karkówka - 4411 przepisów (strona:151/295)

Gulasz wieprzowy z grzybami 79

Gulasz wieprzowy z grzybami suszonymi . 500 g mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka), mąka do oprószenia mięsa, 2 - 3 cebule, 2 – 3 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu, 2 owoce jałowca, 30 - 40 g suszonych grzybów, sól, cukier, pieprz, 250 ml bulionu, tłuszcz do smażenia, łyżeczka soku z cytryny, Mięso pokroić w kostkę o boku mniej więcej 2 cm. Zwilżonymi dłońmi formować pulpety

królestwo garów
Surówka z kalarepy 91

smaku doprawiłam jogurtem greckim z odrobiną chrzanu, który dodał jej nieco intensywniejszego smaku. Surówkę z kalarepy podawać można jako dodatek do mielonych, roladek z kurczaka, udek z kurczaka, pieczonej karkówki, pieczonej szynki i wielu innych dań mięsnych. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Surówka Składniki na surówkę z kalarepy. 30 dkg jabłka (2 duże

MeCooks
Kiełbasa w słoiku 130

jest w środku. Z pomocą przyszedł mój Tata, który wędliny robi najlepsze na świecie.  Oto jego przepis: 1 kg mięsa wieprzowego z łopatki (może być też szynka lub karkówka) - możecie zrobić więcej  na 1 kg mięsa 15-20 g słoniny (20, jeśli mięso jest chude) na 1 kg mięsa 15g soli peklowej, czyli razem ze słoniną

Cytryna&Co.
Sos chrzanowy na ciepło 86

jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Poza wspomnianymi wędlinami  i jajkami, sos chrzanowy można podawać do mięs i obiadu. Jeśli serwujemy pieczone lub gotowane mięso takie jak karkówka czy boczek, czyli  te bardziej tłuste. Sos chrzanowy powinien być ostrzejszy. Gotowane jajka, kurczak pieczony lub gotowany dobrze smakują z sosem z mniejszą ilością chrzanu. Tak naprawdę trudno się

Dieta moja pasja
Szynka wieprzowa pieczona w kapuście 176

przecinamy do końca, dół mięsa ma pozostać w całości) *** *** Szynkę przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i paprykami oraz przeciśniętym czosnkiem *** *** Cebulę obieramy i kroimy w plasterki *** *** Między plastry karkówki układamy naprzemiennie plasterki cebuli *** *** Kapustę kiszoną płuczemy wodą i odciskamy *** *** Połowę kapusty wykładamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy szynkę nafaszerowaną cebulą *** *** Mięso obkładamy z wierzchu pozostałą kapustą *** *** Potrawę polewamy

Blog z Apetytem
Konserwa Tyrolska w/g JackaW 153

ROZDRABNIANIE  Rozdrabniałem na maszynce nr 8 Proponuję dwa składy surowca do wyboru. Wersja pierwsza -1,5 kg boczek ( bardziej tłusty niż chudy ) /5 mm - 1,5 kg karkówka / 8 mm -1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mm Wersja druga  -2 kg boczku (bardziej tłusty niż chudy ) /5 mm -1 kg wołowiny

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KURCZAK W POMARAŃCZACH Z GNOCCHI I SZPARAGAMI 83

INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE:   WOŁOWINA NA PESTO Z RUKOLĄ I PARMEZANEM     BOEUF STROGONOW NA MAŚLANYM PURÉE     GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM     KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI

globuskulinarny
Pieczeń rzymska z jajkiem na Wielkanoc 385

tylko. Polecam wypróbować przepis, pieczeń jest bardzo smaczna. Do przygotowania pieczeni będziemy potrzebowali: 1 kg mięsa mielonego takie jakie lubimy – ja użyłam 500 gramów szynki i 500 gramów karkówki 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 1/2 dużej czerstwej bułki lub jedna czerstwa kajzerka 1 surowe jajko do smaku dodałam: około 1 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczkę majeranku

Uwaga Babcia Gotuje
Karkówka pieczona 119

Karkówka pieczona w całości to świetny pomysł nie tylko na pyszny obiad, ale i na domową wędlinę na kanapki. Przepis jest bardzo prosty, a karczek z rękawa wychodzi soczysty i aromatyczny. - tylko kilka łatwo dostępnych składników - sprawdzony, uniwersalny przepis na pieczony karczek - do podania na ciepło oraz na zimno do krojenia w plastry

AniaGotuje.pl
Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami 2182

czasie pieczenia polewamy schab sosem spod pieczeni. Smacznego Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pieczone ziemniaki z piekarnika Pieczeń rzymska – przepis Pieczona karkówka – przepis SCHAB PO BAŁKAŃSKU Karczek pieczony w rękawie foliowym Artykuł Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Placki ziemniaczane nadziewane mięsem 68

średniej wielkości ziemniaków (ok 700g) 1 cebula 1 duże jajko 1 łyżka mąki sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa do smaku olej do smażenia Nadzienie: 300g mięsa wieprzowego, np. łopatka, karkówka 1 cebula zimna woda (ok 50ml) sól, pieprz, wędzona słodka papryka, majeranek Przygotować nadzienie: mięso zmielić razem z cebulą, dodać odrobinę wody, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać.  Ziemniaki oraz

Obiad gotowy
Domowy gyros z baraniny 72

domową shoarmę. Do doprawienia wykorzystałam gotową mieszankę, ale w domu w oparciu o skład przyprawy można skomponować swoją własną przyprawę gyros. Zamiast baraniny można wykorzystać mięso z kurczaka, czy karkówkę wieprzową. Domowy gyros z baraniny, składniki dla 2 osób: 400 g baraniny 1-2 łyżki – przyprawa gyros 1 łyżka oleju 1/3 łyżeczki soli Baraninę kroimy w małe paski. Mięso

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet wielkanocny 442

soczysty, pełen smaku... idealny. Foremka pasztetu to jednoczesnie symatyczny i smaczny podarunek wielkanocny.   Składniki: (na 7-8 foremek o wymiarach 25x10cm) 1kg rozbefu (wołowina) 1kg świeżego boczku 1kg karkówki 1kg szynki 1/2kg wątróbki wieprzowej 5 białych cebul duży seler korzeniowy liść laurowy ziele angielskie pieprz ziarnisty 5 bułek pszennych 7 jajek 2 szt. gałki muszkatołowej sól, pieprz czarny mielony

Pyry na Gaz
Biała kiełbasa pieczona z cebulą 920

cebulą to jeden z wielu pomysłów na surową kiełbasę pieczoną. Cebula, to aromatyczny dodatek, który świetnie uzupełnia smak wielu innych mięs. Doskonale komponuje się z polecaną przez nas pieczoną karkówką z pieczarkami . Biała kiełbasa to przede wszystkim nieodłączny dodatek do wielkanocnego żurku. Jak również idealne uzupełnienie świątecznej sałatki . Jak upiec białą kiełbasę w piekarniku z cebulą? Zapraszamy na przepis. Biała

Kuchnia Na Wypasie
Pasztet szlachecki 88

wołowiny (może być tłustsze, byle nie żylaste) 200 gr wątróbki drobiowej 200 gr podgardla wieprzowego 200 gr surowego boczku 400 gr wieprzowiny (może być szynka, łopatka, karkówka, gulaszowe) 12 jajek rozmiar L 2 cebule 1 kajzera 1 ząbek czosnku 8 łyżeczek chrzanu 1 łyżeczka kolendry 4 kulki jałowca 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżeczki pieprzu w ziarenkach 2 ziela angielskie

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania