Kiełbasa Weekendowa

Kiełbasa Weekendowa

Kiełbasa Weekendowa

Wyżej zaprezentowaną kiełbaskę zrobiłem z myślą o długim weekendzie majowym, kiełbasa miała być jedna, ale do wszystkiego, czyli na grill, ognisko, bezpośredniego jedzenia, a także surowa do parzenia i na grill. I tak powstała kiełbasa weekendowa.  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabnianie maszynka nr,8 -karkówka 2,5 kg/ szarpak w moim wypadku dwu oczkowy  -boczek 2,5 kg/ 10 mm -podgardle 1 kg/ 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -sól warzona 18 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg -p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, chleb, grill, mielone, mięso, papryka, boczek, karkówka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.