sprawdzi się jako rozgrzewające danie w chłodne dni. Polecam! Składniki: 1 główka białej kapusty 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg wołowiny 1 kg wieprzowiny (użyłam karkówki) 300g boczku wędzonego 3 kiełbasy 2 cebule 100g suszonych grzybów ok 300g pieczarek 10 suszonych śliwek 1 szklanka bulionu 2 szklanki wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy
Blog z Apetytemmocy palnika po kilka minut z obu stron, aż panierka nabierze złotego koloru. Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce Zobacz inne przepisy na kotlety panierowane: Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli Kotlety kalafiorowe Serowe kotlety z kurczaka z surówką z białej rzodkwi Schabowy po królewsku – przepis na obiad Pierś z kurczaka w cieście cukiniowym Artykuł
e-PrzepisyKulinarnemomencie, kiedy i kapusta i grzyby są już miękkie. Tę kapustę kiszoną polecam podać na kolację wigilijną. Smakuje również dobrze jajko dodatek do mięs np. schabowego czy pieczonej karkówki. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Kapusta kiszona z grzybami Składniki na kapustę kiszoną z grzybami. 2 dkg suszonych grzybów leśnych np. borowików 50 dkg kapusty
MeCooksmomencie, kiedy i kapusta i grzyby są już miękkie. Tę kapustę kiszoną polecam podać na kolację wigilijną. Smakuje również dobrze jajko dodatek do mięs np. schabowego czy pieczonej karkówki. Znajdziesz mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Kapusta kiszona z grzybami Składniki na kapustę kiszoną z grzybami. 2 dkg suszonych grzybów leśnych np. borowików 50 dkg kapusty
MeCooksidealnie dobrane do sytuacji mięso. To co również w dużej mierze wpływa na końcowy smak to dużo szklistej cebuli oraz genialna kapusta włoska. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE: KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI ZIEMNIAKI
globuskulinarnymarynacie są bardzo soczyste i delikatne wprost rozpływają się w ustach. Tym razem swoje kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs - 1/2 łyżeczki czosnku mielonego - 1 łyżka posiekanej
Kuchnia z widokiem na ogródskładników w rondlu dodajmy pokrojoną w cienkie półplasterki marchewkę oraz pietruszkę. Dołóżmy też 50-70 g suszonych, pokruszonych grzybów. Następnie przesmażmy około 500 g pokrojonej w kostkę karkówki lub łopatki, około 300 g boczku wędzonego oraz około 500 g niezbyt chudej kiełbasy, na przykład śląskiej lub podwawelskiej. Dodajmy do kapusty razem z tłuszczem, na którym smażyliśmy. Możemy dolać szklankę czerwonego
ProstePesto.plKluski śląskie z gulaszem wołowym to pyszny klasyk kuchni polskiej. Bardzo polecam, smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na gulasz :) Jeśli szukacie ciekawych przepisów na obiad, polecam również moją karkówkę po myśliwsku : Kluski śląskie z gulaszem wołowym, składniki: na kluski: 700-800 g ugotowanych, ugniecionych ziemniaków, 2 surowe żółtka, szczypta soli, mąka ziemniaczana (skrobia) na gulasz: 500 g wołowiny na gulasz
Lekcje w kuchniimprezę działkową, ogrodową, grillową. W moim odczuciu to takie idealne ciasto plenerowe, nie wymaga specjalnej oprawy i porcelanowych talerzyków. Wystarczy papierowa tacka, której przeznaczeniem był wcześniej kawałek kiełbasy lub karkówki. Czy jest coś, co na świeżym powietrzu nie smakuje wybornie
Kronika Piekarnikatego boczku, czy kiełbasy! Jeśli chcecie faszerować pierogi czy knedle mięsem to farsz nie musi być z wysokogatunkowego mięsa, można wykorzystać mięso, które jest na kościach ze schabu lub karkówki. Polecam kupować kości, które mają mięso, a nie gołe gnaty, mięso nie jest do końca z nich wykrojone. Kości z mięsem polecam ugotować z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodsumowaniem i recenzją przepisu niech będzie opinia mojej córki .... "Mamo, to najlepsze mielone jakie do tej pory zrobiłaś"... Dziękuję Jacku, za przepis :) Składniki: 1 kg wieprzowiny (u mnie mix karkówki, łopatki, warkocze od schabu i troszkę boczku) 0,5 kg filetów z piersi kurczaka 200 g wędzonego boczku 1 czerstwa bułka pszenna (namoczona i odciśnięta) 2 jajka sól, pieprz
Kocham..lubię..gotuję..idealne połączenie smaków. Ten, kto kocha brukselkę i jej lekko goryczkowy smak, chętnie porwie się na nią. Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 100 g pieczarek 1 por 2 ząbki czosnku 1 mała puszka fasolek soi 250 g brukselki 1 czerwona papryka 1,2 litra bulionu wołowego 2 marchewki 4 łyżki pasty
R'n'G Kitchengołąbki z surówką z kalarepy. Przepis na surówkę znajdziecie tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Gołąbki bez zawijania Porcje 11 Składniki 100 g ryżu 500 g mięsa mielonego łopatka, szynka, karkówka 400 g kapusty drobno pokrojona 1 cebula 1 jajko 2-3 łyżki oleju 1 ząbek czosnku sól do smaku pieprz do smaku Składniki na sos: 500 ml passaty pomidorowej sól
To co lubię - gotuję i polecamplacek to naprawdę pyszne danie. Najlepszy, jaki jedliśmy, wyszedł z naszej własnej kuchni. Mam dla was sprawdzony przepis. Przepis na placka po węgiersku Składniki gulaszu: około kilograma łopatki lub karkówki wieprzowej, 3 cebule, 1 mała papryka czerwona, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki papryki w proszku, szklanka ciemnego piwa, 2 szklanki wody, łyżeczka musztardy, łyżka mąki pszennej, majeranek, ziele angielskie, liście
Kulinarna Polska