masa do tortu - 6951 przepisów (strona:160/464)

Sernik z jabłkami i żurawiną pod migdałową pierzynką 220

znajdziecie tutaj , a całość dopełniona smakowitą masą z migdałami. Przyznam że ciasto w samo w sobie dosyć niebanalne i mega smaczne. Mnie bardzo przypadło do gustu, bo wprost uwielbiam słodko-kwaśne połączenia. Jeśli nie macie pomysłu czym poczęstować urodzinowych gości, to ten przepis na pewno zastąpi z powodzeniem nie jeden ciężki śmietanowy tort. Zapraszam was do tej iście jesiennej odsłony(...)drobnego cukru do wypieków 175 g zimnego masła lub margaryny o dużej zawartości tłuszczu (>80%) 2 jajka  5 ml ekstraktu waniliowego  szczypta soli  Na masę jabłkowo-serową: 1 kg jabłek ( u mnie kwaskowa antonówka) sok z połowy cytryny 200 g frużeliny żurawinowej ( z tego przepisu ) lub kupnej 300 g twarogu co najmniej 2-krotnie zmielonego

vaniliowoczekoladowa
Tort truskawkowo – bananowy z kremem jogurtowym 383

torcie jest dosyć sporo, więc do przepisu można również użyć blaszki o średnicy 24cm. Bardzo polecam… (przepis moja inwencja twórcza).     document.createElement('video'); http://www.malacukierenka.pl/wp-content/uploads/2016/05/sernik-z-maslem-orzechowym3.mp4   Tort truskawkowo – bananowy z kremem jogurtowym Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 230g mąki pszennej (użyłam tortowej) 180g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu śmietankowego(...)blaszkę wstawić na 5 minut do zamrażalnika. Po wyjęciu z zamrażalnika wylać połowę masy truskawkowej, przykryć drugą częścią biszkoptu. Biszkopt nasączyć połową ponczu i wyłożyć na niego pozostały krem z bananami. Na wierzchu rozprowadzić resztę kremu truskawkowego i przykryć ostatnim biszkoptem. 12. Ostatni biszkopt nasączyć i tort wstawić do lodówki na parę godzin (można na całą noc). Wierzch i boki

Mała Cukierenka
Torcik Cappuccino 256

Torcik Cappuccino Smak tortu zaczerpnięty z ciasta o tej samej nazwie  Ciasto cappuccino , które jest bardzo lubiane w mojej rodzinie, dlatego też stwierdziłam, że warto wykorzystać jego bazę do stworzenia torciku. Największa zabawa jak zawsze była z przystrajaniem tego cuda, ale efekt połączenia bieli i  koloru capuccino bardzo przypadł mi do gustu. Składniki: (na tortownicę(...)cześć biszkoptu nasączyć i rozsmarować parę łyżek dżemu. Na to wyłożyć ok. 1/3 masy cappuccino i przykryć II częścią biszkoptu. Biszkopt znowu nasączyć, rozsmarować dżem i wyłożyć kolejną porcję kremu. Przykryć ostatnią częścią biszkoptu. Biszkopt ponownie nasączyć. Wierzch i brzegi pokryć pozostałą częścią kremu. Śmietanką przyozdobić tort wedle uznania. Całość schłodzić

My sweet a life
Tort marchewkowy z kremem z batatów 144

startą na grubych oczkach tarki i całość krótko mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i bokiem posmarowanym niewielką ilością oleju. Potrzebujemy dwa takie biszkopty do naszego tortu marchewkowego i najlepiej upiec je jednocześnie w oddzielnych foremkach (przynajmniej ja tak robię :)). Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 20-22 minuty albo do momentu aż patyczek wetknięty(...)mleka kokosowego i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. I tak powstaje nasz krem z batatów. Ja go już nie słodzę, bo moim zdaniem nie ma potrzeby i w ten sposób idealnie komponuje się z marchewkowym biszkoptem. Biszkopt układamy na talerzu lub podstawce, smarujemy kremem batatowym, przekładamy drugim biszkoptem, który, podobnie jak boki tortu, smarujemy pozostałością kremu. Wierzch tortu można przyozdobić

Lamarida.pl
Tort gruszkowy z kremem waniliowym 312

mleka, ponieważ powstanie jajecznica. Tort w smaku lekki, pyszny, waniliowy, wspaniały. Bardzo mi smakował, polecam! Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort gruszkowy z kremem waniliowym Składniki: Biszkopt: 3 duże jajka – osobno żółtka i białka 100g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Owoce: 1kg gruszek (użyłam małych gruszek(...)kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać do niej lekko tężejącą masę z żółtek. Mieszać, aż składniki dokładnie się połączą. 12. Do gotowego kremu dodać pokrojone gruszki i wymieszać. Krem wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać, nakryć drugim biszkoptem i skropić go syropem, w którym gotowały się gruszki. Tort włożyć do lodówki najlepiej na całą noc. 13. Tort ostrożnie wyjąć

Mała Cukierenka
Tort tęczowy 214

szklanki mąki 1 łyżeczka cukru z wanilią barwniki Krem: 800 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki żelatyny 1/3 szklanka wrzątku 1 szklanka herbaty* Robienie tortu zaczynamy od przygotowania biszkoptów. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Do powstałej piany dodajemy kolejno mąkę, żółtka, olej i cukier waniliowy(...)misce wraz z cukrem pudrem, który dodajemy stopniowo, aż powstanie sztywna masa. Na sam koniec dodajemy już przestudzoną żelatynę. Jeśli krem robiliśmy w czasie pieczenia ciasta to można włożyć go na chwilę do lodówki.   Na samym końcu gdy już krem i biszkopty są gotowe robimy tort. Zaczynamy od biszkoptu, który nasączamy herbatą. Nakładamy na niego krem i kolejny biszkopt

Kolizje Smaków
Torcik orzechowy 277

wsypać do szklanki, zalać 2 łyżkami gotowanej wody, wymieszać, ostudzić. Do utartej masy dodać żółtko i trzy łyżki orzechów laskowych, dokładnie utrzeć. Na samym końcu dodać kawę, dokładnie wymieszać. PRZEŁOŻENIE CIASTA Pierwszy i drugi krążek ciasta posmarować kremem. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmarować kremem, obsypać tartymi orzechami laskowymi. Wierzch tortu udekorować orzechami włoskimi

Kuchnia Danusi
Ciasto serowe Japońska wiśnia 674

rozpływa się w ustach, a najlepsza jest… wisienka na torcie. Składniki: Biszkopt z zieloną herbatą • 4 jajka • 3/4 szklanki cukru • 3/4 szklanki mąki pszennej • 1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha w proszku • po 3 łyżeczki wody i oleju Masa serowa • 1 kg sera mielonego dobrego gatunku – u mnie Piątnica

To co kocham
Miętowy torcik 230

przepadam za miętą, ale dlaczego nie spróbować. Zrobiłam w formie tortu i jestem zachwycona. Ten tort zaskoczy Cię smakiem. Naprawdę jest rewelacyjny.  Składniki: Biszkopt (duża tortownica): 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa miętowa: 150 g landrynek miętowych 1/4 szklanki wody 1 budyń śmietankowy 1,5 szklanki mleka

Salonik smaków
Tort waflowy 411

kawę również i na środową wieczorną herbatkę również;)Kombinacja ciasta i wafla - bezcenna, a to wszystko dzięki Justynce ;)Tort waflowy Składniki biszkopt:5 jajek5 kostek czekolady mlecznej10 dag posiekanych orzechów1 1/4 szklanki mąki1 1/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczeniaSkładniki masa:gotowana masa krówkowa1 1/2 kostki masłaPozostałe składniki:powidło śliwkoweopakowanie wafli (5 listków)Przygotowanie:Biszkopt - z 5 białek ubić

Lawendowe Niebo
Wiśniowe westchnienie 446

Pyszne ciasto znalezione tutaj troszkę zmodyfikowane. Smak wiśni doskonale przełamuje słodycz bezy. Ciasto wychodzi wysokie i z powodzeniem możne zastąpić tort.Ciasto: 6 żółtek 

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Wspaniały tort orzechowy z kremem z masłem orzechowym +FILM 540

mojej mamy. Jest ona miłośniczką wszelkich orzechowych wypieków i ten tort jest maksymalnie orzechowy. Składa się z ciasta kakaowo-orzechowego przełożonego wspaniałym i aksamitnym kremem z masłem orzechowym. Całość smakuje rewelacyjnie. Bardzo polecam i zapraszam SKŁADNIKI tortownica około 18-20cm CIASTO ORZECHOWE -5 jajek+2 białka z masy -3/4 szklanki cukru (szklanka 250ml) -1 szklanka mąki pszennej tortowej(...)wszystko mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. CIASTO ORZECHOWE Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Do miski dajemy jajka i 2 białka, dodajemy cukier i ucieramy na puszystą, jasną masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, olej i wodę-wszystko miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy orzechy-miskujemy. Ciasto dajemy do tortownicy i pieczemy około 35-40 minut (do suchego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowy tort kuszący 181

Czekoladowe wypieki są fantastyczne! Mrożona kawa i pyszne , schołodzone czekoladowe ciasto to idealny deser na letnie popołudnia. Co ja mówię! Czekoladowy tort to wypiek na każdą okazję! Czekoladowy tort Składniki: 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka cynamonu 200 g masła 170 g pszennej mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 300 g brązowego cukru 3 jajka 80 ml maślanki(...)sodą i dodaj do czekoladowej masy. Delikatnie wymieszaj. Przełóż masę do formy, wygładź powierzchnię i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 1 godzinę i około 20 minut. Wyjmij ciasto i ostudź. przygotuj ganache. Rozpuść czekoladę ze śmietanką w kąpieli wodnej. Dodaj golden syrop i zamieszaj. Ostudź ganache. Rozkrój tort na dwa blaty. Posmaruj obficie ganache i całą porcją dulce

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania