magiczne "naście" lat). Puszysty biszkopt, kokosowo - brzoskwiniowy krem z bitej śmietany. Do szczęścia nie trzeba nic więcej... Tort pokryłam cienką warstwą masy maślanej, jest to konieczne, gdy chcemy pokryć tort masą cukrową lub polewa lustrzana , bita śmietana może się rozpuścić. Tęcza to żelki Zozole. Do dzieła! Przepis na jeden biszkopt. Mniejszy torcik jest jego odchudzoną wersją TORCIK FIT SKŁADNIKI(...)lodówki na ok. godzinę KREM MAŚLANY NA POKRYCIE TORTU: pół kostki masła 300 g cukru pudru łyżka gorącej wody Masło ucieram z cukrem pudrem, dodając wodę. Smaruję masą tort. Wkładam do lodówki na minimum 2 godziny. CHMURKA: z oddzielnego biszkoptu wykrawam kształt chmurki obkładam go masą cukrową zabarwiłam granatowym barwnikiem kawałek masy, zrobiłam oczy i buzię
Upiecz sobie babeczkęteż jakich forma i narzędzi używam do pieczenia. Polecam mój ukochany 16 cm rant – sprawdza się znakomicie zarówno przy pieczeniu biszkoptu, jak i składaniu tortu. Krem do tortów, który używam jako podkład pod masę cukrową to krem robiony na bezie szwajcarskiej. Łatwy, smaczny, prosty do zrobienia i można bez problem zmieniać jego smak! Sprawdźcie! Mam nadzieję,że moje rady(...)przy odpowiednio miękkim maśle. Jeśli masa się zważy nie przestajemy ucierać i kontynuujemy miksowanie – masa się zejdzie, zrobi gęsta i jednolita. KOLOR: Jeśli chcemy zabarwić masę na dowolny kolor, to możemy dodać trochę barwnika spożywczego i miksować dalej masę, aż powstanie jednolity kolor. Można dodać do niej również kakao, jeśli chcemy kakaową masę lub trochę owocowego puree
Ostra na Słodkopudrem, dodać roztopioną czekoladę, miksować do uzyskania puszystości. Z kwadratowego biszkoptu wyciąć pożądany kształt. Biszkopty przekroić na równe blaty, nasączyć ponczem i przełożyć masą czekoladową. Na koniec obłożyć cały tort masą maślaną, wyrównać górę i boki, aby powierzchnia była gładka. Obłożony masą maślaną tort wstawić (najlepiej na noc) do lodówki. Na drugi dzień tort obłożyć masą cukrową i udekorować(...)uznania. Do dekoracji tortu użyłam ok. 700 g masy cukrowej
Domowa Cookierenka Agiwarstwy i dodatkowo odwrócenie jej do góry nogami aby tort był jak najbardziej poziomy). Przyciśnij mocno biszkopt żeby wszystko dobrze się połączyło. Powtórz poprzednie czynności tworząc drugie piętro tortu. Pozostaw trochę masy żeby posmarować ostatnią warstwę biszkoptu, dzięki temu zbierzesz wszystkie okruszki. Tak przygotowany tort wstaw do zamrażalnika aż masa nieco stężeje. Masa do dekoracji (cream cheese): 150g masła 150g(...)cukrem do białości. Następnie dodaj serek i połącz na wysokich obrotach. Otrzymaną masę przełóż do worka cukierniczego lub za pomocą szpatułki nakładaj na tort. Użyj swojej inwencji w dekorowaniu tortu masą, możesz to zrobić na gładko (jak w moim przypadku) lub wykonać wzory za pomocą szpatułek, łyżek lub innych narzędzi. Jeśli chcesz wykonać jakieś różyczki, gwiazdki czy inne ozdoby
Słodki Blogsałatek. Ja lubię jej połączenie zwłaszcza z serem Brie i sałatą rukolą. Tym razem jednak wylądowała w cieście i to nie byle jakim bo w torcie. Zarówno masa budyniowa jak i wstawka owocowa przygotowane zostały na bazie soku i owoców gruszki. Sok gruszkowy wykorzystałam także do skropienia biszkoptów. Tort gruszkowy będzie świetnym ciastem na wszelkiego rodzaju urodziny, imieniny czy inne(...)ostatnim plackiem biszkoptowym, ten też skropić sokiem gruszkowym a następnie wyłożyć 1/3 masy budyniowej. Rozsmarować. Na masie ułożyć jeden obok drugiego mini biszkopty. Ciasto po wierzchu udekorować pozostałą częścią masy. Tort schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Tort gruszkowy Smacznego! O czym warto pamiętać piekąc tort gruszkowy. Tort gruszkowy Użyłam okrągłej formy do pieczenia o średnicy 24 cm. Biszkopt jest
