masa do tortu - 6951 przepisów (strona:395/464)

Pomarańczowiec II 140

zmielonych pomarańczy. To one robią tutaj największą „smakową” robotę : ) Zdecydowałam się także na krem kawowy na bazie budyniu i niewielkiego dodatku kremu czekoladowego. Całość smakuje jak pomarańczowy, wytworny tort. Przepis z inspiracji „Pomarańczowca” s. Anastazji.Wykonałam go z moimi modyfikacjami w blaszce 22x 25 cm. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height: 115%; text-align: left(...)łyżeczki kawy rozpuszczalnej ( typu crema) + 2 łyżki kremu czekoladowego typu nutella= mieszamy dokładnie Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń.    Studzimy. Miksujemy z masłem, pod koniec dodając wymieszaną nutellę z kawą. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.   Dodatkowo: polewa czekoladowa deserowa p { margin-bottom

Domowe ciasta
Ciasto Bounty / Bounty Cake 108

Ciasto Bounty / Bounty Cake ZOBACZCIE, JAK PRZYGOTOWAĆ CIASTO BOUNTY NA MOIM FILMIE: Jeśli nie chcesz przegapić żadnego filmu, kliknij tu, by subskrybować If you don't

Lekcje w kuchni
Ciasto zebra 257

Ciasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Beza Pavlova 157

     Moja pierwsza w życiu beza. Nigdy nie robiłam jej sama, ponieważ bałam się, że ten kapryśny deser po prostu nie wyjdzie. Poczytałam

Wrzosowa Polana
Lemon curd, czyli krem cytrynowy :) 93

intensywnej kwaskowatości . Świetnie komponuje się ze słodkimi przyjemnościami. Moje dzieci uwielbiają smarować nim gofry i naleśniki ( to ich ulubione śniadanie) :). Razem z kremem śmietanowym świetnie komponują się jako wypełnienie tortu. Ja uwielbiam stosować Lemon Curd jako różnego rodzaju wypełnienie: drożdżówek , bez, bezików . Niedawno robiłam pączki z ubitym lemon curdem… pyszne, mąż zabrał je do pracy. Wszyscy byli zachwyceni Największą(...)małym ogniu. W czasie gdy masło z cytryną się podgrzewają, odseparuj żółtka od białek. Zwiększ moc kuchenki, wyjmij skórki z cytryny i dodaj żółtka. Trzepaczką wymieszaj wszystko na jednolitą masę. Gdy zauważysz że krem zaczyna gęstnieć, mieszaj jeszcze przez chwilę. Wyłącz kuchenkę i przelej curd do pojemnika, w którym będziesz go przechowywać. …i gotowe Notes Lemon curd można przechowywać

SmartBake.pl
CIASTO PIJANA ŚLIWKA 165

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Serniczek na zimno z jeżynami 181

Żar się z nieba leje, człowiek chodzi jak trzepnięty kapciem, osowiały i bez życia. Przed oczami jak fatamorgana, przesuwają się złociste plaże, turkusowe fale i talerzyki

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami 213

domowa_chalwa_slonecznikowa_z_migdalami Domowa chałwa słonecznikowa z migdałami to przepyszny sposób na wykorzystanie ziaren słonecznika. Aby ją robić nie potrzebujecie zbyt dużo składników, wystarczą

moj przepis na
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 182

zasadzie to wyszedł całkiem zgrabny torcik a nie klasyczne ciasto. Pyszny i nie za ciężki krem. Doskonałe i wilgotne ciasto, pełne orzechów. Co ważne, w przeciwieństwie do wielu tortów, tutaj ciasta nie musisz nawilżać, bo robi to za Ciebie marchewka. Oczywiście, możesz zrobić samo ciacho, w wersji bez kremu, też smakuje doskonale. Chociaż ta opcja z kremem…. ahhh(...)starcia na wierzch ciasta. Sposób przygotowania Jajka ubijamy cukrem. Dodajemy esencję waniliową, sól i olej, wlewając go wolnym strumieniem. Mąkę przesiewamy, mieszamy z sodą i proszkiem. Miksujemy z masą jajeczną. Dodajemy przyprawę do piernika, mieszamy. Dodajemy orzechy i marchew i mieszamy łyżką. Ciasto pieczemy w 180 stopniach ok 45-50 min - do suchego patyczka. Krem: Mascarpone ubijamy z cukrem. Dodajemy

Mieszam w Garnku
Biszkopt tradycyjny 118

Biszkopt to pyszne, puszyste i cudownie lekkie ciasto. Wykorzystywane to wszelkiego rodzaju tortów, rolad, oraz jako baza do ciast. Można go przyrządzić na nieskończenie wiele sposobów. Poprzez dodawanie różnorodnych składników do tego wspaniałego ciasta, możemy uzyskać wiele ciekawych połączeń smakowych. Poniższy przepis jest efektem mojej kilkumiesięcznej pracy nad idealnymi proporcjami tego ciasta. Wiele jaj zużyłam, aby uzyskać odpowiednią puszystość(...)2min. Razem z żółtkami dodajemy wybrany przez siebie aromat. Teraz przyszedł czas na dodanie przesianej mąki. Dodajemy ją plastikową szpatułką lub drewnianą łyżką. Musimy to robić powoli, wybierając masę z dna i boków. Raczej składając warstwy masy jak kartkę papieru niż mieszając je. Masę przelewamy do wcześniej przygotowanej formy. Nie potrząsamy naczyniem, delikatnie wygładzamy powierzchnię. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

SmartBake.pl
Kostka wiśniowa 185

Przepis myślę idealny. Ciasto jest podzielne, idealnie nada się na imprezy bo ładnie się prezentuje, smakuje świetnie i starczy na około 25-35 kawałków, może też spokojnie spełniać funkcję tortu. Przepis z lekkimi modyfikacjami pochodzi ze strony Moje wypieki . listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='3/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki wody 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao(...)łyżki kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki kakao 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Wykonanie: Ciasto pokroić na dwa blaty, pierwszy blat położyć na paterze lub talerzu. Wyłożyć 1/3 kremu, położyć drugi blat, wyłożyć 1/3 kremu, resztą kremu posmarować boki

moj przepis na
Skoro wszyscy mają dynię, mam i ja :) ciasto z dynią i z fantazją 195

Marian! Tu jest jakby luksusowo!” – ten okrzyk rozbrzmiewa w mojej głowie za każdym razem jak widzę torty, ciasteczka i inne cuda cukiernicze tak ochoczo produkowane przez ludzkość. Oczami wyobraźni widzę siebie jako królową wypieków, której wszystko wychodzi, a konsumenci słodkości padają z zachwytu. Zaraz po tym przypominam sobie, że mam głęboko zakorzeniony wstręt do używania wagi i przepisów(...)wykładamy papierem. Nie smarujemy. W dużej misce łączymy za pomocą miksera na wolnych obrotach, bądź rózgi jogurt, śmietanę lub maślankę z jajkami, olejem i cukrem. Na gładką i puszystą masę. Dodajemy mus z dyni, przyprawy i miód. Znowu łączymy na gładko. Wsypujemy na początek 2 szklanki mąk, dodajemy proszek do pieczenia i mieszamy. Tak, żeby było bez grudek. Ciasto

ladykitchen
Kruche ciasto ze śliwkami, kremem śmietankowym i czekoladową bezą 522

Budyniowa chmurka to ciasto Doroty Świątkowskiej, które zainspirowało mnie do powstania mojego ciasta ze śliwkami. Zapewniam, że jest bardzo smaczne. Bardzo polecam! Inspiracja Składniki na ciasto

Czerwień i błękit
Krajanka tortowa Pinokio 132

Dzisiaj świętujemy w Szwecji Midsommar. Jest to jedno z najpopularniejszych świąt celebrujących lato. Co prawda szwedzkie lato nie zawsze dopisuje ale nie przeszkadza to świętować z

codojedzenia
torcik karnawałowy 161

składniki na ciasto ucierane: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 35 g cukru pudru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 50 g masła, o temperaturze pokojowej

Domowy Smak Jedzenia