masa do tortu - 6951 przepisów (strona:161/464)

Prosty tort Drip Cake z motylkami 137

mimo wszystko bardzo smaczna! Z dekoracją tortu także dacie radę, ponieważ jeśli ładnie otynkujecie tort i przygotujecie drip według moich wskazówek to reszta jest banalnie prosta. Wystarczą kolorowe kuleczki, różowe motylki 3D oraz topper. I jak Wam się podoba efekt?     Prosty tort Drip Cake z motylkami - składniki:    (Tort o średnicy 18 cm) Biszkopt: 4 jajka 100g(...)końcu podałam link do sklepu) topper     Prosty tort Drip Cake z motylkami - przygotowanie:  Biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku. Na koniec delikatnie i partiami wmieszać przesianą mąkę. Masę przelać do tortownicy z dnem wysłanym papierem do pieczenia (boków niczym

Di gotuje
Tort śmietankowy 200

tylko przekładanie i tort śmietankowy gotowy.  Palce lizać!   Składniki na ciasto: 1,5 szklanki śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżka sody mąki tortowej - ile się wgniecie Ciasto należy zagnieść dwa tygodnie wcześniej.  Placki powinny być cienkie.  Z całej porcji powinniśmy otrzymać ok. 15 placków. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Masa śmietankowa: 4 szklanki(...)były wilgotne. Później smarujemy je dużą ilością bitej śmietany. Polewa: 1 litr mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 2 łyżeczki masła Wszystko gotujemy aż będzie gęste i cały tort smarujemy polewą. Smacznego

Pyszności Słodkości
Tort śmietankowy 282

Tort bezowy, orzechowy, z bitą śmietaną, makowy, lodowy... Można wymieniać jeszcze długo, ale ten jest wyjątkowy. Jest u nas na każde święta i wszystkie uroczystości. Placki

Salonik smaków
KREM Z BATONIKAMI KINDER BUENO 377

Krem z batonikami Kinder Bueno to pyszny, czekoladowy krem o smaku batoników Kinder Bueno. Ja masę z rozpuszczonymi batonikami przecedzam przez sitko, aby pozbyć się rozmokłych

Słodki Pomysł
Serowy torcik very berry 206

Serowy torcik very berry to dwie biszkoptowe warstwy, masa serowo- jogurtowa, galaretka i mnóstwo sezonowych jagód. W ten sposób można przemycić nawet czarną porzeczkę. Nielubianą, a

dolcevitainmykitchen
Tort malinowo-kokosowy 212

mistrza. Na święta piekę kolejny tort! :)   Do pieczenia używam tortownicy o wymiarach 23-25 cm. Ten biszkopt zawsze się sprawdza, rośnie bardzo wysoki, więc idealnie nadaje się do tortów. Upuszczenie go z wysokości zaraz po upieczeniu gwarantuje, że nie opadnie, a odwrócenie do góry dnem podczas stygnięcia zapewnia, że pozostanie wysoki i równy jak blat stołu. Biszkopt kokosowy(...)170ºC. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę stopniowo zwiększając obroty miskera. Pod sam koniec ubijania dodajemy powoli cukier. Następnie dodajemy kolejno żółtka, po każdym ubijając masę przez ok. 30 sekund. Mąki mieszamy razem, a następnie przesiewamy stopniowo do masy jajecznej mieszając wszystko delikatnie drewnianą łyżką. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i wszystko delikatnie mieszamy do połączenia składników

Cooking Monster
Tort pomarańczowy z truflami 326

PRZEPIS ) - szczypta soli - skórka starta z 1 pomarańczy - 6 białek - 100 g drobnego cukru do wypieków - ¼ łyżeczki cream of tartar (lub 1 łyżeczka soku z cytryny) Krem do przełożenia tortu: - 500 g schłodzonego serka mascarpone - 500 ml mocno schłodzonej śmietany kremówki 30 – 36% - 3 łyżki cukru pudru - 1 galaretka pomarańczowa rozpuszczona w 125 ml wrzątku - skórka starta z pomarańczy - opcjonalnie(...)misy miksera, dodajemy cukier puder, wlewamy śmietankę. Ubijamy do chwili, aż masa zgęstnieje. Zmieniamy końcówkę z ubijającej na mieszadło i dodajemy skórkę startą z wyparzonej pomarańczy. Mieszamy na niskich obrotach wlewając ostudzoną, ale płynną galaretkę do chwili, aż składniki się połączą. Ciasto biszkoptowe przecinamy na 3 blaty. Tort składamy, delikatnie nasączając blaty, przekładając kremem, na którym układamy pokrojone na kawałki

mojewypiekiinietylko
Wegański snickers – bez pieczenia, bez nabiału 434

snickers” – słodycz karmelu, orzeszki ziemne, jaglana masa – połączenie to wyjątkowo mi smakowało. Niestety kawiarnia, w której go serwowano, zaczęła modyfikować recepturę – karmel, zamieniono na czekoladę, masa też nieco inna i… czar prysł. Aż mnie korciło, żeby odtworzyć beznabiałowego snickersa w domu – i to koniecznie z daktylowym karmelem. Na podobną recepturę napotkałam u Ervegan , jednak(...)prosi, aby go przygotować. Może to być też fajny tort, dla osób uczulonych na nabiał. Wegański snickers – spód: 200 g suszonych daktyli bez pestek 1 szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g) 2 łyżki masła orzechowego (najlepiej 100%) 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao lub karobu Wegański snickers – masa: 320 g kaszy jaglanej (ok 1 i 2/3 szklanki

Poezja smaku
Tort bezowy z kremem i owocami 284

Bezę uwielbiam! A szczególnie tą z kawowy kremem mascarpone i malinami, którą znajdziecie pod linkiem  TUTAJ . Dzisiaj trochę zmieniony przepis na dwuwarstwowy tort bezowy z kremem i owocami. Składniki: Beza- zgodnie z przepisem z bloga na  Bezę z kremem mascarpone i malinami : szklanka białek 2 szklanki cukru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu Krem: słodka śmietanka(...)mascarpone i na wolnych obrotach miksera mieszamy do uzyskania gładkiej, puszystej, jednolitej masy. Połowę kremu wykładamy na jeden placek bezy, układamy na nim troszkę owoców, następnie przykrywamy drugą bezą i postępujemy tak samo, czyli wykładamy na niego resztę kremu, pozostałe owoce i przyozdabiamy listkami mięty. Smacznego! Tort jest do prawy przepyszny, ja nie potrafię oprzeć się dokładce

Taste Of My Day
Torcik czekoladowy bez pieczenia 1230

momentu dokładnego połączenia się wszystkich składników. Do uzyskanej masy dodajemy bita śmietanę (nie miksujemy!). Po dodaniu bitej śmietany-całość mieszamy ręcznie- aż uzyskamy jednolitą,czekoladową masę. Naszą czekoladową masę wykładamy na zastygniętą, ciasteczkową podstawę. Delikatnie wygładzamy. Wstawiamy do lodówki na 2h. ZDOBIENIE: W kąpieli wodnej roztapiamy ciemną czekoladę (50g.). Po wyjęciu torcika z lodówki delikatnie okrajamy boki i zdejmujemy obręcz(...)pomocą łyżki oblewamy torcik roztopioną czekoladą, tworząc czekoladowe zygzaki. Mleczną oraz białą czekoladę kroimy nożem na drobne cząstki. Posiekaną czekoladą obsypujemy boki, a pozostałą ilość wysypujemy na górę tortu… …i pyszny czekoladowy torcik jest gotowy !!! Gotowy tortcik przechowujemy w lodówce ! Smacznego!!! Torcik czekoladowy – przez DomoweTorty.com Torcik czekoladowy – przez DomoweTorty.com Artykuł Torcik czekoladowy bez pieczenia pochodzi

Domowe Torty
Różowy tort z malinową nutą dla dziewczynki (na 3 urodziny Natalii) 154

około 150 ml wody wymieszanej z sokiem z cytryny Różowy tort dla dziewczynki - przygotowanie: Przygotować biszkopt. Białka ubić na sztywną pianę. (Uważać, aby jej "nie przebić".) Pod koniec ubijania powoli dodać cukier i po chwili - po 1 żółtku. Na koniec delikatnie i partiami wmieszać przesianą mąkę z kisielem. Masę przelać do tortownicy z dnem wysłanym papierem do pieczenia (boków niczym(...)maliny.   Krem podzielić na 2 równe części. Przygotować krem do obłożenia. Śmietankę (schłodzoną!) z śmietan-fixem ubić na sztywno oraz zabarwić za pomocą soku malinowego na różowy kolor. Tort.   Na talerzu/paterze ułożyć pierwszy spód biszkoptowy, nasączyć go oraz posmarować 1/2 dżemu i połową kremu z mascarpone, położyć kolejny spód - nasączyć, posmarować dżemem oraz wyłożyć pozostały krem i umieścić

Di gotuje
Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami 228

pomocą przyszedł mi kolejny blog: Feed Me Better . W wyniku tych poszukiwań powstał świetny tort, maksymalnie wypełniony truskawkami, w którym idealnie komponuje się słodycz z lekkim kwaskiem limonki. Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami Biszkopt ( źródło !): - 5 jajek - 100 g cukru pudru trzcinowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 200 g ugotowanej (w 1/2 litra wody), zmiksowanej i ostudzonej(...)ubij na sztywno, dodaj do ścinającej się masy.  - dużo truskawek (tyle ile się zmieści) Na spód połóż odszypułkowane i przekrojone na pół truskawki, zalej połową kremu. Ułóż na to drugi spód, połóż znowu truskawki, zalej resztą kremu. Włóż do lodówki na całą noc. Następnego dnia ozdabiam kolejną porcją świeżych truskawek, żeby tort mógł dłużej poleżeć. Można to oczywiście zrobić

Corner With Recipes
Tort serduszko z różyczkami 229

wilgotny ale nie mokry! Wykonanie Tortu: BISZKOPT CZEKOLADOWY : Czekoladę umieszczamy razem z masłem w szklanej misce i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (tzn. stawiamy miskę nad garnkiem z gotującą się wodą- tak, aby dno miski nie dotykało wody). Gdy masło i czekolada ładnie się rozpuszczą i połączą ze sobą- zestawiamy miskę z garnka i pozwalamy masie ostygnąć do temp. pokojowej. Wymieszaną(...)śmietanę z cukrem pudrem. Gdy zaczyna ona gęstnieć, przerywamy miksowanie i dodajemy serek mascarpone. Rozdrabniamy serek za pomocą łyżki, po czym ponownie wszystko miksujemy, aż składniki połączą się a masa zgęstnieje. PRZEKŁADANIE : Umyte i obrane z szypułek truskawki- kroimy wzdłuż. Biszkopt kroimy na trzy równe blaty. Pierwszy blat: nasączamy, smarujemy kremem, na krem układamy truskawki – przykrywamy kolejnym blatem

Domowe Torty
Kakaowy tort z bitą śmietaną 298

Tort przełożony bitą śmietaną. Mięciutki, puszysty, mało pracochłonny.Biszkopt:6 dużych jajek7 łyżek cukru5 łyżek mąki krupczatki1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka oleju1 łyżka octuKrem kakaowo-śmietankowy :2 opakowania (500 g) śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru2 opakowania Śnieżki6 łyżeczek żelatyny1/2 szklanki wodyduża łyżka kakaoDodatkowo: dżem brzoskwiniowykilkanaście wiśni z alkoholu Jajka z cukrem ubić(...)wymieszać z kakao, połączyć delikatnie z masą jajeczną. Upiec, wystudzić, przekroić na dwie części.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, wystudzić. Ubić śmietanę z dodatkiem Śnieżki i cukru pudru. Dodać kakao i powoli wlewać wystudzoną żelatynę. Krążki ciasta posmarować dżemem, przełożyć grubą warstwą tężejącego kremu śmietankowego. Na wierzchu również rozprowadzić krem, posmarować boki tortu. Pozostały krem wykorzystać do dekoracji. Dodatkowo można

Praktyczna pl
Tort leśny mech z malinami i figami 292

Budyń będzie gęsty). Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Odstawiamy do lodówki na kilka godzina a najlepiej na całą noc aby krem zrobił się sztywniejszy. Ponadto: 1 kubek Malin 3 figi kilka jeżyny Składanie tortu: Z wystudzonego ciasta ścinamy  wierzch ok 0,5-1cm i drobno kruszymy

W kuchennej krainie

Proponowane wyszukiwania