Kto nie lubi czekoladowego szaleństwa? hmmm... a jak jeszcze dołączyć do tego smak chałwy to wychodzi przepyszne połączenie :D kto chętny do wypróbowania? Polecam :) Składniki na
Kulinarna (nie)codziennośćdrożdżowych, bułki są obłędnie pachnące . Do śliwkowego wkładu zaproponowałam cynamonową kruszonkę , która pięknie podkreśliła smak śliwek. Drożdżówki ze śliwkami i cynamonową kruszonką wykończyłam lukrem pomarańczowym, to taka wisienka na torcie. Zapach podczas pieczenia jest obłędny, powiem, że trudno wytrzymać te 15 minut pieczenia! Przygotowując ciasto drożdżowe, trzeba pamiętać o dobrych aktywnych drożdżach, tak zwane świeże drożdże, jak wskazuje ich nazwa(...)wyrośnięcia. Do miski miksera wsypać mąkę , cukier wymieszać, wbić jajka dolać wyrośnięty zaczyn , zacząć wyrabiać ciasto przy pomocy końcówki typu hak, kiedy ciasto zacznie łączyć się w jednolitą masę można dolać rozpuszczone masło , dalej wyrabiać ciasto przez około 3 minut. Miskę z ciastem przykryć folią spożywczą i odstawić na około 90 minut do wyrośnięcia . Śliwki umyć wypestkować, przekroić
SprawdzonaKuchnia.plDzisiejszy przepis to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ryżowe pole powstało spontanicznie. To ciasto zadowoli miłośników deserów ryżowych w każdej postaci. Jest bogate w smaki i warstwy. Dodatkowo jest pyszne, zachęcające i niezwykle kolorowe
Słodki sentymentRyżowe pole powstało spontanicznie. To ciasto zadowoli miłośników deserów ryżowych w każdej postaci. Jest bogate w smaki i warstwy. Dodatkowo jest pyszne, zachęcające i niezwykle kolorowe
Słodki sentymentCześć Dłużą chwilę zastanawiałam się, czy post z poniższym przepisem na ciasto czekoladowe publikować czy też nie. Po pierwsze dla tego, że ciasto nie do końca
blog.moje-pasje.infomojprzepisna.pl | Ptasie mleczko Na przekór pogodzie i porze roku Zrobiłam tą piankę bo bardzo chciałam wypróbować termometr cukierniczy. Zarówno przepis jak i termometr super się sprawdziły
moj przepis naNormal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso
Na słodko lub wytrawniemojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce
moj przepis namojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis namojprzepisna.pl | Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) Tak to jest jak się zaczyna pieczenie ciasta z przeświadczeniem, że wszystkie składniki są, a jak już mąką przesiana, owoce
moj przepis naZapach czekolady uderza do głowy, o zawrót jej przyprawia. Gorzka, mleczna, deserowa, z orzechami czy nadziana... Czekolada już od rana dzisiaj gości. Świętujemy Światowy Dzień Czekolady
W kuchni Karmel-itkiCiasto ze szpinakiem powstało na wspólny weekend wśród przyjaciół. Zachwyciło smakiem, wyglądem i bajecznym kolorem. Ciasto idealnie komponowało się z kampinoskim widokiem za oknem, serdecznymi rozmowami
Zasmakuj KuchniNie sądziłam, że mój krem budyniowo-chałwowy - klik będzie cieszył się takim wielkim zainteresowaniem. Zaczęliście wysyłać mi wiadomości, abym jak najszybciej podała przepis na wykorzystanie go
Di gotujeJakiś czas temu ciasto to było wielkim hitem, więc może niektórzy z Was o nim słyszeli, a nawet mieli okazję go spróbować. Jest przepyyyszne i wbrew
Di gotuje