Miał być tort owocowy, ale taki trochę inny, więc poszalałam. Skutek taki jak widać. Wszystkim bardzo się podobał i smakował tak bardzo, że nie pozostała nawet odrobina. Tradycyjne jasne biszkopty. Przełożony kremem z pomarańczową galaretką i frużelin wiśniową. Lekki owocowy - właśnie taki miał być. Biszkopt o średnicy 20 cm, pieczony w wysokiej tortownicy. Można upiec w trzech(...)posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła 50 ml alkoholu (użyłam ekstraktu waniliowego- laski wanilii kilka dni wcześniej włożyłam do butelki z czystą wódką) barwnik lazurowy(użyłam barwnika w żelu) Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem. Zagotować tylko do rozpuszczenia cukru. Schłodzić. W misie miksera ubić masło na puszystą masę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukotworzyłam słoik puree z pieczonej dyni i została mi połowa, upiekłam więc kolejny tort (tak, przyznaję się spodobało mi się pieczenie tortów, będzie tego więcej). Przestawiam Wam 100% wegański tort: czekoladowo-pomarańczowo-dyniowy Ps. Jeżeli Misiek nie zje całego toru w nocy to jutro zrobię lepsze zdjęcia Składniki: Ciasto: 200 g puree z dyni 120 ml oleju roślinnego (można zastąpić(...)wniosku, że mój krem jest ciut za rzadki więc dodałam zwykłych płatków kukurydzianych do masy. Gotowy krążek ciasta nasączyć sokiem pomarańczowym. Na tak przygotowane ciasto nałożyć połowę kremu Na to kolejny krążek ciasta, nasączyć sokiem, przełożyć kremem i położyć ostatni płat ciasta. Na koniec oblać tort polewą czekoladową (wszystkie składniki na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej). Smacznego
greenscarfzjeść coś dobrego. Mieszkamy dość daleko od siebie i kiedy się spotykamy, to są to dla nas cenne chwile. Wiemy, co druga lubi i czym można sprawić radość. Ten tort nie jest bardzo słodki, więc na pewno będzie smakował mojej przyjaciółce. To ciasto smakuje prawdziwą, dobrą czekoladą. Tak dobrą, jak dobra jest nasza przyjaźń. Okazujcie swoim najbliższym(...)uprażyć na suchej patelni. Wystudzić i dodać do kremu. Krem można odstawić do lodówki, aby masa zestaliła się nieco jeśli byłaby zbyt rzadka. Sok z pomarańczy wymieszać z sokiem porzeczkowym. Ciasto przekroić na 4 placki. Każdy placek nasączyć sokami i smarować kremem składając tort. Boki i górę również wysmarować kremem. Czekoladę posiekać nożem i obsypać nią boki, lekko dociskając czekoladę
Codzienna kuchnia niecodziennadlatego preferuję biszkopt robić dzień wcześniej. Pod koniec biszkoptem można z wysokości ok 0,5metra rzucić dnem na podłogę i dopiero odstawić do ostudzenia. Kolejno zabieramy się do wykonania masy kremowej: do mniejszej miseczki przecieramy przez sito dżem jagodowy do konsystencji musu i analogicznie robimy to ze świeżymi liśćmi ziół, dodajemy tam również łyżkę miodu, dokładnie mieszamy i wstawiamy(...)delikatnie olejem przenosimy na tort, kolejno rozwałkowujemy górną powierzchnię, a następnie jak najrówniej dociskamy palcami jej ranty przy bokach. Finalnie boki dociskamy dłońmi i odcinamy zbędne kawałki, które przydadzą nam się do zrobienia ozdób. Przy sporządzeniu ozdób postępujemy analogicznie jak wcześniej, z tym, że jeśli jesteśmy w posiadaniu barwinka spożywczego dodajemy go do masy i ponownie wyrabiamy
Symfonia Smakówbazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym. Całość udekorowałam świeżymi truskawkami i borówkami. Idealne połączenie smaków. Blaty bezowe możecie upiec dzień przed podaniem ciasta. Według mnie tort najlepiej przełożyć kremem 2-3 godziny przed podaniem, ponieważ wtedy uzyskacie efekt chrupiącej bezy. Składniki na porcję dla 6-8 osób: na 2 blaty bezowe 4 białka(...)usunąć szypułki i zblendować. Następnie przygotować krem śmietanowy. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywną masę, pod koniec ubijania zmniejszyć obroty miksera i wsypać cukier puder oraz dodać (partiami!) serek mascarpone. Całość delikatnie zmiksować ze sobą. Kilka godzin przed podaniem (najlepiej 2-3 godziny przed krojeniem) złożyć tort bezowy. Na pierwszy blat wyłożyć połowę kremu śmietanowego, następnie rozsmarować mus truskawkowy, całość
UgotowaćCIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2 łyżeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2
przepisy- MilkiPrzepis na przepyszne ciasto bez pieczenia 3 Bit. Połączenie słodkiego kajmaku, masy śmietanowej oraz herbatników daje wspaniałe wrażenia smakowe. Ciasto praktycznie nie różni się w smaku
Słodki BlogSernik coca cola , to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną galaretką rubinową o smaku coca coli . Sernik jest bardzo pyszny, wilgotny i zrobiony
RITA food channelCIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2 łyzeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2 op · cynamon
Camilla w kuchnizyskało na tej zamianie, bo jest delikatniejsze i intensywniejsze w smaku. Niestety nie udało mi si ę zrobić zdjęć środka tortu, tak szybko zniknął . SKŁADNIKI Ciasto 300 gr cukru 300 gr wiórek kokosowych 100 gr m ą ki ziemniaczanej 16 gr proszku do pieczenia(...)dodawać masę z żółtkami. Całość zagotować na małym ogniu ciągle mieszając . Do kremu dodać wiórki kokosowe. Całość gotować 2 minuty na małym ogniu ciągle mieszając . Krem schłodzić w lod ó wce. Tort Upieczone 2 blaty
La grande e la piccola cuocapopularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem i śmietaną. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym(...)wydawać, że brownie z wierzchu jest lekko niedopieczone, ale takie powinno być). Jak dla mnie - maliny i czekolada to idealne połączenie smaków. 15. Snikers - ciasto idealne dla wielbicieli masy kajmakowej i masła orzechowego. Proste i w miarę szybkie do przygotowania. Ciasto Snikers składa się z herbatników przełożonych kremem budyniowym wraz z dodatkiem masy orzechowej i krówkowej. Całość udekorowana kajmakiem
Ugotowaćdlatego, że nie umiałam zrobić sernika i zdjęć równocześnie. Zawsze było tak, że albo miałam zrobione dobre zdjęcia krok po kroku, albo miałam zrobiony dobry sernik ;) Mieszanie żelatyny z masą trzeba było zrobić szybko, żeby nie zaczęła się zbrylać i w rezultacie na dokumentację zdjęciową nie było już czasu. Ale oto jest! Urodzinowy sernik na zimno nie do popsucia(...)ekstra :) Jako że sernik był kolejnym obok tortu jednorożca deserem urodzinowym, musiał mieć oczywiście stosowną dekorację. Przygotowałam go w tortownicy o średnicy 24 cm. Po sernik na zimno w bardziej klasycznym wydaniu zapraszam Was do tego wpisu . Składniki na spód: 2 duże opakowania Oreo (350 g) 80 g masła Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być
CiastkozercyZazwyczaj, kiedy upiekę tradycyjną wuzetkę, składającą się z dwóch biszkoptów, przełożonych masą, znika ona w ciągu kilku godzin, tak każdy ją uwielbia. Tym razem postanowiłam upiec wuzetkę w nieco większych rozmiarach i tak oto powstała wuzetka gigant. Wuzetka gigant to smaczne ciasto, składające się z 3 biszkoptów kakaowych masy na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone oraz dodatku w postaci(...)dodatkowo bardzo wysoka, śmiało można ją serwować w formie tortu. PRZEPIS NA WUZETKĘ GIGANT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jajka 30 g mąki 30 g kakao 70 g cukru szczypta sody Powyższe składniki służą do przygotowania 1 biszkopta, należy upiec takie 3 biszkopty. MASA 1000 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru powidło
Przepiski.plKrólewiec. Samo ciasto zapewne jest wszystkim doskonale znane, 2 miodowe placki, biszkopt, masa budyniowa i czekoladowa polewa. Proste, efektowne, eleganckie i smaczne, jego wykonanie zajmuje chwilę czasu, ale jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś pysznym naprawdę warto. Za nim przejdziemy do przepisy pokażę Wam jeszcze tort komunijny jaki wykonałam dla moich przyjaciół, sporo pracy ale zadowolona jestem z efektów. I mogę(...)się pochwalić, że tort bardzo się podobał i smakował :) Placki miodowe: 2 szkl. mąki 0,5 szkl. cukru 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 margaryny 1 jajko Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i dokładnie zagniatamy. Dzielimy na połowę, rozwałkowujemy dwa placki i pieczemy w 180 st. C ok 15 minut, do uzyskania złotego koloru. Biszkopt: 3 jaja
Cynamonowe szczęścieroli polewy (polewy, która nawet po zastygnieciu się nie łamie- ale zachowuje swoje plastyczne właściwości), gdy osiągnie temperatę pokojową, to najlepszy moment aby umieścic go w rękawie do zdobienia tortów i wykorzystać do czekoladowych zdobień i napisów , natomiast z zastygającego Ganache możecie ulepić pyszne czekoladowe trufelki! Ganache posiada jeszcze jedną pyszną cechę- nawet w zastygnietej formie, w momencie ugryzienia jest(...)wszystko się rozpuści i wszystkie składniki połączą się ze spobą w gładką masę. Gotowy Ganache zestawiamy z garnka i w zależności do czego zamierzamy go przeznaczyć, wykorzystujemy od razu lub pozwalamy mu przestygnąć i zgęstnieć. Smacznego!!! Artykuł Czekoladowy sos Ganache pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Torty