 g twarogu tłustego lub półtłustego; 750 g mascarpone; 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej; 2 czubate szklanki cukru; 2 cukry waniliowe; 7 dużych jajek; 3 żółtka (białka zachować do bezy(...)się składników, bez ubijania. Następnie dodać śmietanę i gęste mleko kokosowe z wierzchu puszki (pozostałej na dnie puszki wody kokosowej nie dodawać). Zmiksować, dodając amaretto lub aromat migdałowy. Przygotowaną masę serową wylać na spód (masa jest lejąca) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec przez 60 minut. Na 10 minut

In my kitchen
sernik na zimno z truskawkami 368

szypułkujemy myjemy i miksujemy na mus. Następnie wstawiamy na ogień, doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia, dodajemy galaretkę, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. składniki na masę serową: 500 g twarogu 45 g cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 200 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Twaróg mielimy na gładką konsystencję, dodajemy(...)układamy przy obręczy tortownicy, przecięciem na zewnątrz. Pozostałą część truskawek układamy na powierzchni musu (zostawiamy parę na wierzch ciasta). Ciasto wstawiamy do lodówki aby mus stężał. Następnie wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia. Gdy masa serowa będzie zwarta układamy na niej pokrojone w kostkę truskawki, zalewamy całość tężejącą galaretką i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z rabarbarem i truskawkami 247

sernik jest suchy i przypomina wiór;) Dlatego stale szukam doskonałego przepisu. Ten jest fantastyczny, nie jest suchy, ale też nie "pływający":) Pyszny kruchy czekoladowy spód oraz odrobina rabarbaru. Delikatna masa serowa z odrobiną czekolady oraz truskawkowego budyniu. A na wierzchu słodki mus z owoców. Przepis podpatrzyłam u Żaków, ale nieco go zmodyfikowałam. Jak dla mnie sernik idealny:) Spód:200g(...)zemleć, dodać cukier, rozkłócone jajka, proszek budyniowy oraz stopione, zimne masło. Zmiksować. Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, lekko przestudzić i powoli wlewać do masy serowej. Całość dokładnie wymieszać szpatułką i wylać na blaszkę. Na wierzchu rozprowadzić gotowy mus owocowy, wykałaczką zrobić wzorki tworząc esy floresy. Piec ok. 15min w temp. 175st, następnie 90min

Z miłości do słodkości
Sernik z białą czekoladą i serduszkiem 131

BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki: spód : 300 g pokruszonych herbatników czekoladowych lub pierników (opcjonalnie może być np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka!!!) 135 g białej czekolady 135 g jogurtu 1 laska waniliowa skórka z 1 cytryny 90 g cukru wierzch: 100 g białej czekolady(...)zrobiłam z nieudanego piernika, który został mi po świętach (zamroziłam z zamiarem zrobienia bajaderek)   Piernik rozmroziłam, starłam i dodałam zimne starte masło. Wymieszałam i ułożyłam na dnie tortownicy. masa serowa: Czekoladę z jogurtem wstawiamy w misce nad kąpielą wodną i rozpuszczamy. Do misy miksera wkładamy ser, cukier, skórkę z cytryny i ziarenka z laski wanilii. Całość miksujemy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania