masa do tortu - 6951 przepisów (strona:381/464)

Tort bezowy z malinami 164

Składniki: Beza: 4 białka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta soli Krem: 500 g serka

Qchnia po prostu
Ciasto milky way 155

Ciasto milky way to pyszny i delikatny kakaowy biszkopt przełożony mlecznym kremem na bazie masła i mleka w proszku. To idealne ciasto na wyjątkowe okazje, domowe

Zasmakuj Kuchni
Karpatka po królewsku 168

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Jaglana egzotyka 252

Gdy zaczynałam swoją przygodę z gotowaniem, a później blogiem, szczerze nie cierpiałam robić tart. Dziś nie wyobrażam sobie tygodnia bez niej. A skoro lecimy wciąż na

gutfut
Makaroniki z kremem porzeczkowym 219

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
Karpatka po królewsku 305

Dzień dobry mam dziś dla Was wspaniały, letni przepis na wyśmienite ciasto z dużą ilością owoców oraz pysznego, lekkiego kremu. Karpatka po królewsku. Przepis jest mojego

moj przepis na
Kostka wiśniowa 188

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . [:Listonic] Składniki na blachę 23 cm x 33 cm lub odrobinkę większą (ja robiłam w blaszce(...)łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć drugi blat, wyłożyć 1/3 kremu, resztą kremu posmarować boki

moj przepis na
Cud na Ziemi - wyspa Zakynthos 211

wszędzie tam, gdzie chcieliśmy. Kolejnym punktem naszego zwiedzania była wizytówka wyspy Zakynthos mianowicie słynna Zatoka Wraku (Navagio), jednakże chcieliśmy ją zobaczyć nie od zaludnionej i zatłoczonej strony plaży od masy turystów, a z góry. Zdecydowanie polecam zobaczyć ten widok na żywo... Aby zobaczyć najlepszy widok z góry trzeba iść na własne ryzyko poza obszar i tarasik widokowy, wzdłuż urwiska(...)cenie za wejście. Wyspa Żółwi - widok z morza. Wyspa Żółwi i trzy, spektakularne odcienie niebieskiej wody.    Na sam koniec mojej opowieści o Zante zostawiłam wisienkę na torcie! Niesamowity widok na zachód słońca z Przylądka Kampi... Wybraliśmy się tam właśnie z myślą o tym, aby podziwiać zachód słońca w usytuowanej na wzgórzu restauracji. Zamówiliśmy kolację, wino i zachwycaliśmy się

MintTaste
Biszkopt z galaretką, pomarańczami i musem czekoladowym 353

Dziś nieco mniej zdrowo, ale za to jak pysznie! :D Święta Wielkanocne już za pasem, więc warto pomyśleć o oryginalnych wypiekach, które obok bab i mazurków

DefinicjaSmaku
Miękkie PIERNICZKI nadziewane powidłami śliwkowymi 160

www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Miękkie PIERNICZKI nadziewane powidłami śliwkowymi Składniki na około 22 pierniczki: Ciasto: 50g masła 220g miodu (użyłam naturalnego) 100g gorzkiej czekolady (użyłam czekolady o zawartości masy kakaowej 64%) 1 jajko 300-340g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 opakowanie przyprawy do piernika 20g 1/2 łyżeczki sody 1 czubata łyżka kakao bez cukru szczypta soli Dodatkowo: powidła(...)się ciepły, ściągamy go z ognia i jeśli jeszcze jakieś składniki się nie roztopiły, to dalej mieszamy (uwaga: masy nie gotować). Miodową masę odstawić do całkowitego ostudzenia. 2. Do mąki dodać kakao, przyprawę, sodę, sól, wymieszać łyżką. Następnie przesiać na miodową masę, dodać jajko i ciasto można krótko wymieszać łyżką. Następnie rękoma zagnieść ciasto. Ciasto ma być wilgotne i dosyć

Mała Cukierenka
Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 250

buraków słodzona sacharyną. Nie marnowano w zasadzie niczego – nawet woda z gotowania klusek przydawała się np. do zagęszczania zupy czy podlewania jarzyn. Niektóre z wynalazków, takie jak tort z fasoli, kotlety z jarzyn czy piernik z dodatkiem startej marchewki dobrze znany jest ze współczesnych blogów wegańskich, jednakże wtedy ich zastosowanie nie było podyktowane modą, ale koniecznością szukania zamienników(...)wodzie (przy pieczeniu będą mieć bardziej wyrazisty smak). 2. BLENDOWANIE I SMAŻENIE (20-30 min) Obierz buraki ze skórki i zblenduj na papkę lub utłucz tłuczkiem do ziemniaków. Masę przełóż na nieprzywieralną patelnię, wsyp cukier i smaż, mieszając od czasu do czasu, przez ok 30 min. Dżem powinien mocno zgęstnieć i nabrać intensywniejszej barwy. 3. SOK Z CYTRYNY + ZAGĘSZCZANIE

Nerds Kitchen
Twarożkowa delicja, czyli kakaowy biszkopt z kremem twarogowo-maślanym, galaretką i dodatkami 204

Do ciast i innych słodkości zawsze mam głowę pełną pomysłów! Już jakiś czas temu wśród mojej rodziny i znajomych furorę zrobił krem na bazie twarogu i

Di gotuje
Pavlova z sosem krówkowym 190

 Długo zbierałam się do przygotowania tego deseru. Bo trudny, na pewno bardzo słodki i nikomu nie będzie smakowało. Aż ostatnio zostały mi z pichcenia białka

W poszukiwaniu inspiracji
Rabarbarowy deser na otwarcie sezonu. I wakacje 293

okazji tortu - był, wrażenie zrobił odpowiednie, zjedzony został w przeważającej ilości już przez gości; dla nas zostały tylko jakieś maleńkie kawałeczki na deser do popołudniowej kawy.Dzisiaj jednak nie o torcie będzie, ale o otwarciu rabarbarowego sezonu pysznym deserem i o... Wakacjach.Tak, ledwo wróciłam z jednych, a już planuję następne. Choć w sumie planuję nie oddaje istoty sprawy. Wymyśliłam, zaplanowałam, zorganizowałam(...)minut, aż zacznie się rozpadać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, wymieszać. Gotować jeszcze 2-3 minuty, zdjąć z ognia i ostudzić. Przełożyć do szklanek.Schłodzić w lodówce.Na masę owocową wyłożyć jogurt, posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i polać miodem. Udekorować listkami mięty. Podawać od razu.Smacznego!A Wy? Jedliście już rabarbar w tym roku

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania