karkówka - 4379 przepisów (strona:154/292)

Sztuka mięcha 67

pogardzą taką sztuką z fajnie dobranymi dodatkami. W wersji z pyrami, kluskami czy kopytkami staną się sytym daniem.              Składniki:   2 sztuki karkówki wieprzowej po 250 g 2 pomidory 2 marchewki 1 cebula 100 g pieczarek 2 ząbki czosnku 500 ml bulionu wołowego 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Pasztet z królika prosty przepis 112

czasach mało kto używa ręcznej maszynki więc powinno pójść gładko z jakimś elektrycznym sprzętem. Składniki, których użyłam: 1/2 królika ( ta z tylnymi łapami ) 1/2 kg surowego boczku 1 kg karkówki 1/2 kg wątróbki drobiowej 3 marchewki 1/2 selera  1 pietruszka  2 cebule 4-5 liści laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka kulek jałowca sól pieprz 1 duża łyżka

Jemy Pijemy
Kotlety rybne w chrupiącej panierce 71

szybko przypalić. Chodzi o to, aby ryba była usmażona, a panierka miała ładny kolor. Z naszych przepisów na kotlety polecamy również: Kotlety z mortadeli jak kiedyś , soczyste kotlety z karkówki , szwedzkie klopsiki Köttbullar , oraz sznycel po wiedeńsku . Życzymy smacznego! Artykuł Kotlety rybne w chrupiącej panierce pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Pasztet z żurawiną 71

później zrobić z mięsem. Teraz znowu kombinowałam. Że kotlety, że potrawka, że galareta. I potem nagle ciach! No pasztet przecież. Jak nie teraz, to kiedy. Niewiele myśląc, kupiłam dodatkowo karkówkę. I żurawinę. Resztę składników miałam. Pasztet zrobiłam na podstawie mojego podstawowego przepisu, z niewielkimi zmianami. Normalnie dodaję do niego kajzerki, dziś uzupełniłam go o bułkę tartą. Reszta składników w sumie

Kardamonovy
Domowy pasztet wieprzowo - wołowy z odrobiną drobiu 92

Najlepszy pasztet, robiony w moim domu od pokoleń.    łopatka, karkówka wieprzowa 500 g szponder lub inne mięso wołowe 500 g podgardle lub surowy boczek 500 g 1 udko kurczaka wątróbka drobiowa 100 g 3 cebule 6 jajek 2 czerstwe bułki + mleko do moczenia po 1 marchewce i pietruszce kawałek selera ( ok. 1/4 lub 1/3 ) gałka muszkatołowa liście laurowe

Smaczne moje
Sznycel schabowy po myśliwsku 99

frytek lub sałatki. Zapraszamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na kotlety wieprzowe. Polecamy przepisy na Karbonāde, czyli kotlet schabowy inaczej , pyszny kotlet schabowy marynowany w maślance , soczyste kotlety z karkówki w chrupiącej panierce , oraz sznycel „po” wiedeńsku . , Życzymy smacznego! Artykuł Sznycel schabowy po myśliwsku pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Domowy pasztet 61

Pyszny domowy pasztet z różnych gatunków mięsa to propozycja idealna na co dzień i od święta. Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso (wieprzowe, z szynki, schab, karkówka, podgardle, trochę wątróbki i serc też wieprzowych) wszystko kroję na małe kawałki, podsmażam chwilkę na patelni. Szykuje duże garnki do gotowania, które od spodu wykładam słoniną i podsmażone mięso przekładam do garnków. Na górę

Wasze Przepisy
Bigos 60

gotuję tak 30 min. Potem dodaję posiekaną białą kapustę i gotuję pod przykryciem następną godzinę do półtorej dodając liście laurowe i ziele angielskie. Między czasie smażę pokrojoną w kostkę karkówkę (około 1,5 kg) do miękkości dodaję do kapusty wraz z pokrojoną kiełbasą, suszonymi grzybami ( wcześniej podgotowane około pół godziny) oraz ja również smażę pieczarki i również wrzucam wszystko razem

Wasze Przepisy
Bigos zbójnicki 128

sprawdzi się jako rozgrzewające danie w chłodne dni. Polecam!       Składniki: 1 główka białej kapusty 1,5 kg kapusty kiszonej 1 kg wołowiny 1 kg wieprzowiny (użyłam karkówki) 300g boczku wędzonego 3 kiełbasy 2 cebule 100g suszonych grzybów ok 300g pieczarek 10 suszonych śliwek 1 szklanka bulionu 2 szklanki wytrawnego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki musztardy

Blog z Apetytem
Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce 68

mocy palnika po kilka minut z obu stron, aż panierka nabierze złotego koloru. Kotlety z indyka w ekstra chrupiącej panierce   Zobacz inne przepisy na kotlety panierowane: Kotlety z karkówki marynowane w mleku i cebuli Kotlety kalafiorowe Serowe kotlety z kurczaka z surówką z białej rzodkwi Schabowy po królewsku – przepis na obiad Pierś z kurczaka w cieście cukiniowym   Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Gotowana kapusta kiszona z grzybami 93

momencie, kiedy i kapusta i grzyby są już miękkie. Tę kapustę kiszoną polecam podać na kolację wigilijną. Smakuje również dobrze jajko dodatek do mięs np. schabowego czy pieczonej karkówki. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kapusta kiszona z grzybami Składniki na kapustę kiszoną z grzybami. 2 dkg suszonych grzybów leśnych np. borowików 50 dkg kapusty

MeCooks
Kapusta kiszona z grzybami 82

momencie, kiedy i kapusta i grzyby są już miękkie. Tę kapustę kiszoną polecam podać na kolację wigilijną. Smakuje również dobrze jajko dodatek do mięs np. schabowego czy pieczonej karkówki. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kapusta kiszona z grzybami Składniki na kapustę kiszoną z grzybami. 2 dkg suszonych grzybów leśnych np. borowików 50 dkg kapusty

MeCooks
GOŁĄBKI KLASYCZNE Z SOSEM POMIDOROWYM 74

idealnie dobrane do sytuacji mięso. To co również w dużej mierze wpływa na końcowy smak to dużo szklistej cebuli oraz genialna kapusta włoska. INNE PYSZNE MIĘSNE DANIA GŁÓWNE:   KARKÓWKA DUSZONA W SOSIE WŁASNYM Z GROSZKIEM I MAŚLANYM PUREE     BURRITO Z KURCZAKIEM Z AWOKADO I SOSEM CZOSNKOWYM     STEK CIELĘCY Z GNOCCHI I GRZYBAMI     ZIEMNIAKI

globuskulinarny
Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie 106

marynacie są bardzo soczyste i delikatne wprost rozpływają się w ustach. Tym razem swoje kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs  - 1/2 łyżeczki czosnku mielonego - 1 łyżka posiekanej

Kuchnia z widokiem na ogród
W jaki sposób ugotować mistrzowski bigos? 79

składników w rondlu dodajmy pokrojoną w cienkie półplasterki marchewkę oraz pietruszkę. Dołóżmy też 50-70 g suszonych, pokruszonych grzybów. Następnie przesmażmy około 500 g pokrojonej w kostkę karkówki lub łopatki, około 300 g boczku wędzonego oraz około 500 g niezbyt chudej kiełbasy, na przykład śląskiej lub podwawelskiej. Dodajmy do kapusty razem z tłuszczem, na którym smażyliśmy. Możemy dolać szklankę czerwonego

ProstePesto.pl