Paluchy drobiowe z grilla

Paluchy drobiowe z grilla

Paluchy drobiowe z grilla

Paluchy drobiowe z grilla to nieco odmienny sposób grillowania mięsa drobiowego. Jeśli samo grillowanie zrobicie z wyczuciem to będzie to fajny smakołyk dla dzieci. Składniki na 3 szt: 30 dag piersi z kurczaka łyżka masła  5 dag boczku cienko krojonego 5 dag sera żółtego 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy chilli (opcjonalnie) papryka słodka wędzona sól, pieprz Przygotowanie: Oczyść pierś kurczaka i pokrój ją w kawałki. Włóż do blendera, dodaj masło i przyprawy. Zmieloną pierś wyjmij na talerz i podz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

MechanikMechanik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, marynaty, pierś, drobiowe, mięso, grill, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, boczek, papryka, kurczak w miodzie, kurczak z boczkiem, kurczak wędzony , kurczak z serem, kurczak z papryką , boczek w marynacie, pierś w marynacie

Inne przepisy z Mechanik w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.