karkówka - 4411 przepisów (strona:146/295)

Pierś z kurczaka pieczona w keczupie 124

smarowania mięsa powinien być słodki, kwaśny i ostry, z wyraźną nutą wędzonego aromatu - zachęcam, by dodać odpowiednią ilość składników do smaku. Taka marynata fantastycznie sprawdza się również do pieczonej karkówki, ale ja trzeba by piec o wiele dłużej. Do kurczaka pieczonego w keczupie dobrze pasują pieczone ziemniaki, frytki lub ryż i zestaw surówek. Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów

Lekcje w kuchni
Prosty trick na ziemniaki 91

tego, jak bardzo chcecie mieć je chrupiące. Tak przygotowane ziemniaki powinny być w środku miękkie, a z zewnątrz bardzo chrupiące. Pieczone ziemniaki idealne pasują do pieczonego kurczaka, albo karkówki. Smacznego! Artykuł Prosty trick na ziemniaki pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z białej rzodkwi i jabłka 74

witamin, doskonale sprawdza się także jako zdrowa przekąska. Klasyczna, smaczna surówka obiadowe bez majonezu. Zastanawiasz się jaka surówka do ryby? Surówka z białej rzodkwi i jabłka pasuje do karkówki, sznycla po ministersku czy też sznycla po wiedeńsku i do ryby także. Znakomicie się też sprawdzi na bezmięsny obiad, np. jako surówka z ziemniakami pieczonymi. Surówka z białej rzodkwi przepis Przepisów

Dieta moja pasja
Zrazy z mięsa mielonego - szybki obiad 1721

Składniki: Mięso mielone 1 kg ( u mnie wołowina + karkówka) Jajka 2 Bułka tarta 1/2 szklanki Mleko 1/4 szklanki Ogórek konserwowy 2 Papryka czerwona 1/4 Cebula czerwona średnia Boczek wędzony lub szynka 100 g Bulion lub woda 500 ml Liść laurowy Ziele angielskie 2-3 Sól 2 łyżeczki Pieprz łyżeczka Majeranek łyżeczka Ostra papryka łyżeczka + mąka do obtaczania, olej do smażenia

Kulinarne przygody
Karkówka z jabłkami -obiad dla całej rodziny 90

Karkówka pieczona z jabłkami w jabłkowym soku ,ze smażoną cebulką i majerankiem- po prostu rozpływa się w ustach. Mięso jest mięciutkie, soczyste i cudownie smakuje z upieczonymi jabłkami. Idealny obiad na każde rodzinne spotkanie, święta lub po prostu rodzinny obiad. Polecam

Swojskie jedzonko
Jednogarnkowy gulasz z wołowiną, papryką i kuskusem perłowym 77

Gulasz warto przygotować dzień przed podaniem – dopiero schłodzony i ponownie odgrzany nabiera ostatecznego smaku. Jednogarnkowy gulasz z wołowiną, papryką i kuskusem perłowym: 800 g wołowiny gulaszowej (np: udziec, karkówka, łopatka) 1 duża lub 2 mniejsze cebule 2 średnie marchewki 2 duże papryki (u mnie czerowne) 6-8 dużych pieczarek 6 liści laurowych 150 g kuskusu perłowego (izraelskiego; mhammas

Poezja smaku
Keto gulasz z dynią (Paleo, LowCarb) 64

jest to albo wołowina albo wieprzowina . Można kupić od razu tzw. mięso na gulasz wołowe lub wieprzowe. A jeśli chcecie sami zadecydować o wielkości kawałków, to proponuję łopatkę lub karkówkę. Jeśli używacie tylko drobiu , to nada się tutaj pierś lub mięso z uda. Dynia Drugi tytułowy składnik dania. Królowa jesiennych stołów. Muszę się przyznać, że najczęściej stosuję ją w daniach

Modern Cave Girl
Kluski śląskie (przepis tradycyjny) 177

takie jak: dżemy, bita śmietana i owoce, jogurt naturalny lub śmietanę po osłodzeniu, wszelkie kremy czekoladowe. Ja ostatnio do klusek śląskich podałam: Mój ostatni obiad kluski śląskie podane z karkówką w żurawinie z piekarnika. Dla dzieci przygotowałam kluski śląskie polane sosem i kurczakiem w curry. a także surówkę z podsmażanych buraczków na ciepło do obiadu: Zasmażane burczki do obiadu

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania