marynata na grilla - 1000 przepisów (strona:11/67)

Szaszłyki z maggiczną marynatą 98

Jeszcze dziś pozostanę w klimacie maggi bo ta płynna przyprawa świetnie nadaje się do marynat - do mięs, warzyw czy nawet owoców, które potem możemy upiec na grillu czy w piekarniku. Niech Was nie dziwi połączenie tego co nadziałam na szpadki - to wypróbowany zestaw, słodkawy i jednocześnie pikantny, bardzo smakowity. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sałatka z grillowaną wołowiną i pieczonym kalafiorem na szpinaku 215

Zbliża się lato a co za tym idzie upały... w taką pogodę mam zawsze ochotę na ogromne ilości zieleniny ale podanej z fajnym sosem i dodatkami

sierotka maRysia w kuchni
Schab z grilla 171

kolacja po prostu palce lizać! Brakowało mi tylko pomidorów posypanych szczypiorkiem ale kapusta pekińska z sosem sałatkowym dała radę dopełnić ogromu wrażeń smakowych. A oto przepis: Schab z ,,grilla" łatwe marynowanie mięsa min 1h a powinna być cała noc smażenie min 30 minut Składniki * 2 plastry schabu grubości ok 1 cm * 2 łyżki sosu sojowego ciemnego (Monika poleca grzybowy) * łyżeczka(...)usmaży. Czy mięso jest gotowe najlepiej jest sprawdzić wbijając w nie widelec-jeśli wejdzie bez problemu nasza kolacja jest gotowa! Smacznego! Ps dzięki Monika za przepis na tą pyszną marynatę! I Oskarowi dziękuję za pożyczenie patelni do grillowania

sierotka maRysia w kuchni
Walentynkowe grillowanie – z jagnięciną i granatem 117

proszku sól koszerna świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Wlać do dużej zamykanej torby lub pojemnika, dodać kotlety jagnięce i marynować przez 1-2 godziny w miejscu w temperaturze pokojowej. Usunąć kotlety z marynaty, oprószyć solą i pieprzem. Grillować kotlety na rozgrzanym do wysokiej temperatury grillu aż ładnie zbrązowieją z każdej strony. W trakcie grillowania obrócić(...)sól w blenderze. Całość dokładnie wymieszać. W jagnięcinę dokładnie wetrzeć przygotowaną marynatę. Umieścić ją w worku do przechowywania żywności, zalać pozostałą marynatą. Z worka wypuścić powietrze i zamknąć. Przechowywać w lodówce 12 godzin a najlepiej całą noc. Wyjąć jagnięcinę z marynaty, przetrzeć z jej nadmiaru. W międzyczasie przygotować grilla, rozgrzać go do średniej temperatury, oczyścić ruszt i dobrze go naoliwić

naRuszcie
PODUDZIA Z KURCZAKA Z GRZANKAMI Z DIPEM PAPRYKOWYM - GRILL 170

marynatę mieszamy ze sobą i obtaczamy w niej podudzia. Podudzia w marynacie odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 1 godziny, żeby smaki się połączyły. Podudzia grillujemy na tackach (lub specjalnych stojakach) ok. 30 -45min. do uzyskania złotego koloru. Dip paprykowy : umytą paprykę  układamy na ruszcie grilla tak długo, aż skórka będzie mocno przypieczona, następnie zawijamy w folię

Moniki Smakołyki
Ostre pikle z cukinii na zimę – relish z cukinii 96

Relish to pikle inaczej – bo posiekane. Dla mnie to super dodatek do domowych hot dogów, burgerów i do pieczonych mięs. Świeże warzywa prosto z ogrodu najpierw

Karo in the Kitchen
Szaszłyki z zielonym sosem 127

Szaszłyki które można zrobić na obiad albo na kolację. Polecam zrobić do nich zielony i zdrowy sos na bazie jogurtu i oliwy. Klasyka na grillu ale jaka dobra. marynata: 1 pierś z kurczaka 1 cebula biała 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki octu winnego koper świeży 1 łyżeczka estragonu 1 cukinia 2 cebule czerwone

wesoła kuchnia
Szaszłyki drobiowe z orientalnym akcentem 143

Ulubione danie z grilla Składniki 2 filety z kurczaka marynata: 2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 2 łyżki oleju kukurydzianego 1 łyżka sosu teryiaki   1/2 cukinii … Czytaj dalej Szaszłyki drobiowe z orientalnym akcentem

czarrna od kuchni
Skrzydełka z boczkiem 111

skrzydełka można piec w piekarniku i na grillu Składniki - 15 skrzydełek marynata - 1 ząbek czosnku - przyprawa złocista do kurczaka - przyprawa do kurczaka czosnkowa - papryka słodka - kurkuma - 15 dag boczek wędzony - 5 łyżek oleju Sposób przygotowania 1. - Skrzydełka posypać przyprawami -Pokroić czosnek w plasterki i boczek  w paski dodać do skrzydełek polać olejem zostawić kilka godzin do zamarynowania 2. - Przełożyć

W królestwie smaków Beaty
Szynka w marynacie jogurtowej 119

Pyszna, domowa, aromatyczna. Najlepsza jako przystawka. Nigdy wcześniej nie robiłam marynaty jogurtowej, ale teraz na pewno się to zmieni, gdyż sezon grillowy już się rozpoczął i tę marynatę można spokojnie wykorzystać do marynowania mięsa na grill :) Składniki: 1- 1 1/2 kg surowej szynki Marynata: 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka kminku 1 łyżka curry 1 łyżka soku z cytryny

Bea(u)ty kitchen
Miód i kawa sosem barbecue 139

Ten gęsty i ciemny sos jest bardzo aromatyczny. Używamy go z wieprzowiną, grillowanym drobiem oraz burgerami wołowymi. Składniki: ½ szklanki drobno posiekanej cebuli ½ łyżeczki wyciśniętego czosnku 1

naRuszcie
Sos Worcestershire – Tajny składnik z służbie u każdego grillomaniaka! 130

Domowy sos Worcestershire Oryginalna receptura tego sosu jest pilnie strzeżona, ale w zasadzie sos ten składa się z anchois, egzotycznych owoców tamaryndowca, melasy, czosnku, octu, chili

naRuszcie
5 łatwych i szybkich domowych sosów barbecue 157

Domowy sos barbecue jest bardzo łatwy do wykonania. Podstawowe składniki prawdopodobnie znajdziemy w swojej kuchni, lodówce czy spiżarni. Przygotowanie takiego sosu możemy rozpocząć od ketchupu lub

naRuszcie
Pierś z kurczaka grillowana pikantna 271

Kto lubi grillowane piersi z kurczaka? My bardzo, tym bardziej, że danie łatwe, ładne i przyjemne w smaku. W ramach liczenia kalorii na obiad proponuję grillowaną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zielono-czerwony obiad 115

Zielono mi śpiewam sobie i jednocześnie marynuję piersi indyka, a to za sprawą samych zielonych składników. Mam fajną zieloną musztardę, która swój kolor zawdzięcza pietruszce, bazylii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania