Przepis na bigos domowy. Prosto i pysznie na co dzień

Przepis na bigos domowy. Prosto i pysznie na co dzień

Przepis na bigos domowy. Prosto i pysznie na co dzień

Niedawno poczęstowano nas bigosem innym niż ten, który sami robimy, ale też niezwykle smacznym. Oczywiście wzięliśmy przepis. Jest bardzo prosty, z podstawowych składników, dlatego ta wersja dobrze sprawdza się na co dzień. W odróżnieniu od tradycyjnego bigosu “Pan Tadeusz” , który gotowaliśmy dla was wcześniej, w tej wersji przeważa kiełbasa i boczek wędzony, a mniej jest mięsa. Składniki są pokrojone drobno. Pojawia się śliwa suszona, nie wędzona, która jest słodsza. Wśród składników znalazł s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.