marynata do kurczaka - 3781 przepisów (strona:140/253)

Pieczony maślany kurczak z warzywami 155

tego ziemniaczki, marchewka, cebulka... wszystko pachnie obłędnie i smakuje nieziemsko. Składniki: 1 kurczak (ok 1,5kg, bez szyi i lotek) 1 kg ziemniaków 2-3 marchewki 2 szalotki 4 ząbki czosnku kilka gałązek tymianku i rozmarynu 50g zimnego masła olej do wysmarowania formy oliwa marynata(...)łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta curry pieprz świeżo mielony 2 łyżeczki tymianku Przygotować marynatę: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami i natrzeć kurczaka. Przykryć folią i odstawić do lodówki na 12 godzin. Warzywa obrać, ziemniaki i szalotki pokroić w ćwiartki, marchew w słupki lub grube krążki. Czosnek

Obiad gotowy
Duszony kurczak w warzywach 122

grilowany . Wspaniały  we wszystkich odsłonach. Ale duszony jak dla mnie mega bajeczny. Miękki,soczysty i bogaty w smaku. Składniki:  1 kurczak 1.20 kg -1.50kg.max 2 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki majeranku plus do marynaty 1 łyżka  tymianku 1/2 łyżki rozmarynu 1 kostka rosółowa Sól,pieprz do smaku 4 łyżki smalcu Kilka łyżek  oliwy z oliwek(...)ząbki  czosnku plus kilka do marynaty Warzywa : marchew , cebula czerwona , cebula biała,por ,korzeń pietruszki ,fasolka,natka piertuszki (połowa) cukinia Sposób: Jak zwykle dobrze jest kurczaka umyć,oczyścić przeciąć na pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą  noc. Następnie rozpuszczamy kostkę rosołową w oliwie dodając paprykę,pieprz i  smarujemy wcieramy

Viola cooks with passion
Zupa cytrynowa 199

oleju łyżeczka curry 3 zółtka sól, pieprz dla smaku łyżeczka trawy cytrynowej KOTANYI szczypta ziarenek smaku WINIARY świeży tymianek Jak przygotować: Zacznijmy od piersi kurczaka, bo ona potrzebuje trochę czasu aby "poczuć smak marynaty" Poprzecznie kroimy jedną pierś - otrzymujemy w ten sposób dwa cienkie plastry. W osobnej misce - kroimy cienko 3 ząbki czosnku, które zasypujemy łyżeczką soli himalajskiej. Mieszamy(...)zostawiamy na 5 min. Do czosnku dodajemy 2 czubate łyżki przyprawy chińskiej, łyżeczkę curry , 2 kieliszki oleju. Mieszamy marynatę. Na folii aluminiowej układamy pierś, w którą wmasowujemy naszą marynatę. Zawijamy piersi i zostawiamy na min. 30 minut. W miedzy czasie parzymy dwie cytryny wrzątkiem i szorujemy szczoteczką - tak aby pozbyć się całej chemii. Następnie zalewamy je zimną wodą.Skórkę

dlaSmaQ
Węgierska marynata do mięs 96

połączyły. Tak przygotowaną marynatę możesz od razy wykorzystać do zamarynowania mięsa.  W tym wydaniu idealnie nadaje się do zrobienia np. kurczaka, indyka lub wieprzowiny. Aby smak dokładniej bardziej wniknął w mięso, możesz je delikatnie ponacinać, a marynatę dokładnie wetrzeć, fundując mięsu delikatny masaż. Marynatę możesz też zrobić z wyprzedzeniem. W lodówce powinna wytrzymać ponad tydzień. Zobacz też inne przepisy

okolicepalnika.pl
Skrzydełka z Kurczaka Pieczone z Miodem i Sosem Sojowym 161

lubi skrzydełka. Tylko lubi, bo nie jada skóry i musi obierać wszystko :) Za to uwielbia polędwiczki z kurczaka, najchętniej kupiłby kilkanaście piersi z kurczaka i poodcinał same polędwiczki i usmażył w panierce.  Zwykle marynaty robię na tzw. oko i wrzucam do miski co wpadnie w ręce, ale tym razem pohamowałam dosypywanie i dolewanie, odmierzyłam co i czego ile dodałam

Blondynka Gotuje
Kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z ryżem i sałatką z rukoli 164

obawy.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę do kurczaka pikantną, szczyptę oregano, szczyptę soli i drobno posiekany czosnek. Marynata ma być gęsta, więc nie używajmy zbyt dużo oliwy. Piersi nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na godzinę.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka

Mój Smak na Życie
Przepisy na Wielkanoc 305

kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej  Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni Litewski chleb na zakwasie Mleczne bułeczki

Kuchnia Łukasza
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 192

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczone skrzydełka na smażonym ryżu 464

Pyszne i proste danie na obiadek. Skrzydełka doprawiłam słodka papryką,majerankiem i marynatą teriyaki i upiekłam w piekaniku. Gotowe skrzydełka podałam ze smażonym ryżem z papryką

Monia miesza i gotuje
Soczyste schabowe 197

Pork chop marinade Przepis na te kotlety podany jest na kilku blogach. Sprawdza się tak samo z piersią kurczaka jak i filetem ze schabu. Postanowiłem go sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania

Kulinarny karnet Christophera
Skrzydełka kurczaka pomarańczowo-imbirowe 66

potrawy. Do marynaty i jednocześnie glazury dodałam czosnek, sos sojowy, ocet ryżowy i chili. A, właśnie… na początku chciałam zrobić jedynie marynatę. Skrzydełka miały w niej swoje odleżeć. Potem miałam je upiec i już. Jednak milion razy przygotowywałam je w ten sposób, teraz chciałam zrobić coś innego. Postanowiłam więc, że połowę marynaty podgrzeję, zagęszczę i przed samym podaniem obtoczę(...)Marynatę ze szklanki wlewamy do garnka, dodajemy do niej mąkę, mieszamy, zagotowujemy. Skrzydełka wykładamy na dużą blachę, wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy je w sumie około godziny (skrzydełka powinny być zrumienione, mięso powinno odchodzić od kości). W połowie pieczenia można je odwrócić. Po upieczeniu, skrzydełka oblewamy marynatą z mąką, posypujemy natką i ziarnami sezamu. Podobne przepisy: Pieczone skrzydełka z kurczaka

Kardamonovy
Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą 99

surówkę z pora , idealnie łączą się smakiem z białym mięsem. Soczysta pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka (zagrodowego, ekologicznego) przyprawy suszone: lubczyk, papryka ostra, oregano, vegeta natur, świeżo zmielony pieprz olej do marynaty i smażenia 6 plastrów szynki suszonej, np. serrano, parmeńskiej (po 3-4 plastry szynki na każdą pierś kurczaka, w zależności od wielkości

Zasmakuj Kuchni
Soczysty obiad z kurczakiem 297

arrosto- to włoska przyprawa do dań z piekarnika-opcjonalnie sos barbecue FOLWARK vinaigrette MONINI smak suszone pomidory sól różowa himalajska oliwa z oliwek bazylia Kurczaka zamarynuj , dzień wcześniej. U mnie leżał całą noc w marynacie- vinaigrette Monini suszone pomidory + szczypta soli i ząbek czosnku. Na drugi dzień obieramy ziemniaki i marchewkę. Kroimy na kawałki. Przygotowujemy sos. Mieszamy sos barbecue

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony kurczak marynowany jogurcie 136

Polecam pysznego pieczonego kurczaczka zamarynowanego wcześniej w jogurcie. Jogurt świetnie sprawdza się jako marynata bo sprawia, że mięsko jest kruche i soczyste. Do jogurtu można dodać ulubione przyprawy. składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 1 duży jogurt naturalny (400 g) 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki Jogurt przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę oraz(...)sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Ćwiartki podzielić na dwa kawałki. Następnie kawałki przełożyć do miski z marynatą jogurtowa. Dokładnie wymieszać lub ręką nasmarować mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie stało w lodówce przez noc. Następnie kawałki kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec

Monia miesza i gotuje
Grillowane udka z kurczaka 114

moich bliskich podobno w sam raz;)). Jakość zdjęć fatalna, ale jakoś tak nie było głowy i czasu, by skupić na nich większą uwagę – wybaczcie;) 1 kg udek kurczaka bez skóry i kości 1 cytryna 1 łyżeczka cynamonu 3/4 łyżeczki kardamonu mielonego 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki sezamu 3 łyżki oleju 3 łyżki ciemnego(...)wrzątkiem, a następnie ocieramy z niej skórkę, a z połowy wyciskamy sok. Skórkę i sok z cytryny umieszczamy w miseczce. Dodajemy olej, sos sojowy, sezam oraz przyprawy, mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso. Przekładamy do woreczka strunowego lub pojemniczka i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnego dnia mięso grillujemy na rozgrzanym grillu, kilkukrotnie obracamy. Uwagi: Podobno mięso to można

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania