Tort Pinacolada z bezą kokosową! 226Tort Pinacolada! Najlepszy! ;-) Składniki: biszkopt: - 6 jajek - 1,5 szkl. cukru - 1 szkl. mąki pszennej - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - łyżeczka octu Wykonanie: Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy na sztywną masę dodajemy szczyptę soli, dodajemy cukier ubijamy na sztywno, dodajemy po jednym żółtku (wymieszane z octem), delikatnie mieszamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem(...)czubata cukru W rondelku gotujemy zmiksowane ananasy, dodajemy sok z cytryny i cukier, mąkę mieszamy z małą ilością wody, dodajemy do gotującej sie masy, ciągle mieszając, utworzy nam się masa o konsystencji budyniu, całkowicie studzimy. Ucieramy na puch z margaryną Poncz nr 1 na dwa blaty : - sok z 1/2 cytryny - 3 łyzki syropu klonowego - 3 łyżki likieru kokosowego np. Canarii
SMYKWKUCHNI
Tort Sachera 205razu stał się słynnym tortem na całym świecie, obowiązkowo serwowanym deserem w kawiarni Hotelu Sacher znajdującym się w centrum Wiednia. Ten kto lubi czekoladę niech się szykuje – tort jest prosty, obłędny i dla każdego! Moje serce i moich gości już skradł, zawitał w moim słodkim menu;-) Składniki: 150 g gorzkiej czekolady 125 g masła 200 g cukru(...)jajka połączą się z masą dodaję na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia i roztopioną ostudzoną czekoladę, mieszam do połączenia. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia i wlewam ciasto. Piekę w temp. 170 C przez 35 minut do suchego patyczka, studzę na blacie. Kroję równo wzdłuż i smaruję dżemem, składam, gotowy tort polewam polewą i dekoruję. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchni
ciasto śliwka w czekoladzie 1234ubijam z cukrem na puszystą, białą masę. Cały czas miksując dodaję olej, potem stopniowo mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do gorącego piekarnika. piekę w temperaturze 180 stopni około 20 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto kroję na dwie części, jak tort. krem: W garnku gotuję mleko. Gdy zacznie(...)śliwkami: Śliwki kroję na kawałki. Śmietankę podgrzewam, a gdy zacznie wrzeć zdejmuję z ognia i wsypuję kostki czekolady. Mieszam tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Do gorącej masy wrzucam pokrojone śliwki i odstawiam na chwilę do ostygnięcia. Letnią masę wykładam na wierzch ciasta i odstawiam do lodówki. Ciasto jest najlepsze na 2 - 3 dzień. Smacznego
babka w formie
Biszkopt na tort 226Klasyczny przepis na biszkopt na tort. U mnie w domu, torty piecze się 4 razy w roku, w tym jeden tuż przed świętami. Ten przepis na biszkopt jest więc sprawdzony, i zawsze wychodzi tak jak należy. Biszkopt jest delikatny ale też nie suchy. Robi się go szybko i przede wszystkim prosto. Spróbujcie sami :) Składniki: * 5 dużych jaj * 4 łyżki mąki(...)ciągle miksując, dodajemy po kolei żółtka. Do masy dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w wyłożonej wcześnie okrągłej foremce przez 40 minut w 165 stopniach. Po upieczeniu zostawiamy w foremce na około 2 godziny, aby wystygł. Dopiero wtedy otwieramy i możemy przekrajać. Najlepiej jest upiec biszkopt dzień przed robieniem całego tortu
Klasyka Gotowania
Tort czekolada – czarna porzeczka 149Mąkę tortową i ziemniaczaną mieszam i przesiewam do masy, mieszam delikatnie łopatką. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto. Biszkopt piekę w 170 stopniach przez 20-25 minut do suchego patyczka. Kiedy wystygnie, kroję go na 3 blaty (biszkopt piekę najczęściej dzień wcześniej, żeby lepiej się kroił). Do nasączenia tortu: 1 szklanka letniej herbaty Krem czekoladowy: 150 g czekolady
Słodki sentyment
Torcik tiramisu z wiśniami 239Torty to poezja naszej kuchni, cieszą oko, dostarczają przyjemności dla naszych kubków smakowych.Goszczą na naszych stołach z powodów dla nas wyżach.Przepis z książki: 120 Przepisów na Święta. Czego potrzebujemy: 4 jajka 20 dag cukru 2 torebki cukru waniliowego 15 dag maki jedna łyżeczka proszku do pieczenia słoik kompotu z wiśni(...)dwiema łyżkami kremu serowego ,a następnie z reszta masy. Krótko schłodzić , a gdy zacznie tężeć, dodać 250 mil kremówki, wymieszać. połowę kremu rozsmarować na wiśniach., przykryć drugim plackiem. Gotowe ciasto posmarować resztą kremu.. Boki obłożyć biszkoptem, wierzch oprószyć kakao i przebrać kleksikami z pozostałej śmietany. SMACZNEGO Polecam również: Tort
W kuchennym oknie Ewy
Tort bezowy Dacquoise z daktylami i orzechami włoskimi 172wilgotna, ale w dalszym ciągu chrupiąca. Course Desery Cuisine Tort bezowy Keyword beza, beza z pysznym kremem, tort, tort bezowy, tort bezowy Dacquoise, tort Dacquoise, tort z owocami, wyśmienity tort bezowy Prep Time 30 min. Czas pieczenia: 1 godz. 30 min. Total Time 2 godz. Servings 10 kawałków Calories 350 kcal Ingredients Beza: 6 sztuk białek w temperaturze pokojowej(...)masę wykonuję sama — przepisem podzielę się jutro) — krem musi być jednolitej konsystencji. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę, na koniec dodając łyżeczkę cukru pudru. Za pomocą łyżki lub szpatułki mieszamy oba składniki ze sobą pamiętając, że łączymy śmietanę z serkiem, nie na odwrót. Na koniec dodajemy posiekane orzechy i daktyle. Krem przed wyłożeniem na bezę odstawiamy do lodówki na 2h. Aby tort
Zufi.pl
Ciasto kiwi z czekoladą (bez pieczenia) 152Ciasto bez pieczenia - sernik na zimno o smaku kiwi i czekolady. Prosty deser przygotowany na spodzie kakaowym z kruszonych biszkoptów, z masą serową ze świeżych owoców
Kuchnia MagdaLeny
Kostka tortowa z Nutellą, na migdałowym biszkopcie 131maślana masa z budyniem gotowanym na żółtku i mące. Wykończenie aksamitnym musem z mascarpone, gorzkim kakao i pokruszonym Daimem. Polecam, dla usprawnienia całej procedury, rozłożyć w czasie wykonanie poszczególnych mas. Najpierw biszkopt. Gdy się piecze, wymieszajcie Nutellę z czekoladą na pierwszą warstwę, zaparzcie herbatę na poncz oraz ugotujcie masę budyniową. Ostatnią masę z mascarpone, bez pośpiechu(...)studzimy masę, mieszając co jakiś czas. Można chłodzić również w lodówce. Miękkie masło wkładamy do miski, miksujemy chwilkę, by je rozpulchnić. Nastepnie, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń, miksujemy na gładko. Wyciągamy blaszkę z ciastem z lodówki i masę budyniową rozsmarowujemy równą warstwą na herbatnikach. Blaszka ponownie trafia do lodówki, czas na kolejną masę. Masa
Kronika Piekarnika
Kawowe sernikobrownie 188Sernikobrownie czyli połączenie kremowego sernika z czekoladowym brownie. Spód to mocno czekoladowe i gliniaste brownie, natomiast górna warstwa to kremowa masa serowa o smaku kawowym przygotowana
Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 939kajmakiem i bezą orzechowo-wafelkową wygląda i smakuje obłędnie. Śmiało możecie nim zastąpić tort na rodzinnych uroczystościach. CIASTO SANTOSKA Składniki: (forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko 180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru
Bon appetit mon amie
Karmel 219pewnością będzie to łatwiejsze. Karmel możemy wykorzystać jako polewę do ciast lub tortów. Jeśli chcemy jednak przygotować różnorodne dekoracje z karmelu, musimy pozostawić go do wystygnięcia. Aby to zrobić, należy ostrożnie przelać jeszcze płynny karmel na papier do pieczenia i pozostawić, aż masa całkowicie zgęstnieje. Gdy już całkowicie wystygnie, możemy z niego wyciąć różne, dekoracyjne kształty. Polecamy Wam również nasze
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ferrero Rocher sernik na zimno 432Sernik na zimno o smaku pralinek Ferrero Rocher - bez pieczenia! Przygotowany na kakaowym spodzie herbatnikowym, z masą czekoladową z mleka zagęszczonego i serka mascarpone oraz dużą
Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 210Sernik na zimno z musem truskawkowym. Jest to ciasto bez pieczenia, wykonane na podłużnych i kruchych biszkoptach, z masą serową z prawdziwego twarogu oraz musu ze
Kuchnia MagdaLeny
Sernik mocno kokosowy z dżemem 184Przepis autorski (mój). Sernik ten smakuje... obłędnie! Jest niezwykle delikatny, kremowy i długo pozostaje świeży. Kruchy spód, masa oraz wierzch bezowy - wszystko
Di gotuje