mecookscałość. Okazało się, że tort wcale nie jest trudny, wystarczy odpowiednia forma do pieczenia, a przekładanie biszkoptów masą i dekorowanie niczym się nie różni od wykańczania tradycyjnego tortu. Tort przełożyłam 2 masami, śmietankową z mascarpone oraz masą z soku marchewkowego. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia pokrojonego tortu, szybko został(...)spałaszowany. Jedyną rzeczą, którą zmieniłabym następnym razem to masa śmietanowa tylko na kremówce lub z ubitą kremówką i niewielką ilością mascarpone. Serek mascarpone jest ciężki i po wykończeniu całego tortu masa znacznie obciążyła biszkopty. Z lekką masą na bitej śmietanie nie powinno być tego problemu. Polecam! Tort Barbie Składniki: Na biszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej
Smak mojej kuchniwinie musującym. Tort wymaga trochę pracy, ale jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich to na prawdę warto spędzić trochę czasu w kuchni. Ja jako, że ciągle uczę się zdobienia tortów masą cukrową spędziłam w kuchni nieco więcej czasu i z pomocą Mojego Mężczyzny, który zawsze dzielnie asystuje w moich próbach cukierniczych, wyczarowaliśmy radosne, kolorowe kwiatki. Było nie tylko pysznie(...)mieszamy. Biszkopt przekrawamy na 4 części. Na pierwszą część wykładamy krem, przykrywamy kolejną częścią, wykładamy masę figową, znów kładziemy krążek biszkoptowy, a na niego krem śmietanowy. Ponieważ dekorowałam tort masą cukrową wierzch i boki smarowałam masą maślaną, ale można zostawić część masy śmietanowej i posmarować nią boki i wierzch tortu i udekorować dowolnie np. owocami
Cynamonowe szczęściedobrane są do okoliczności – na urodziny mężczyzny. Nie zamieszczam przepisu na sam tort, bo nie taki jest cel tego wpisu. Dekoracja tego tortu składa się z kilku elementów: - masy do obłożenia tortu z boku - rurek waflowych z kremem czekoladowym - masy do obłożenia wierzchu tortu - kremu do wykonania spirali - kremu do wykonania dekoracyjnych kwiatów - dodatków: wstążek i jadalnych koralików Masa(...)być dobrze schłodzone. Śmietanę należy ubić za pomocą miksera na sztywno, dodając pod koniec miksowania cukier puder. Do ubitej śmietany dodać mascarpone i jeszcze raz wszystko dobrze zmiksować. Tort obłożyć masą zaczynając od boków. Rurki waflowe do dekoracji boku tortu : 2,5 opakowania rurek waflowych z kremem (1 opak. = 280 g ) Rurki delikatnie dociąć małym nożykiem z piłką na pożądaną
Trzeci talerzu0142y\u017ckami cukru pudru. Do masy po \u0142y\u017ceczce dodawa\u0107 ostudzon\u0105 \u017celatyn\u0119 i zmiksowa\u0107 razem.\r","Doda\u0107 start\u0105 na tarce czekolad\u0119 (2 kostki czekolady). Wymiesza\u0107 z reszt\u0105 masy.\r","Mas\u0119 \u015bmietanow\u0105 wy\u0142o\u017cy\u0107 na wyj\u0119ty z lod\u00f3wki tort.\r","Na masie delikatnie u\u0142o\u017cy(...)ostygnięcia (ale ma być wciąż płynna). 350ml śmietanki ubić z 2 łyżkami cukru pudru. Do masy po łyżeczce dodawać ostudzoną żelatynę i zmiksować razem. Dodać startą na tarce czekoladę (2 kostki czekolady). Wymieszać z resztą masy. Masę śmietanową wyłożyć na wyjęty z lodówki tort. Na masie delikatnie ułożyć wierzchni blat ciasta. Przygotować drugą porcję ponczu: 8 łyżek zimnej, przegotowanej wody
Bardzo Gruby Smoknastępnego dnia przełożyłam je kremem. Gotowy tort ponownie leżakował w lodówce przez dobę. Po tym czasie blaty zmiękły i połączyły się smakowo z kremem.Kremy, jakie wykorzystałam do przełożenia tortu, to klasyczna masa budyniowa oraz masa krówkowa/kajmakowa o smaku kakao.Kiedyś wysłałam mojego M. do sklepu po masę krówkową, wrócił z nią, ale nie zauważył jednego szczegółu: była to masa(...)postanowiłam przygotować masę kajmakową, a dodatek kakao sprawił, że jest ona nieco mniej słodka, z wyczuwalnym aromatem kakao i ładnym brązowym kolorem, kontrastującym w torcie z jasną barwą masy budyniowej. Tort miodowySkładniki:blaty miodowe400g mąki pszennej50g masła3 łyżki miodu3 łyżki cukru2 żółtka3/4 łyżeczki sody oczyszczonej6 łyżek kwaśnej śmietany 18%krem budyniowy400ml mleka1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru
Smakołyki Berenikiu0105c na dekoracje z owoc\u00f3w). Wstawi\u0107 do lod\u00f3wki do zastygni\u0119cia.\r","\"Otynkowa\u0107\" tort pozosta\u0142\u0105 mas\u0105 \u015bmietanow\u0105."],"keywords":"bor\u00f3wki,deser,masa \u015bmietanowa,masa \u015bmietanowo-mascarpone,mascarpone,niebieski,owoce,tort,truskawki"} Drukuj Niebieski tort Składniki: BISZKOPT: 5 jajek, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki wody(...)MASA ŚMIETANOWA: Ubić śmietankę. W razie potrzeby dodać śmietan-fix. Na koniec dodać serek mascarpone delikatnie wymieszać. Nałożyć niecałą połowę masy śmietanowej na spód biszkoptowy. Posypać borówkami. Przykryć drugą warstwą biszkoptu. Nałożyć niecałą połowę masy śmietanowej (zostawić trochę). Ułożyć owoce. GALARETKA: Przygotować galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Przestudzić. Gdy galaretka będzie już wstępnie zsiadnięta, delikatnie rozlać na wierzch tortu
Bardzo Gruby Smoksztywno. Wymiesza\u0107 z przestygni\u0119t\u0105 czekolad\u0105.\r","Na\u0142o\u017cy\u0107 na wierzch i boki tortu.\r","Udekorowa\u0107.\r"],"keywords":"czekolada,galaretka,masa czekoladowa,masa \u015bmietanowo-mascarpone,orzechy,tort,wi\u015bnie"} Drukuj Tort orzechowy z wiśniami i czekoladą Składniki: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich, sól, 650ml schłodzonej śmietanki(...)wszystko zdąży. https://www.bardzogrubysmok.pl/tort-orzechowy-z-wisniami-i-czekolada/ Pieczenie blatów orzechowych Upieczone blaty Smarowanie marmoladą spodniego blatu Nakładanie masy śmietanowo-mascarpone Nakładanie wiśni na drugi blat Zalewanie wiśni galaretką Złożone warstwy tortu Tynkowanie tortu masą czekoladową Udekorowany tort orzechowy Kawałek tortu orzechowego z wiśniami i czekoladą Artykuł Tort orzechowy z wiśniami i czekoladą pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok
Bardzo Gruby Smokcałości. Pamiętajmy, że tutaj głównym bohaterem jest tort. Dekoracja z masy cukrowej Nic nie pokreśli wyglądu naszego tortu, jak dekoracja z masy cukrowej. Wiele osób uczyniło z dekorowania tortów masą cukrową, prawdziwą sztukę. Potrafią wyczarować z niej cuda i rzeczy, które sobie ciężko wyobrazić. Torty angielskie cieszą się ogromną popularnością, jednak masę lukrową możemy wykorzystać także do dekoracji małych babeczek(...)ciekawy smak warto dodać kilka kropel aromatu smakowego. Ale to nie wszystko, możecie zaskoczyć swoich gości tworząc dekorację tortu w różnych kolorach, będzie Wam potrzebny do tego barwnik spożywczy, który kupicie w internecie i sklepach. Dokładny poradnik – Jak przygotować masę cukrową znajdziecie tutaj -> https://uczymyjakslodzic.pl/masa-cukrowa-jak-zrobic-plastyczny-lukier-w-domu/ Dekoracja ulubionymi drażami i posypkami Chyba każdy z nas ma swoje ulubione
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mój syn na trzecie urodziny zażyczył sobie tort traktor. Zrobiłam więc tort w kształcie traktora z tradycyjnego biszkoptu i masy maślanej, który stał na niskim torcie czekoladowym z masą chałwową i wiśniami. Niestety gdy robiłam traktor temperatura otoczenia dochodziła do 35 stopni, dlatego czekolada plastyczna się rozpływała zanim zdążyłam coś ulepić, a i masa cukrowa niezbyt chętnie współpracowała. Aby wykroić(...)Biszkopt z kremem wstawić na 15 minut do lodówki. Na krem nałożyć kolejny biszkopt, i jak poprzednio nasączyć kawą. Do reszty kremu można dodać barwnik spożywczy, wymieszać i posmarować masą tort. Tort wstawić do lodówki na noc. Na drugi dzień można na podstawie ustawić traktor
Mama GotujeMęski tort... olbrzym - największy, jaki do tej pory zrobiłam, bo o wadze prawie 5 kg! :) Kakaowy biszkopt przełożony masą malinową. Pycha. Składniki: Biszkopt (na blachę o wymiarach 35x25 cm, odmierzałam miarką z ml): 12 jajek 440 ml cukru 440 ml mąki 150 ml mąki ziemniaczanej 175 ml kakao Krem malinowy: 500 g malin garść jagód (dla koloru) 1 szklanka cukru(...)podkładkę/ paterę, nasączyć ponczem, rozsmarować pierwszą część masy malinowej. Przykryć drugim biszkoptem, znów nasączyć ponczem, rozsmarować drugą część masy. Przykryć ostatnim biszkoptem. Na koniec obłożyć cały tort masą maślaną, wyrównać górę i boki, aby powierzchnia była gładka. Obłożony masą maślaną tort wstawić (najlepiej na noc) do lodówki. Na drugi dzień tort obłożyć masą cukrową i udekorować wg uznania
Domowa Cookierenka Agi